Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Post Nedir? Nasıl Hazırlanır?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Instagram, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından birisi. Her gün milyonlarca kişinin kaydolduğu, başkaları ile etkileşime girdiği ve hatta ürün satın alma kararları verdiği bu platform her geçen gün büyümeye devam ediyor.

 

Özellikle kişisel kullanımların yanı sıra instagram ticari faaliyet gösteren işletmeler tarafından da çok kullanılıyor. Markaların instagram kullanma amaçları arasında ise post paylaşımı yaparak hedef kitlelerine ulaşmak ve marka bilinirliğini arttırmak yer alıyor. Hatta Instagram’a Insta Shop özelliği eklenmesi ile beraber markaların bu platformda ürün satış amacı güttüğü de herkes tarafından biliniyor.

 

Instagram’da iletişim yürütülen işletmelerin hedef kitlelerine ve takipçilerine güven vermek için paylaştıkları postlara önem vermesi gerekiyor. Çünkü profesyonel bir şekilde hazırlanan postlar markalara daha çok katkı sağlıyor.

 

Instagram Post Hazırlama Rehberi, Fikirler ve Faydalı Araçlar adlı bu yazımızda Instagram’da post hazırlamak isteyen kişiler için birçok konu hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek Instagram hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve profesyonel post tasarımı yaparak hesabınızın kalitesini arttırabilirsiniz.

 
Instagram Post Hazırlama Rehberi, Fikirler ve Faydalı Araçlar


 

Instagram’da Post Ne Demek?

 

Instagram’da post, Instagram kullanıcılarının gönderi olarak paylaştığı paylaşımlara verilen isimdir. Genellikle görsel, video, metin ve hashtagler içermektedir.

 

Instagram’da post paylaşımı yapabilmek için kişilerin bir Instagram hesabının olması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

Instagram Post Nedir

 

Instagram Post Türleri

 

Instagram’da paylaşım yaparken kullanabileceğiniz birkaç adet farklı Instagram post türü bulunmaktadır.

 
  • Görsel içeren postlar
  • Video içeren postlar
  • Çoklu Gönderi
  • Ürün Gönderileri
  • Hikâye Gönderileri
  • Canlı Yayınlar
  • Reels Videoları
 

Instagramda kullanabileceğiniz paylaşım türleridir. Gelin şimdi bunlara hep beraber bir göz atalım.

 
  • Görsel İçeren Postlar; Instagram profilinizde paylaşabileceğiniz post türlerinden birisi olan görsel içeren postlarda yalnızca görsel, metin ve hashtag kullanılmaktadır.
  • Video İçeren Postlar; Görsel içeren postlar gibi video içeren postlarda da sadece video, metin ve hashtag bulunur.
  • Çoklu Gönderi; Profilinizde yapacağınız bir paylaşımda birden fazla fotoğraf eklemenizi sağlayan post türüdür.
  • Ürün Gönderileri; Genellikle e-ticaret yapan firmaların Insta Shop özelliğini aktif ettikten sonra kullanabilecekleri gönderi türüdür. Markalar ürün gönderileri sayesinde Instagram postlarına ürünlerini ve e-ticaret sitelerinin adreslerini etiketleyebilmekte ve takipçilerini direk e-ticaret sitelerine yönlendirebilmektedir.
  • Hikâye; Instagram’ın hikâye bölümünde paylaşım yapılmasına verilen isimdir. Bu postlar 24 saat süre ile instagram hesabınızda görüntülenebilmekte ve ardından sizin görebileceğiniz hikâye arşivine kaydolmaktadır.
  • Canlı Yayın; Instagram’ın hikâye özelliğinde kullanılabilen canlı yayın özelliği anlık olarak Instagram üzerinden canlı yayın açmanıza olanak sağlamaktadır. Instagram’da açtığınız canlı yayınları kaydedebilme ve ardından profilinizde paylaşma imkânınız bulunmaktadır.
  • Instagram TV; Uzun video paylaşımları yapmak isteyen kişilerin kullanabileceği bir gönderi türü olan Instagram TV gönderileri profilinizde yer alan TV işaretinde görebileceğiniz gönderilerdir. Bu bölümde 1 dakikadan 1 saate kadar çektiğiniz videoları paylaşmanız mümkündür.
 

Güzel instagram sayfası nasıl yapılır diyen kişilerin sizlerle paylaştığımız Instagram post ve paylaşım türleri hakkında bilgi alması ve bu içerik türlerinin hepsine özel içerikler hazırlaması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Instagram Hikaye (Story) Paylaşma Rehberi

 

İlgili İçerik; Instagram TV ( IGTV) Kullanım Rehberi

 

Instagram Post Türleri

 

Instagram Post Hazırlama Programları

 

Instagram gönderileri için post veya hikâye hazırlamak isteyen kişiler genellikle bazı Instagram post hazırlama programlarını kullanmaktadır.

 
  • Canva
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Light Room
  • Adobe Spark
  • Buffer
 

Instagram için post tasarımı yapacak olan firmaların en çok kullandığı araçlar olarak bilinmektedir. Özellikle son dönemlerde Canva herkes tarafından en çok tercih edilen post hazırlama programı olarak bilinmektedir. Çünkü Canva kullanarak kişi ve işletmeler Instagram post şablonları içerisinden seçim yapabilmekte ve bu şablonları özelleştirerek daha hızlı bir şekilde post tasarımı yapabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Instagram için En Popüler Post Tasarlama Araçları

 

Instagram Post Hazırlama Programları

 

Instagram’da Post Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Instagram post tasarımı yapacak olan kişilerin post hazırlarken dikkat etmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Gelin bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Instagramda post tasarımı yaparken, postlarınızın profilinizde güzel durması için Instagram fotoğraf ve video ölçülerine uygun bir şekilde tasarım yapmaya özen gösterin.
  • Instagram’da kare post tasarımı yaparken 1080 x 1080 px, yatay post tasarımı yaparken 1080 x 566 px , dikey post tasarımı için 1080 x 1250 px ölçülerini kullanarak tasarım yapın. Hikâye tasarımı yaparken ise 1080 x 1920 px boyutlarını kullanın.
  • Instagram gönderilerinizi hazırlarken post hazırlama programlarını kullanın ve profesyonel post tasarımı yapmaya özen gösterin.
  • Instagram postlarınızda kurumsal kimliğinizi yansıtacak öğeler kullanın.
  • Instagram post tasarımı yaparken yüksek kalitedeki görseller ve videolar kullanmaya özen gösterin.
  • Postlarınızda kullanacağınız efektlerin ve renklerin aynı olmasını sağlayın ve ayrıca renk geçişlerine önem verin.
 

Bunları göz önünde bulundurarak güzel instagram sayfası yapabilir ve profesyonel bir imaj çizerek daha fazla takipçi elde edebilirsiniz.

 

Instagram Post Hazırlama Dikkat Edilenler

 

Instagram Post Fikirleri

 

Instagram’da güzel bir profil yaratmak isteyen kişilerin ilk araştırma yaptığı konulardan birisi Instagram Post Fikirleridir. Yazımızın bu bölümünde paylaşımlarınızda kullanarak etkileşimi arttırabileceğiniz Instagram Post Fikirlerini sizlerle paylaşacağız.

 

Instagram Post Fikirleri

 

Kendin Yap İçerikleri

 

Instagram post fikirleri arasında yer alan ve oldukça önemli bir post türü olan kendin yap içerikleri, takipçilerinizin markanızın ürünlerini kullanarak nasıl kendi ürünlerini üretebileceklerini gösteren içeriklere verilen isimdir.

 

Genellikle Kendin Yapı – Dıy içeriklerinin etkileşim oranı diğer içerik türlerine nazaran daha fazladır. Sizler de Instagram’da gönderi tasarımı yapmak istiyorsanız Kendin Yap videoları çekebilir ve bu videoları profilinizde paylaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Hikayeleri ile Nasıl Daha Fazla Trafik Kazanılır?

 

Instagram Post DIY

 

Özel Gün İçerikleri

 

Hepimizin hayatında önemli olan özel günler bulunmaktadır. Yılbaşı, 8 Mart, Anneler Günü 23 Nisan, 19 Mayıs, Babalar Günü 29 Ekim ve 10 Kasım bizler için oldukça önemli günlerdir. Günümüzde birçok marka ve işletme takipçileri için özel olan bu günleri kutlamak adına farklı Instagram post tasarımları yapmakta ve paylaşmaktadır.

 

Sizler de özel günlerde Instagram post tasarımı yaparak içerikler oluşturabilir ve takipçilerinizin firmanıza olan sadakatini yükseltebilirsiniz.

 

Instagram Post Özel Gün

 

Kurumsal İçerikler

 

Instagram kullanıcılarının sevdiği içerik türlerinden birisi de kurumsal içeriklerdir. Bu nedenle birçok marka kurum içi ve kurum dışı paylaşımlar yaparak takipçilerine güven vermektedir. Sizler de Instagram’da gönderi tasarımı yaparken departmanlarınız, şirket bilgileriniz, katıldığınız etkinlikler vb. gönderileri tasarlayabilir ve paylaşarak takipçilerinize güven verebilirsiniz.

 

Instagram Post Hazırlama Kurumsal

 

Ürün ve Kampanya Paylaşımı

 

E-ticaret firmalarını takip eden ve bu markalar ile etkileşime geçen Instagram kullanıcılarının en beğendiği Instagram içerik fikirlerinden birisi de ürün ve kampanya paylaşımlarına yönelik yapılan Instagram postlarıdır.

 

Genellikle tüketiciler Instagram’da ürün ve kampanya paylaşımı yapan işletmeleri takip etmekte ve bu paylaşımlardan etkilenerek satın alma kararı vermektedir. Sizler de takipçileriniz için ürün ve kampanyalarınızı öne çıkaran Instagram gönderileri hazırlayabilir ve işletmenizin satışlarını arttırabilirsiniz.

 

Ürünlerinizin kullanım alanları dışında kullanımını gösteren içerikler;

 

Günümüzde birçok instagram kullanıcısı satın aldıkları ürünlerin sıra dışı kullanım alanlarını göstermek için üretilen instagram içeriklerini oldukça çok beğeniyor. Birçok işletme satışını yaptığı ürünlerin farklı alanlarda nasıl kullanılacağını göstererek hem takipçilerinin yeni fikirler edinmesini sağlıyor hem de etkileşim oranlarını arttırabiliyor.

 

Sizler de işletmeniz için Instagram post tasarımı yaparken bu içerik fikrini değerlendirebilir ve Instagram gönderilerinizde kullanarak etkileşim oranlarını arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax