Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Organik ve Köy Ürünleri Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 02.05.2024

İçindekiler;

Yöresel, organik veya doğal ürün satışı yaparak sizler de gelir elde etmek isteyenlerdenseniz bu alanda satışlarınıza başlamadan önce bilmeniz gereken birçok husus bulunuyor.

 

Yöresel ve doğa ürün satışı rehberi adlı bu yazımızda sizlerin organik ürünler mağazası açarak organik ürünler satan internet siteleri arasında yer almanız için neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı okuyarak yöresel ürün satarken dikkat edilmesi gerekenler, e-ticaret sitesi tasarımı, sosyal medya içerikleri gibi birçok alan hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kendi İşini Kurma Rehberi

 

Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Rehberi

 

E-ticaret Yapanlar İçin Vergi Muafiyeti

 

E-ticaret ile organik ürünler satışı yapmak isteyen kişilerin öncelikle bilmesi gereken şeylerden biri de Vergi Muafiyeti.

 

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazete’de yayımlanmış 7256 sayılı kanunla E-ticaret yapan kişiler ve firmalar 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren vergi muafiyeti kazandı. Bu kararname sonucunda çalışanı bulunan şahıslar ve firmaların gelir vergisi oranı %2, çalışanı bulunmayanların ise %4’e düşürüldü.

 

E-ticaret yapan veya yeni başlayacak bir firmaysanız sizler de bu gelir vergisi indiriminden yararlanarak %4 ve %2 oranlarındaki vergi muafiyetiyle yöresel ve doğal ürün satışı yapabilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf

 

Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Vergi Muafiyeti

 

Neden Organik Ürünler Tercih Edilmelidir?

 

E-ticaret ile organik ürün satışı yapmak isteyen firmaların ilk akıllarına gelen sorulardan birisi neden organik ürünler tercih edilmelidir sorusudur. Yöresel ve doğal ürün satışı rehberi adlı bu yazımızda sizlere e-ticarette niçin doğal ve yöresel ürün satışı yapabileceğinizden bahsedeceğiz.

 

Son dönemlerde tüketilen gıdaların çoğunun içerisinde koruyucu madde olması ve bu koruyucu maddelerden dolayı insanların sağlık problemleri yaşama oranlarının artmasıyla birçok kişinin yöresel ürünlere olan talebi arttı.

 

Bununla beraber sağlıklı yaşamak isteyen kişilerin çoğalması, çocuklu ailelerin çocuklarının sağlıklı bir şekilde yetişmelerini istemesi ve yaşlı kesimin daha çok köyden getirilen ürünleri tüketmek istemesi gibi birçok neden aslında e-ticarette yöresel ürün satışı yapmanız gerektiğini gösteriyor. Peki e-ticaretle yöresel ürün satışı yaparken neler yapılmalı gelin hep beraber bakalım.



Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Neden Tercih Edilmeli

 

Şirket Kuruluşu Yapmanız Gerekiyor

 

E-ticaretle internetten satılacak olan her ürün için fatura kesmeniz oldukça önemli. Bu nedenle ilk olarak vergi mükellefi olmanız gerekiyor. Vergi mükellefi olmak için ise şahıs, anonim veya limited şirketlerinden birisini kurmarak işe başlayabilirsiniz.

 

Genellikle küçük ve orta çaplı işler yapmayı hedefleyen kişilerin ilk yöneldiği şirket türünün şahıs şirketleri olduğunu bilmeniz de oldukça önemli. Şahıs şirketleri hem kolay açıldığı hem de kolay bir şekilde kapatıldığı için en çok tercih edilen şirket türüdür.

 

İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

 

Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Şirket Kuruluşu

 

E-ticaret Alt Yapısı Seçin

 

Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere e-ticaretin en önemli unsurlarından birisi olan e-ticaret alt yapısı seçiminden bahsedeceğiz. Genellikle internetten ürün satmak isteyen kişilerin çoğu açık kaynak kodlu veya hazır e-ticaret altyapılarından birisini seçmektedir.

 

E-ticaret sitesi kurmak için en önemli şeylerden birisi e-ticaret alt yapısının sizlere sunduklarıdır. Genellikle açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapısı sizlerin zaman kaybını arttırırken hazır e-ticaret alt yapıları ise istediğiniz her şeye kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlamaktadır. Bu nedenle sizler de Ticimax hazır e-ticaret alt yapılarını seçebilir ve işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.



Yöresel ve Doğal Ürün Satışı E-ticaret Altyapısı

 

Ürünlerinizi Belirleyin

 

Organik ürünler satışı yapan mağazalar arasında yer alacaksanız eğer yapmanız gereken başka bir şey ise ürünlerinizi belirlemek olacaktır. Organik ürünler ve yöresel ürünler arasından ürünlerinizi belirlerken ilk olarak internette en çok satan ürünlere bakabilir ve ürünlerinizi bunları göz önünde bulundurarak belirleyebilirsiniz.

 

Bununla beraber ürünlerinizi kendiniz de üretebilir ve organik ürün satışı yapabilirsiniz. Organik ürün satışı çok ilgi gören sektörlerden birisi olduğu için bu alanda birçok satış yapan firmanın da olduğunu unutmamanız oldukça önemli. Fakat bu firmaların birçoğu her ürünü satmamaktadır. Bu nedenle pazarda açığı olan ürünleri belirleyebilir ve sizler de bu alandaki talebi karşılayabilirsiniz.

 

Pazardaki yaptığınız araştırmalar sonrasında niş ürününüzü belirleyin ve bunun sonrasında internetten gıda satışı yapmak gerekli olan belgeleri ilgili kurumlardan almaya özen gösterin. Bu hem hızlı bir şekilde pazarda yer almanızı sağlayacak hem de markanıza olan güvenin artmasını beraberinde getirecektir.

 

İlgili İçerik; El Emeği Ürünler İnternette Nasıl Satılır?

 

İlgili İçerik; Türkiye’de En Çok Satılan Ürünler

 

İlgili İçerik; Niş Ürün Nedir, Nasıl Bulunur?

 

Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Ürün Belirleme

 

Yöresel Ürün Mağaza Tasarımı

 

Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere yöresel ve organik ürünler satacağınız e-ticaret sitenizin nasıl bir tasarıma sahip olması gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Genellikle e-ticaret siteleri tasarımda belirli şeylere dikkat ederek satışlarını arttırmaktadır. Genel olarak bakıldığında e-ticaret sitenizde dikkat etmeniz gereken ilk şey mağaza renginizdir. Doğal ve organik ürünler satışı yapacağınız sitenizde kullanıcılara satın alma isteği uyandırması için turuncu rengini ve bununla beraber doğallık ve güven duygusu uyandırması için de yeşil rengi kullanmalısınız.

 

Renkler e-ticaret sitenizden alışveriş yapacak olan kişilerin satın alma kararlarını vermelerinde etkili bir rol oynayacaktır. Bununla beraber e-ticaret sitesi tasarımınızda dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi de sitenizin tasarımının doğal ve sade olmasıdır. Unutmayın günümüzde insanların satın alma kararlarını vermesindeki en önemli etkenlerden birisi sadeliktir.

 

İlgili İçerik; Online Mağazalar İçin Tasarım Önerileri

 

Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Yöresel Ürünler

 

Arama Motoru Optimizasyonuna Oldukça Önem Verin

 

E-ticaret sitelerinin dikkat etmesi gereken bir başka şey ise arama motorlarıdır. Yöresel ve organik ürün satışı yapacak bir e-ticaret sitesiyseniz arama motoru optimizasyonu sizin için oldukça önemli. Çünkü bir günde milyonlarca organik ürünler , yöresel ürünler ve doğal ürünler gibi aramalar arama motorlarında yapılıyor.

 

SEO optimizasyonunuzu yaparak sizler de Google’da ilk sıralarda çıkabilir ve buradan kişilerin e-ticaret sitenize girmesini sağlayabilirsiniz. Bu hızlı bir şekilde e-ticaret sitenize girilmesine olanak sağlayacak ve sitenizden yapacağınız satışları arttıracaktır. Unutmayın Arama Motoru Optimizasyonu satışlarınızı da rakiplerinizin önüne geçmenizi de olumlu bir şekilde etkileyecektir.

 

İlgili İçerik ; SEO Raporu Nasıl Hazırlanır?

 

Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Arama Motoru Optimizasyonu

 

Sosyal Medya İçeriklerinizin Oldukça Önemli Olduğunu Unutmayın

Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere sosyal medya ile ilgili bilgi vereceğiz. Sosyal medya içerikleri her e-ticaret sitesi için oldukça önemlidir. Çünkü birçok insan günün belirli bir döneminde sosyal medya platformlarında aktif olarak etkileşime girmektedir.

 

Organik ürün satışı yapmak için kurduğunu e-ticaret siteniz adına sosyal medya platformlarından bir hesap oluşturmalı ve sizler de buradan insanlara marka ve ürünlerinizi tanıtan içerikler oluşturmalısınız. Sosyal medya platformlarından yapacağınız paylaşımlar kişilerin sizler ve ürünleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmesini ve sizlere güvenme oranını arttıracaktır.

 

E-ticaret sitenizde olduğu gibi sizler de sosyal medya paylaşımlarınızda doğallığı ön plana çıkarmak için yeşil tonlarını kullanabilir ve insanlara güven verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarete Yeni Başlayanlara Pazarlama Önerileri

 

Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Sosyal Medya Kullanımı

 

Pazaryerlerine Girin

 

E-ticaret ile Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Rehberi adlı yazının bu bölümünde sizlere pazaryerleri hakkında bilgi vereceğiz. Ülkemizde satış yapmak için oldukça önemli unsurlardan birisi N11, Trendyol, Hepsiburada gibi pazaryerlerine giriş yapmaktır.

 

Pazaryerlerinin mevcut müşteri sayıları günlük ziyaretçi sayıları gibi birçok unsuru yapacağınız satışların oranını arttıracak ve daha kolay reklamınızı yapabilmenizi kolaylaştıracaktır. Bununla beraber pazaryerlerinde bulunmanız beraberinde marka bilinirliğinizi arttırmanızı da kolaylaştıracaktır.

 

İlgili İçerik; 2020 Yılı Pazaryerleri Komisyon Oranları

 

Yöresel ve Doğal Ürün Satışı Pazaryeri Entegrasyonu

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kurun

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de kolay ürün yönetimi, konsept temalar, sosyal medya özellikleri ve pazaryeri entegrasyonu gibi birçok avantajdan yararlanarak e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurabilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax