Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Hedef Kitle Belirleme

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Instagram reklamlarında hedef kitle oluşturmak, reklam veren kişi ve firmaların reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar. Reklam performansınızı ve verdiğiniz reklamlarla satışlarınızı arttırmak için hedef kitle oluşturma süreçlerinde doğru adımlar atmanız oldukça önemlidir. Genellikle hedef kitle belirleme süreci sektörlere ve firmalara göre farklılık göstermektedir çünkü her sektör ve firmanın farklı bir müşteri portföyü bulunmaktadır.

 

Firmaların müşteri portföyü birbirinden farklılaştığı için her firmanın kendi özelinde bir hedef kitle ayarı yapması gerekir. Instagram reklamlarında hedef kitle oluşturmak adlı bu yazımızda hedef kitle nedir, instagramda hedef kitle nasıl oluşturulur, hedef kitle oluşturma türleri nelerdir gibi sorularınıza yanıt vereceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyerek hedef kitle oluşturmak ile ilgili birçok bilgiye ulaşabilir ve instagram reklamlarında hedef kitle oluşturma sürecinizi doğru kararlar vererek tamamlayabilirsiniz.

 

İnstagram Reklamlarıyla Hedef Kitle Oluşturma

 

Hedef Kitle Nedir?

 

Hedef kitle, bir ürün veya hizmete yönelik pazarlama çalışması yapacak firmaların bu ürün veya ürünlerin niçin ve kimin için üretildiğini, yapılan pazarlama çalışmalarının kimlere iletilmek istendiğini gösteren topluluğa verilen isimdir.

 

Hedef kitle kavramı kısaca bir ürün veya hizmeti satın alacak kişilerin bulunduğu topluluk olarak da tanımlanabilmektedir ve her firmanın farklı bir hedef kitlesi olduğu bilinmelidir.

 

İlgili İçerik; Bilmeniz Gereken Instagram Terimleri

 

İlgili İçerik; Instagram’da Takipçi Satın Almak Markalar İçin Neden Zararlı?

 

Hedef Kitle Nedir

 

Hedef Kitle Belirlemenin Firmalara Sağladığı Avantajlar

 

Instagram reklamlarında hedef kitle oluşturmanın firmalara sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber bunlara bir göz atalım.

 
  • Hedef kitle belirlemek Instagram reklamlarının doğru kişilere ulaşmasını sağlamaktadır.
  • Hedef kitle belirleme çalışmaları ile firmalar reklam bütçelerini doğru bir şekilde kullanarak daha fazla kişiye ulaşmaktadır.
  • Hedef kitle analizi yapmak ve bu analizler sonucunda hedef kitle belirlemek e-ticaret firmalarının hitap ettiği kitleyi tanımasında yardımcıdır.
  • Hedef kitle analizi sayesinde e-ticaret firmaları müşterilerini daha yakından tanımakta ve buna göre içerik türü, içerik dili ve kullanılacak hashtaglere karar vermektedir.
  • Hedef kitle belirlemek sayesinde e-ticaret firmaları ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için doğru kişilere ulaşmakta ve bu da e-ticaret firmalarının satışlarının artmasını sağlamaktadır.
 

Bu tür avantajlı durumlardan yararlanmak ve instagramda reklam verirken bütçelerini doğru bir şekilde kullanarak daha fazla kişiye ulaşmak isteyen e-ticaret firmalarının hedef kitle belirleme çalışmaları yapması oldukça önemlidir. Sizler de yapacağınız bu çalışma sayesinde reklamlarınızdan yüksek performans alabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Not: Instagram reklamlarınız için hedef kitle belirlerken facebook business manager veya facebook business suite kullanmanız oldukça önemlidir. Çünkü bu platformlar hem instagram hem de facebook için hedef kitle tanımlaması yapmanızı kolaylaştırmaktadır.

 

İlgili İçerik; Instagram'a Reklam Nasıl Verilir

 
İlgili İçerik; İyi Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Olmalı? 



Hedef Kitle Belirlemenin Firmalara Faydaları

 

Instagram ve Facebook Hedef Kitle Türleri Nelerdir?

 

Instagram ve facebook platformlarında kullanılan 3 farklı hedef kitle türü bulunmaktadır. Instagram reklamlarında hedef kitle oluşturmak isteyen kişilerin Instagram hedef kitle türleri hakkında bilgi alması oldukça önemlidir. Instagramda kullanılan hedef kitle türleri şunlardır;

 
  • Kaydedilmiş Hedef Kitleler; Genellikle aynı ürünün tanıtımını birçok kez yapan firmalar bu tanıtım çalışmaları için oluşturdukları hedef kitleleri kaydetmektedir. Kaydedilmiş hedef kitleler, daha önce verilen Instagram ve facebook reklamları için oluşturulan ve kaydedilen hedef kitlelere verilen isimdir.
  • Özel Hedef Kitleler; Genellikle reklam çalışmaları ile doğru kişilere ulaşmak isteyen firmalar bazı verileri kullanarak hedef kitleleri üzerinde özelleştirme çalışmaları yapmaktadır. Müşteri veritabanı, facebook etkileşimleri, mobil uygulama verileri kullanılarak yapılan hedef kitle özelleştirmeleri sonucunda firmaların özel hedef kitleleri oluşmaktadır.
  • Benzer Hedef Kitleler; Her firmanın kendi özelinde bir hedef kitlesi olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Firmaların takipçilerine ve hedef kitlelerinde bulunan kişilere yakın özellikler gösteren kullanıcılar benzer hedef kitle olarak adlandırılmaktadır.
 

Sizler de Instagram reklamlarının performansını arttırmak için bu hedef kitler türlerini kullanabilir ve tanıtım çalışmalarınızın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Yasası Nedir, Neleri Kapsar?

 

İnstagram ve Facebook Hedef Kitle Turleri

 

Instagram’da Hedef Kitle Oluşturma

 

Instagram Reklamlarında Hedef Kitle Oluşturmak adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Instagram’da hedef kitle oluşturma adımları hakkında bilgi vereceğiz.

 

Instagram’da reklam verirken bir hedef kitle oluşturmanız gerekir. Hedef kitlenizi oluştururken Instagram’ın tanıtımlar bölümünü kullanabileceğiniz gibi Facebook business Manager’ı da kullanarak hedef kitlenizi oluşturabilirsiniz. Yazımızın bu bölümünde sizlere Instagram üzerinden nasıl hedef kitle oluşturabileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz.

 
İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

İlgili İçerik; Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi

 

İnstagram Hedef Kitle Oluşturma


 
  • İlk olarak Instagram sayfanıza giriş yapın ve profiline gidin.
  • Hesabınız kişisel hesap olarak ayarlandıysa reklamlarınızdan daha iyi performans alabilmek için bunu işletme hesabına çevirin. İşletme hesabınızın olması reklam performansınızı kontrol etmenizi kolaylaştıracaktır.
  • İkinci olarak hedef kitlenizde yer alan kişiler hakkında bilgi almak için profilinizde yer alan istatistikler bölümüne tıklayın. Burada hedef kitle istatistikleri bulunmaktadır. Reklamlarınız için hedef kitle oluşturmadan önce bu bölümden hedef kitleniz hakkında bilgi alın.
  • Hedef kitlenizin konum, yaş aralığı, cinsiyeti, hangi günlerde hangi zaman aralıklarında aktif olduğu gibi istatistikleri göz önünde bulundurun. Bu istatistikleri göz önünde bulundurmanız Instagram’da doğru reklam saatleri ve hedef kitlenizi belirlemenizi sağlayacaktır.
  • Yaptığınız analiz sonrasında reklam vereceğiniz gönderi veya gönderilerin hangi yaş aralığına, şehre veya ülkeye ait olduğunu belirleyin.
  • Profilinize geri dönerek tanıtımlar bölümüne tıklayın ve öne çıkarmak istediğiniz bir gönderi seçin.
  • Bunun ardından reklam verme amacınızı seçin. Instagram size yeni kişilere eriş, profil ziyareti al ,internet sitesi ziyareti al, daha fazla mesaj al gibi reklam türleri sunacaktır. Burada reklam verme amacınızın ne olduğuna karar vermeniz hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.
  • Reklam verme amacınızı seçtikten sonra hedef kitlenizi seçmeniz istenecektir. Instagram’da hedef kitle oluşturmak isteyenlerin bu aşamada Instagram istatistiklerini göz önünde bulundurması oldukça önemlidir. Hedef kitlenizi otomatik bir şekilde oluşturabileceğiniz gibi kendi hedeflemelerinizle de oluşturabilirsiniz. Fakat otomatik oluşturulan hedef kitlelerin Instagram takipçilerinize benzer kişiler olacağını unutmayın.
 

Kendiniz hedef kitle oluştururken Instagram sizden hedef kitle adı, konumlar, ilgi alanları, yaş ve cinsiyet bilgisi girmenizi isteyecektir. Bu bilgileri girerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar şunlardır;

 
  • Hedef kitle adı bölümü hedef kitlenizi unutmamanızı sağlamaktadır.
  • Konumlar bölümünde seçeceğiniz konum, reklamlarınızın gösterileceği konumdur. Bu nedenle burada doğru hedeflemeler yapmanız gerekmektedir.
  • İlgi alanları bölümünde ise hedef kitlenizin nelerle ilgilenmesini istediğinizi, hangi konuları yakından takip ettiğini seçebilirsiniz.
 

Örneğin e-ticaret ile ilgilenen bir hedef kitle yaratmak istiyorsanız ticaret, internetten satış, e-ihracat, toptan satış gibi konularla ilgilenen kişileri bu hedef kitleye kolay bir şekilde dahil edebilirsiniz. İkinci bir örnek olarak da seyahat ile ilgilenen kişileri ele alalım. Seyahat etmeyi seven kişiler konaklama, havayolu seyahati, otobüs seyahati gibi konular ile ilgilenen kişilerdir. Bununla beraber bu kişilerin hava yolu firmaları ya da otobüs firmaları ile de etkileşime geçtiği tahmin edilmektedir. Bu nedenle bu özelleştirmeleri de hedef kitlenize ekleyebilir ve doğru hedeflemeler yapabilirsiniz.

 
  • Yaş ve Cinsiyet bölümü ise hedef kitlenizde yer alan hangi cinsiyetlere ve yaş aralığına reklamlarınızı göstermek istediğinizi belirlediğiniz alandır. Bu bölümü istatistiklerden yararlanarak doldurabileceğiniz gibi hangi kendi kararlarınıza göre de şekillendirebilirsiniz.
 

Bu adımlar tamamlandıktan sonra Instagram’da hedef kitle oluşturma işleminiz tamamlanmış olacaktır. Bunun sonrasında Instagram’da kendi belirlediğiniz bir bütçe ile reklam verebilir ve gönderilerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax