Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Morhipo'da Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün satan firmalar genellikle ürünlerini çoklu kanallar aracılığıyla da satarak gelirlerini arttırmaktadır. E-ticaret firmalarının ürün satışı yaptığı yerlerden biri de pazaryerleridir. Ülkemizde aktif olarak satış yapılabilecek Trendyol, N11, Hepsiburada gibi birçok pazaryeri bulunmaktadır. Morhipo da ürünlerinizi satabileceğiniz pazaryerlerinden biridir.

 

Morhipo’da mağaza açmak isteyenler için bilgi vermeye yönelik hazırladığımız Morhipo'da Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere Morhipo hakkında en çok merak edilen konulardan ve Morhipo’da nasıl mağaza açabileceğinizden bahsedeceğiz.

 

Morhipo’da Satış Yapmak

 

Morhipo Nedir?

 

Morhipo, 2011 yılında Boyner Holding tarafından kurulan bir e-ticaret platformudur. Morhipo’da mağaza açmak isteyen firmalar kendi ürünleri ve markaları ile Morhipo ile iş ortaklığı yapabilmekte ve kazanç arttırabilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir; Girişimci Adaylarının Yenmesi Gereken 5 Korku


Morhipo’da mağaza açmak isteyenler
 

Morhipo Güvenilir Mi?

 

Morhipo’da satış yapmak için bilmeniz gerekenler yazımızın bu bölümünde Morhipo’da satış yapmak ya da Morhipo’dan alışveriş yapmak isteyen kişiler tarafından en çok sorulan sorulardan biri olan Morhipo Güvenilir mi sorusuna yanıt vereceğiz.

 

2011 yılında Boyner tarafından kurulan ve kısa sürede büyüyen e-ticaret platformlarından biri olan Morhipo, alışveriş yapan kişiler için güvenilir bir platformdur. SSL sertifikası, güvenli ödeme yöntemleri, müşteriler için oluşturulmuş çağrı merkezi sayesinde bu e-ticaret sitesinin güvenli bir platform olduğunu söylemek mümkünüdür.

 

Morhipo’da satış yapmak isteyen firmaların Morhipo güvenilir mi sorusuna da bu e-ticaret firmasının güvenilir olduğunu söylemek doğru olacaktır. Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan Boyner Holding tarafından hayata geçirilen Morhipo, satıcıların yaptıkları satışların takibini, kargo sürecini, iade sürecini ve ödeme sürecini takip etmelerine olanak sağlamaktadır. Bununla beraber firmalar morhipo iletişim numarası üzerinden de destek alabilmekte ve firmaları ile ilgili problemleri çözüme kavuşturabilmektedir.

 
İlgili İçerik; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden

Morhipo’da Satış Yapmak

 

Morhipo’da satış yapmak ve gelirlerini arttırmak isteyen mağazalar ilk olarak satış yapacakları mağazalarını aktif etmeleri için Morhipo ile iletişime geçmeli ve mağaza açma başvurusu yapmalıdır.

 

Morhipo mağaza başvuruları morhipo iletişim numarası üzerinden veya e-mail başvurusu ile yapılmaktadır. İlgili kanallar aracılığıyla morhipoya başvuru yaptıktan sonra şirket yetkilileri sizinle iletişime geçecektir. Bu aşamada ise sizlerden şirket bilgileriniz ile ilgili belirli belgeler istenecektir.

 
  • Vergi Levhası
  • Ticari Sicil Gazetesi
  • Banka Hesap Bilgileri
  • İmza Sirküleri veya imza beyannamesi
  • Yetkili Kişiye Yönelik Bilgiler
 

Morhipo tarafından sizlerden istenecek belge ve bilgilerdir. Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde firmaya iletmek mağaza açma süreçlerinin hızlı bir şekilde sonuçlanması için oldukça önemlidir.

 

Belgelerinizi Morhipo’ya ilettikten sonra yetkililer belgelerinizi inceleyecek ve her belge doğru bir şekilde gönderildiyse mağaza açma başvurunuz onaylanarak mağazanız açılacaktır. Morhipo satıcı başvurusu esnasında sizlerden istenen belgelerde olan eksiklikler varsa veya belgeler istenen yapıya uymuyorsa yapılan incelemeler sonrasında Morhipo yetkilileri belgelerinizi düzenleyerek yeniden göndermenizi talep edecektir.

 
İlgili İçerik; Canlı Yayın Satışı


Morhipo’da Satış Yapmanın Avantajları
 

Morhipo’da Satış Yapmanın Avantajları

 

Morhipo’da satış yapmak isteyen kişi ve firmaların büyük bölümü bu platformda satış yapmanın sağladığı avantajlar hakkında bilgi almak istemektedir. Günümüzde pazaryerlerinden satış yapmanın firmalara belirli avantajlar sağladığını söylemek mümkündür.

 
  • Hazır bir müşteri kitlesine ulaşmak
  • Firma Tanıtımı yapabilmek
  • Rakip Analizi yapma
 

Gibi avantajlardan morhipoda mağaza açan kişilerin yararlandığı şeylerdir.

 
İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri
 

Hazır Bir Müşteri Kitlesine Ulaşmak

 

Ülkemizde morhipo gibi ürünlerinizi satabileceğiniz pazaryerlerinden satış yapmak bu pazaryerlerinin müşteri kitlesine ulaşmanızı sağlamaktadır. Her gün binlerce belki de milyonlarca kişi Morhipo gibi pazaryerlerine giriş yaparak satın almak istediği ürünler hakkında araştırmalar yapmaktadır. Bu da morhipoda satış yapan firmaların daha fazla kişiye ulaşmasına olanak sağlamaktadır. Firmalar daha fazla kişiye ulaştıklarında hem satışlarını hem de dönüşüm oranlarını arttırabilmektedir.

  
 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu

 

İlgili İçerik; E-ticaret ve Kitle Psikolojisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Firma Tanıtımı Yapabilmek

 

Morhipo’nun çok ziyaret alan bir e-ticaret sitesi olduğunu söylemek mümkün. Morhipo’da yer alan firmalar buraya giren kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Böylece hem daha fazla kişiye ulaşmakta hem de marka bilinirliklerini arttırmaktadır.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın

 

Rakip Analizi Yapabilme

 

Morhipo’da satış yapan binlerce firma bulunmaktadır. Bu firmalar ürünlerini farklı fiyat politikaları güderek sattıkları için bu platformda rakiplerinizin oldukça fazla olduğunu söylemek mümkündür. Morhipo’da satış yapmak isteyen firmalar rakiplerini daha kolay bir şekilde tanıyabilmektedir. Bununla beraber bu firmaların ürünlerini, ürün açıklamalarını, kargo süreçlerini ve fiyatlandırma politikalarını daha kolay analiz edebilmektedir.

 

Morhipo’da Satış Yapmanın Dezavantajları

 

Morhipo’da satış yapmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Morhipo'da Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde sizlere morhipo’da satış yapmanın dezavantajları hakkında bilgi vereceğiz.

 

Genellikle pazaryerlerinden satış yapan kişilerin dezavantajlı olduğu durumlar;

 
  • Komisyon ödemeleri
  • Yüksek rekabet oranı
  • Marka öne çıkarma problemidir.
 

İlgili İçerik; E-Ticarette Satış Taktikleri


Morhipo’da Satış Yapmak
 

Komisyon Ödemeleri

 

Ülkemizde Morhipo gibi aktif olarak ürün satmanıza izin veren pazaryerleri komisyon oranları ile ürünlerinizi satmanıza olanak sağlamaktadır. Yani Morhipo üzerinden satış yapıyorsanız, Morhipo ürünlerinizi satmanıza aracı bir firma olduğu için bu pazaryerinden yaptığınız her ürün satışında morhipo komisyon oranları göz önünde bulundurularak satışlarınızdan belirli bir komisyon kesilmektedir. Bu da firmanızın morhipo üzerinden yaptığı satışlarda daha az gelir elde etmesine neden olacaktır.

 
İlgili İçerik; 2021 Yılı Pazaryerleri Komisyon Oranları

 

Yüksek Rekabet Oranı

 

Morhipo birçok satıcının satış yaptığı bir platform olduğu için burada satış yapan firmalar farklı fiyat politikaları belirlemektedir. Genellikle pazaryerlerinden ürün satın alan kişiler ilk olarak fiyata dikkat ettiği için ürün fiyatları satışları oldukça etkilemektedir. Bazı firmalar düşük kazanç elde ederek sürümden kazanmak istediği için düşük fiyatlarla ürünler satmakta ve bu da morhipodaki rekabet oranını arttırmaktadır.

 

Marka Öne Çıkarma Problemi

 

Genellikle bu platformdan aynı ürünü satan birçok satıcı olduğu için ürün arayan müşteriler bir sayfada yüzlerce ürün görmektedir. Hem ürün çeşitliliğinin fazla olması hem de satış yapan firma sayısından dolayı Morhipo’dan satış yaparken markanızı öne çıkarmakta zorlanabilirsiniz. Hatta markanızı öne çıkarmak için reklam harcamaları yapmaya da ihtiyaç duyabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Başarılı Markaların 6 Ortak Özelliği

 

İlgili İçerik; Marka Elçisi Nedir, Marka Elçisi Nasıl Olunur?


Marka Öne Çıkarma.marka minik karakter erkek pazarlama megafon konuş. Küresel dünya harita kavramı, ticari marka cep telefonu ve akıllı telefon.
 

Morhipo’da Satış Arttırma Tüyoları

 

Morhipo’da satış yapan firmalar belirli şeyleri göz önünde bulundurduğunda ve bunları uyguladığında satışlarını kolay bir şekilde arttırabilmektedir. Morhipo’da satış arttırmak isteyen firmaları göz önünde bulundurması gereken şeyler şunlardır;

 
  • Ürün Fotoğrafları
  • Ürün fiyatlandırması
 

Gibi alanlarda yapılacak olan çalışmalar ile morhipoda satış arttırmak mümkündür. Gelin şimdi bu unsurları tek tek inceleyelim.

 

Ürün Fotoğrafları; Morhipo’ya eklediğiniz ürünlerin fotoğrafları oldukça önemlidir. Ürünün her detayını gösteren fotoğraflar ekleyerek müşterilerin ürünler hakkında daha fazla bilgi almasını sağlayabilirsiniz. Böylece bir ürün satın almak isteyen kişiler ürünü daha iyi inceleyebilecek ve hızlı bir şekilde satın alma kararı verebileceklerdir.

 

Ürün Fiyatlandırması; Morhipo’da aynı ürünü satan binlerce satıcı olduğu için Morhipo’dan ürün satmak isteyen kişilerin ürün fiyatlandırmalarını yaparken rakiplerinizi analiz etmesi gerekmektedir. Kendi sattığınız ürünleri satanların ürün fiyatlarını göz önünde bulundurarak onların fiyatlarına yakın ürün fiyatları belirlemeli ve bazı durumlar rakiplerinizden az fiyat teklifleri vermelisiniz. Bu Morhipo’dan yapacağınız satışları hızlandıracaktır.

 

İlginizi Çekebilir; Yüksek Cirolar ile Trendyoldan Satış Yapmak İçin 4 Detay

 

İlginizi Çekebilir; Pazaryeri Entegrasyonları



Morhipo’da Satış Arttırma Tüyoları

E-ticaret Sitenizi Kurun

 

Morhipo gibi ürün satışı yapmanıza izin veren platformlar sayesinde e-ticaret sitenize trafik çekebilir ve marka bilinirliğiniz arttırabilirsiniz. Sizler de marka bilinirliğinizi arttırmak için bir e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih ederek e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Üstelik Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan pazaryeri entegrasyonu, sosyal medya modülleri, en gelişmiş seo modülü sayesinde çoklu kanallar aracılığı ile satış yapabilir ve e-ticaret sitenizin dijital ve içerik pazarlaması çalışmalarını hızlandırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax