Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kendi İşini Kurmak

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Kendi işini kurmak, girişimciliğe adım atmak isteyen kişilerin en çok üzerine düşündüğü konular arasında yer alır. Bu süreçte girişimcilerin iş planlarını doğru bir şekilde araştırması ve iş fikirleri hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Kendi işini kurmak isteyen kişilerin bir bölümü sıfırdan işletme sahibi olmayı düşünürken bir bölümü ise var olan şirketlerin ortaklık yapısı içerisine dahil olur.

 

Bireylerin kendi işini kurma sürecinde iş fikri geliştirmekten pazar araştırmasına, marka adı seçmekten nakit akışına kadar olan her unsuru dikkatli bir şekilde düşünmesi ve geliştirmesi gerekir. Bu çalışmaları profesyonel bir şekilde yapan kişiler ise kendi işlerinde başarıya yönelebilir.

 

Kendi İşimi Nasıl Kurarım diyen kişiler için hazırladığımız bu yazımızda sizlere kendi işinizi nasıl kurabileceğinizden ve nelere önem vermeniz gerektiğinden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve nasıl kendi işinizi kurabileceğiniz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 
Kendi işini kurmak

Kendi İşini Kurmanın Avantajları

 

Kendi işimi kurmak istiyorum diyen bireyler genellikle bu sürece kendi işini kurmanın avantajlarından dolayı girişmektedir. Çünkü kendi işini kuracak kişiler bir işletme sahibi olduklarında birçok avantajdan yararlanmaktadır. Kendi İşini Kurmanın Avantajları şunlardır:

 
  • Kendi işinin sahibi olan kişilerin kontrolleri kendi ellerindedir. Bu nedenle zaman yönetimi, iş yönetimi vb. konularda bireyler özgürce hareket edebilmektedir.
  • Girişimcilik yapan kişiler kendi işlerini kurarak değerlerini ve fikirlerini geliştirebilir ve böylece kendilerine yeni bir vizyon katma şansı yakalarlar.
  • Kişilerin kendi işini yapması bir tutku meselesidir ve yapılan zamanla tutkuya dönüşür.
  • Kendi işimi kurmak istiyorum diyen kişiler zamanla işlerini geliştirmek için farklı markalar ve şirketler ile iş birliği yapar bu da işletme sahiplerinin networkünü geliştirir.
  • Bireyler kendi işini yaptıkları takdirde kişisel gelişimleri ve mesleki gelişimleri hız kazanır.
  • Başarılı bir şekilde kurulan işletmeler kısa ve uzun vadede daha fazla kazanç potansiyeli sağlamaktadır.
  • Kendi işini kuran kişiler işlerini büyüttükleri dönemlerde kendi ekiplerini oluşturur bu da aslına bakıldığında işinize en uygun yetenekler ile bir arada olmanıza olanak tanır.
  • Bireyler kişisel başarılarını kanıtlar ve çevrelerinden takdir alır.
 

Kendi İşini Kurmanın Dezavantajları

 

Kendi işini kurmanın avantajları olduğu gibi belirli dezavantajları da bulunmaktadır. Kendi İşini Kurmanın Dezavantajları şunlardır:

 
  • Kendi işimi kurmak istiyorum diyen kişiler finansal riskler alır. Çünkü bir işi kurmak ve geliştirmek için yatırım yapılması gerekmektedir.
  • İş dünyasında yaşanan değişkenlikler ve piyasa koşulları yapılmak istenen işi riske atabilir.
  • İş dünyasının kaçınılmaz unsuru rekabettir. Kendi işini kurmak isteyenlerin bu nedenle rakiplerini iyi bir şekilde analiz etmesi ve rekabetçi bir strateji geliştirmesi gerekir.
  • Sorumluluk sahibi olunmadığı durumlarda kendi işini kurmak isteyen kişiler riskler ile karşı karşıya kalabilir.
  • İşletme becerileri yüksek olmayan kişilerin kendi işini yönetmesi zorlaşabilir.
 

Kendi işini kurmanın dezavantajları bulunuyor olsa da aslına bakıldığında iyi bir strateji geliştirmek, riskleri göze almak ve sorumluluk bilinci yüksek olmak bu dezavantajları ortadan kaldırarak kısa ve uzun vadede kendi işini kurmayı avantaja dönüştürebilir.

 

Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Ne İş Yapabilirim?

 

Girişimci ruhu olan ve kendi işini kurmak istiyorum diyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi kendi işimi kurmak istiyorum ne iş yapabilirim sorusudur. Genellikle bu soruya yanıt arayan kişiler çoğu zaman araştırma yapmakta ve her zaman risklerin az olduğu sektörlere yönelmeyi tercih etmektedir. Bununla beraber ne iş yapabilirim diyenler popüler olan sektörlere de yönelerek artan talebi karşılamaya yönelik hareket etmektedir.

 
  • E-ticaret
  • E-ihracat
  • Dropshipping
  • Sosyal Medya Danışmanlığı
  • SEO Danışmanlığı
  • Youtube Kanalı Açma
  • Sanal Asistanlık
  • Evcil Hayvan Oteli
  • Çiftçilik
  • Fitness Eğitmenliği
 

Kendi işimi kurmak istiyorum ne iş yapabilirim sorusuna yanıt arayan kişilerin son dönemlerde yoğun ilgi gösterdiği işlerdir. Çünkü bu sektörlere olan ilgi her geçen gün artmaktadır ve kendi işini kuracak kişilerin riskleri azalmaktadır.

 

Özellikle son dönemlerde kendi işini kurmak isteyen girişimciler satış potansiyeli olduğu ve ilgi artığı için e-ticaret, e-ihracat ve dropshipping’e daha fazla yönelmektedir.

 
Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Ne İş Yapabilirim?

 

Kendi İşimi Nasıl Kurarım?

 

Kendi işimi nasıl kurarım diyorsanız aşağıdaki adımları tamamlayarak iş kurma sürecinizi tamlayabilirsiniz.

 
  • Sektörünüze Karar Verin
  • İş Planı Oluşturun
  • Sermaye Planı Yapın
  • Markanız Üzerine Çalışın
  • Şirketinizi Kurun
  • Pazarlama Çalışmaları Yapın
 

Sektörünüze Karar Verin

 

Kendi işimi nasıl kurarım sorusuna yanıt arayan kişilerin ilk önem vermesi gereken unsur sektörleri olmalıdır. Çünkü günümüzde iş kurmak isteyenlerin aktif bir şekilde faaliyet gösterebileceği birçok iş kolu bulunur. Bu noktada rağbet gören bir sektöre yönelmek ise kişilerin risksiz bir şekilde iş yapmasını sağlar.

 

Bu nedenle kendi işinizi kurmak istiyorsanız ilk olarak sektör araştırması yapmanız ve ne iş yapacağınıza karar vermeniz gerekir. Bu süreci yönetirken de yapmayı sevdiğiniz işlere yönelmeniz oldukça önemlidir.

 

İş Planı Oluşturun

 

Kendi işini kurma sürecinde önem verilmesi gereken bir diğer adım da iş planlarıdır. . İş planı yapmakbir işletmenin kuruluşu ve devamı için birçok çalışmanın yapıldığı rehber niteliğindeki çalışmalardır. Bu süreçte yapılacak işler, yapılacak işlerin gereklilikleri, hedef kitle ve rakip analizi, ilgili sektördeki riskler ve avantajlar gibi birçok unsuru içerir.

 

Bir rehber niteliği taşıdığı ve işinizi geliştirmenizde oldukça önemli olduğu için iş planı çalışması mutlaka yapılmalıdır.

 

İş Planı Oluşturun

Sermaye Planı Yapın

 

Sermaye planları yeni girişimlerin sürekliliği için oldukça önemlidir. Kendi işimi nasıl kurarım sorusuna yanıt arayan kişiler de bu süreçte belirli riskler aldığı için finansal bir plan oluşturmak zorundadır. Sermaye Planı Yapmak için:

 
  • Başlangıç sermayesini belirleyin.
  • Sermayenizin ne kadarı kuruluşta ne kadarını geliştirme sürecinde harcayacağınıza karar verin.
  • Sermaye ihtiyacınızı karşılamak için yatırımcılar ile nasıl görüşeceğinizi belirleyin.
  • Sektörünüze yönelik verilen hibe, teşvik ve destekleri inceleyin.
 

Markanız Üzerine Çalışın

 

Kendi işini kurmak için en önem verilmesi gereken çalışma marka yani bir diğer deyişle branding çalışmalarıdır. Bu süreçte kişi ve işletmelerin:

 
  • Marka adı belirleme
  • Logo tasarımı
  • Punto, renk vb. kurumsal kimlik çalışmaları
  • Farkındalık yaratma süreçleri
  • Marka konumlandırma süreçleri
 

Hakkında çalışmalar yapması gerekir. Özellikle her süreçte detaylı çalışılması akılda kalıcı bir marka yaratmak için oldukça önemlidir.

 

Şirketinizi Kurun

 

Kendi işinizi kurmak için önemli adımları attıktan sonra şirket kuruluşu yapmanız gerekiyor. Ticari faaliyet göstererek gelir elde eden kişi ve işletmelerin devlete belirli vergileri ödeme zorunluluğu bulunur. Bu süreçte de kendi işini kuracak olanlar:

   

Gibi şirket kurma süreçlerinin ardından ise işletmeler ticari faaliyetlerine başlıyor

 

Şirketinizi Kurun
 

Pazarlama Çalışmaları Yapın

 

Şirketinizi kurduktan ve faaliyet vermeye başladıktan sonra hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak ve rakiplerinize karşı rekabet avantajı sağlamak için pazarlama çalışmaları da yapmanız gerekir.

   

Bu süreçte tercih edebileceğiniz pazarlama yöntemleridir.

 

Ticimax ile E-ticaret Girişiminizi Hayata Geçirin

 

Kendi işinizi kurarken e-ticaret yapmaya yöneldiyseniz sizler de Ticimax ile işinizi hayata geçirebilirsiniz. Ticimax’ın gelişmiş özellikleri sayesinde e-ticaret sitenizi hızlıca kurabilir ve profesyonel bir şekilde yöneterek satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax