Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Link Paylaşma ve Bağlantı Ekleme Yöntemleri

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Instagram gönderi açıklamalarında paylaşılan linklere tıklanamaması Instagram kullanıcılarının farklı link paylaşma yöntemlerini kullanmasını sağlamaktadır. Bu nedenle Instagram’da link paylaşma yöntemlerinin oldukça geniş olduğunu söylemek mümkündür.

 

Kişisel kullanımlarda Instagram bağlantı paylaşma yöntemleri kişilerin ilgisini çok çekmekse de özellikle Instagram’ı ticari olarak kullanan işletmeler ya da Influencerlar için link paylaşımı oldukça önemlidir. Çünkü ticari markalar yöntemleri sayesinde kurumsal ya da e-ticaret sitelerine ziyaretçi çekebilmektedir. Influencerlar ise link paylaşma yöntemleri sayesinde daha kolay reklam ve tanıtım hizmeti verebilmektedir.

 

Instagram’da bağlantı paylaşmak isteyen kişiler için hazırladığımız Instagram'da Link Paylaşma Yöntemleri adlı bu yazımızda sizlere link paylaşabileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğiz. Bununla beraber link paylaşımı yaparken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiği hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve bağlantı paylaşma yöntemleri hakkında bilgi edinerek hedeflerinize daha kolay ulaşabilirsiniz.

 

Instagram'da Link Paylaşma Yöntemleri

   

Instagram’da link paylaşmak ticari markalar ve özellikle e-ticaret firmaları için oldukça önemlidir. Çünkü link paylaşımı yapan işletmeler birçok avantajdan yararlanmaktadır. Gelin şimdi hep beraber Instagram’da Link Paylaşmanın Sağladığı Avantajlara bir göz atalım.

 
  • Instagram’da link paylaşımı yaparak kurumsal sitenize ya da e-ticaret sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz.
  • Link paylaşımları sayesinde Instagram kullanıcılarının ürün ve hizmetlerinizi daha kolay bir şekilde tanımasını sağlayabilirsiniz.
  • Instagram link paylaşımı ile tüketicileri direk e-ticaret sitenize yönlendirebilir ve alışveriş yapmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Instagramda link paylaşımı yaparak kampanyalarınızı ön plana çıkarabilirsiniz.
  • Instagram’da ınfluencer marketing hizmeti veriyorsanız link paylaşımı sayesinde anlaşmalı olduğunuz markaların sitelerine ziyaretçi çekebilirsiniz.
  • Link paylaşımı ile tüketicilerin doğru ürünlere ulaşmasını sağlayabilir ve böylece güven kazanabilirsiniz.
 

Instagram’da link paylaşımının sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Siz de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız link paylaşma yöntemlerini kullanabilirsiniz.



İlgili İçerik; Uzun Bir Link Nasıl Kısaltılır? URL Kısaltma Araçları



Instagram'da Link Paylaşma Avantajları

   

Instagram’da link paylaşımı yapmak isteyen kişilerin kullanabileceği birçok yöntem bulunmaktadır.

 
  • Instagram Biyografisi
  • Instagram Direct Mesajlar
  • Çoklu Link Paylaşım Araçları
  • Instagram Hikayeleri
  • Instagram Reklamları
  • Instagram Gönderilerde Link Paylaşımı
 

Instagram’da link paylaşımı yapabileceğiniz yöntemlerdir. Gelin şimdi hep beraber bu yöntemlere daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; En Çok Kullanılan Link (URL) Kısaltma Araçları

 

Instagram'da Link Paylaşma Türleri

   

Instagram hesabınızı takip eden ya da hedef kitlenizde yer alan kişiler için link paylaşımı yapabileceğiniz ilk alan Instagram Biyografisidir.

 

Genellikle markalar kurumsal imajlarını güçlendirmek için Instagram biyografisinde kendilerine ait kurumsal sitelerinin ya da e-ticaret sitelerinin linkini paylaşmayı tercih etmektedir. Fakat zaman zaman birçok marka link kısaltma ve çoklu link paylaşım araçlarını kullanarak birden fazla link paylaşımı yapmayı tercih etmektedir.

 

Instagram biyografisinde link paylaşımı yapmak için şu adımların tamamlanması gerekmektedir;

 
  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinize tıklayın.
  • Profilinizde yer alan düzenle butonuna basın.
  • Burada yer alan internet sitesi bölümüne paylaşmak istediğiniz linki girin.
  • Bitti butonuna tıklayın.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de Instagram biyografisinde link paylaşabilirsiniz. Ölçümlemelerinizi ve analizlerinizi doğru bir şekilde yapmak için bit.ly, TinyURL ya da Click meter gibi link kısaltma araçlarını kullanarak paylaşacağınız linkleri kısaltabilir ve böylece linklerinizi analiz de edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik İpuçları

 

İlgili İçerik; Instagram Reels ile E-ticarette Fark Yaratmanın 5 Yolu



Instagram'da Link Paylaşma Biyografi

 

Instagram Direckt Mesajlar

 

Instagram linki nasıl paylaşılır diyen kişilerin kullanabileceği bir diğer özellikte Instagram mesajlar yani Instagram Direct’tir. Instagram her ne kadar gönderilerinizin altına eklediğiniz linklere tıklanmasına izin vermese de mesajlaştığınız kullanıcılara link paylaşımı yapmanıza olanak sağlamaktadır.

 

Genellikle markalar Instagram Direct üzerinden link paylaşımı yaparken bir konu ya da ürün hakkında soru soran kişilere linklerini göndermektedir.

 

Örneğin; E-ticaret firmanızın sattığı bir ürün hakkında size mesaj atarak fiyat soran bir tüketiciye direk link paylaşımı yapabilirsiniz. Böylece tüketiciyi ürün sayfanıza yönlendirebilir ve ilgili ürünü daha kolay incelemesini sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Link Yapıları Hakkında Önemli Bilgiler

 

Instagram'da Link Paylaşma Direkt Mesaj DM

   

Instagram’da link paylaşmak isteyen kullanıcıların büyük bölümü çoklu link paylaşım araçlarını kullanarak da link paylaşımı yapabilmektedir.

 

Örneğin; E-ticaret sitesine, Facebook hesabına, Trendyol Mağazasına, Twitter Hesabına ziyaretçi ve takipçi çekmek isteyen bir marka düşünelim. Genellikle bu marklar her bağlantıyı instagram profillerine ekleyemeyeceği için çoklu link paylaşım araçlarını kullanmaktadır.

 

Çoklu link paylaşım araçları sayesinde hesaplarına birden fazla linkin bulunduğu bir bağlantı eklemektedir. Böylece bu bağlantıya tıklayan kullanıcılar istedikleri platforma ulaşabilmektedir.

 

Instagram’da Çoklu link paylaşmak isteyen kullanıcılar tarafından en çok kullanılan bağlantı paylaşma araçları şunlardır;

 
  • Linktree
  • Shorby
  • Lin in Bio Form Later
  • Lnk.Bio
  • Sked Link
 

Gibi link paylaşma araçları instagramda çoklu link paylaşımı yapabileceğiniz başlıca araçlardır. Bu araçlar içerisinde yer alan Shorby, 14 günlük deneme sürümünün ardından pro sürümü satın alarak kullanabileceğiniz bir araç iken diğer link paylaşma araçlarının ücretsiz sürümleri bulunmaktadır.

 

Sizler de bu tür bağlantı paylaşma araçlarını kullanarak çoklu bağlantılar oluşturabilir ve bu ana bağlantıyı biyografinize ekleyerek takipçilerinizi yönlendirebilirsiniz.

 

Instagram'da Çoklu Link Paylaşma Araçları

   

Instagram’da link paylaşımı yapmak isteyen kişilerin tercih edebileceği link paylaşma yöntemlerinden birisi de hikâyeye link ekleme özelliğidir. Instagram hikâyeye link ekleme özelliği uzun bir dönem boyunca 10.000’in üzerinde takipçisi bulunan kişilerin kullanabildiği bir özellikti fakat yapılan son değişikliklerden sonra bu özellik tüm instagram kullanıcılarının kullanımına sunuldu. Kısacası artık herkes hikayelerinde link paylaşımı yapabiliyor.

 

Instagram hikâyeye link eklemek için;

 
  • İlk olarak hikayenize eklemek istediğiniz görsel veya videoyu yükleyin.
  • Hikâye ekranının üst bölümünde yer alan ‘’ gülen yüz ‘’ bölümüne tıklayın. Karşınıza çıkartmalar ekranı gelecektir.
  • Ardından bağlantıya tıklayın.
  • Bağlantı ekranında hikayenize eklemek istediğiniz link girin ve bitti tuşuna basın.
  • Tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra hikayenizi paylaşın.
 

Sizler de bu adımları tamamlayarak Instagram’da hikayenize link ekleyebilir ve böylece takipçilerinize yönlendirme yaparak sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz. Hikayelerinizde paylaştığınız linkleri analiz etmek için bit.ly gibi link kısaltma araçları kullanabilir ve tıklamaların hangi gün ve saatlerde geldiğini analiz edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; URL Nedir? SEO Uyumlu URL Adresi Nasıl Oluşturulur?


İlgili İçerik; Instagram Hikayeleri ile Nasıl Daha Fazla Trafik Kazanılır?



Instagram'da Link Paylaşma Hikaye Story

   

Instagram’da bağlantı paylaşımı yapmak için kullanılan yöntemlerden birisi de Instagram reklamlarıdır. Instagram’da reklam verirken e-ticaret sitenizin adresini, kampanya sayfalarını ya da oluşturduğunuz özel landing pageleri varış sayfası olarak belirleyebilir ve hedef kitlenizde yer alan kişileri istediğiniz linklere yönlendirebilirsiniz.

 

Instagram'da Link Paylaşma Reklamlar Ads

   

Instagram gönderilerinde link paylaşımı yaptığınız takdirde bu bağlantıya tıklanamamaktadır. Fakat gönderilerde link paylaşımı yapmak isteyen e-ticaret firmaları Insta Shop özelliğini kullanarak gönderi görsellerine link ekleyebilmektedir.

 

Insta Shop özelliği sayesinde e-ticaret firmaları hedef kitlelerinde yer alan kişiler için gönderile görsellerinde ürün etiketleri yapabilmekte ve böylece Instagram link paylaşımı sayesinde e-ticaret sitelerinin trafiğini arttırabilmektedir.

 

Siz de Instagram üzerinden e-ticaret sitenize ziyaretçi çekmek istiyorsanız Insta Shop özelliğini kullanabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Instagram'da Nasıl Para Kazanılır?



Instagram'da Link Paylaşma Gonderi Post

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizin Trafiğini Arttırın

 

E-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurarak sizler de birçok modül ve özellikten yararlanın. Ticimax e-ticaret paketleri içinde yer alan Insta Shop özelliğini kullanarak Instagram gönderilerinizde kolayca linklerinizi paylaşın. Insta Story modülü sayesinde sizler de Instagram hikayelerinizi e-ticaret sitenizin ana sayfasında paylaşın ve müşterilerinize güven vererek satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırma fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax