Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Facebook'da Sayfa Beğenisi Artırmanın Yolları

Güncelleme Tarihi: 16.05.2023

İçindekiler;

Facebook, iki milyarı aşkın kullanıcı profili ile e-ticaret için geniş bir potansiyel müşteri ağı sunuyor. Bu denli büyük bir hedef kitle, yoğun rekabet ortamı da yarattığı için e- ticaret sayfalarının beğeni kazanması, rakiplerinin arasından sıyrılmasına yardımcı oluyor.

 

Facebook'da Sayfa Beğenisi Artırmanın Yolları konulu bu yazımızda Facebook beğeni kazanma ipuçları verecek, beğeni artırma yollarına değinecek ve Facebook beğeni hilesi nedir,onu açıklayacağız. Siz de bu içeriğimizden faydalanarak Facebook işletme sayfanızı daha aktif hale getirebilir ve beğenilerinizi artırabilirsiniz. Konuyu detaylandırmadan önce dilerseniz Facebook beğeni ve paylaşımlarının önemine değinelim.

 

 Facebook Beğeni Arttırma
 

Facebook Beğenileri Neden Önemlidir?

 

Facebook ağında aktif olarak bulunan işletme sayfalarının sayısı 60 milyonun üzerindedir ve bu da tüm işletmeler için büyük bir rekabet anlamına gelmektedir. Bu yoğun rekabet ortamında paylaşımlarının beğeni kazanması oldukça önemlidir.

 

Fakat önemli olan başka bir konu da Facebook algoritmasıdır. Bu algoritma neyi nasıl paylaştığın kadar, paylaşımlarında kullandığın kodlarla ya da kelimelere de önem verir. Facebook beğeni sayıları oluşturduğun içeriklerin organik olması ve gerçek etkileşimlerle yakından ilgilidir.

 

İlgili İçerik: Facebook Business Manager Rehberi

 

 Neden Facebook Beğeni Önemlidir
 

Facebook Beğeni Artırmanın Yolları

 

E-ticaretin tüm alanlarında olduğu gibi, Facebook işletme sayfasında da strateji belirlemek son derece önemlidir. Belirlenen strateji marka kimliğini yansıtmalı, kurumsal iletişim diline uygun olmalı ve müşterilerine marka farkındalığı kazandırmalıdır. Facebook sayfasında beğeni artırma ve potansiyel müşterilere ulaşmak için gereken bazı püf noktalarını göz önünde bulundurmalıdınız.

 

Strateji Geliştirin

 

Facebook'taki işletme sayfasında tek seferde alacağınız büyük rakamlardaki beğeniler, sürekli olmaz ise çok da bir anlam ifade etmemektedir. Burada izleyeceğiniz strateji, bazı paylaşımlarınızla beğeni artırma değil, düzenli olarak beğeni toplamak ve bu sayede hedef kitlenize dair belirli bir bakış açısı oluşturmaktır.

 
İlginizi Çekebilir; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri



Facebook İçin Stratejiler Geliştirin

 

Hedef Kitlenizi Belirleyin

 

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Facebook kullanan 2 milyar kişi vardır ve bunların tümüne ulaşmanız olanaksızdır. Dolayısı ile düzenli ve organik takipçiler oluşturmak, marka iletişiminde doğru ses tonunu yakalamak gerekir.

 

Hedef kitle belirlemek ve bu hedef kitleye uygun paylaşımlar yapmak birbirini etkiler ve dönüştürür. Mevcut ya da potansiyel müşteriler markanızı tanırken, siz de hedef kitlenizi tanıma şansı yakalar ve beğenilerine uygun paylaşımlarla sayfanızı daha aktif hale getirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik: Facebook Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?

 

İlgili İçerik: Instagram Takipçi Arttırma Yöntemleri Nelerdir

 

 Hedef Kitlenizi Belirleyin
 

Kendinize Hedef Koyun

 

Facebook beğeni sayısı elbetteki ürün tanıtımınız, marka bilinirliğinizi ve sayfa etkileşiminiz için önemlidir ancak e-ticaret yaparken tek hedefiniz beğeni sayısı olmamalıdır. Bu beğenilerin size geri dönüşünü sağlamak üzere hedefler belirlemelisiniz.

 

Facebook sayfanızdan geri dönüş almak ve ve işletme sayfanızı bir pazarlama aracı olarak başarıyla kullanmak istiyorsanız, takipçilerinizle etkileşime girmeli, onların beklenti ve ihtiyaçlarını da gözlemlemelisiniz.

 
 

İlginizi Çekebilir; Canlı Yayın Satışı

 

İlginizi Çekebilir; Duyusal Pazarlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

 Kendinize Hedefler Koyun

 

Rakiplerinizi Tanıyın

 

Rakiplerinizin paylaşımlarını inceleyerek onlar hakkında genel bilgiler toplayabilirsiniz. Facebook beğeni sayılarından yola çıkarak işe yarayan teknikler öğrenebilir, kaçınmanız gereken paylaşımları gözlemleyebilirsiniz. Rakiplerinizin sayfaları size kendi sayfanız hakkında fikir de verir. Onların sayfa etkileşimlerine bakarak kedi hedeflerinizi yeniden gözden geçirebilirsiniz.

 

Sayfanızı Dikkat Çekici Bir Hale Getirin

 

Tüm ileti ve içeriklerin art arda akıp gittiği sosyal medyada görünür olmak için öncelikle dikkat çekmek zorundasınız, sayfanızın yaratıcı ve dikkat çekici olmasına özen gösterin.

 

Facebook dahil tüm sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullanın ancak bunu yaparken sayfanızın doğal, yaşayan, ilgi uyandıran bir sayfa olmasına özen gösterin.

 

Sadece ürün tanıtımı yapan sayfalar bir süre sonra takipçilere sıkıcı gelmeye başlamaktadır. Dilerseniz sayfanızı doğru kullanmak ve etkileşimini artırarak facebook beğeni oranınızı yükseltmek için neler yapabileceğinize birlikte bakalım.

 

 Facebook Sayfanızı Dikkat Çekici Hale Getirin
 

Farklı Konularda da Paylaşımlar Yapın

 

Sattığınız ürün ya da içinde yer aldığınız sektörle ilgili genel bilgiler, dikkat çekici haberler, makaleler ya da eğlenceli görseller de paylaşın. Facebook da bunu itiraf etmiş ve bu töntemin daha fazla beğeni aldığını bildirmiştir.

 

Siz de beğeni artırma ve daha fazla tıklanma için Haber ya da makale paylaşırken sadece paylaşım linkini paylaşmayın,mutlaka bir görsel olmasına özen gösterin, altına kısa bir açıklama yazın ve linki kendi postunuzun içerine gömülü (embedded) paylaşın. Facebook bu konu

 

 Facebook'ta Farklı Konularda Paylaşım Yapmak
 

Ürünlerinizi Uzun Uzun Anlatmayın

 

Hız ve akışkanlıktan bahsetmiştik. Kimsenin dakikalarca ürünleriniz hakkında uzun bir metin okuyacağını düşünmeyin. Ürününüzün yalnızca hayatı kolaylaştıran yanlarından bahsedin, teknik detaya girmeyin. Facebook beğeni toplayan paylaşımlar için yazdıklarınızın 75 kelime ortalamasında olmasına dikkat edin.

 

Etkileyici Görseller Kullanın

 

Facebook ve diğer tüm sosyal medya platformlarında etkileyici görsel içeriklerin beğeni sayısını oldukça artırdığını unutmayın. Ürünlerinizi fotoğraflamadan önce ilham ya da fikir alabileceğiniz siteleri ziyaret edin. Fotoğraflarınızın kadraj dengesine, netliğine, renklerine dikkat edin. Sıcak renkler kullanmaya çalışın. Fonu ve zemini dengeli kullanın.

 

Ürünlerinizi bir masaya koyup fotoğraflarını çekmektense doğal bir kurguyla çekmeyi tercih edin. Gerekirse ön hazırlık yapın. Dış mekan fotoğrafları mutlaka kullanın. Güneşli ve sıcak renkli gönderilerin beğeni artırma için iyi bir yol olduğunu unutmayın.

 

Facebook'ta Etkileyici Görsel Kullanımı
 

Organik Erişimi Arttırın

 

Organik erişim, facebook beğeni sayısı kadar önemlidir. Bir gönderinin organik etkileşimi olması için, o postun beğenilmesi (like) paylaşılması (share) ve yorum alması ( comment) gerekmektedir. Organik erişim hedef kitlenizi de daha iyi tanımamızı sağlarken, müşterilerinizin de sizi tanımasına imkan verir, marka sadakati kazandırır Facebook beğeni hilesi yerine, gerçek insanlardan gelen beğenileri artırır.

 

E-ticaret yaparken facebook sayfanızın organik etkileşim almasını istiyorsanız takipçilerinize soru sorabilir, fikir beyan etmelerini isteyebilirsiniz. Örneğin, yeni çıkacak ürününüzün rengini danışabilir, ne olduğu konusunda ipucu vererek tahmin isteyebilir ya da bir konuyu tartışmaya açabilirsiniz.

 
İlgili İçerik: E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri


Facebook'ta Organik Erişime Sahip Olma
 

Güncel Durumu Takip Edin

 

Sadece sektörel bazda değil, güncel haberler hakkında da paylaşımlar yapın. Güncel bilgi paylaşımları da organik etkileşimleri etkiler. Örneğin eğlenceli bir haber paylaşıp takipçilerinize ne düşünüyorsunuz diye sorun. Merak uyandıracak içerikler paylaşmaya çalışın. Bu hem beğeni artırma hem de tıklanma için iyi bir yoldur ancak click-bate (tıklanma tuzağı) paylaşımları yapmayın.

 

Reklam Vermeyi İhmal Etmeyin

 

Sosyal medya reklamcılığının gücünü hafife almayın. Bu reklamlar mümkün olan en doğru hedef kitleye en kısa sürede ulaşmanızı sağlar. Başarılı bir reklam çalışması ile daha geniş kitlelere ulaşıp, takipçi sayınızı, organik etkileşiminizi, facebook beğeni oranlarınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik: Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 
Facebook'ta Reklam Vermek

Paylaşım Saatine Dikkat Edin

 

Facebook paylaşımları için ideal saatin ne olduğu biraz da sektörünüzle alakalıdır. Örneğin yemek şirketleri öğle arasına yakın saatlerde reklam vermeyi ve paylaşım yapmayı tercih ederler. Genel olarak Facebook gün içinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Genel mesai saati olan sabah 9 akşam 6 saatleri uygun bir dilim olabilir.

 

Diğer bir seçenek ise tıpkı televizyonlarda olduğu gibi prime-time aralığında paylaşım yapmaktır. Akşam yemeği sonrası ile uyku arasındaki 20.00 ila 22.00 saatlerini ifade eden prime time, müşter kitlenize göre değişiklik gösterebilir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax