Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İçerik Pazarlaması Sözlüğü

Güncelleme Tarihi: 05.06.2023

İçindekiler;

Markaların dijital pazarlama platformlarında yapılan çalışmalarını daha hızlı ve verimli bir şekilde yürütebilmesi için içerik pazarlaması oldukça önemlidir. İçerik pazarlaması sayesinde firmalar mevcut ve potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde erişebilmektedir. Bu da firmaların hem ziyaretçi, hem de dönüşüm oranlarını arttırmada oldukça etkilidir.

 

İçerik pazarlaması yapan kurum ve şahıslar için oluşturduğumuz içerik pazarlaması sözlüğü adlı bu yazımızda, genellikle içerik pazarlaması yaparken karşınıza çıkan kavramların ne anlama geldiği hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

İçerik Pazarlaması Nedir?

 

İçerik pazarlaması, bir markanın hedef kitlesinde bulunan kişiler ve mevcut müşterilerine yönelik yapılan pazarlama çalışmalarıdır. Dijital ortamda yapılan bu çalışmalar doğru bilinen hedef kitleyi etkileyerek mevcut müşteri konumuna getirme, mevcut müşterilerin markalara olan sadakatini arttırmak ve marka değerini yükseltmek için yapılan çalışmalar olarak da bilinmektedir.

 

Genellikle hedef kitlelerine ulaşmak için içerik pazarlaması yapan e-ticaret firmaları belirli içerik türleri ile kendilerini ön plana çıkarmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan içerik türleri şunlardır;

 
  • Sosyal medya içerikleri
  • Bloglar
  • Web içerikleri
  • Videolar
  • Podcastler
 

İle firmalar hedef kitlesinde bulunan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Gelin şimdi hep beraber bu içerik türlerinde içerik pazarlaması yaparken karşımıza en çok çıkan kavramlara göz atalım.

 

İçerik Pazarlama Nedir

 

A/B Testi Nedir?

 

A/ B Testi, bir e-ticaret sitesinde bulunan iki farklı sayfanın karşılaştırılmasıdır. Bu sayfalar karşılaştırılırken genellikle sitelerde bulunan içerikler ve tasarım örnekleri karşılaştırılmaktadır. Genellikle bu testi yapmadaki amaç ise hangi sayfanın daha iyi performans gösterdiğini bulmaktır.

 

A/B Testi sayesinde firmalar hangi sayfalarının daha iyi performans gösterdiğini anlayabilmekte ve bu sayede sayfalarını optimize ederek daha iyi dönüşümler elde edebilmektedir.

 
  • Müşterilerinizin yaptığınız değişimlere adapte olup olmadığını
  • Kullanıcı davranışlarının nasıl etkilendiğini
  • Dönüşüm oranlarının artıp artmadığını
  • Ziyaretçilerin hangi değişikliklerden etkilenip etkilenmediğini
 

Anlamanıza olanak sağlamaktadır. Sizler de e-ticaret firmanızın tasarım , ürün sayfaları, sepet sayfası gibi sayfalar için A/B Testi yapabilir ve bu sayede e-ticaret sitenizdeki kullanıcı deneyimlerini test ederek daha kolay bir şekilde ne yapmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

 

A/B Testi nedir

 

Açılış Sayfası ( Landing Page) Nedir?

  

İçerik pazarlaması sözlüğü adlı yazımızın bu bölümünde içerik pazarlamacılarının bilmesi gereken bir diğer kavram olan landing page yani açılış sayfası adlı kavram hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

Landing page dilimize açılış sayfası ve karşılama sayfası olarak çevrilen bir kavramdır. Genellikle internet sitelerinin belirli sayfalarına yönlendirmek için tasarlanan özel sayfalardan biridir. Reklamlarda en çok kullanılan sayfa türlerinden birisi olan açılış sayfası, daha önce ürün ve hizmetlerinizi belirli kanallar aracılığıyla tanıttığınız müşterileriniz sitenizi ziyaret ettiğinde onları karşılayan sayfa landing pagedir ve bu sayfalar genellikle tek bir konu hakkında oluşturulmuştur.

 

Günümüzde en çok kullanılan açılış sayfaları şunlardır;

 
  • Ürün tanıtım sayfaları
  • Hizmet sayfaları
  • Bülten sayfaları
  • Şirketiniz ile ilgili haber sayfaları
 

Sizler de e-ticaret siteniz için açılış sayfaları hazırlamak ve müşterilerinizi bu sayfalara çekmek için çalışmalar yapmak istiyorsanız göz önünde bulundurmanız gereken şeylerin olduğunu bilmeniz oldukça önemlidir.

 
  • Bir açılış sayfası müşteriyi etkilemek için oluşturulan bir sayfa olduğu için üzerinde iyi çalışılmalıdır.
  • Açılış sayfaları e-ticaret sitenizden bağımsız bir sayfa olmadığı için e-ticaret sitenizin yapısına özgü olmalıdır.
  • Başlık, görsel ve açıklamalar üzerinde titiz bir şekilde çalışılmalı ve bu ögelerin etkileyici olmasına dikkat edilmelidir.
  • Müşteri veya potansiyel müşterilerinizin bu sayfaya erişim hızı kısa tutulmalıdır. Bu nedenle açılış sayfalarında hızlandırma çalışmaları yapılması oldukça önemlidir.
  • Müşteriyi harekete geçirecek Call to Action metinlerine yer verilmelidir.
 


Açılış Sayfası ( Landing Page)

 

Adwords Nedir?

 

Adwords veya içerik pazarlamacıların bildiği bir tabirle Google ADS, Google tarafından 2000 yılında hayata geçirilen bir reklamcılık hizmetidir. Google Adwords sayesinde firmalar;

 
  • Reklamlarını aranan anahtar kelimeler ile kolay bir şekilde eşleştirebilmekte
  • İstedikleri reklam türlerine göre reklamlar verebilmekte
  • Ücretli reklamlar ile aranan kelimelerde üst sıralarda çıkabilmektedir.
 

Google Adwords içerik pazarlaması yapmak isteyen firmalar için oldukça önemli bir platformdur. Günümüzde çoğu kişinin arama motorlarını kullanarak bir konu hakkında fikir edinmek istediği herkes tarafından bilinen bir olgu olduğu için satışlarını ve ziyaretlerini arttırmak isteyen firmaların Google Adwords kullanması oldukça önemlidir. Google Adwords kullanarak içerik pazarlaması yapacak olan firmalar genellikle;

 
  • Tıklama Başına Maliyet Reklamları
  • Arama Ağı Reklamları ( Arama Motoru Reklamları)
  • Alışveriş Reklamları ( Ülkemizde Kullanılmıyor)
  • Görüntülü Reklamlar
  • Video Reklamlar
  • Uygulama Reklamları
 

Gibi reklam modellerini kullanmakta ve bu reklam modelleri sayesinde hem marka bilinirliklerini hem ziyaretçi sayılarını hem de dönüşüm oranlarını arttırabilmektedir. Sizler de e-ticaret firmanızın ziyaretçi sayısını ve dönüşüm oranını arttırmak istiyorsanız bu reklam platformundan yararlanmalı ve firmanız için reklam vermelisiniz.

 

Not: Reklam verirken hedef kitlenize yönelik çalışmalar yapmaya özen göstermeli ve Google’ın dinamiklerine uygun bir şekilde reklam hazırlamalısınız.

 

Adwords Ne demektir

 

İlgili İçerik; Google Ads Hedef Kitle Belirleme İpuçları

 

İlgili İçerik; Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri

 

İlgili İçerik; Google Analytics ile Reklamların Dönüşüm Oranları Nasıl İncelenir?

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

   

Alternatif Metin ( ALT- Tag) Nedir?

 

Alternatif Metin veya Alt Tag kavramı olarak bilinen bu kavram SEO alanında içerik pazarlaması yapan kişilerin sıkça duyduğu bir kavramdır. Seo çalışmalarında karşımıza çıkan Alternatif metin kavramı, öne çıkan görsel, içerikte kullanılan görsel ve ürün görsellerinde kullanılan bir metindir. Alternatif metin ilgili görselin HTML Kodu tanımlanırken görselin açıklamasını yapmak için kullanılmaktadır. Kurumsal sitelerin görsellerinde alternatif metin kullanmalarının önemi oldukça büyüktür.

 

Bir e-ticaret firması e-ticaret sitesinde kullandığı görsellerde alt Tag kullandığı takdirde;

 
  • Alternatif metin kullanılan görsellerin Google Görsel Arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmasını sağlayacaktır.
  • Kullanılan alternatif metinler ile Google Algoritması içeriklerinizi ve görsellerinizi daha iyi anlayacak ve bu da firmanızın ilgili arama sonuçlarında üst sıralara çıkmasını kolaylaştıracaktır.
  • Genellikle insanların %65’inin görsel algı ile daha kolay bir şekilde öğrendiği düşünüldüğünde bu insanlara ulaşma ve bu insanların akıllarında kalıcı olma şansınız artacaktır. Bu sayede marka bilinirliğinizi de arttırabileceğini unutmayın 
  • Günümüzde insanların çoğu mobil platformlar üzerinden alışveriş yaptığı için görsel ve video aramalarının her geçen gün arttığını söylemek mümkün. E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kullanıcıların %70’ten fazlasının mobil platformlar kullandığını düşünürsek alt tagler sayesinde bu kişilerin arama sonuçlarında çıkma oranınız artacaktır.
 

Sizler de e-ticaret firmanızın ziyaretçi ve dönüşüm oranlarını arttırmak için içerik pazarlaması yapıyorsanız içerik pazarlaması sözlüğü adlı yazımızın bu bölümünde sizlere bahsettiğimiz alt taglere önem vermeniz gerektiğini unutmayın.

 

Alternatif Metin ( ALT- Tag)

 

İlgili İçerik; SEO Analizi Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Görsel Siteleri

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Video Siteleri

    

Anahtar Kelime ( Keyword)

 

İçerik pazarlaması sözlüğünde genellikle içerik pazarlamacılar için çok sevilen bir kavram olan anahtar kelime kavramına geldik. Anahtar kelime veya Keyword olarak bilinen bu kavram, bir içeriğin hangi konu hakkında yazıldığını anlatan kavramlardır. Genellikle seo çalışmalarında ve reklam çalışmalarında oldukça önemli bir kavram olan anahtar kelime kavramı internetten arama yapan kullanıcıların aramalarını yaparken kullandığı kelimelere verilen isimdir.

 

Bir e-ticaret sitesinin SEO sıralamalarını arttırabilmesi ve ücretli reklamlarda daha fazla ön plana çıkabilmesi için anahtar kelime araştırması yapması ve anahtar kelimelerini iyi bir şekilde planlaması gereklidir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcıları

 

İlgili İçerik; Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları

 

İlgili İçerik; E-ticaret SEO Teknikleri


 
Anahtar Kelime ( Keyword) Ne Demektir

 

Anahtar Kelime Araştırması Nedir?

 

Anahtar kelime araştırması veya keyword research kavramı internetten araştırma yapan kullanıcıların araştırma yaparken en çok hangi terimler ile araştırma yaptığını anlamaya yarayan çalışmalardır.

 

Günümüzde firmalar ürettikleri içerikler, kullandıkları video ve görseller için anahtar kelime araştırması yapmakta ve ürünlerini buldukları anahtar kelimeler ile Google’da daha üst sıralara çıkarabilmektedir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax