Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

"Nasıl Yapılır?" İçerikleri ile Yeni Müşteriler Kazanmanın İpuçları

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşabilmek için birçok çalışma yapmaktadır. SEO Çalışmaları, İçerik Pazarlaması, Sosyal medya paylaşımları ve reklamları, e-mail marketing ve sms pazarlaması işletmelerin tüketicilere ulaşmak için en çok kullandığı pazarlama yöntemleridir.

 

Özellikle günümüzde birçok içerik pazarlamasına daha çok yöneldiği bilinmektedir. Çünkü işletmeler sosyal medya hesaplarında ya da bloglarında paylaşmak için içerik üretimi yaptıklarında bu içeriklerden ömür boyunca faydalanabilmektedir. Yani kısacası içerik pazarlaması işletmelerin kendileri için kalıcı yatırımlar yapmasına olanak sağlamaktadır.

 

İçerik pazarlaması yapan işletmeler genellikle sosyal medya platformları ve e-ticaret sitelerinin bloğu üzerinden bu içerikleri yayımlamakta ve hedef kitlelerine ulaşmasını sağlamaktadır. İçerik pazarlaması yapmak içinse işletmeler birçok türde içerik üretmektedir.

 
  • Kendin Yap İçerikleri
  • Nasıl Yapılır İçerikleri
  • Nedir İçerikler
 

Genellikle işletmeler tarafından en çok üretilen içerik türleri olarak bilinmektedir. Bu içerikler arasında yer alan nasıl yapılır içerikleri ise günümüzün en popüler içerik türleri arasında yer almaktadır. Çünkü nasıl yapılır içeriklerine olan ilgi her geçen gün artık göstermektedir.

 

Yaratıcı içerik pazarlaması yapmak isteyen işletmeler için hazırladığımız "Nasıl Yapılır?" İçerikleri ile Yeni Müşteriler Kazanmanın İpuçları adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret sitenizin blog bölümünde ve sosyal medya hesaplarında paylaşabileceğiniz kullanıcılara yardımcı olan içerik türlerinden birisi olan nasıl yapılır içerikleri hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber bu içerikler ile nasıl müşteri çekebileceğinizden bahsedeceğiz.

   

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

"Nasıl Yapılır?" İçerikleri ile Yeni Müşteriler Kazanmanın İpuçları

 

Nasıl Yapılır İçeriği Nedir?

 

Nasıl Yapılır İçeriği, hedef kitlenizde yer alan kişilere belirli ürünleri kullanarak ne tür tasarımlar ya da ürünler yapabileceklerini gösterdiğiniz içerik türlerine verilen isimdir.

 

Genellikle nasıl yapılır içerikleri e-ticaret firmaları tarafından sosyal medya hesaplarında ya da e-ticaret sitelerinin blog bölümünde paylaşılmaktadır. Özellikle her iki platform için de bu tür içerikler katkılar sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

Nasıl Yapılır (Diy) İçerikleri Nedir

 

Nasıl Yapılır İçeriği Hazırlamak

 

E-ticaret firmaları yaratıcı içerik pazarlaması yapmak istedikleri takdirde ilk olarak nasıl yapılır içeriklerini düşünmektedir. Fakat birçok e-ticaret firması nasıl yapılır içeriği hazırlama konusunda deneyimsizdir. Gelin şimdi hep beraber nasıl yapılır içeriği hazırlamaya bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

 

İlgili İçerik; E-İhracat Yapılan Ülkenin Kültürüne Göre İçerik Pazarlaması

 

Nasıl Yapılır (Diy) İçerikleri Hazırlama

 

Araştırma Yapın

 

E-ticaret sitenizin blog bölümünde ya da firmanızın sosyal medya hesaplarında paylaşmak için nasıl yapılır içerikleri hazırlamak istiyorsanız ilk olarak araştırma yapmanız gerekmektedir. Araştırmalarınızı yaparken de dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunmaktadır.

 
  • E-ticaret sitenizin blog bölümünde paylaşmak için bir nasıl yapılır içeriği hazırlayacaksanız önem vermeniz gereken ilk konu rakiplerinizdir. Rakipleriniz eğer bu alanda içerik üretimi yapıyorsa bunları incelemeniz gerekmektedir. İncelemelerinizi yaparken rakiplerinizin anahtar kelimeleri, konu başlıkları, alt başlıkları ve görselleri üzerinde incelemeler yapabilirsiniz.
  • Yaratıcı içerik pazarlaması yaparken nasıl yapılır içeriklerini kullanmak istiyorsanız önem vermeniz gereken bir diğer konuda anahtar kelime analizi olmalıdır. İnternette belirli konular hakkında araştırma yapan kişiler genellikle anahtar kelimeler kullanmaktadır. Hedef kitlenizde yer alan kişilerin hangi anahtar kelimeler ile araştırma yaptığını analiz etmeniz daha doğru içerikler hazırlamanızı sağlayacaktır.
  • Anahtar kelime analizi yapmak için Ahrefs, SemRush, Keywordtool gibi anahtar kelime analiz araçlarını kullanabilirsiniz.
  • Youtube, Instagram ve Facebook gibi platformlarda yayımlamak için nasıl yapılır içerikleri hazırlayacaksanız bu platformlarda yer alan sayfaları ve hesapları inceleyebilir ve nasıl içerikler üretildiğine göz atabilirsiniz.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak içerik planlamanızı daha kolay bir şekilde yapabilir ve kullanıcılara yardımcı olan içeriklerinizi üretebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı

 

Nasıl Yapılır (Diy) İçerikleri Araştırma

 

İçeriklerinizi Hazırlayın

 

Kullanıcılara yardımcı olan içerik türlerinden birisi olan nasıl yapılır içeriklerini hazırlarken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunmaktadır.

 
  • İçeriklerinizi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşacaksanız ilk olarak göz önünde bulundurmanız gereken şey içerik kalitesi olmalıdır. Genellikle sosyal medyada nasıl yapılır içerikleri üreten kişi ve işletmeler daha çok video içerikler hazırlayarak içeriklerini pazarlamaktadır.
  • Videolarınızı hazırlarken profesyonel ekipmanlar kullanmanız, akıcı bir video hazırlamanız oldukça önemlidir.
  • Videonuzun kapak resmi, açıklaması ve hashtaglere dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunları belirlerken anahtar kelimeleri de göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir.
  • E-ticaret sitenizin blog bölümünde paylaşmak için nasıl yapılır içerikleri hazırlayacaksanız ilk olarak içeriğinizin akıcı ve özgün olmasına özen göstermelisiniz.
  • İçeriğinizde seo uyumlu metinler yazmaya önem vermeniz gerekmektedir. Bu nedenle anahtar kelime, görseller, başlık, meta Description, meta tag gibi önemli seo unsurlarını unutmamanız gerekir.
 

Bunları göz önünde bulundurarak hem e-ticaret sitenizin blog bölümü için hem de sosyal medya hesaplarınızda paylaşmak için nasıl yapılır içerikleri hazırlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Artıracak Video İçerik Fikirleri

 

Nasıl Yapılır (Diy) İçerik Hazırlama

 

Nasıl Yapılır İçerikleri ile Yeni Müşteriler Kazanmak

 

İçerik pazarlamasının e-ticaret firmaları için oldukça önemli bir pazarlama türü olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Çünkü içerik pazarlaması işletmelerin kendileri için kalıcı yatırımlar yapmasını sağlamakta ve bununla beraber yeni müşterilere kazanmasına da yardımcı olmaktadır. Gelin şimdi hep beraber nasıl yapılır içerikleri ile yeni müşteriler kazanma konusuna bir göz atalım.

 
İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri 



Nasıl Yapılır (Diy) İçerikleri Yeni Müşteri Kazanma

 

Görünürlüğünüzü Arttırır

 

İçerik pazarlaması yaparken kullanabileceğiniz bir içerik türü olan nasıl yapılır içeriği, kullanıcılara yardımcı olan içerik türleri arasında yer aldığı için Google tarafından oldukça çok sevilir. Genellikle doğru bir şekilde hazırlanan ve e-ticaret sitelerinin blog bölümünde paylaşılan nasıl yapılır içerikleri, Google sıralamalarında iyi sonuçlar elde eder.

 

İçeriklerinizin Google’da ilk sayfada çıkması da işletmenizin görünürlüğünü arttırır ve böylece e-ticaret firmanız potansiyel müşterileriniz tarafından daha çok ziyaret alır. Yani kısacası nasıl yapılır içerikleri Google’da görünürlüğünüzü arttırarak yeni müşterilere ulaşmanızı sağlar.



İlgili İçerik; Online İçerik Üretim Süreçleri 

 

SEO’da Rakiplerinizin Önüne Geçmenize Yardımcı Olur

 

Aynı sektörde faaliyet gösterdiğiniz rakiplerinizin bir bölümü seo çalışmalarına önem verirken bir bölümü ise Seo’yu önemsemez. Fakat seo çalışmaları olan rakipleriniz ile rekabete girmeniz işletmenizin daha fazla tanınmasına ve yeni müşterilere ulaşmasına yardımcı olur.

 

Nasıl yapılır içerikleri rakipleriniz ile rekabete girmenizi kolaylaştıracak blog içerikleri arasında yer almaktadır. Sizler de bu içerikleri üreterek aynı sektörde faaliyet gösterdiğiniz rakipleriniz ile daha kolay rekabete girebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2021 Sosyal Medya Stratejinizi Güçlendirecek 9 Tahmin

 

Nasıl Yapılır (Diy) İçerikleri SEO Arama Motoru Optimizasyonu

 

Ziyaretçi Sayınızı Arttırabilirsiniz

 

Boş zamanlarını değerlendirmek isteyen kişiler genellikle evde kendileri bir şey üretmeyi istemektedir. Daha önce herhangi bir ürün üretmeyen ya da tasarım çalışmaları yapmayan kişiler genellikle Google gibi arama motorlarını kullanarak; mum nasıl yapılır, seramik nasıl yapılır, akrilik boya nasıl yapılır gibi konularda araştırmalar yapmaktadır.

 

Kullanıcılara yardımcı olan içerik türleri olan nasıl yapılır içeriklerini üreten işletmeler bu konularda araştırma yapan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşmaktadır ve böylece e-ticaret sitelerinin trafiğini arttırabilmektedir.


İlgili İçerik; İçerik Üretimi ile Markanıza Nasıl Katkı Sağlarsınız?

 

Etkileşimlerinizi Arttırır

 

Özellikle sosyal medya paylaşımları incelendiğinde kendin yap ve nasıl yapılır içeriklerine olan ilginin bir hayli fazla olduğunu söylemek mümkündür. Günümüzde birçok işletme nasıl yapılır videoları çekerek etkileşim oranlarını arttırabilmektedir.

 

Sizler de sosyal medya hesabınızdaki etkileşimlerinizi arttırmak istiyorsanız nasıl yapılır içerikleri çekebilirsiniz.

 

Nasıl Yapılır (Diy) İçerikleri Etkileşim Arttırma

 

Ticimax ile Blogunuzu Kolayca Yönetin

 

Kullanıcılara yardımcı olan içerikler üreterek e-ticaret sitenizin görünürlüğünü arttırmak istiyorsanız şimdi sizler de e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurabilir ve blog modülü sayesinde bir bloğa sahip olabilirsiniz. Blog modülü içerisinde yer alan özellikleri kullanarak arama motorlarında daha görünür olabilir ve içeriklerinizi daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax