Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Online İçerik Üretim Süreçleri

Güncelleme Tarihi: 11.07.2023

İçindekiler;

İnternetten satış yapan firmalar için en önemli şeylerden birisi online içerik üretim süreçleridir. Birçok firma farklı sosyal medya platformlarında bulunan potansiyel müşterilerinin ilgisini çekebilmek ve bu kişilere markalarını tanıtmak için içerik üretimine oldukça önem vermektedir.

 

Online içerik üretim süreçleri her platforma göre farklılık gösterdiği için firmalar platformların dinamiğini yakından takip etmeli ve bu platforma yönelik içerikler oluşturmaya özen göstermelidir. Aksi halde içerik üretimi sayesinde firmaların hedefledikleri büyümeye ulaşmaları zaman alacaktır.

 

Online içerik üretimi ve üretim süreçleri hakkında bilgi vereceğimiz bu yazımızda sizler de içerik üretiminde nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilir ve içerik üretim süreçleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Ağlar Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar

 

Online İçerik Üretim Süreçleri

 

İçerik Üretiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

İçerik üretimi herkes tarafın kolay olarak nitelendirilen bir süreçtir fakat belirli kurallara dikkat edilmediği takdirde kolay olarak nitelendirilen bu süreç firmalara birçok olumsuzluk yaşatmaktadır. Bu nedenle firmanız içerik üretiminde nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında yazımızın bu bölümünde bilgi vereceğiz.

 
  • Analiz
  • Yaratıcılık
  • Özgünlük
  • Platform
  • Etkililik 
  • Takip
 

Gibi unsurlar içerik üreten bir firmanın dikkat etmesi gereken şeylerdir. Gelin şimdi hep beraber bunu açalım.

 

İlginizi Çekebilir: İçerik Üretimi ile Markanıza Nasıl Katkı Sağlarsınız?

 

İçerik Üretiminde Nelere Dikkat Edilmelidir

 

Analiz Yapmak

 

Online içerik üretim süreçlerinin ilk aşamalarından birisi olan ve içerik üretimi konusunda oldukça dikkat edilmesi gereken analiz süreci bir firmanın içerik üretiminde nasıl bir yol izleyeceğini gösteren çalışmalardır. Analiz çalışmaları genel olarak rakip analizi, hedef kitle analizi, anahtar kelime analizi gibi birçok çalışmayı kapsamaktadır.

 

Firmanız için bu çalışmaları yapmak rakiplerinizin içerik üretim sürecinde nasıl bir yol izlediğini görmenizi sağlayacak ve planlı bir şekilde hareket etmenize yardımcı olacaktır.

 
İlginizi Çekebilir: Blog Açmak İsteyenlerin Bilmesi Gereken Her Şey



İçerik Üretim Analiz Yapmak

 

Yaratıcı Olmak

 

İçerik üretimi esnasında firmaların dikkat etmesi gereken başka bir unsur ise yaratıcılıktır. Yani kısacası firmanız için içerik üretirken içeriği üretmek için değil bu içerikte yaratıcı olarak insanlarda etki bırakmak için üretmelisiniz. Yaratıcı olmak için;

 
  • İçerik başlıklarınızı
  • İçeriğinizi
  • İçeriğin görselini
  • İçerikte kullanılacak videoları
 

Günümüz trendlerine uygun bir şekilde belirleyebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Reklam Metinlerinizi Oluştururken Bilmeniz Gerekenler



İçerik Üretim Yaratıcılık

 

Özgün Olmak

 

İçerik üretiminde dikkat edilmesi gerekenler arasında bulunan başka bir unsur ise Özgünlüktür. Özgünlük firmanızı diğer firmalardan ayıracak en önemli unsur olarak ele alınabilmektedir.

 

Genellikle aynı sektörde faaliyet gösteren firmalar aynı yönlerini öne çıkararak potansiyel müşterilerine ulaşmaktadır. Firmaların bunu yapması ise analiz aşamasını doğru bir şekilde tamamlamadığını göstermektedir. Sizler bu hataya düşmemeli ve içerik üretiminde rakiplerinizi örnek almak yerine kendi özgün fikirlerinizle içerik üretimi yapmaya özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; TikTok’ta Takipçi Sayısı Arttırmak İçin İpuçları

 

İçerik Üretim Özgün Olmak

 

Platforma Dikkat Etmek

 

İçerik denen kavram her platformu kapsadığı için özellikle içerik üretiminde platformların dinamiğine ayak uydurmak oldukça önemlidir. Genellikle bulunan içerik türleri;

 
  • Blog içerikleri
  • Sosyal medya içerikleri
  • Videolar
  • Görseller
 

Olarak bilinmektedir. Bu içerik türlerinin ise kullanılması gereken platformlar birbirinden ayrılmaktadır. Bu nedenle sizler firmanız için içerik üretirken bloğunuz için blog içerikleri, sosyal medya platformlarınız için sosyal medya ve video içerikler oluşturmaya dikkat etmelisiniz

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Artıracak Video İçerik Fikirleri



İçerik Üretim Platforma Kontrolü

 

Etkililiği Göz Önünde Bulundurmak

 

Online içerik üretimi yapmak isteyen firmaların dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan birisi de etkililiktir. Günümüzde birçok firma içerik oluştururken etkili olmak için değil yalnızca içerik üretmek için içerik üretimi yapmaktadır. Bu ise firmaların ilgili içeriklerinin etkili olmamasına neden olmaktadır.

 

Sizler de firmanız için içerik üretirken özellikle etkili bir içerik üretmeye özen göstermeli ve bu sayede potansiyel müşterilerinizi kendinize çekmeye çalışmalısınız. Aksi halde, firmanız için yapacağınız içerikler etkisiz olduğunda potansiyel müşterilerinize ulaşmak zorlaşacaktır.



İçerik Üretim Etkili Olmak

 

Online İçerik Üretim Süreçleri Nelerdir?

 

Online içerik üretim yaparken dikkat edilmesi gereken birçok unsuru sizlerle paylaştık. Yazımızın bu bölümünde ise online içerik üretim süreçleri hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

Dijital içerik üretimi yapmak isteyen firmalar bu içerikleri oluştururken ilk olarak bazı aşamaları tamamlamalı ve bunun sonrasında içeriklerini üretmelidir. İçerik üretirken ise ilk olarak göz önünde bulundurulması gereken şeylerden birisi platformdur. Bu bölümde içerik üretimi süreçlerinde platforma göre neleri göz önünde bulundurmanız gerektiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Canlı Yayın İpuçları

 

Online İçerik Üretim Süreçleri Nelerdir

 

Analiz Süreci

 

Online İçerik Üretim Süreçlerinin ilk süreci olarak tanımlayabileceğimiz analiz süreci içerik üretimi yapmak isteyen firmaların nasıl bir yol izleyeceğini belirlemelerinde oldukça etkilidir. Analiz süreci sayesinde firmalar doğru içerikler üretebilmektedir. Analiz süreci oluşturulacak içeriğe göre farklılık göstermektedir.

 

Genellikle firmaların her platformda rakipleri ve hedef kitleleri aynıdır. Fakat analiz yaparken platformları göz önünde bulundurarak analiz sürecini tamamlamak doğru içeriklerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

 
  • Rakip Analizi; Firmanızın içerik üretim sürecine başlamadan önce yapacağınız rakip analizi rakip firmaların güçlü veya zayıf yönlerini görmenizi sağlayacaktır. Rakip analizi sayesinde sizler de rakiplerinizin nasıl bir yol izlediğini görebilir ve buna göre hareket edebilirsiniz.
 

Gelin şimdi rakip analizinde neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine bakalım.

 
  • Özellikle sosyal medya içerikleriniz için bir rakip analizi yapıyorsanız eğer rakip firmaların ne türde içerik ürettiğini, takipçi sayısı, beğeni sayısı, paylaşım aralığı, paylaşım zamanı, içerik dili gibi unsurları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
  • Blog içerikleri için yapılacak bir rakip analizinde ise rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeler, anahtar kelimelerden gelen trafik, anahtar kelimelerin arama hacmi, seo zorluğu gibi unsurları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
 

Bunları göz önünde bulundurarak bir rakip analizi yapmanız ise firmanızın daha hızlı bir şekilde yol almasını sağlayacaktır. Rakip analizi sayesinde firmanızın nasıl bir yol izlemesi gerektiğine, nasıl içerikler ile kendini rakiplerinden ayrıştıracağına karar verebilirsiniz.

 
İlginizi Çekebilir: Arama Motoru Uyumluluğu Hakkında Bilmeniz Gerekenler 2021



Online İçerik Üretim Süreçleri Analiz

 

İçerik Üretimi

 

Online İçerik Üretim Süreçleri arasında bulunan ikinci süreç ise içerik üretim sürecidir. Yazımızın üst bölümünde sizlere içerik üretiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsettik. Gelin şimdi bir içerik oluştururken neler yapmanız gerektiğine bakalım.

 

İçerik üretim süreçlerinin ve rakip analizinin platforma yönelik yapılması gerektiğini artık hepiniz biliyorsunuz. Bu nedenle içerik üretimi yaparken her platform için değil tekli olarak çalışmanız gerekmektedir.

 
  • Blog İçerikleri; Blog içerikleri üretmek isteyen firmaların içerik üretiminde ilk göz önünde bulundurması gereken unsur anahtar kelimelerdir. Anahtar kelimeler internette arama yapacak kullanıcıların arama motorlarına yazdıkları sorgu kelimeleridir. Bu nedenle blog içeriği , ürün yazıları, kategori yazıları gibi içerik türlerinde doğru anahtar kelime kullanımına özen göstermeniz gerekmektedir.
 

Bu aşamada yapılması gereken şey ise; rakip analizini tamamlamak ve rakiplerinizin en çok trafik çektiği anahtar kelimeleri analiz etmektir. Sizler de bu anahtar kelimelere yönelik içerikler oluşturmalı ve buradan trafik elde etmeyi düşünebilirsiniz. Fakat unutmayın ki blog içeriği gibi yazılı içerik türlerini üretirken özgün olmanız SEO sıralamalarınızı arttırmanızı sağlayacaktır.

 

İlgili İçerik; Blog Kullanımının E-Ticaretteki Önemi

 
İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları


 
  • Sosyal Medya İçerikleri; Firmaların kurumsal iletişimlerini sosyal medya platformlarından yürütmek için oluşturduğu içerik türleri arasında bulunan sosyal medya içerikleri firmanızın potansiyel müşterilerine ulaşmasını sağlayacaktır.
 

Sosyal medya içeriği üretirken firmalar;

 
  • Sosyal medya platformlarının görsel ve video boyutlarına,
  • Görsel ve video içerik üretimine,
  • Hashtag kullanımına,
  • İçerik diline
 

İlgili İçerik; Hashtag Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

İlgili İçerik; 2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları



Online İçerik Üretim Süreçleri Üretim

 

İçeriklerinizi Takip Edin

 

Online İçerik Üretim Süreçlerinin son aşaması olan takip aşaması ise firmaların ilgili içeriklerinin etkili olup olmadığına karar vermelerini sağlayacak önemli bir aşamadır. Ürettiğiniz içeriklerin etkileşim, trafik, görüntüleme sayısı gibi birçok veriyi takip etmeniz ilerleyen dönemlerde nasıl içerikler üretmeniz gerektiğine karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

 
  • E-ticaret siteniz ve blog içeriklerinizin takibini Google Analytics ve Google Search Console üzerinden takip edebilirsiniz.
  • Sosyal medya içeriklerinizin takibini ise aylık olarak oluşturacağınız sosyal medya raporlarından görebilirsiniz.
 

İçerik takibini yaparak ileride ne yapmanız gerektiğine hızlı bir şekilde karar verebilirsiniz.



Online İçerik Üretim Süreçleri Takip

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan sosyal medya modülleri ve dönüşüm modüllerini kullanarak e-ticaret sitenizi daha kolay analiz edebilir ve daha hızlı karar verebilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax