Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu

Güncelleme Tarihi: 31.05.2023

İçindekiler;

E-ticarette satışlarınızı arttırmak için birçok önemli konu bulunmaktadır. Genellikle bu konular arasında yer alan müşteri ilişkileri yönetimi doğrudan satışlarınızı arttırmaya yönelik bir yönetim türüdür. Çünkü ne kadar çok mutlu müşteriler elde ederseniz bu müşterilerinizin markanıza bağlanma olasılığı bir hayli artacaktır.

 

E-ticarette müşteri ilişkileri yönetimi, genel olarak bir markanın mevcut müşterileriyle ve potansiyel müşterileriyle olan etkileşimini yönetmek için kullanılan bir yaklaşım türüdür. E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu adlı bu yazımızda sizlere mevcut müşterileriniz ile veya potansiyel müşterileriniz ile nasıl bir etkileşim kurmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Bunlarla beraber bu müşterilerinizle etkileşim kurarken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiği hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Gelin ilk olarak mevcut müşteri ve potansiyel müşteri kavramlarını tam olarak anlayalım.

 

E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu

 

Mevcut Müşteri Nedir?


E-ticarette mevcut müşteri kavramı, bir e-ticaret sitesinden veya firmasından tekrarlanan siparişleri bulunan müşterilere verilen isimdir. Kısacası mevcut müşteriler firmanızdan birden fazla alışveriş yapmış kişilerdir. Mevcut müşteriler e-ticaret siteleri tarafından oldukça önemli bir müşteri kitlesidir çünkü bu kişiler sayesinde marka bilinirliği artmakta ve marka sadakati yükselmektedir.

 

E-ticaret Mevcut Müşteri Nedir

 

Potansiyel Müşteri Nedir?


E-ticarette potansiyel müşteri kavramı ise firmanız ile çalışabilecek potansiyelde olan fakat ulaşamadığınız veya ulaştıysanız satış gerçekleştiremediğiniz müşterileri ifade eden bir kavramdır. Potansiyel müşteriler her firma için oldukça önemlidir. Çünkü potansiyel müşterilerin gelire dönüşme oranı bir hayli fazladır.

 

E-ticaret Müşteri İlişkileri Potansiyel Müşteri Nedir

 

E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu adlı yazımızın ilk bölümünde sizlere mevcut müşteri ve potansiyel müşteri hakkında bilgiler verdik şimdi gelin bu müşteri kitlesiyle etkileşim kurarken nelere dikkat etmeliyiz bakalım.

 

E-ticaret Müşteri İlişkileri Yönetimi

 

Müşterilerinizin Sadakatini Kazanmaya Özen Gösterin

 

E-ticarette müşteri ilişkileri yönetiminde dikkat edilmesi gereken ilk şeylerden birisi müşteri sadakatini kazanmaktır. Müşteri sadakati, bir müşterinin belirli ihtiyaçlarını bir firmayı tercih ederek devamlı olarak karşılamasıdır. Yapılan alışverişler devamlı olacağı için müşteri sadakatini kazanmanız oldukça önemlidir. Müşteri sadakati kazanmak içinse şunları göz önünde bulundurabilirsiniz;

 
  • Verdiğiniz hizmetin kalitesini arttırın
  • E-ticaret sitenizden alışveriş yapan müşteriler ile iletişim kurun
  • Müşterilerinizin geri bildirimlerine önem verin
  • E-ticaret sitenizden ikinci kez alışveriş yapan müşterilerinize hediyeler verin.
 

E-ticaret Müşteri İlişkileri Müşteri Sadakati

 

Müşteri İlişkileri Yönetiminde Verdiğiniz Hizmet Kalitesi Oldukça Önemli

 

E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu adlı yazımızın bu bölümünde hizmet kalitesinden bahsedeceğiz.

 

E-ticaret sitelerinin verdiği hizmetin veya sattığı ürünlerin kalitesi doğrudan satışları etkileyen unsurlardan birisidir. Bu nedenle e-ticaret sitelerinin verdiği hizmette hizmet kalitesi oldukça önemlidir. Hizmet kalitenize göre potansiyel müşterilerinizi müşteriye dönüştürebilir mevcut müşterilerinizin ise markanıza olan sadakatini arttırabilirsiniz.

 

E-ticaret Müşteri İlişkileri Hizmet Kalitesi

 

Müşteri İlişkileri Yönetiminde Müşterilerinizin Geri Bildirimlerine Önem Vermeniz Gerekmektedir

 

Müşteri ilişkileri yönetiminde en önemli şeylerden birisi de müşterilerinizin yaptığı geri bildirimlerdir. E-ticaret sitenizden alışveriş yapan müşterileriniz aldığı hizmetten memnun mu değil mi, aldığı ürünleri beğendi mi beğenmedi mi gibi konular müşterilerinizin hoşuna gidecek ve onlarla ilgilendiğinizi gösterecek konulardır.

 

Bu nedenle sizler de müşteri ilişkileri yönetimini başarılı bir şekilde yapmak istiyorsanız eğer e-ticaret sitenizden alışveriş yapan müşterilerinizin görüşlerini göz önünde bulunduracak kısa anketlerle onlardan geri dönüşler alabilir ve bu şekilde müşterileriniz ile ilişkilerinizi kuvvetlendirebilirsiniz.

 

E-ticaret Müşteri İlişkileri Geri Bildirim

 

E-ticaret Sitenizin Optimizasyonlarını Yapın

 

E-ticarette müşteri ilişkileri yönetimi yapmak isteyen kişilerin ilk dikkat etmesi gereken şeylerden birisi de e-ticaret sitelerinin çalışma şeklidir. Günümüzde birçok müşteri yavaş yüklenen kolay işlem yapılamayan e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmayı reddetmektedir.

 

Bu nedenle e-ticaret sitenizde yapacağınız küçük optimizasyonlar ile e-ticaret sitenizi hızlandırabilir ve müşterilerinizin rahat bir şekilde alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz. Eminiz ki yapacağınız bu işlemler ile müşterilerinizi memnun edecek ve satışlarınızı arttırabileceksiniz.

 

E-ticaret Müşteri İlişkileri Site Optimizasyonu

 

Site içi Gezinme Koşullarını İyileştirmeye Önem Gösterin

 

E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu arasında ele alacağımız bir başka konu ise site içi gezime koşullarıdır.

 

E-ticaret sitenize girecek olan mevcut ve potansiyel müşterileriniz sitenizde gezinerek ürünlerinizi tanıyacaktır. Bu aşamada sitenizde gezinmek isteyen müşterilerinizin kolay hareket etmesi için gerekli iyileştirmeler yapılmalıdır. Bu iyileştirmeleri yapmak içinse öncelikle e-ticaret sitenizi responsive (mobil uyumlu) olarak tasarlayabilir. Mobile özel menüler koyarak müşterilerinizin gezinmesini sağlayabilirsiniz.

 

E-ticaret Müşteri İlişkileri Site İçi Gezinme

 

Arama Motoru Optimizasyonu ve Reklamlar İle E-ticaret Sitenizin Görünürlüğünü Arttırın

 

E-ticaret siteleri için arama motoru optimizasyonu yapmak oldukça önemli bir konudur. Çünkü e-ticaret sitenizden alışveriş yapacak olan kişiler ilk olarak aramalarını Google, Bing ve Yandex gibi platformlarda yapacaktır. Sizler de arama motoru optimizasyonu yaparak e-ticaret siteniz için potansiyel müşteriler elde edebilirsiniz.

 

E-ticaret yapan firma sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Bu da her gün yeni rakiplerinizin karşınıza çıkmasına neden olmaktadır. Sizler de rakiplerinizin önüne geçmek istiyorsanız eğer Google Adwords reklamları vererek belirli anahtar kelime gruplarında e-ticaret sitenizi ön plana çıkarabilirsiniz.

 

Verdiğiniz reklamlar sayesinde de potansiyel müşterilerinize ulaşma imkanınız artacaktır. Bu da satışlarınızı doğrudan olumlu olarak etkileyecek ve müşteri ilişkileri yönetiminizi kolaylaştıracaktır.

 

İlgili İçerik; SEO Analizi Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları

 

İlgili İçerik; Google’a Nasıl Reklam Verilir

 

E-ticaret Müşteri İlişkileri Arama Motoru Optimizasyonu

 

Hediye Ürünler Mevcut Müşterilerinizi Sevindirken Potansiyel Müşterilerinizi Arttırmanıza Olanak Sağlayacak

 

E-ticarette verilen hediye ürünler her kişi tarafından oldukça sevinmektedir. Sizler de e-ticaret sitenizden alışveriş yapan mevcut müşterilerinize belirli dönemlerde hediye ürünler gönderebilir ve onların markanıza olan bağlılığını arttırabilirsiniz.

 

Bununla beraber e-ticaret sitenizde belirli ürünlerin altına hediye ürün görselleri de ekleyerek potansiyel müşterilerinizi mevcut müşteriye çevirme oranınızı arttırabilirsiniz. Bu da müşteri ilişkilerinizi yönetmenizi kolaylaştıracak ve beraberinde firmanız için müşteri memnuniyetini getirecektir.

 

E-ticaret Müşteri İlişkileri Hediye Ürün

 

Sosyal Medya Platformlarını Kullanarak Müşterileriniz İle İletişim Kurum

 

E-ticaret yapan her firma için en önemli şeylerden birisi müşteri ilişkileridir. Günümüzde birçok e-ticaret firması ise müşteri ilişkilerini yönetmek ve firmaya olan bağlılığı arttırmak için sosyal medya platformlarını kullanmaktadır.

 

E-ticaret siteniz için açacağınız sosyal medya hesaplarınız aracılığıyla mevcut müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz ile iletişiminizi arttırabilirsiniz. Bu ilgili kişilerin firmanız ile etkileşime girmesini, firmanıza olan güveninin artmasını sağlayacaktır. Bununla beraber bu paylaşımlar diğer potansiyel müşterilerinize de ulaşacağı için sizlerin müşteri ilikileri yönetimini kolaylaştıracak ve yeni müşteriler kazanmanızda aktif rol oynayacaktır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

E-ticaret Müşteri İlişkileri Sosyal Medya Kullanımı

 

Kampanyalar İle Mevcut Müşterilerinizi Mutlu Edin

 

E-ticaret sitelerinde yapılan kampanyalar mevcut müşterilerin firmaya olan bağlılığını arttırmak için çok güzel bir araçtır. Bununla beraber yapacağınız kampanyalar sayesinde potansiyel müşterilerinize de ulaşma ihtimaliniz artacaktır. Bu nedenle e-ticaret siteniz için kampanya düzenlemeye önem verin.

 

İlgili içerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)

 

E-ticaret Müşteri İlişkileri Kampanya

 

Müşteri İlişkilerini Yönetmek İçin Çağrı Merkezi Entegrasyonlarından Yararlanın

 

E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu adlı yazımızın son bölümünde müşteri ilişkiler için oldukça önemli bir konu alan çağrı merkezi hizmetlerinden bahsedeceğiz.

 

E-ticarette çağrı merkezi hizmetleri, mevcut müşterileriniz ile olan etkileşiminizi ve iletişiminizi korumanız için en temel unsurlardandır. Genellikle müşteriler yaşadıkları problemler ile ilgili hızlı çözüm istemektedirler. Bu nedenle bunu sağlamak için Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan Santral entegrasyonlarından yararlanabilir ve müşteri ilişkileri yönetimini kolaylaştırabilirsiniz.

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax