Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram İçerik Fikirleri ve En Çok İzlenen İçerikler

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

En çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram’ı her gün milyonlarca kişi ziyaret etmektedir. Instagram kullanıcıları genellikle bu platform üzerinden fotoğraf ve video paylaşımı yapmakta ve paylaşılan gönderilerle etkileşim kurmaktadır. Instagramda beğenilerini ve etkileşimlerini arttırmak isteyen kişiler ise etkileşim arttırmaya yönelik instagram içerik fikirlerini yaratarak hesaplarına daha çok takipçi çekmekte ve beğenilerini arttırabilmektedir.

 

Hem şahsi, hem de kurumsal instagram kullanıcıları için hazırladığımız bu yazımızda en sevilen ve beğenilen Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu içeriğimizde yer alan bilgileri okuyarak içeriklerinizi geliştirebilir ve Instagramda popüler olma yolunda adım atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Bilmeniz Gereken Instagram Terimleri



Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri

 

Kendin Yap İçerikleri

 

Instagramda en sevilen içerik türlerinden birisi olan kendin yap içerikleri genel olarak instagram kullanıcılarına bir ürünü nasıl yapabileceklerini anlatan tarza oluşturulan içeriklerdir.

 

Kendi yap içerikleri oluşturan firmalar genellikle;

 
  • Bir ürünü tasarlarken kullanılan araçlar
  • Bir ürünün tasarım aşaması hakkında bilgi verme
  • Bir ürün tasarımında nelere dikkat edilmesi gerektiği
  • Bir ürünü adım adım tasarlama
 

Konularında kullanıcılara bilgi veren video içeriklerdir. Instagram’da en çok etkileşim alan içerik türlerinden birisi olan kendin yap içerikleri kullanıcılara hem ürünlerin sürdürebilirliği hem de geri dönüşümünü anlatmaktadır ve genellikle bu tarz içeriklerin etkileşim oranının oldukça yüksek olduğu bilinmektedir. Sizler de instagram sayfanızda kendin yap içerikleri oluşturabilir ve bu süreçte oluşturduğunuz ürünleri instagram sayfanızdan pazarlayarak satabilişiniz.



Instagram İçerik Fikri DIY Kendin Yap

 

Instagram Yarışmaları

 

Instagramda en çok etkileşim alan içerik türlerinden birisi de yarışmalardır. Genellikle şahsi veya kurumsal hesaplar üzerinden yapılan instagram yarışmaları farklı konseptlerde düzenlenmektedir.

 
  • Cümle Tamamlama
  • Doğru – Yanlış
  • En Yakın Tahmin
 

Gibi yarışma türleri instagramda en çok etkileşim alan içerik türleri arasında yer almaktadır.

 

Cümle Tamamlama yarışmalarında genel olarak bir cümle verilmekte ve bunun sonrasında instagram takipçilerinden bu cümleyi tamamlamaları istenmektedir. Takipçilerinizin ve ilgili içeriği gören kişilerin katılımı ile bu tür içeriklerde ortaya çok komik olaylar çıkmaktadır. İlgili cümleyi tamamlayan kişiler sayesinde ise instagramda etkileşim oranları artmaktadır.

 

Doğru – Yanlış içeriklerinde ise genellikle firmalar bir konu hakkında bilgi vermekte ve bunun doğru olup olmadığını instagram hikayeleri üzerinden veya gönderileri üzerinden kişilere sormaktadır. Genellikle instagram hesaplarında çok kullanılan bu içerik türü ile etkileşim oranlarının artması mümkündür.

 

En Yakın Tahmin instagramda kullanılan ve etkileşim arttıran içerik türleri arasında yer almaktadır. Genellikle yapılan paylaşımlarda belirli sorular sorulmakta ve buna en yakın cevabı veren kişiye hediye gönderilmektedir.

 

E-ticaret siteleri için bir örnek verecek olursak firmanızın en çok satan ürünlerinden birisinin günümüze kadar kaç adet satmış olabileceği üzerine bir içerik hazırlayabilir ve bu sayıya en yakın olan cevabı bulmaya yönelik en yakın tahmin yarışması düzenleyebilirsiniz. Böylece hem takipçilerinizi sevindirecek hediyeler dağıta bilir hem de instagram etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz.

 

Instagram İçerik Fikri Yarışmalar


 

Özel Gün İçerikleri

 

Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri arasında bulunan bir diğer içerik türü ise özel gün içerikleri.

 

Genel olarak Sevgililer Günü, Anneler günü, 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim, 10 Kasım, Ramazan ve Kurban Bayramı için firmalar tarafından üretilen içerikler takipçiler tarafından oldukça sevilen içerik türleri arasında yer almaktadır. Özel günlere ve bayramlara yönelik hassasiyeti olan bir toplum olduğumuz için bu dönemlerde üretilen içeriklerin genellikle etkileşim ve beğeni oranları bir hayli yüksektir.

 

Sizler de özel günler ve bayramlar için içerikler üretebilir ve bu içerikleri doğru hashtagler kullanıp paylaşarak etkileşim ve beğeni sayınızı arttırabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Online İçerik Üretim Süreçleri

 

İlginizi Çekebilir: İçerik Üretimi ile Markanıza Nasıl Katkı Sağlarsınız?



Instagram İçerik Fikri Özel Gün

 

Genel Kültür İçerikleri

 

Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri arasında genel kültür içerikleri de yer almaktadır. Genellikle instagram hesapları üzerinden ve takipçilere bilgi vermeye yönelik olan içerikler herkes tarafından oldukça çok sevilmektedir. Firmalar genellikle bu tarzda üretecekleri içerikleri faaliyet gösterdikleri;

 
  • Sektörün tarihçesi
  • Sektörde öncü olan kişiler
  • Sektöre yönelik bilgiler
 

Gibi farklı kategoride planlamaktadır. Firmaların instagramda çok kullandığı başka bir içerik fikri ise genel kültürü arttırmaya yönelik planlanan ürünlerin kullanım alanlarını gösteren içeriklerdir. Instagram’da takipçi ve etkileşim sayınızı arttıracak bu içerikleri üretebilir ve hesabınızı popüler hale getirebilirsiniz.

 

Instagram İçerik Fikri Genel Kultur

 

Canlı Yayınlar

 

İnstagram’da firmaların etkileşimlerini ve takipçi sayılarını arttırmak için kullandığı bir içerik türü de canlı yayınlardır. Genellikle e-ticaret firmaları düzenledikleri canlı yayınları IGTV üzerinden paylaşmakta ve bu sayede hem izlenme sürelerini hem de etkileşimlerini arttırabilmektedir. Instagram canlı yayın özelliğini kullanan e-ticaret firmaları genel olarak;

 
  • Ürünler hakkında soru cevap
  • İş ortakları ile e-ticaret üzerine sohbetler
  • Belirli konularda firma deneyimlerini aktarmak adına görüşmeler
 

Gibi konularla ilgili konseptler düzenlemektedir. Genel olarak instagram canlı yayın ve IGTV içeriklerini düzenlerken firmanız için;

 
  • Ne hedeflediğinizi
  • Nasıl hedeflediğinizi
  • Beklentilerinizi
  • Önceki İstatistiklerinizi
 

Göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir.

 

Örneğin; iş ortaklarınız ile e-ticaret üzerine sohbetler konulu bir canlı yayınınız veya IGTV videonuz ilgi gördüyse takipçilerinizin sizden bu tarz içerikler oluşturmanız istediğini göz önünde bulundurabilir ve bir sonraki canlı yayın konunuzu bu içerikler üzerinden belirleyebilirsiniz.

 

Bununla beraber firmanıza gelen soruları göz önünde bulundurabilir ve bu konuda bir canlı yayın yaparak ilgili soruları açığa kavuşturarak müşteri memnuniyetinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Canlı Yayın İpuçları

 

İlgili İçerik; Instagram'a 4 Kişilik Canlı Yayın Özelliği Eklendi



Instagram İçerik Fikri Canlı Yayın Live

 

Instagram Çekilişleri

 

Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri arasında çok beğeni ve yorum alan ve instagram hesaplarına oldukça takip getiren bir içerik türü de Instagram Çekilişleridir.

 

Genellikle birçok e-ticaret sitesi takipçi sayılarını, kaydedilme oranlarını, gönderi beğenilerini arttırmak ve keşfete çıkma oranlarını yükseltmek için instagramdan belirli aralıklarla çekiliş düzenlemektedir. Instagram çekilişlerinin kuralları ise genellikle firmaya göre farklılaşmaktadır. Çekilişe katılma şartlarında ise çoğu zaman şöyle kurallar koyulmaktadır;

 
  • @x sayfasını takip
  • Çekiliş gönderisini beğen veya kaydet
  • Yorumlarda 2 arkadaşını etiketle
 

Gibi kurallar koyularak düzenlenen çekilişler instagramda birçok kişi tarafından yakından takip edilmektedir. Sizler de instagram hesabınızda çekiliş düzenleyebilir ve instagram çekilişleri sayesinde hem takipçi sayınızı hem de etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz.

 

Instagram çekilişlerini yasaya uygun bir şekilde yapmak istiyorsanız veya büyük hediyeler verecekseniz eğer çekiliş öncesinde Milli Piyango ile görüşmeye ve Milli Piyango idaresinden izin almaya önem vermeniz gerektiğini unutmayın.

 

İlgili İçerik; Instagram Çekilişi Nasıl Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Instagram İçerik Fikri Çekiliş

 

Influencer Çalışmaları

 

Instagram’da etkileşim arttırmak için genellikle en çok kullanılan yöntem Influencer çalışmalarıdır. Instagram’da fenomen olan hesaplarla yapılan anlaşmalar ile e-ticaret firmaları zaman zaman reklamlarını yaptırmakta ve satışlarını arttırmaktadır.

 

Anlaşma yapılan influencerın hesabında paylaşılacak post veya hikâye sonrasında marklar hem bilinirliklerini arttırmakta hem de takipçi sayılarını yükseltmektedir. Bazı dönemlerde ise yalnızca satışlara yönelik çalışmalar yapılmakta ve böylece e-ticaret sitelerinin dönüşüm oranları arttırılmaktadır.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

Instagram İçerik Fikri Influencer

 

Bonus: Etkileşimi Arttırmaya Yönelik İçerikler

 

Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri arasında paylaşacağımız bonus içerik fikrimiz ise Etkileşimi Arttırmaya Yönelik İçerikler, çoğu markanın içeriklerinde ‘’ Buraya kimle gitmek isterdin? ‘’ , ‘’ Burada kimle yemek yemek istedin?’’, ‘’ Bunu alacaksan olsan kime hediye ederdin?’’ gibi bir dil kullandığını görmüşsünüzdür.

 

Etkileşimi arttırmaya yönelik içerik türleri olan bu tarzda üretilen içerikler takipçilerinizin markanızla iletişime geçme oranını arttırmaktadır.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax