Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Promosyon Ürünlerle Satışlarınızı Arttırın

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret sitesi sahipleri müşterilerini memnun etmek ve satışlarını artırmak için birçok farklı yola başvurur. E-ticaret sitelerinin amaca uygun promosyon ürünler ile satışlarını artırmayı hedeflemesi en sık tercih edilen yollardan biridir. Bu yazımızda promosyon ürün konusunun online satışları artırmada nasıl etkili olduğuyla ilgili birkaç başlığı sizlere aktaracağız. Yazı içeriğimize aşağıdan ulaşabilirsiniz.



Promosyon Ürünlerle Satışlarınızı Arttırın

 

Promosyon Nedir?

 

Promosyon; firmaların müşterilerine kendilerini tanıtabilmek için kullandıkları bir araçtır. Ürünlerini pazarlamak için kullandıkları etkili bir yöntemdir. Promosyon ürünleri sayesinde sanal ortamda e-ticaret siteniz ve ürünleriniz daha hızlı bir şekilde hedef kitlenize tanıtılmış olur. Tanıtım ürünlerinin müşteriler üzerindeki etkisi oldukça büyüktür. Sitenizden haberdar olan müşteri, ürünlerinize ulaşmak isteyecek ve satışlarınız da bu sayede artacaktır.

 

Promosyon ürünleri farklı ürün gruplarından seçilmektedir. Müşterileri memnun edecek, görsel etkisi yüksek ve işlevsel ürünler tercih edilmelidir. Ürünlerin görsel etkisi sayesinde müşteriler firmanızın ismini akıllarında daha kolay tutabilir.

 

Promosyon sanal mağazanızda sattığınız ürün ve verdiğiniz hizmetlere göre değişkenlik gösterir. Bedava promosyon ürünler, satın alınan üründen sonra ya da ürünün yanında müşteriye ücretsiz sunulur ve satışlara olumlu katkı sağlar.

 

Promosyonlu ürünleri sanal mağazanızda satışı olan bir üründen seçebileceğiniz gibi özel olarak da üretebilirsiniz. Bir ürün testerı, özel gün hediyesi, yeni ürün tanıtımı gibi pek çok şekilde promosyon sunabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)



Promosyon Nedir

 

E-ticarette Promosyon Tanıtımı Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret sitenizde tanıtım ürünlerinizin tanıtımını pek çok şekilde yapmanız mümkündür. Doğru planlanmış iyi bir pazarlama uygulamasıyla markanızı geniş kitlelere ulaştırabilirsiniz. Pazarlama stratejileriniz arasına dijital pazarlama araçlarınızı alabilirsiniz.

 

Promosyon ürün tanıtımlarınız için sosyal medyanın gücünden de yararlanabilirsiniz. Böylece müşteriler sizden hızlıca haberdar olur ve ürünlerinizi araştırmaya başlar. Promosyonlu ürünlerinizi duyurmak ve daha çok kitleye satış yapmak için belirlediğiniz hedef kitle ya da var olan müşterilerinize e-posta, mesaj gibi yollardan da hatırlatma ya da duyurular yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik: E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)

 

E-ticarette Promosyon Tanıtımı Nasıl Yapılır


 

E-ticaret Firmaları Neden Promosyon Ürünler Tercih Etmelidir?

 

E-ticaret sitelerinin promosyonu tercih etmesinin birincil sebebi satışı artırmaktır. Bunun haricinde diğer sebepler ise;

 
  • İsimlerini duyurmak
  • Sadık müşteri kazanmak
  • Marka ve alıcı arasında bağ oluşturmak
  • Ürünlerine değer katmak
  • Ürünleri hakkında bilgi vermek ve ürünlerinin tanıtımını yapmak
  • Geniş bir müşteri kitlesine ulaşabilmek
  • Satışlarını artırmak
  • Piyasadaki pazar hacminin artırmak
  • Rakip firmalarla yarışır hale gelmek
 


E-ticaret Promosyon Ürün Neden Tercih Edilir

 

Promosyon Ürünlerini Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Promosyon yapılacak ürünlerin seçilmesi ve doğru kanallardan doğru şekilde müşteriye tanıtılması oldukça önemlidir. Promosyon ürün seçerken dikkat edilecekler arasında;

 
  • Hedef kitlenin ihtiyaçlarına uygun ürünler seçilmelidir.
  • Doğru bir planlama yapılmalıdır.
  • İhtiyaç kadar üretim yapılmalıdır.
  • Piyasadaki rakip firmaların tasarladıkları ürünlere dikkat edilmeli ve o ürünlere alternatifler oluşturulmalıdır.
  • Yüksek maliyetten kaçınılmalıdır.
 

İlgili İçerik: İnternetten Satılacak Ürün Tavsiyeleri

 

E-ticarette Promosyon Ürün Seçimi

 

Promosyon Ürünlerinin Kullanılmasının Avantajları Nelerdir?


Promosyonun kullanılmasının online mağazalara sunduğu birçok avantaj vardır. Bu avantajlar arasında;

 
  • Online platformlarda bilinirliğinizi artırır.
  • Markanız ve alıcı arasındaki bağ ve güven artar.
  • Hedeflediğiniz kitle dahil olmak üzere geniş çapta tanınmanızı sağlar.
  • Müşteri memnuniyetini artırır.
  • Online mağazanızın üzerinde olumlu bir algı yaratır.
  • Satış desteği sunar.
  • Kar sağlar.
 


Promosyon Ürün Kullanım Avantajları

 

E-ticarette Promosyon Fiyatlandırma Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret siteleri olarak promosyon ürünlerinizi oldukça geniş ürün kategorisinden yaptırabilirsiniz. Çok yüksek maliyetli ürünlerin yanı sıra oldukça düşük maliyetli ürünler de tasarlanabilir. Bu tamamen sizin isteğiniz ve hedef kitlenizin ihtiyaçlarına göre şekillenir. Tanıtımınızı yaparken ne kadar bir maliyetle bunu yapmak istediğinizi önceden planlamalısınız. Birincil amacınızın tanıtımınızı en doğru şekilde yapıp ürünlerinizin satışını artırmak olduğunu unutmamalısınız.

 

Promosyon fiyatlandırma, e-ticarette sıkça karşıladığımız bir fiyatlandırma çeşididir. Bu noktada müşterinin ilgisini çekmek önemlidir. Birden fazla ürün alarak tek bir fiyat ödenmesi için 3 al 2 öde gibi kampanyalar yapabilirsiniz.

 

E-ticarette Promosyon Fiyatlandırma Yapımı

 

E-ticarette Promosyon Ürünlerinin Önemi Nedir?

 

Yapılan araştırmalara göre promosyon ürünlerine sahip olanlar markayı daha hızlı anımsayabiliyor ve yeniden alışveriş olasılığı artabiliyor. Bu sayede bir süre sonra firmanın ürünlerini inceleyerek talepte bulunuyor. Bir diğer araştırmaya göre ise müşterilerin büyük çoğunluğu ürünleri seçerken promosyonlardan etkileniyor.

 

Görsel olarak promosyonunuzdan etkilenen müşteri sanal mağazanızı daha yakından tanımak ister. Bu nedenle ürünlerinizi ve firmanız hakkında genel incelemeler yapar. Bu durum hem daha çok satış yapmanıza hem de hızlı bir şekilde tanınmanıza yardımcı olur.

 

E-ticaret Promosyon Ürün Önemi

 

Promosyon Ürünleri ile Satış Artırma Taktikleri Nelerdir?

 

E-ticaret firmanızın ya da markanızın promosyonlar ile yeni kullanıcılara ulaşmasını ve bu sayede de satışınızı artırmak istiyorsanız uygulamanız gereken birkaç taktik bulunmaktadır. Öncelikle sunacağınız kampanyalarla hedef kitlenizi olumlu etkilemeli ve bu kitleye yarar sağlamayı amaçlamalısınız. Uygulayabileceğiniz yöntemler;
 

  • İlk siparişe özel indirimler
  • Ön satış indirimleri
  • Çoklu paket ürünlerinde indirim
  • Zaman kısıtlamalı ürünler
  • Özel gün indirimleri
 

Promosyon Ürünlerle Satış Arttırma Taktikleri

 

İlk Siparişe Özel İndirimler

 

Sitenizdeki yeni kullanıcılar için bu kampanyayı sunarak şansınızı artırabilirsiniz. Hazırlayacağınız indirim koduyla müşterinizin ürünü daha uyguna satın almasını sağlayabilirsiniz. Aldığı indirimli üründen memnun kalan müşteri sizden ürün talep etmeye devam edebilir. Çevresine sizden bahsederek satışlarınızın artmasını sağlayabilir. Müşteri profilinizin artması aynı zamanda hızlı bir şekilde büyümenize de olanak sağlar.

 

Promosyon Ürün İlk Sipariş

 

Özel Gün İndirimleri

 

Özel günler insanların ürünlere talebinin artmasını sağlar. E-ticaret sitenizde babalar günü, anneler günü, sevgililer günü, yılbaşı ve daha birçok özel gün için kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Göze hitap eden ve özel güne uygun tasarlanmış ürünler müşterilerinizin dikkatini çeker. Bu kampanyalarla promosyon ürünleri ortaya çıkararak satışlarınızın artmasını sağlayabilirsiniz.

 

Promosyon Ürün Özel Gün

 

Çoklu Ürünlerde İndirim

 

Çoklu ürünlerdeki indirimler stok fazlası ürünlerinizde ve kısa sürede tüketilmesi gereken ürünlerde uygulayabileceğiniz bir kampanyadır. “3 al 2 öde”, “1 alana diğeri %50 indirimli” gibi birçok farklı kampanyayla müşterilerin dikkatini çekebilirsiniz. Birçok ürünü daha uygun fiyata alabildiğini gören müşteri memnun olacak ve diğer ürünlerinize de göz atacaktır.

 

Promosyon Ürün Çoklu Ürün

 

Zaman Kısıtlamalı Ürünler

 

E-ticaret sitenizde satışa sunduğunuz bazı ürünlere zaman kısıtlaması eklemeniz bir diğer satış artırma yöntemidir. Belirli bir süre içerisinde alınabilecek olan ürün dikkat çekicidir. Aynı zamanda ürününüzün tanıtımı için etkili bir yöntemdir. Bu kampanyadan kullanıcılarınızın haberdar olması için sitenizin ana sayfanıza ekleyebilirsiniz.

 

Promosyon Ürün Zamanlı İndirim

 

Ticimax ile E-ticarete Başlayın, Satışlarınızı Artırın

 

Ticimax, güvenli e-ticaret alt yapıyla online mağazanızın hızlı bir şekilde kurulumunu sağlar. Kolay kurulum yanında sunulan birçok e-ticaret çözümü ile kısa sürede e-ticaret sitenizden satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

Ürünlerinizi herkese ulaştırmak ve kazancınızı artırmak için Ticimax E-ticaret Paketlerini inceleyebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax