Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-Ticarette Satış Taktikleri

Güncelleme Tarihi: 09.05.2023

İçindekiler;

Şirketinizi dijital dünyaya taşımayı gerçekleştirmiş ya da şirketinizin temellerini internet üzerinde atmış iseniz ve hala satışlarınız alçak seyrediyor ise yazımız içerisinde yer alan e-ticaret satış taktikleri sıralamasını bir bir uygulamaya başlayın.

 

 

Google’a reklam için ücret ödemeniz halinde, arama motorunda yapılan aramalarda e-ticaret sitenizin ürünleri kullanıcının karşısına çıkacaktır. Bu sayede kullanıcı marka adınızı vermeden sizin ürünlerinizi görecektir.
 

Google reklamları bu aşamada sizlere bir seçenek daha sunmaktadır. Bu seçenek ise ‘Dinamik pazarlama’’ olarak bilinen, satıcının daha önce ziyaret ettiği ürününüzü başka web sitelerinde gezinirken sanki rast gelmişçesine karşısına çıkarmasıdır.

Bu, basit bir pazarlama taktiği olarak gözükse de akıllıca düşünülmüş bir reklam çeşididir. Yapılan araştırmalara göre müşterilerin büyük çoğunluğu alacakları ürünü sayfayı 2. ziyaret edişlerinde yapıyorlar. E-ticaret satış taktikleri arasında kesinlikle yapmanız gereken stratejilerden bir tanesidir.

İlgili İçerik: Google Ads Hedef Kitle Belirleme İpuçları


Google Ads Reklamları Kullanın
 

SEO Uyumunuza Dikkat Edin

 

SEO uyumuna dikkat edilmesi demek web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer alması anlamına gelir. Özellikle arama motorlarında kullanıcıların ikinci sayfaya dahi geçmediklerini düşünürsek binlerce arama içerisinde ilk sıralarda yer almak için bu uyuma dikkat etmeniz gerekmektedir. Belirli kurallar vardır.

Seo kuralları incelenmeli ona göre içerik oluşturulmalıdır. Bu nokta da en çok dikkat etmeniz gereken şey ise anahtar kelime seçimidir. Doğru anahtar kelime seçimi SEO uyumu içerisinde en önemli olanlardan bir tanesidir. Anahtar kelime doğru seçildikten sonra yazının uzunluğuna göre ne az ne çok olacak şekilde yazı içerisinde kullanılmalıdır.


İlgili İçerik: SEO Analizi Nasıl Yapılır?


SEO Uyumunuza Dikkat Edin
 

Sosyal Medya Kullanın

 

E-ticaret satış taktikleri arasında en çok uğraş gerektiren adım sosyal medya kullanımı olacaktır. Fakat büyük bir kitleye ulaştıktan sonra burası sayesinde güzel kazançlar elde etmeniz mümkün. Hedef kileniz Türk kullanıcılardan oluşuyor ise Facebook sizlerin bir numaralı adresi olmalıdır.

Çünkü Türk kullanıcılar Facebook kullanmayı oldukça seviyor. Bunun yanında şu dönemde en çok kullanılan sosyal medya mecralarından bir tanesi ise Instagram. Instagram üzerinde potansiyel kitleniz varsa bu sosyal medya kanalı sizlere Facebook’tan daha yararlı olacaktır. Karar sizlere ait.


İlgili İçerik: Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri


Sosyal Medya Kullanın
 

Pazar Yerleriyle İşe Başlayın

 

İşin daha henüz başında iseniz kendi  e-ticaret siteniz dışında pazar yerlerinde satış yapmayı da tercih edebilirsiniz. Pazaryerlerinin sağladığı avantajları ve hitap ettiği geniş kitleleri düşünerek pazarlama stratejilerinizi bu yönde kurabilirsiniz. Pazaryerlerinde olmanız hem marka bilinirliğinizi arttırmanıza hem de satışlarınıza pozitif etki yaratmasına yardımcı olacaktır. Pazaryerleri entegrasyonları ile kendi e-ticaret siteniz üzerinden tek panelde; stok, sipariş ve ürün yönetimizinizi de yapabileceğinizi unutmayın.
 

İlgili İçerik: Pazaryeri Entegrasyonları


Pazar Yerleriyle İşe Başlayın
 

Kampanyalar Yapın


 

Büyük şirketler dahi, bu e-ticaret satış taktikleri arasında yer alan kampanyalar kısmını kullanmaktadır. Kampanyalar sayesinde müşteriler daha çok alışveriş yapacak karınız azalmış gibi görünse de kısa vadede daha çok satış yaptığınız için daha çok kar elde edeceksiniz. Bu sebeple web sitenizde kampanyalar düzenlemekten çekinmeyin. Bu kampanyalar arasında şirketlerin ara ara yaptıkları 20 liralık indirim çekleri ve bedava kargo fırsatı da en çok tercih edilen kampanyalar arasında yer alıyor.


İlgili İçerik: Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri



Kampanyalar Yapın

 

E-Ticaret Satış Taktikleri Son Adımı: Kullanıcı Deneyimi

 

Kullanıcı deneyimi siteye geri dönüşler açısından önemli bir etkendir. Kullanıcı deneyimini etkileyecek birçok etken bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse, sitenizin kullanışlı olması tekrar ziyaret edilmesi açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda yönlendirici butonlar satış işlemini hızlandırarak, kullanıcılara kolaylık sağlar. Bu sebeple kullanıcılar bu butonları sever. Siteniz içerisinde bu butonlara yer verin. İçeriğin doluluğu da kullanıcı deneyimini etkiler, kullanıcıyı gereksiz ve boş şeylerle boğmamak gerekir.


Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax