Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Girişimciliğin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

Girişimcilik, bir ürün ya da hizmeti üretmek, satmak ve pazarlamak için üretim faktörlerini sistemli olarak kullandığı ve bilinçli bir şekilde bir araya getirdiği ve riski göze alan kişilere verilen isimdir. Her meslek grubunda olduğu gibi girişimciliğin de avantajları oldukça geniştir. Genellikle bu noktada birçok kişi girişimciliğin kar elde etmek gibi bir ana amacı olduğunu düşünse de bu oldukça yanlıştır.

 

Girişimciliğin bireylere ve şirketlere sağladığı avantajlar yalnızca kar bazlı değildir ve bunun oldukça geniş olduğunu söylemek mümkündür. Girişimciliğin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir adlı bu yazımızda girişimci olmak isteyen kişiler için girişimciliğin avantajlarından bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece girişimciliği avantajlarını öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sanal Girişimcilik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Girişimciliğin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

 

Fark Yaratabilirsiniz

 

Herhangi bir sektörde hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen kişi ve şirketlerin ilgili sektörde bir fark yarattığı görülür. Genellikle fark yaratmak isteyenler ürünlerinde yapacakları değişiklikler, pazarlama stratejilerinde yapılan değişimler sayesinde kendilerini geliştirir ve farklılaştırır.

   

Farklılaştırma günümüzde markaların en çok verdiği konulardan birisi arasında yer alır. Özellikle girişimciliğin avantajları dendiğinde ise farklılaşmanın ilk sıralarda yer aldığını söylemek mümkündür. Genellikle girişimciler risk almayı seven kişiler olduğu için ürün veya hizmetlerini hızlı ve kolay bir şekilde farklılaştırarak rakiplerinin önüne taşıyabilir. Bu da hem uzun hem de kısa vadede ürüne ya da hizmete olan ilginin artmasını sağlamaktadır.


Fark Yaratabilirsiniz

 

İstediğiniz İşi Yapabilirsiniz

 

Girişimciliğin avantajları nelerdir dendiğinde herkesin aklına ilk gelen yanıtlardan birisi özgürlük ile de ilgili olan istediğiniz işi yapma fırsatı sunmasıdır. İnsanlar çoğu zaman barınma, beslenme ve yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için günlerinin bir bölümünde belirli saatler arasında mesaili bir şekilde çalışmaktadır. Bu da aslına bakıldığında kişilerin yalnızca kendi işlerine odaklanmasına neden olmaktadır.

 

Aslına bakıldığında girişimci olmak isteyen kişiler tam bu noktada diğerlerinden ayrışmaktadır. Çünkü girişimciler istediği zaman istediği yerde istedikleri işi yapabilmektedir. Bu da girişimcilerin hem kendi zamanlarını kazanmalarını sağlamakta hem de özgürlüklerine kavuşmalarına olanak tanımaktadır.

 

İlgili İçerik; Sosyal Girişimcilik Nedir, Örnekleri Nelerdir?

 

İstediğiniz İşi Yapabilirsiniz

 

Sevdiğiniz İşe Yönelebilirsiniz

 

Bir ofis ya da şirkette çalışan kişilerin büyük bölümü yalnızca gelir elde etmek için sevdikleri işlerden yani kısacası tutkularından vazgeçmektedir. Bu da aslına bakıldığında bireylerin uzun dönemde stres ve sıkıntı gibi problemler ile karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır.

 

Girişimcilik de ise bu durum oldukça tersine işlemektedir. Bir ürün veya hizmeti piyasaya sunmak isteyen girişimciler diledikleri zaman bunu ön plana çıkarmaktadır. Bunun yanı sıra birçok girişimcinin ise sevmediği işlerden uzak durduğunu ve yalnızca sevdiği işlere yöneldiğini söylemek mümkündür. Kısacası girişimciliğin avantajlarından birisi de sizleri sevdiğiniz işlere yönlendirmesidir.


Sevdiğiniz İşe Yönelebilirsiniz

 

Karlılığınızı Artırabilirsiniz

 

Az önce de sizler ile paylaştığımız gibi girişimciler, risk alan, bir ürün veya hizmeti geliştirmek ve piyasaya sunmak için üretim ve pazarlama faktörlerini bir arada kullanan kişilerdir. Girişimcilik yapan kişiler kendi stratejilerini iyi bir şekilde belirledikleri takdirde geliştirdikleri ürünler ve hizmetler daha kolay bir şekilde piyasada talep görmektedir. Bu talebin artması ise ürünlerin hızlı bir şekilde satılmasına yardımcı olurken girişimcilerin karlılığının artmasını da beraberinde getirmesine olanak tanımaktadır.


Karlılığınızı Artırabilirsiniz

 

Yeteneklerinizi Geliştirmenize Olanak Tanır

 

Bir ofiste çalışan kişilerin kendilerini geliştirmeleri için olan zamanı oldukça azdır ve genellikle bu kişiler günün büyük bölümünü işlerine ayırdıkları için kendilerini geliştirme fırsatı yakalamayabilmektedir. Bu durum ise zamanla kişilerin körelmesine neden olmaktadır.

 

Girişimciliğin avantajlarından durumlardan birisi de budur. Çünkü girişimciler hem kendilerine hem de kendilerini geliştirmeye oldukça zaman harcayan ve uzun vadede bunun karşılığı alan kişilerdir.

 

İlgili İçerik; Girişim Hikayesi: İlham Verici 5 Girişimcilik Hikayesi


Yeteneklerinizi Geliştirmenize Olanak Tanır

 

Sektörler Hakkında Bilgi Alabilirsiniz

 

Girişimciliğin kişilere sağladığı faydalardan birisi de sektörler hakkında bilgi sahibi olmaktır. Yeni bir işletme kuracak olan kişiler iş fikirlerini geliştirmeye başlamadan önce sektörler hakkında araştırmalar yapmaktadır. Çünkü girişimcilerin faaliyet gösterebileceği birçok sektör bulunur.

 

Girişimci olmak isteyenler yaptıkları araştırmalar ve çalışmalar sonrasında hangi sektörlerin gelişim aşamasında olduğu, hangi sektörlerin diğer sektörler ile iş birliği içerisinde olduğu ve hangi sektörlerin başarı sağlayacağı hakkında bilgi sahibi olması mümkündür. Bu da aslına bakıldığında girişimciliğin kişilere sektörleri yakından tanıma fırsatı sunduğunu göstermektedir.


Sektörler Hakkında Bilgi Alabilirsiniz

 

Topluma Fayda Sağlayabilirsiniz

 

Genellikle yeni girişimler bir işi başarmak ve bunun sonucunda gelir elde etmek için ortaya çıkmaktadır. Fakat bu süreçte birçok girişimin toplumdaki bir probleme çare olarak geliştirildiğini de söylemek mümkündür.

 

Örneğin; e-ticaret sektöründe bir girişim ortaya koyan kişiler, bireylerin piyasada aradığı ürün ve hizmetlere daha kolay, daha uygun fiyatlı ya da daha hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayabilmektedir. Bu da aslına bakıldığında en basit örneklerden birisi olan e-ticaretin kişilerin hayatındaki bir problemi çözmek için ortaya çıkan bir sektör olduğunu göstermektedir.

 

Bu olgu yalnızca e-ticaret sektörü için geçerli değildir. Günümüzde birçok girişim az da olsa kişilerin hayatına bir yerden dokunmaktadır. Kısacası girişimcilik topluma fayda sağlayan bir sektördür.

 

İlgili İçerik; Genç Girişimci Desteği Rehberi 2023


Topluma Fayda Sağlayabilirsiniz

 

Girişimciliğin Dezavantajları Nelerdir?

 

Girişimciliğin avantajları olduğu gibi dezavantajları olduğunu da söylemek mümkündür.

 
  • Çalışma Saatleri
  • Gelir
  • İş Stresi
  • Risk
 

Girişimciliğin dezavantajlı olabileceği başlıca durumlardır. Gelin şimdi hep beraber girişimciliğin dezavantajlarına detaylı bir şekilde göz atalım.


Girişimciliğin Dezavantajları Nelerdir?

 

Çalışma Saatleriniz Belli Değildir

 

Girişimci olan kişiler çoğu zaman kendi işlerini kurmak ister. Bu nedenle de kendi işlerini geliştirmek için belirli ön çalışmalar yapar. İşin gelişmesi ve başarılı olması için de yapılacak olan ön çalışmalara zaman ayırmak gerekir. Çünkü doğru bir şekilde bu süreç belirlenmediği takdirde girişimlerde belirli başarısızlıklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle girişimciliğin dezavantajlarından birisi çalışma saatlerinin belli olmamasıdır.


Çalışma Saatleriniz Belli Değildir

 

Gelir Elde Etmeniz Zaman Alabilir

 

Girişimciliğin dezavantajlarından birisi de gelirdir. Genellikle yeni kurulan girişimlerin başarılı olabilmesi ve gelir elde edebilmesi zaman alabilmektedir. Bu da kişilerin yeni bir iş kurmaya başladıkları ilk dönemlerde düzensiz gelirler elde etmesine neden olmaktadır. Düzensiz gelir elde etmek kişilerin yapmak istediği şeyleri yapamamalarına neden olurken stres ve duygu bozuklukları da yaratabilmektedir. Fakat yine de yolun sonundaki ışığı görmek tüm bu süreci unutmanıza yardımcı olmaktadır.


Gelir Elde Etmeniz Zaman Alabilir

 

Streslidir

 

Girişimciliğin dezavantajları dendiğinde aklınıza gelmesi gereken dezavantajlardan birisi de strestir. Yeni bir kurma sürecinde olması gerekenden çok daha fazla çalışmanız, para harcamanız ve diğer kişiler ile bağlantıya geçmeniz gerekir. Bu süreçlerin bazıları kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşirken bazı süreçlerde de problemler oluşabilmektedir. Bu problemler ile karşı karşıya kalmak da strese neden olmaktadır.


Streslidir

 

Risklidir

 

Girişimciliğin dezavantajları arasında yer alan risk her sektörde ve her işte bulunur. Girişimcilik ve risk dendiğinde ise herkesin aklına ilk olarak başarısızlık gelmelidir. Bir girişimin başarılı olabilmesi gibi başarısız olabilme durumu da bulunur. Bu da girişimcilikte risklerin olduğunu göstermektedir. Bu nedenle yeni bir girişim kurmak isteyen kişilerin risk almayı sevmesi gerekmektedir.


Gelir Elde Etmeniz Zaman Alabilir

 

Ticimax ile E-ticaret Girişiminizi Hayata Geçirin

 

Yeni bir iş kurmak istiyorsanız sizler de e-ticarete adım atabilirsiniz. E-ticaret sitenizi kurarken Türkiye’nin en profesyonel e-ticaret altyapılarından birisi olan Ticimax’ı tercih edebilir ve böylece hızlı bir şekilde sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax’ta bulunan modül ve özelliklerden yararlanabilir ve sizler de e-ticaret süreçlerinizi mükemmel bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax