Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ücretli Sosyal Medya Reklamlarına Karşı Alternatif Stratejiler

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren 7253 Sayılı kanun Sosyal Medya Yasası olarak biliniyor. Bu yasa ile Sosyal Medya Platformlarının ülkemize temsilci ataması gerekiyordu. 2 Kasım 2020 tarihine kadar yapılacak bu atamaları yapmayan sosyal medya platformlarına 10 milyon TL ceza kesilmişti.

 

Sosyal medya platformlarına kesilen ceza sonrasında birçok şirket Türkiye’de temsilci belirlerken birçok şirket ise belirlememe konusunda ısrarcı oldu. Türkiye’de temsilci atamayan şirketlere yönelik yaptırımlar 40 milyon TL’ye kadar ulaştı. Temsilci belirleme süreci 19 Ocak’ta son bulacağı için Facebook, Twitter ve Instagram gibi en çok kullanılan platformlara reklam yasağı gelme ihtimali var.

 

Ücretli Sosyal Medya Reklamlarına Karşı Alternatif Stratejiler adlı bu yazımızda sizlere Sosyal Medya Reklam Yasakları hakkında bilgi verdikten sonra reklam yasaklarının e-ticaret sitelerini nasıl etkileyeceği hakkında bilgiler vereceğiz. Bununla beraber sosyal medya yasaklarına karşı yapılabilecekler hakkında sizlerle birçok bilgiyi paylaşacağız.

 

İlginizi Çekebilir: Marka Sloganı Yaratırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

 

Ücretli Sosyal Medya Reklamlarına Karşı Alternatif Stratejiler

 

Sosyal Medya Reklam Yasaklarının Sebebi Nedir?

 

7253 Sayılı kanun gereği günde erişime 1 milyonu aşan sosyal medya platformlarının Türkiye’ye temsilci ataması gerekmektedir. Temsilci atamayan şirketler ise 19 Ocak 2021 tarihinden itibaren reklam yasaklarıyla karşı karşıya kalacak. Sosyal Medya Reklam Yasaklarının Sebeplerini gelin maddeler halinde sıralayalım.

 
  • Sosyal medya reklam yasağı alacak şirketlerin Türkiye’de günlük 1 milyondan fazla trafiğinin olması.
  • Sosyal medya yasağı alacak şirketlerin Türkiye’ye temsilci atamaması.
 

Gibi iki neden şu an yasakların sebebi olarak görünüyor.

 

İlginizi Çekebilir: En Etkili 5 Yeniden Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)



Sosyal Medya Reklam Yasaklarının Sebebi Nedir

 

Sosyal Medya Reklam Yasaklarının E-ticaret Sitelerine Etkisi

 

Sosyal Medya Reklam Yasaklarının ülkemizde uygulamaya geçmesi durumunda Youtube, Twitter, Facebook ve Instagram gibi ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya platformlarında reklam yasağı uygulanabilir. Peki bu yasaklar e-ticaret sitelerini nasıl etkileyecek?

 

E-ticaret ve sosyal medya ilişkisinin çok önemli bir boyutta olduğu bugün herkes tarafından bilinmektedir. Sosyal medya platformlarında var olan şirketler yaptıkları paylaşımlar ve reklam çalışmalarıyla birçok kişiye anında erişebilmektedir.

 

Sosyal medya reklamları sayesinde şirketler müşterilerini ve potansiyel müşterilerini sadık müşteriye kolay bir şekilde çevirebilmektedir. Bununla beraber e-ticaret siteleri yaptıkları paylaşım ve reklamlar sayesinde daha hızlı bir şekilde ürün satışı gerçekleştirmektir. Sosyal medya reklam yasakları göz önünde bulundurulduğunda ise e-ticaret firmalarının ürün satışı gibi konularda problem yaşayacağı düşünülmektedir.

 

Sosyal medya reklam yasaklarının e-ticaret sitelerine etkisi genel olarak şunlar olacaktır.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret ve Kitle Psikolojisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler



Sosyal Medya Reklamlarının E-ticarete Etikisi

 

Yeni Müşteri Elde Etme Problemi

 

Birçok firmanın yeni müşterilerinin büyük kısmını sosyal medya platformları aracılığıyla elde ettiği herkes tarafından bilinmektedir. Yeni müşteri kazanma unsurlarından en önemlisi de verilen reklamlardır. Türkiye’ye temsilci atamayan sosyal medya platformlarına gelecek olan reklam yasağı sonrasında e-ticaret firmalarının yeni müşteri elde etme problemi ortaya çıkacaktır.



Sosyal Medya Reklamları Yeni Müşteri

 

Ürün Satışları Azalabilir

 

Ücretli Sosyal Medya Reklamlarına Karşı Alternatif Stratejiler adlı yazımızın bu bölümünde reklam yasaklarının ürün satışına olan etkisinden bahsedeceğiz. Birçok e-ticaret firması yeni ürün satışı yapabilmek için sosyal medya paylaşımları yapmakta ve bu paylaşımlara da reklam vererek ürün tanıtımı, kampanya tanıtımı ve indirim gibi duyurularını yapmaktadır.

 

İndirimli ürünler satın almak isteyen kişiler ise genellikle reklamını gördükleri ürünleri satın almaya yönelmektedir. Gelme ihtimali olan sosyal medya yasaklarının gelmesi durumunda firmaların ürün satışlarında problemler yaşayacağı düşünülmektedir.

 

İlgili İçerik: E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri



Sosyal Medya Reklamları Ürün Satışları

 

Marka Bilinirliği Yaratmak Zorlaşabilir

 

Sosyal medya ve e-ticaret ilişkisi içerisinde en önemli unsurlardan birisi de marka bilinirliği yaratmaktadır. E-ticaret siteleri sosyal medya platformlarında takipçi arttırarak, ürünleri ve markaları hakkında reklam vererek marka bilinirliğini yaratmaktadır. Sosyal medya yasakları sonrasın e-ticaret firmaları alternatif stratejiler geliştirmezse marka bilinirliği yaratmakta problem yaşanacağı öngörülmektedir.

 

Ücretli Sosyal Medya Reklamlarına Karşı Alternatif Stratejiler geliştirmeyen e-ticaret siteleri bu dezavantajlarla karşı karşıya kalabilecektir. Sizler de e-ticaret sitenizin marka bilinirliği, ürün satışı ve yeni müşteri kazanma gibi konularda problem yaşamasını istemiyorsanız eğer Ücretli Sosyal Medya Reklamlarına Karşı Alternatif Stratejiler geliştirmelisiniz. Peki bu stratejiler neler olabilir gelin hep beraber bakalım.

 

İlgili İçerik: 5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın



Sosyal Medya Reklamları Marka Bilinirliği

 

SEO Çalışmaları ile Arama Motorlarında İlk Sayfaya Çıkın

 

Günümüzde insanların bir ürün almadan önce ilgili ürünü arama motorlarında aradığı göz önünde bulundurulduğunda Ücretli Sosyal Medya Reklamlarına Karşı Alternatif Stratejiler Arasında ilk sırada arama motoru optimizasyonu yer alıyor.

 

Arama Motoru Optimizasyonu, firmaların internet sitelerinin arama motorları tarafından rahat bir şekilde anlaşılmasına ve taranmasına olanak sağlayan çalışmalardır. Genel olarak web sitesi optimizasyonu ve anahtar kelimeler kullanılarak bir e-ticaret sitesini Google’da üst sıralara çıkarmak için uğraşılmaktadır.

 

Sizler de e-ticaret siteniz için yapacağınız SEO çalışmaları ile arama motorlarında üst sıralarda yer alabilir ve rakiplerinizin önüne geçerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik: Yeni Başlayanlar İçin Arama Motoru Optimizasyonu



Sosyal Medya Reklamları SEO Çalışmaları

 

Müşteri Memnuniyetine Önem Verin

 

E-ticaret sitelerinin dikkat etmesi gereken başka bir unsur ise müşteri memnuniyetidir. Müşteri memnuniyetiniz ne kadar artarsa satış yapmanız o kadar kolaylaşacaktır. Sizler de müşteri memnuniyetinizi sağlamak için teslimatlarınızı hızlandırabilir, ürünlerinizi uygun fiyatlarla satabilir ve müşterilerinize hediye ürünler gönderebilirsiniz.



Sosyal Medya Reklamları Müşteri Memnuniyeti

 

Google Adwords Reklamlarına Yönelin

 

E-ticaret siteleri için en önemli unsurlardan bir diğeri de Google Adwords reklamlarıdır. Google Adwords reklamları, Ücretli Sosyal Medya Reklamlarına Karşı Alternatif Stratejiler içerisinde yer almaktadır.

 

İşletmenizin ihtiyaçlarına göre Google’da alışveriş reklamlarına yönelik görüntülü dinamik yeniden pazarlama kampanyası oluşturabilir ve ürünlerinizdeki indirimleri potansiyel müşterileriniz ile paylaşabilirsiniz. Bununla beraber Google’da belirleyeceğiniz belirli anahtar kelimeleri kullanarak da reklam verebilir ve ilgili aramalarda tıklama başına maliyet ödeyerek insanları e-ticaret sitenize çekebilirsiniz.



Sosyal Medya Reklamları Google Adwords

 

SMS Pazarlama İle Müşterilerinize Ulaşın

 

E-ticaret sitelerinin kullandığı pazarlama yöntemlerinden bir diğeri de SMS Pazarlamasıdır. SMS Pazarlama teknikleri var olan müşterilerinize kampanya ve indirimleriniz hakkında bilgi vermek için tercih edebileceğiniz pazarlama yöntemlerindendir.

 

Genellikle insanların büyük bölümü alışveriş esnasında mobil platformları tercih etmektedir. Bu oran yapılan alışverişlerin %70’i olarak bilinmektedir. Bu nedenle, sizler de e-ticaret siteniz ile ilgili daha başarılı pazarlamalar yapmak istiyorsanız SMS Pazarlamasına yönelebilir ve sadık müşteriler yaratabilirsiniz.

 

SMS Pazarlama yöntemiyle insanlara ulaşmak istiyorsanız eğer ilk olarak yapmanız gereken şeylerden birisi bu hedef kitleyi iyi tanımak olacaktır. Bu bilgileri kullanarak gönderdiğiniz pazarlama mesajlarını yaş, cinsiyet ve demografik bilgiler olarak kısıtlayabilir ve daha etkili bir şekilde SMS Pazarlaması yapabilirsiniz.

 

SMS Pazarlaması yapacaksanız eğer ilk olarak dikkat etmeniz gereken şeyin NET olmanız olduğunu unutmamalısınız. Bir SMS içerisinde yaklaşık 160 karakterin olduğunu, ilgili mesajı az karakterle vermeniz gerektiğini ve anlatım bozukluğu, kısaltma gibi ifadelerden kaçınmanız gerektiğini de unutmamakta fayda var.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan Toplu SMS Gönderme modülünü kullanarak sizler de hızlı bir şekilde SMS pazarlaması yapabilir ve e-ticaret sitenize kayıtlı olan kişilere ürünleriniz ve kampanyalarınız hakkında bilgi verebilirsiniz.
 


Sosyal Medya Reklamları SMS Pazarlama

 

E-mail Marketing Yapın

 

Ücretli Sosyal Medya Reklamlarına Karşı Alternatif Stratejiler geliştirmek isteyen bir firmanın kullanabileceği başka bir pazarlama yöntemi ise E-mail Marketing’dir. E-mail marketing sayesinde sizler de e-ticaret sitenize kaydolan, sitenizdeki bir formu dolduran veya e-ticaret sitenizden ürün satın alan kişiler için pazarlama teknikleri geliştirebilirsiniz.

 

Genel olarak e-mail marketing ile ürün, kampanya, indirim, duyuru gibi birçok konu hakkında e-ticaret sitenize kaydolan kişileri haberdar edebilir ve mevcut müşterilerinizi sadık müşteriye daha kolay bir şekilde çevirebilirsiniz.

  

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu

 

Promosyon Ürünlerle Satışlarınızı Arttırın

 

E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetimi Neden Önemlidir?

 

Blog Açmak İsteyenlerin Bilmesi Gereken Her Şey

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax