Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram'dan Nasıl Para Kazanılır?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Son dönemlerin en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Bazı kişiler bu platformu kişisel amaçları için kullanırken bazı kişiler ise ticari amaçları için kullanıyor.

 

Instagram’ı ticari amaçlı kullanan kişi ve işletmelerin bir bölümü işletmeleri için ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yaparak para kazanmayı hedeflerken kişisel olarak kullanan kişiler ise markalar ile iş birliği yaparak gelir elde ediyor.

 

Instagram’da para kazanmak isteyenler için kaleme aldığımız bu yazımızda sizlerin Instagram'da Nasıl Para Kazanılır sorusuna yanıt vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek hem markanızı İnstagram’da geliştirerek para kazanmayı hem de kişisel hesabınız üzerinden iş birlikleri yaparak Instagram’dan para kazanmayı öğrenebilirsiniz.

 

Instagram'da Nasıl Para Kazanılır?

 

Instagram Nedir?

 

Görselliğe dayalı bir platform olarak bilinen Instagram 2010 yılının Ekim ayında piyasaya sürülen bir sosyal medya platformudur. Instagram Mike Krieger ve Kevin Systrom tarafından geliştirilen bir platformdur.

 

Instagram kullanıcıları bu platform üzerinden fotoğraf ve video, Instagram Reels videoları, Instagram hikayeleri paylaşabilmektedir. Bununla beraber Instagram kullanıcıları canlı yayın açarak da takipçileri ile etkileşime geçebilmektedir.

 

Aslına bakıldığında Instagram’ın her özelliği para kazanmak için oldukça elverişlidir. Instagram'da Nasıl Para Kazanılır adlı yazımızın devamında sizlerle bu özellikleri kullanarak nasıl para kazanabileceğiniz hakkında paylaşımlar yapacağız. Siz de yazımızın devamından işletmeniz ve kişisel hesabınız üzerinden nasıl para kazanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Instagram Nedir

 

Instagram’dan Satış Yapmak

 

Instagram’dan para kazanmak isteyen kişilerin ilk aklına gelen şeylerden birisi Instagram’dan satış yapan işletmelerdir. Günümüzde birçok işletme Instagram hesapları üzerinden ürün ve hizmet satışı gerçekleştirerek para kazanmaktadır. Sizler de Instagram’dan para kazanmak istiyorsanız bu platform üzerinden satış yapabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

Instagram’dan satış yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

 
  • İlk olarak instagramda satacağınız ürünlere karar vermeniz gerekmektedir. Satacağınız ürünlere karar verirken e-ticaret istatistiklerini inceleyebilir, internetten en çok satılan ürünler hakkında bilgi alabilir ve Instagram’dan satış yapan işletmeleri inceleyebilirsiniz. Böylece kendiniz için bir ürün portföyü oluşturabilirsiniz.
  • Instagramda para kazanma yolları bulmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken ikinci unsur ise Instagram profilleridir. Instagram’dan satış yapacak işletmelerin bir işletme hesabı açmaları gerekmektedir. Bununla beraber işletmeler Instagram profillerini güven verici bir şekilde oluşturmaya önem vermelidir. Güven veren bir instagram profili oluşturmak için kapak görseli olarak logonuzu kullanabilirsiniz. Bununla beraber e-ticaret sitenizin linkini profilinize de ekleyerek takipçilerinizin güvenini kazanabilirsiniz.
  • Instagram’dan satış yaparak para kazanmak isteyen kişi ve işletmelerin bir e-ticaret sitesinin olması gerekmektedir. Çünkü e-ticaret siteleri Instagram hesabınızın kurumsal bir profil olduğunu göstermektedir. Bununla beraber takipçilerinize güvenilir ödeme yöntemleri sunduğunuzu da gösterir. Bu nedenle Instagram’dan satış yapmak istiyorsanız bir e-ticaret sitesi kurmalısınız.
  • E-ticaret sitenizi kurduktan sonra biyografi alanında yer alan internet sitesi bölümüne e-ticaret sitenizin adresini ekleyebilir ve Instagram takipçilerinizin e-ticaret siteniz üzerinden alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz.
  • Instagram’dan satış yapmak isteyenlerin ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtan paylaşımlar yapmaları oldukça önemlidir. Ürün, hizmet ve kampanya tanıtımları sayesinde işletmeler satışlarını hızlı bir şekilde arttırmaktadır.
  • Instagram paylaşımı yaparken işletmelerin ürün ve hizmetlerine yönelik hashtagler kullanması gerekmektedir. Böylece işletmeler hedef kitlelerinde yer ve belirli konulardaki hashtagleri takip eden kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmekte ve bu kişilere satış yapabilmektedir.
  • Instagram’dan nasıl para kazanılır diyen kişilerin paylaşımları için reklam vermesi de gerekir. Reklam sayesinde hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilir ve satış yapabilirsiniz.
 

Sizler de Instagram’dan satış yapmak ve Instagram’dan para kazanmak istiyorsanız bu unsurları göz önünde bulundurmalısınız. Böylece Instagram’dan daha kolay bir şekilde satış yapabilir ve para kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

Instagramdan Satış Nasıl Yapılır

 

Insta Shop Kullanın

 

Instagramda para kazanma hakkında bilgi almak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer unsur ise Insta Shop kullanımıdır.

 

Instagram’ın alışveriş özelliği olarak bilinen Insta Shop dünya genelinde uzun zamandır ülkemizde ise yeni yeni kullanılan bir instagram özelliğidir. Instagram’da satış yapmak isteyenlerin kullanabileceği bu özellik ürün, hizmet ve kampanyalarınızı öne çıkarmanızı sağlayacaktır. Böylece Instagram’dan yapacağınız satışlar artacaktır. Insta Shop’un işletmelere sağladığı başka avantajlar da bulunmaktadır.

 

Sizler de Instagramda para kazanmak istiyorsanız e-ticaret firmanız için InstaShop özelliğinden yararlanabilir ve gelirlerinizi hızlı bir şekilde arıttırabilirsiniz.

 
  • Insta Shop kullanan işletmeler e-ticaret sitelerinde yer alan ürünleri Instagram’da paylaştıkları takdirde ürün etiketlemesi yaparak takipçilerinin ürün fiyatları hakkında bilgi almasını sağlamaktadır.
  • İşletmeler Instagram’ın hikayeler özelliğinde alışveriş seçeneklerini aktif edebilmektedir.
  • Instagram’da yapılan paylaşımlarda takipçileriniz direk ürünün üzerine tıklayarak e-ticaret sitenize gidebilmektedir. Bu da hem satış yapma ihtimalinizi hem de e-ticaret sitenizin trafiğini arttıracaktır.
 

İlgili İçerik; Instagram Shopping Özelliği Türkiye’ye Geldi

 

Instagram Shop Instashop Kullanın

 

Influencer Marketing Çalışmaları Yapın

 

Instagram'da Nasıl Para Kazanılır diyen kişilerin başvurabileceği bir diğer yöntem ise Influencer Marketing’dir.

 

Influencer Marketing özellikle instagramın hayatımıza girmesinden sonra popülerleşen bir pazarlama yöntemidir ve genellikle bu platformda daha çok kullanılmaktadır. Influencer olmak isteyen kişilerin belirli unsurlara dikkat etmesi gerekmektedir. Bunlar;

 
  • Influencerlık yapmak için olarak takipçi sayınızın yüksek olması gerekmektedir.
  • Instagram Takipçi sayınızı yükseltirken Instagram takipçi hilelerinden yararlanmak ve Instagram takipçi satın almaktan uzak durmanız gerekmektedir. Günümüzde birçok kişi bu yöntemlerin faydalı olduğunu söylese de sanılanın aksine başarılı bir Influencer’ın takipçi satın alması fayda değil zarar sağlayacaktır.
  • Influencer olarak Instagramdan para kazanmak isteyen kişilerin Instagram hesaplarını içerik üretici hesabı ya da işletme hesabı olarak ayarlaması oldukça önemlidir.
  • Influencer olmak isteyen kişilerin Instagram profillerinin güven vermesi gerekmektedir. Bu nedenle profil resmi, biyografi açıklaması ve internet sitesi gibi alanların doldurulması gerekmektedir.
  • Instagram’da Influencer olmak isteyen kişilerin içeriklerine önem vermesi gerekmektedir. Bu nedenle kişilerin içeriklerini çeşitlendirmesi oldukça önemlidir. Yani bir Influencer hem fotoğraf ve video hem hikâye hem de IGTV gibi paylaşım türlerini kullanmalıdır.
  • İçerik paylaşımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri ise paylaşılan görsellerin ve videoların kalitesidir. Instagram’dan para kazanmak isteyen bir Influencer’ın görsel ve videolarının kaliteli olması oldukça önemlidir.
  • Influencerlar bir ürün veya hizmet ile ilgili bilgi almak isteyen takipçilerinin sorularını yanıtsız bırakmamalıdır.
 

Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak Instagram’da organik takipçiler elde edebilirsiniz. Organik takipçileriniz arttıktan sonra iş birliği yapmak istediğiniz markalar ile iletişime geçebilir ve sayfa istatistiklerinizi bu firmalar ile paylaşarak işbirliği teklifinde bulunabilirsiniz. Bununla beraber Influencer marketing çalışmaları için faaliyet gösteren ajanslarla iletişime geçebilir ve bu konuda yardım ve destek alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

Instagram'da Influencer Marketing Nasıl Yapılır

 

Insta Story Modülü ile E-ticaret Sitenizi Farklılaştırın

 

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmelerin en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile şimdi siz de e-ticaret sitenizi farklılaştırın! Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan Insta Story modülünü kullanın ve Instagram storynizde yaptığınız paylaşımlarınızı anında e-ticaret sitenize çekerek e-ticaret sitenizde fark yaratın.

 

İlgili İçerik; InstaStory Modülü

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax