Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram TV ( IGTV) Kullanım Rehberi

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Instagram kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Yeni kullanıcılar Instagram’da hesaplarını oluşturduktan sonra yakın çevreleriyle, yeni insanlarla ve bildikleri markalar ile etkileşim kuruyor. Instagram kullanımının artması hayatımızda yeni instagram özelliklerinin de eklenmesinde etkili oluyor. Instagram her zaman kendini güncelliyor, değiştiriyor ve bünyesine yeni özellikler ekliyor. Yakın geçmişte instagrama eklenen özelliklerden birisi de Instagram TV kısacası IGTV.

 

Instagram TV ilk hayata geçirildiği dönemden itibaren hem Instagram kullanıcıları hem içerik üreticiler hem de markalar tarafından oldukça fazla kullanılan bir özellik geldi. Günümüzde IGTV’yi etkili bir şekilde kullanan milyonlarca kişi ve marka varken hala bu özelliği aktif olarak kullanmayanların da olduğunu söylemek mümkün.

 

Instagram TV ( IGTV) Kullanım Rehberi adlı bu yazımızda sizlere IGTV hakkında bilgiler vereceğiz ve Instagram’ın bu özelliğini dijital pazarlama çalışmalarında nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı okuyarak Instagram TV hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir ve dijital pazarlama çalışmalarınızda aktif bir şekilde kullanabilirsiniz.



Instagram TV ( IGTV) Kullanım Rehberi

 

IGTV Nedir?

 

IGTV açılımı olan Instagram TV, kullanıcıların bir saate kadar olan videolarını paylaşmalarını sağlayan bir Instagram özelliğidir.

 

Önceden instagram kullanıcıları story özelliğinde 15 saniyelik videolar yükleyebilirken profillerinde ise 30 saniye ve 1 dakikaya kadar video yükleyebiliyordu fakat Instagram TV özelliği sayesinde kullanıcılar artık 1 saate kadar olan videolarını instagrama yükleyebiliyor ve böylece birçok avantajdan yararlanabiliyor.

 

Instagram TV ( IGTV) Kullanım Rehberi adlı yazımızın devamında sizlerin IGTV nasıl kullanılır sorusuna yanıt vereceğiz.

 

İlginizi Çekebilir; Instagram Anket Özelliğini Kullanmanız İçin 3 Neden

 

İlginizi Çekebilir; Instagram Reklamlarında Hedef Kitle Oluşturmak

 


IGTV Nedir?

 

Instagram TV Nasıl Kullanılır?

 

Instagram TV kanalı kurmak isteyen kişiler hem bilgisayardan ınstagrama giriş yaparak hem de telefonlarından video yüklemesi yapabilmektedir. Bilgisayardan Instagram TV’ye video yüklemek isteyen kişilerin;

 
  • İlk olarak instagram.com üzerinden hesaplarına giriş yapması gerekmektedir.
  • İkinci olarak kişilerin sağ üst bölümde bulunan profil sekmesi üzerinden Instagram profillerine girmesi gerekmektedir.
  • Instagram profilinize giriş yaptıktan sonra gönderiler, IGTV, kaydedilenler ve etiketlenenler bölümü görünmektedir. Bu bölümde yer alan IGTV işaretine tıklamanız gerekmektedir.
  • IGTV’ye geldikten sonra yükle butonuna basarak 1 dakika ve 1 saat aralığında yer alan videolarınızı Instagram TV’ye yükleyebilirsiniz.
 

Instagram TV’yi mobil cihazlarından kullanmak isteyen kişiler hem Instagram uygulaması üzerinden hem de IGTV uygulaması üzerinden IGTV video yükleme işlemlerini yapabilmektedir.

 
  • Instagram üzerinden yükleme yapmak için ilk olarak Instagram profilinize gidin.
  • Instagram profilinizin sağ üst bölümünde yer alan + simgesine tıklayın.
  • Buraya tıkladıktan sonra oluşturabileceğiniz içerik türleri sizlere gösterilecektir.
  • Gönderi, hikâye, öne çıkan hikâye, IGTV videosu, Reels videosu, rehber ve tanıtım seçeneklerinden IGTV Videosu seçeneğini seçin.
  • IGTV videosu seçeneğini seçtikten sonra Instagram sizlere telefonunuzda yüklü olan 1 dakikanın üstündeki videoları gösterecektir.
 

Bu videolar arasından seçiminizi yaparak IGTV kanalınıza videolarınızı yükleyebilir ve takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri

 

İlginizi Çekebilir; Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi

 

Instagram TV Nasıl Kullanılır?

 

IGTV’nin Özellikleri

 

Instagram TV ( IGTV) Kullanım Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlerle IGTV’nin özelliklerini paylaşacağız. Sizler de bu bölümü inceleyerek IGTV hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

 
  • Instagram TV kullanan hesaplar 1 ve 15 dakika aralığındaki videolarını kanalları üzerinden paylaşabilmektedir.
  • Instagram hesabı onaylı olan kullanıcılar 1 saate kadar olan videolarını IGTV’ye yükleyebilmektedir.
  • IGTV videoları daha fazla keşfete düşüyor. Yeni takipçi kazanmak isteyen kullanıcılar bu nedenle IGTV’ye videolar yüklemeyi tercih ediyor.
  • IGTV’de paylaşılan videolar MP4 formatında olmalıdır.
  • Video boyutları 650 MB’ı geçmemelidir.
  • IGTV’de kullanılacak video kapak fotoğrafları video karesinden seçilebileceği gibi farklı kullanılan cihazda bulunan bir fotoğraf da kapak fotoğrafı olabilmektedir.
  • IGTV Kapak fotoğrafı boyutu 420 x 654 Px olmalıdır. En boy oranı olarak bu oran 1:1,55’tir.
  • IGTV’ye yüklenen videolar için başlık metni yaratılmalıdır. Başlıkta maksimum 75 karakter kullanılmaktadır.
  • IGTV’de paylaşılan videoların çözünürlüğü 720p olmalıdır.
 

Sizler de Instagram TV’nin bu özelliklerine dikkat ederek IGTV videoları çekebilir ve kanalınızda paylaşarak etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak



Instagram TV ( IGTV) Kullanım Rehberi

 

IGTV Videosu Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

IGTV videosu çekecek olan kişilerin hem videolarında hem da video paylaşımı esnasında dikkat etmesi gereken birçok unsur bulunmaktadır. Bu bölümde sizlerle IGTV Videosu çekerken dikkat etmeniz gereken şeyler hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

Profesyonel Olun

 

IGTV İzlenme sayılarını arttırmak isteyen kullanıcıların ilk dikkat etmesi gereken şeylerden biri profesyonelliktir. Çekilen videonun kalitesi ve içeriği ne kadar profesyonel olursa izlenme ve etkileşim oranları o kadar artış göstermektedir. Profesyonel IGTV videosu çekmek isteyenlerin;

 
  • Profesyonel fotoğraf makineleri ya da kamerası iyi olan telefonlar ile çekim yapması önemlidir.
  • Ortam ışığı iyi ayarlanmalıdır.
  • Video çekerken arka planını profesyonel bir şekilde ayarlamanız oldukça önemlidir. Arka plan ayarlarken kullanıcıların dikkatini dağıtmayacak ve sade renklerde bir arka plan tercih edebilirsiniz.
  • Ortamdaki sesin yankılanmamasına önem verin. Böylece kullanıcılar videolarda söylediklerinizi daha iyi anlayacaklardır.
 

Bunları göz önünde bulundurarak sizler de IGTV Videosu çekebilir ve takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Influencerlara Yeni Vergi Düzenlemesi
 

İlginizi Çekebilir; Bilmeniz Gereken Instagram Terimleri

Video İçeriklerinizi Çeşitlendirin

 

Instagram’da zaman geçiren birçok kullanıcı eğlenceli içerikler izlemeyi sevmektedir. Instagram videosu çekecek olan kişilerin de hem takipçi sayılarını hem de beğenme sayılarını arttırmak için video içeriklerini çeşitlendirmesi gerekmektedir. IGTV Videosu çekerken;

 
  • Yaratıcı olmaya özen gösterin.
  • Farklı konularda ve farklı konseptlerde videolar çekerek izleyicilerin dikkatini üzerinize çekin. Böylece farklı ilgi alanları olan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilir ve izlenme sayılarınızı arttırabilirsiniz.
  • Videolarınızda sürekli aynı konsepti işlemekten kaçının ve farklılığınızı öne çıkarın.
  • Videolarınızı çekerken kendin yap fikirlerine önem verin. Çünkü kendin yap videoları IGTV’de en çok izlenen videolar arasında yer alıyor. Böylece izlenme sayınızı arttırabilirsiniz.
 

IGTV Videosu çekerken trend olan videoların yanı sıra fazla izlenen ve etkileşim alan video içerik türlerini de çekerek kanalınızın izlenme sayısını arttırabilirsiniz.



IGTV Videosu Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 

Ürün İnceleme Videolarına Önem Verin

 

Dijital pazarlama çalışmalarında Instagram TV’den yararlanmak isteyen e-ticaret firmalarının dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan biri ürün inceleme videolarıdır. Instagram’da bir gün içerisinde en çok izlenen video türleri arasında yer alan ürün inceleme videoları sayesinde;

 
  • E-ticaret yapan firmalar marka bilinirliğini arttırmaktadır.
  • Firmalar bu video türü sayesinde ürünlerini daha kolay tanıtmakta ve böylece daha hızlı satış yapabilmektedir.
  • Ürün inceleme videoları en çok izlenen videolar arasında yer aldığı için e-ticaret firmalarının Instagram’daki beğeni ve takipçi sayıları hızlı bir şekilde artış göstermektedir.
  • Ürün inceleme videoları müşterilerin hemen satın alma kararı vermesini olumlu bir şekilde etkilemektedir.
 

Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız IGTV videoları çekerken ürün inceleme videoları da çekebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; 2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları



instagram IGTV ile İlgili Sık Sorulan Sorular

 

IGTV ile İlgili Sık Sorulan Sorular

 

Instagram TV kullanmak isteyen kişiler internette birçok konu hakkında araştırma yapmaktadır. Instagram TV ( IGTV) Kullanım Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizler tarafından en çok sorulan sorulara yanıt vereceğiz.

Instagram TV Video Nasıl Yüklenir?

 

Instagram TV video yükleme işlemleri bilgisayar ve akıllı cihazlar ( telefon ve tablet) üzerinden yapılabilmektedir.

 

IGTV Videosu Nasıl Silinir?

 

IGTV Videosu silmek isteyen kişilerin ilk olarak profillerinde yer alan IGTV bölümüne gitmesi gerekmektedir. Ardından silinmek isteyen IGTV Videosunun sağ üst bölümünde yer alan simgeye dokunulmalıdır. Bu simgeye dokunulduktan sonra önizlemeyi kaldıra tıklanmalı ve sonrasından kaldır tuşuna basarak Instagram videosu silinmelidir.


İlginizi Çekebilir; Tanıtım Videosu Hazırlamadan Önce Bunları Okuyun

 
Instagram TV Video Nasıl Yüklenir?

 

IGTV Videoları Nasıl İndirilir?

 

IGTV Videoları indirmek isteyen kişiler bu hizmeti veren mobil uygulama ve internet siteleri üzerinden videoları indirebilmektedir. Video indirirken ihtiyacınız olan IGTV video linkine videonun sağ alt bölümünde yer alan … simgesine tıklayarak bağlantıyı kopyala butonuna basarak ulaşabilirsiniz.

 

IGTV Videoları Kaç Dakikadır?

 

Instagram TV’ye yüklenebilen videoların boyutları 1 dakika ve 15 dakika arasında değişmektedir. Fakat Instagram hesabı onaylı olan kişiler 1 saate kadar olan videolarını IGTV’ye yükleyebilmektedir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax