Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Küçük İşletmeler İçin 5 Mükemmel Instagram Özelliği

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Sosyal medya kullanımı günümüzde her gün biraz daha artış gösteriyor. Bazı kişiler sosyal medyayı kişisel olarak kullanırken bazı kişiler ise ticari amaçlar ile sosyal medya platformlarını kullanıyor. Özellikle son dönemlerde sosyal medya kullanımının artmasıyla birçok büyük işletme ve küçük işletmenin de sosyal medya platformlarında yer almaya başladığı biliniyor ve genellikle işletmeler Instagram gibi kullanım oranı çok olan platformlara yöneliyor.

 

Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin Instagram’a yönelmesinin ardında kullanım oranın yanı sıra Instagram’ın özellikleri ve işlevselliği de yer alıyor. Özellikle küçük işletmeler instagram özelliklerini kullanarak hedef kitlesinde yer alan kişilere daha kolay ulaşıyorlar ve marka bilinirliklerini daha hızlı bir şekilde arttırabiliyorlar. Bu da işletmelerin satışlarının artmasını sağlıyor.

 

Küçük İşletmeler İçin 5 Mükemmel Instagram Özelliği adlı bu yazımızda sizlerle işletmeniz için kullanabileceğiniz en iyi instagram özelliklerini paylaşacağız. Siz de bu yazımızı inceleyerek Instagram özellikleri hakkında daha fazla bilgi alabilir ve bu özellikleri kullanarak hesabınızı hareketli bir hale getirebilirsiniz.



Küçük İşletmeler İçin 5 Mükemmel Instagram Özelliği

 

Instagram Nedir?

 

Instagram, 2010 yılında piyasaya sunulan bir sosyal medya platformudur. Özellikle fotoğraf ve görsel paylaşımı üzerine kurulu olan bu sosyal medya platformunda Instagram Hikayeler, Insta Shop, Canlı Yayın ve IGTV gibi özelliklerin de bulunduğu bilinmektedir.

 

Instagram tarafından geliştirilen özellikler kişilerin daha işlevsel bir şekilde Instagram kullanmasına olanak sağlarken işletmelerin de içeriklerini geliştirerek etkileşim oranlarını arttırmalarında yardımcı olmaktadır.

 

Instagram Nedir Ne İşe Yarar

 

Instagram Özelliklerinden Yararlanmanın Avantajları

 

Küçük İşletmeler İçin 5 Mükemmel Instagram Özelliği yazımızın ilk bölümünde sizlere Instagram özelliklerinin küçük işletmelere sağladığı avantajlar olduğunu söylemiştik. Bu bölümde ise bu özellikleri kullanmanın işletmenize sağlayacağı faydalardan bahsedeceğiz.

 
  • Instagram özelliklerini aktif bir şekilde kullanan küçük işletmeler marka bilinirliklerini hızlı bir şekilde arttırabilmektedir.
  • Instagram özelliklerini kullanmak işletmeler tarafından oluşturulan içeriklerin yorum, beğeni, kaydetme ve gönderme gibi etkileşim oranlarını hızlı bir şekilde arttırmaktadır.
  • Küçük işletmeler Instagramın shop özelliği sayesinde Instagram üzerinden satış yapabilmekte ve e-ticaret sitelerine ziyaretçi çekebilmektedir.
  • Instagram özellikleri sayesinde işletmenizin instagram hesabı daha görünür bir hal almaktadır.
 

Sizler bu ve bunlar gibi avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Instagram özelliklerinden yararlanabilir ve küçük işletmenizi hızlı bir şekilde büyütebilirsiniz.



Instagram Özelliklerini Kullanmanın Avantajları

 

Insta Shop

 

Küçük İşletmeler İçin 5 Mükemmel Instagram Özelliği arasında bulunan ve sizlerle ilk paylaşacağımız Instagram özelliklerinden biri Insta Shop özelliği.

 

Dünya genelinde uzun süredir kullanılan fakat ülkemizde son dönemlerde kullanılmaya başlanan Insta Shop özelliği, e-ticaret sektöründe hizmet veren ve bir e-ticaret sitesi bulunan kişi ve işletmelerin Instagram hesapları ile e-ticaret sitelerini entegre edebildiği bir özelliktir. Insta shop özelliği sayesinde;

 
  • İşletmeler e-ticaret sitelerinde yer alan ürünleri Instagram gönderilerinde etiketleyebilmektedir.
  • İşletmeler Instagram profilleri üzerinden bir mağaza yaratabilmekte ve ürünlerinin daha fazla görünür olmasını sağlamaktadır.
  • Instagram üzerinde bağlantı paylaşımı yapılamadığı için genel olarak bakıldığında küçük işletmelerin ürün, hizmet ve kampanya sayfalarına Instagram üzerinden trafik çekmediğini söylemek mümkündür. Fakat Insta Shop özelliği sayesinde küçük işletmeler ürün sayfalarına kolay bir şekilde trafik çekebilmektedir.
  • Instashop özelliğini kullanan küçük işletmelerin e-ticaret sitelerine sosyal medya platformlarından gelen ziyaretçi sayısı artış göstermektedir.
  • Insta shop ile işletmeler takipçilerine ürünleri hakkında daha şeffaf bilgiler verebilmektedir
  • Instagram mağazası yaratan işletmelerin ürünleri daha fazla görünür olduğu için satışlarının da daha hızlı bir şekilde arttığını söylemek mümkündür.
 

Sizler de küçük işletmenizin satışlarını arttırmak istiyorsanız Insta Shop özelliğini kullanarak işletmenizin görünürlüğünü arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

Instashop Nedir Instagram Satış

 

Instagram Hikayeler Özelliği

 

Instagram’ın snapchatten esinlenerek geliştirdiği bir özellik olan Instagram Hikayeler özelliği, Instagram kullanıcılarının 15 saniyelik video veya fotoğraf paylaşımı yapabildiği bir Instagram özelliğidir. Bu özellik Instagram kullanıcıları tarafından Insta Story özelliği olarak da bilinmektedir. Hem kişisel hem de ticari amaçlarla kullanabileceğiniz bu özellik sayesinde sizler de paylaşımlarınızı daha işlevsel bir hale getirebilir ve etkileşim oranlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Küçük işletmeler için oldukça önemli bir özellik olan Insta Story özelliği sayesinde birçok avantajlı durumdan yararlanabilirsiniz.

 
  • Instagram hikayelerinde bulunan özelliklerden birisi olan Konum özelliği sayesinde paylaşımlarınızda işletmenizin konumunu etiketleyebilir ve mağaza ziyaretlerinizi arttırabilirsiniz.
  • Konu etiketi özelliği sayesinde hikayenize bir hashtag ekleyebilir ve bu hashtagi takip eden kişilerin hikayenizi görme ihtimalini arttırabilirsiniz.
  • Sorular, Anket ve Test özelliklerini kullanarak takipçilerinizin belirli konularda fikirlerini ve bilgilerini sizlerle paylaşmasını sağlayabilir ve etkileşim oranınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.
  • Instagram hikayeler özelliğinde bulunan gifler sayesinde eğlenceli ve dikkat çekici paylaşımlar oluşturabilirsiniz.
  • Küçük işletmelerin ve Insta Shop özelliğini kullanan kişiler için yaratılan ürün etiketleme özelliği sayesinde hikayelerinizde paylaşacağınız görsellere ürünlerinizi etiketleyebilir ve e-ticaret sitenizin trafik oranını arttırabilirsiniz.
  • Instagram story özelliklerinden birisi olan Küçük işletme desteği sayesinde farklı firmaların tanıtımını yapabilirsiniz.
 

Sizler de bu tür avantajlı durumlardan yararlanmak istiyorsanız Instagram story özelliğini kullanmaya başlayabilir ve daha dikkat çekici hikayeler oluşturarak etkileşim oranlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Instagram Hikaye Story Özelliği

 

Instagram Canlı Yayın Özelliği

 

Küçük İşletmeler İçin 5 Mükemmel Instagram Özelliği arasında yer alan bir diğer Instagram Özelliği ise Instagram Canlı Yayın Özelliği. Ülkemizde uzun süredir kullanılan bu özellik sayesinde küçük işletmeler birçok avantajdan yararlanabiliyor.

 
  • Instagram canlı yayınları ile küçük işletmeler instagram içeriklerini çeşitlendirebiliyor.
  • Canlı yayın özelliği kullanarak canlı mezat ve canlı yayın satışı yaparak küçük işletmeler gelirlerini arttırabiliyor.
  • Instagram canlı yayın özelliği sayesinde küçük işletmeler belirli konular hakkında bilgi vermek için canlı yayın sohbetleri düzenleyebiliyor.
  • Instagram canlı yayın özelliğini kullanan işletmeler Instagram’da daha profesyonel gözükebiliyor.
 

Sizler de Instagram canlı yayın özelliklerini kullanarak daha profesyonel gözükebilir ve küçük işletmenizi hızlı bir şekilde büyütebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2021 Yılı Sosyal Medya Trendleri

 

Instagram Canlı Yayın Live Özelliği

 

Instagram TV (IGTV)

 

Küçük işletmeler tarafından kullanabilecek bir diğer Instagram özelliği ise IGTV. Instagram özellikleri göz önünde bulundurulduğunda post olarak 30 saniye, hikâye olarak ise 15 saniyelik videoların paylaşımı yapılabildiği bilinmektedir. Fakat IGTV sayesinde instagram kullanan küçük işletmeler en az 1 en çok 15 dakikaya kadar olan videolarını IGTV’ye yükleyerek paylaşabilmektedir. Genellikle küçük işletmeler tarafından;

 
  • Kurumsal videolar
  • Kampanya videoları
  • Ürün ve hizmet tanıtım videoları
  • Ürün inceleme videoları
  • Özel gün videoları
 

Gibi içerik türleri oluşturularak Instagram TV üzerinden paylaşılmaktadır. Böylece işletmeler etkileşim oranlarını ve satış oranlarını Instagram’ın bu özelliği sayesinde arttırabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Artıracak Video İçerik Fikirleri

 

Instagram TV IGTV Özelliği

 

Instagram Gönderi Planlama

 

Küçük İşletmeler İçin 5 Mükemmel Instagram Özelliği arasında bulunan bir diğer Instagram özelliği de Instagram Post Planlama özelliğidir.

 

Facebook business suite kullanan Küçük işletmeler, Instagram’da paylaşmak istedikleri gönderilerini bu platform üzerinden kolay bir şekilde tarih ve saat ayarı yaparak planlayabilmektedir. Böylece;

 
  • Küçük işletmeler Instagram’da zaman kaybetmeden post paylaşımı yapabilmektedir.
  • Instagram etkileşim oranlarını Facebook business suite üzerinden takip ederek anında aksiyon alabilmektedirler.
  • Instagram gönderi planlama özelliği sayesinde küçük işletmeler reklam planlamalarını da kolay bir şekilde yapabilmektedir.
 

Instagram’ın bu özelliği sayesinde işletmeler hem iş yüklerini hafifletebilmekte hem de daha kolay analiz sonuçlarına ulaşabilmektedirler.

 

İlgili İçerik; Instagram Etkileşim Arttırma Teknikleri

 

Instagram Planlama Özelliği

 

Insta Story Modülü ile Etkileşiminizi Arttırın

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında bulunan Insta Story modülü sayesinde sizler de Instagram’da paylaşımını yaptığınız hikayeleri e-ticaret sitenizde paylaşarak etkileşim oranınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz. Insta Story modülü sayesinde e-ticaret sitenizi daha işlevsel bir hale getirebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax