Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

2024 Sosyal Medya Trendleri

Güncelleme Tarihi: 10.01.2024

İçindekiler;

Sosyal medya, son dönemlerin en popüler pazarlama yöntemlerinden birisi. Sosyal medya kullanıcı sayısı, sosyal medya kullanım süreleri ve video izlenme sürelerindeki artışlar sosyal medya kullanımının her geçen gün arttığını gösteriyor.

 

Özellikle sosyal medya kullanımının artmasından yararlanmak isteyen birçok işletme dijital pazarlama çalışmalarında Facebook, Instagram, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya platformlarını kullanıyor ve bu platformları kullanan işletmeler belirli amaçlar güdüyor.

 
  • Rakipleri ile kolay rekabet edebilmek
  • Marka bilinirliğini arttırmak
  • Hedef kitlelerine ulaşmak
  • Ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtmak
  • Müşteri memnuniyetini arttırmak
 

Gibi amaçları olan işletmeler daha çok sosyal medya pazarlamasına yöneliyor. Fakat işletmelerin sosyal medya pazarlaması yaparken kullanması gereken trendler her geçen gün farklılık gösteriyor.

 

Dijital pazarlama çalışmalarında sosyal medyaya yer vermek isteyen işletmeler için hazırladığımız 2024 Sosyal Medya Trendleri adlı bu yazımızda sizlere bu yılın sosyal medya trendlerinden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve 2024 yılı trendlerini öğrenerek sosyal medya çalışmalarınızı kuvvetlendirebilirsiniz.

 

2022 Sosyal Medya Trendleri

 

Instagram TV Kullanımı Artış Gösterecek

 

Instagram özellikleri arasında yer alan Instagram Tv, piyasaya sunulduğu günden beri en çok kullanılan Instagram özelliklerin başında yer alıyor. Uzun videolar paylaşmak ve takipçilerine belirli konularda bilgi vermek isteyen birçok kişi ve işletme Instagram TV özelliğini kullanıyor.

 

Her gün artış gösteren Instagram Tv kullanımının 2024 yılında da daha fazla artacağı öngörülüyor. Bu nedenle markalarını daha iyi bir noktaya taşımak isteyen işletmelerin Instagram TV kullanımına önem vermesi gerekiyor.

 

Instagram TV özellikle e-ticaret firmaları için oldukça önemli Instagram özellikleri arasında yer alıyor. Çünkü Instagram Reels videoları sayesinde e-ticaret firmaları takipçileri ve hedef kitleleri için içerik üreterek samimiyetlerini belli ediyor ve takipçilerinin güvenini daha kolay bir şekilde kazanıyor. Böylece işletmeler takipçilerine güven vererek satışlarını arttırma fırsatı yakalıyor.

 

Sizler de e-ticaret firmanızın hedef kitlesinde yer alan kişilere güven vermek ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız markanız için Instagram reels videoları üretebilir ve bunları paylaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram TV ( IGTV) Kullanım Rehberi

 

İlgili İçerik; Instagram Hikaye (Story) Paylaşma Rehberi

Hikayeler Özelliği İşletmeler İçin Oldukça Önemli

 

Snapchat ile hayatımıza giren hikayeler özelliği Instagram, Facebook, Youtube, Twitter, Whatsapp vb. sosyal medya platformları ve mesajlaşma programlarında da kullanılmaya başladı.

 

İlk dönemlerde birçok kişi hikayeler özelliğine ön yargılı yaklaşsa da günümüzde milyonlarca kişi tarafından sosyal medya platformlarında yer alan hikayeler özelliğinin kullanıldığı biliniyor. Özellikle Instagram’ın büyük yatırımlar yaptığı hikayeler özelliği markaların birçok avantajlı durumdan ve özellikten yararlanmasını sağlıyor.

 

Hikâye paylaşımı yapan e-ticaret firmaları ürün, hizmet ve kampanyalarını daha efektif bir şekilde tanıtma fırsatı yakalıyor. İşletmeler müşterilerinden geri dönüşler almaya yönelik memnuniyet anketlerini hikayeler özelliği sayesinde daha kolay bir şekilde düzenleyebiliyor. Bununla beraber e-ticaret firmaları sitelerine ziyaret çekebilecekleri paylaşımları bu özellik sayesinde daha kolay bir şekilde kurgulayabiliyor.

 

Aslına bakıldığında hala çoğu marka tarafından kullanılmayan hikayeler özelliği işletmelere büyük avantajlar sağlıyor. Sizler de iyi bir sosyal medya stratejisi geliştirmek ve sitenize ziyaret çekmek istiyorsanız birçok sosyal medya platformunda yer alan bu özelliği kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi

 

2022 Sosyal Medya Trendleri Story Hikaye

 

Video İçeriklere Olan İlgi Artıyor

 

Sosyal medya trendleri arasında yer alan ve sizlerle paylaşacağımız bir diğer trend ise video içerikler. Özellikle Covid-19 pandemisinin etkisi göz önünde bulundurulduğunda ilk dönemlerde yapacak bir şek bulamayan birçok kişinin video içeriklere yöneldiği görülmüştü. Kişilerin ilk karantina süreçlerinde ilgisini çeken video içerikleri izlemesi ise video içerik izlenme sürelerinin artmasını sağlanmıştır.

 

Son dönemlerde yayımlanan sosyal medya haberleri göz incelendiğinde Covid-19 etkisi ile artış gösteren video içeriklere olan ilginin her geçen gün biraz daha arttığı görülüyor. Milyonlarca sosyal medya kullanıcısı her gün yeni bir şeyler öğrenmek ve kendini geliştirmek için video içerikler izliyor.

 

2024 yılı sosyal medya trendleri arasında yer alan video içerikler özellikle e-ticaret firmaları için de önemli içerik türleri arasında yer alıyor. E-ticaret firmaları video içerikler sayesinde ürün, hizmet ve kampanya tanıtımlarını daha kolay bir şekilde yapıyor. Bununla beraber markalar hedef kitlelerinde yer alan ve video içerik izlemek isteyen kişiler için bilgi vermeye yönelik videolar da oluşturuyor. Böylece işletmeler hem potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşıyor hem de marka bilinirliklerini arttırıyor.

 

Sizler de işletmenizin sosyal medya hesaplarında paylaşmak için video içerikler üretebilir ve birçok avantajdan yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

İlgili İçerik; 2024'de Sosyal Medya Etkileşimlerinizi Arttıracak Stratejiler

 

İlgili İçerik; 5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi

Insta Shop Kullanımı Artacak

 

Instagram’ın son dönemlerde piyasaya sunduğu özelliklerinden birisi olan Insta Shop, piyasaya sunulduğu günden beri birçok kişi ve işletme tarafından kullanılmaya başladı. Insta Shop özelliği sayesinde e-ticaret firmaları Instagram paylaşımlarını daha kolay bir şekilde çeşitlendirme fırsatı yakaladı.

 

Markalar, bu özellik sayesinde takipçilerinin direk e-ticaret sitelerini ziyaret etmesini sağlayacak paylaşımları daha kolay bir şekilde yapıyor. Ürün paylaşımları sayesinde işletmeler Instagram üzerinden e-ticaret sitelerine daha kolay ziyaretçi çekiyor ve satışlarını arttırma fırsatı yakalıyor. Birçok e-ticaret firması tarafından kullanılan Insta Shop’a olan ilgi her geçen gün artıyor.

 

Sosyal medya uzmanları 2024 yılında Insta Shop’a olan ilginin daha fazla artacağını ve bu özelliğin birçok e-ticaret firması tarafından kullanılacağını söylüyor. Sizler de e-ticaret ile internetten ürün satan bir işletmeyseniz Insta Shop özelliğini kullanabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 ​​​​​
İlgili İçerik;
Instagram Shop Özelliği

Z Kuşağını Hedefleyen İşletmeler Tik Tok’a Yönelecek

 

Sosyal medya kullanımının artış göstermesi her dönemde yeni bir sosyal medya platformunun piyasaya sürülmesini sağlıyor. Özellikle son dönemlerde adını çokça duyduğumuz bir sosyal medya platformu olan Tik Tok’ta yeni sosyal medya platformları arasında yer alıyor.

 

Tiktok özellikle en çok Z kuşağı tarafından kullanılan bir sosyal medya platformu olarak biliyor. Bu da Z kuşağını hedef kitlesinde bulunduran işletmelerin Tik Tok’a yatırım yapmasını sağlıyor. Günümüzde hala Z kuşağını hedef kitlesinde barındıran ve bu platformda paylaşım yapmayan birçok işletme bulunuyor fakat 2024 yılı sosyal medya haberleri işletmelerin yavaş yavaş bu platforma önem verdiğini ve Tik Tok’a yatırım yapmaya başladığı söylüyor.

 

İlgili İçerik; TikTok'un Sosyal Ticaretteki Rolü Nedir?

 

2022 Sosyal Medya Trendleri Z Kuşağı Tiktok

 

Affiliate Marketing Yaygınlaşacak

 

Affiliate Marketing yani hepiniz bildiği adıyla satış ortaklığı, ülkemizde temelleri yeni yeni atılmaya başlamış dijital pazarlama yöntemlerinden birisi. Bu pazarlama yöntemi ile çalışan kişiler hem yaptıkları satışlardan kazanç elde ediyor hem de çalıştıkları markalardan prim alarak gelirlerini arttırıyor.

 

Özellikle Influencer ve Bloggerlar ile yapılan Affiliate Marketing çalışmalarından gelir elde eden e-ticaret firmaları bu sistemi daha fazla kullanmaya başladı. Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşamaya başlayan bu sistem 2024 yılına da damgasını vuracak bir pazarlama yöntemi gibi gözüküyor.

 

Sosyal medya uzmanları işletmeleri için Affiliate Marketing yapmayan e-ticaret firmalarına bu marketing yöntemi ile satış yapmalarını öneriyor. Sizler de e-ticaret ile internetten ürün satan bir işletmeyseniz Affiliate Marketing sisteminden yararlanabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

2022 Sosyal Medya Trendleri Affiliate Marketing

 

Ticimax ile Satışlarınızı Arttırın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satan firmaların e-ticaret sitelerini kurmalarını sağlayan Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanarak sizler de internetten satış yapabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan özellikler ve modüller sayesinde e-ticaret sitenizde satışlarınızı arttırmaya yönelik birçok çalışma yapabilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax