Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Link Yapıları Hakkında Önemli Bilgiler

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

İşletmelerini internet ortamına taşıyacak ya da sıfırdan bir işletme kurarak e-ticaret sitesi açmak isteyen kişilerin bir domaini olması gerekmektedir. Domainler, bir sitenin internetteki adına verilen isimdir ve işletmeler için oldukça önemlidir. Çünkü domain satın alınmadığında sitenize ulaşmak isteyen kişiler IP adresleri üzerinden ulaşmaktadır. Bu da sitenize yapılacak ziyaretlerin neredeyse sıfıra yakın olmasına neden olacaktır.

 

İşletmeler için domainler kadar önemli olan bir başka unsurda link yapılarıdır. Çünkü link yapıları bir internet sitesinin ya da e-ticaret firmasının kaderini belirleyen önemli etkenler arasında yer almaktadır. Bu nedenle e-ticaret fermalarının link yapılarını oluştururken belirli şeyleri göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 

E-ticarette link yapıları hakkında önemli bilgiler adlı bu yazımızda sizlere link ve link yapıları hakkında bilgiler vereceğiz. Bununla beraber e-ticaret siteniz için faydalı olacak link yapılarından bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek e-ticarette link yapıları hakkında detaylı bilgiler edinebilir ve e-ticaret sitenizi profesyonel bir şekilde kurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

E-ticarette Link Yapıları Hakkında Önemli Bilgiler

   

Link ya da bilinen adı ile URL, e-ticaret sitelerinde ya da internet sitelerinde var olan kaynakların yerini belirtmek için kullanılan yapılara verilen isimdir. Genellikle linkler belirli sayfaları birbirine bağlamak ya da sayfalar arasında geçişleri sağlamak için kullanılmaktadır.

 

URL’ler bir internet sitesinin protokolü, subdomaini, domaini, domain uzantısı, ülke uzantısı ve dosya uzantısı hakkında bizlere bilgi vermektedir.

 

Gelin şimdi https://www.ticimax.com/blog örneği üzerinden bunları bir göz atalım.

 

https: //
 
Protokol
www Subdomain
Ticimax Domain
Com Domain uzantısı
Blog Dosya uzantısı
 

Anlamlarına gelmektedir. Eğer com.tr olarak bir domain satın alındıysa buradaki .tr, bizlere ülke uzantısını göstermektedir.

 

İlgili İçerik; No Follow ve No Index Nedir? Farkları Nelerdir?

 

E-ticarette Linkler Neden Önemlidir?

 

İnternet ya da e-ticaret siteleri için linklerin önemli olduğunu sizlerle paylaşmıştık. E-ticarette Link Yapıları Hakkında Önemli Bilgiler adlı yazımızın bu bölümünde e-ticarette linklerin neden önemli olduğu hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.

 
  • E-ticarette link, bir e-ticaret sitesinin tüketiciler ya da müşteriler tarafından kolay bir şekilde bulunmasını sağlamaktadır.
  • E-ticaret sitelerinin kullanacağı link yapısı sitenizin Google’daki sıralamalarını olumsuz ya da olumlu bir şekilde etkileyecektir.
  • Sitenizde kullandığınız linkleri seo dostu link olarak belirlediğiniz takdirde e-ticaret siteniz arama sonuçlarında daha üst sırlarda yer alma şansını yakalayacaktır.
  • Link yapıları sitenizin arama motorlarında daha fazla görünür olmasını sağlayacak ve bu da işletmenizin hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmasını kolaylaştıracaktır.
  • Seo dostu URL’ler sayesinde e-ticaret firmaları rakipleri ile daha kolay bir şekilde rekabete girme fırsatı yakalayacaktır.
  • SEO uyumlu link yapımı ile işletmeler seo çalışmaları için harcayacakları masrafları azaltacaktır.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak sitelerini daha görünür kılmak ve rakipleri ile kolay bir şekilde rekabete girmek isteyen kişilerin e-ticaret sitesi kurarken seo dostu linkler kullanması oldukça önemlidir.

 

E-ticarette Link Önemi Nedir

   

E-ticaret sitelerinin seo dostu link yapılarını kullanmaları için belirli çalışmalar yapması gerekmektedir. Özellikle yapılması gereken bu çalışmaları Ticimax’ın e-ticaret paketleri içerisinde yer alan gelişmiş seo modülleri ile kolay bir şekilde yapabileceğinizi söylemek oldukça doğrudur. Çünkü SEO modülü bulunan e-ticaret alt yapıları sitenizin link yapısını belirlerken ve sitenize yönelik seo çalışmaları yaparken işinizi kolaylaştıracaktır.

 

SEO Dostu URL yapışana göre sitelerinde link inşası yapmak isteyen işletmelerin;

 
  • Ürün
  • Kategori
  • Marka
  • 404 sayfaları
  • Blog
  • Blog içerikleri
 

Gibi e-ticaret sitesi unsurları arasında yer alan birçok sayfa ve dosya için özel çalışmalar yapması gerekmektedir .Gelin şimdi hep beraber seo dostu link yaparken ne tür çalışmalar yapmanız gerektiğine ve link inşasını nasıl gerçekleştireceğinize bir bakalım.

 

İlgili İçerik; En Çok Kullanılan Link (URL) Kısaltma Araçları

 

E-ticarette Link Seo Yapısı

 

Ürün Sayfaları İçin Link Yapısı

 

E-ticaret sitelerinde yer alan ürünlerin hepsine ait bir link bulunmaktadır. SEO dostu ürün sayfaları yaratmak isteyen işletmelerin ürün sayfalarını oluştururken link yapısını doğru bir şekilde kurgulaması gerekmektedir. Genellikle e-ticarette link yapıları incelendiğinde ürünlere özel link yapıları oluşturulurken ürün adının da link yapısına eklendiği görülmektedir.

 

Örneğin; e-ticaret ile internetten kadın kıyafetleri satan bir e-ticaret sitesi olduğunuzu düşünelim ve sattığınız kırmızı saten gömlek için seo dostu URL’leri nasıl yapacağınıza göz atalım.

 

Sitenizde kullanmanız gereken ürün sayfası link yapısı şu olmalıdır;
www.eticaretsiteadiniz.com/kirmizi-saten-gomlek

Bu tür bir link yapısı kullanarak e-ticaret sitenizin ürün sayfalarını arama botlarının daha kolay bir şekilde taramasını sağlayabilir ve Google sıralamalarınızı yükseltebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret SEO Teknikleri

 

E-ticarette Link Ürün Sayfaları

 

Kategori Sayfaları İçin Seo Dostu Link Yapısı

 

E-ticaret sitelerinde yer alan her ürün belirli kategoriler ile sergilenmektedir. Kategoriler sitenizden alışveriş yapacak kişiler için bir nevi navigasyondur ve ilgili ürünleri nereden bulacaklarını gösterir.

 

Bu nedenle e-ticaret sitelerinde kategori sayfaları için de seo dostu linkler kullanılmalıdır. Bir e-ticaret sitesinde kategori sayfaları için linkler belirlenirken yukarıdaki örnekteki gibi kategori de linke dahil edilmelidir.

 

Örneğin ana kategorilerde: www.eticaretsitesiadiniz.com/gomlek link yapısı kullanılması gerekirken alt kategorilerde ise www.eticaretsitesiadiniz.com/gomle/pamuklu-gomlekler şeklinde link inşası yapılmalıdır.

 

İlgili İçerik; Kategori Açıklamaları Nasıl Yazılmalı?

 

E-ticarette Link Kategori Sayfaları

 

Marka Sayfaları İçin SEO Dostu Link Yapısı

 

E-ticaret sitenizden ürünlerini sattığınız her marka için de bir marka sayfası yaratmanız ve bununla beraber marka sayfalarınız için de link yapısına önem vermeniz gerekmektedir. Marka sayfaları için seo dostu linkler hazırlamak isteyen kişilerin de marka adını linkte geçirmesi gerekmektedir.

 

Örneğin; Ticimax’ı kullanan firmalardan birisi olan Sefa Merve’nin ürünlerini satan bir e-ticaret firması olduğunuzu düşünelim. Sefa Merve markası için bir marka linki yaratırken www.e-ticaretsitesiadiniz.com/marka/sefa-merve şeklinde linklerinizi inşa edebilirsiniz.

 

Böylece marka sayfalarınızı seo dostu olarak daha kolay bir şekilde tasarlayabilir ve sitenizin görünürlüğünü arttırabilirsiniz.

 

E-ticarette Link SEO Arama Motoru Optimizasyonu Marka Sayfaları

 

Blog Link Yapısı

 

Hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak için blog çalışmaları yapacaksanız e-ticaret sitenize ait bir blogunuzun olması da gerekmektedir. Blog sayfanıza özel bir link yapısı belirlerken ise www.eticaretsitesiadiniz.com/blog şeklinde bir yapıyı tercih etmeniz seo açısından oldukça önemlidir.

 

Bunun yanı sıra sitenizin blog bölümünde paylaşacağınız yazılar için de bir link yapısı inşa etmeniz gerekir. Blog içerikleriniz için seo dostu link yapımı yapmak istiyorsanız www.eticaretsitesiadiniz.com/blog/e-ticaret-nedir şeklide bir link yapısı belirleyebilirsiniz.

 

Böylece içerik pazarlaması çalışmalarınız için seo dostu bir şekilde hareket edebilir ve içeriklerinizi daha kolay bir şekilde ön plana çıkarabilirsiniz.

 

E-ticarette Link Blog Yapısı

 

E-ticaret Sitenizde Site Haritası Kullanın

 

E-ticarette Link Yapıları Hakkında Önemli Bilgiler arasında sizlerle paylaşacağımız bir diğer konu da Site Haritalarıdır. XML Site Haritaları, bir e-ticaret sitesinde bulunan URL’lerin arama motorları tarafından daha kolay bir şekilde bulunmasını sağlayan ve hızlı bir şekilde dizine eklenmesine yardımcı olan harita türleridir. Bu nedenle her e-ticaret sitesinde site haritası bulunması ve bunun search console üzerinden Google ile paylaşılması gerekmektedir.

 

E-ticarette Link Site Haritası

 

Robot.txt Dosyası Yaratın

 

Robot.txt dosyaları arama motorlarını yönlendirmeye yönelik oluşturulan dosya türlerinden birisidir. Robot.txt dosyaları, arama motorlarının sitenizde yer alan hangi bölümleri tarayacağına ve hangi bölümleri dizine eklemesi gerektiğine yönelik giriş izinlerinin olduğu dosya türüne verilen isimdir.

 

E-ticaret sitenizde zayıf içerikler bulunuyorsa robot.txt dosyalarını kullanabilir ve bu içeriklere erişimi sınırlandırarak seo puanlarınızın olumsuz etkilenmesini engelleyebilirsiniz.

 

E-ticarette Link Robot TXT

 

Ticimax ile En Gelişmiş SEO Özelliklerinden Yararlanın

 

E-ticaret firmaları için e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax’ın ürettiği e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan Gelişmiş SEO Özellikleri ile sizler de sitenizi seo bakımından kusursuz bir hale getirebilirsiniz.

 

En gelişmiş seo uygulamaları içerisinde yer alan;

 
  • Link Yönetim Modülü ile e-ticaret sitenizde yer alan tüm linkleri bir panel üzerinden yönetebilirsiniz.
  • Sitenizin SEO performansını etkileyecek 404 hatalarını engellemek için 404 link yönetim modülünü kullanabilir ve link yönlendirmeleri yapabilirsiniz.
  • Ürün, kategori, marka sayfaları, blog ve blog içerikleri gibi e-ticaret siteniz için önemli olan linkleri seo dostu olarak oluşturabilirsiniz.
  • Seo çalışmalarınızı güçlendirecek anahtar kelime tanımlama, meta tag, meta Description, görsel optimizasyonu gibi birçok çalışmayı yapabilir ve e-ticaret sitenizi seo dostu olarak hazırlayabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; Gelişmiş SEO Uygulamaları

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax