Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten İkinci El Ürün Nasıl Satılır?

Güncelleme Tarihi: 02.05.2024

İçindekiler;

E-ticaret her geçen gün büyümeye devam eden bir gelir kaynağı haline geldi. Özellikle 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren e-ticaret yapan kişilere gelen vergi muafiyeti ve pandemi döneminde ticaretin elektronik ortamlarda hızlanması ve değişen alışveriş alışkanlıkları sonrasında birçok kişi internetten ürün satmaya başladı.

 

İnternetten ürün satan veya satmak isteyen kişiler genellikle talebin arttığı birçok sektörde ürün satmaya yöneliyor. Son dönemlerin trendleri arasında ise ikinci el ürünler satmak yer alıyor. İnternetten ikinci el ürün satmak isteyen kişilere yönelik hazırladığımız İnternetten İkinci El Ürün Nasıl Satılır adlı bu yazımızda sizlerin e-ticarete başlarken ihtiyaç duyacağınız bilgileri sizlerle paylaşacağız.



İnternetten İkinci El Ürün Nasıl Satılır?

 

Şirket Kurarak İlk Adımınızı Satın

 

İnternetten 2.el eşya satışlarınızı bir e-ticaret sitesi veya bir pazaryeri üzerinden yapmak istiyorsanız eğer ilk yapmanız gereken şeylerden birisi ürün satışlarınızı ve alışlarınızı faturalandırabilmek için şirket kurma zorunluluğu.

 

E-ticaret sitesi kurmak, sanal pos almak gibi birçok unsurda ilk karşınıza çıkacak şey vergi levhasıdır. Genellikle birçok firma bunu talep etmekte vergi levhanız olup olmadığını kontrol ederek size bu alanda hizmet vermektedir.

 

İnternetten ürün satanların ise şirket kurmak için ilk yöneldikleri şirket türü şahıs şirketleridir. Hem kurulum maliyetinin düşük olması hem de hızlı bir şekilde kurulabilmesi birçok kişinin bu şirket türüne yönelmesine olanak sağlamaktadır. Sizler vergi muafiyetinden yararlanarak ilk adımınızı şirket kurarak atabilir ve internetten ikinci el ürün satmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

 

İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur?



İnternetten İkinci El Ürün Sitesi Kurmak

 

Ürünlerinizi Seçin

 

İnternetten 2. El eşya satmak istiyorsanız şirket kurulumunuzu yaptıktan sonra planlı bir şekilde ilerlemek için satacağınız ürünlere karar vermek olacaktır. Genellikle internetten 2.el ürün satan kişiler;

 
  • 2.el telefon
  • 2.el eşya
  • 2.el otomobil
  • 2.el kıyafet
  • Vintage ürünler
 

Satmaya yönelmektedir. Burada özellikle en hızlı satabileceğiniz ürünlere karar vermeniz gerekmektedir. Bununla beraber göz önünde bulundurmanız gereken farklı bir lojistik süreçte bulunmaktadır.

 

İnternetten satılan 2.el kıyafet, 2.el telefon veya vintage ürün gruplarından herhangi birinin satışını gerçekleştirdiğinizde kargo desiler yüksek olmayacağı için kargo masraflarınız azalacaktır. Fakat 2.el eşya, 2.el buzdolabı gibi ürünleri satmayı düşünüyorsanız eğer burada göz önünde bulundurmanız gereken unsur kargo fiyatlarıdır. Bu ürünlerin desisi yüksek olacağı için kargo fiyatları da bir hayli fazla olacaktır.

 

2.el beyaz eşya ve 2. El mobilya satışı yapmak istiyorsanız eğer hızlı bir şekilde ürünlerinizi sergileyebileceğiniz ve satabileceğiniz Letgo veya Sahibinden gibi 2.el e-ticaret platformlarına yönelebilirsiniz.



İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)



İnternetten İkinci El Ürün Seçimi

 

E-ticaret Sitenizi Kurun

İnternetten İkinci El Ürün Nasıl Satılır adlı yazımızın ilk bölümlerinde şirket kurulumu ve ürün seçimi gibi konular hakkında sizlere bilgi verdik. Yazımızın bu bölümünde ise e-ticaret sitesi kurulumu hakkında bilgi vereceğiz.

 

Genellikle son dönemlerde insanlar e-ticaret sitesi kurarak satış yapmaya yönelmiştir. İnsanların e-ticaret sitesi kurarken tercih ettiği iki farklı e-ticaret alt yapısı bulunmaktadır.

  • Açık Kaynak Kodlu E-ticaret Alt Yapıları; Genellikle ücretsiz olarak hizmet veren e-ticaret alt yapılarıdır. Geliştirmeye açık olarak kullanılan açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları ücretsiz olduğu için ilgi çekse de geliştirmelerin yapılabilmesi için yazılımcı ihtiyacı olan e-ticaret alt yapısıdır. İlk başlarda masrafları az gibi gözükse de ilerleyen dönemde masraflarınızın artmasına neden olmaktadır.
  • Hazır E-ticaret Alt Yapıları; Ticimax gibi e-ticaret alt yapıları hazır e-ticaret alt yapıları olarak adlandırılmaktadır. Genellikle hazır e-ticaret alt yapıları içerisinde bir e-ticaret firmasının ihtiyaç duyduğu tüm özellikler bulunmaktadır.
 

İleriye yönelik masraflarınızın artmasını istemiyorsanız ve hızlı bir şekilde doğru bir firmayla işe başlamak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax ile çalışabilir ve e-ticaret sitenizi kurarak ürünlerinizi hızlı bir şekilde satabilirsiniz.

 

İnternetten İkinci El Ürün Site Kurmak

 

Ürünlerinizi Çeşitlendirin

 

Genel olarak 2.el eşyalar göz önünde bulundurulduğunda birçok ürün çeşidi bulunmaktadır. Sizler de 2. El eşya satıcıları arasında yer almak istiyorsanız eğer burada göz önünde bulundurmanız gereken önemli bir konu ürün çeşitliliğidir.

 

Ürün çeşitliliği satış yapacak olan birden fazla ve farklı kategorilerde ürün satması demektir. Yani ikinci el eşya satacaksanız eğer yalnız 2.el kıyafet satmak yerine, 2.el dekorasyon ürünleri, 2.el çanta gibi birçok ürün çeşidini de ürün gamınıza ekleyebilir ve daha fazla kişinin ilgilisini çekebilirsiniz.

 

2.el ürünlerin satışını daha kolay ve daha pahalı fiyatlarla yapmak istiyorsanız eğer satacağınız ürünlerde değişiklikler yapmaya özen gösterin. Örneğin; sattığınız bir 2.el gömleğin üzerine nakış işleme yapabilirsiniz ya da sattığınız bir dekorasyon ürünün temizliğini, bakımını ve boya işlemini yaparak bu ürünün daha fazla kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

 

Bir ürün üzerinde emek harcamanız hem bu ürünü geri dönüşüme kazandırmanıza olanak sağlayacak hem de tasarım ürün olacağı için istediğiniz fiyatlardan satış yapmanıza olanak sağlayacaktır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret ile Mutfak Gereçleri Satışı Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; İnternetten Mobilya Satışı İçin Bilinmesi Gerekenler

 

İnternetten İkinci El Ürün Çeşitlendirme

 

Sosyal Medya’dan Yararlanın

 

İnternetten İkinci El Ürün Nasıl Satılır sorunuza yanıt verdiğimiz yazımızın bu bölümünde sizlere sosyal medya platformlarında satış yapmak hakkında bilgi vereceğiz.

 

İnternetten ürün satan kişilerin büyük bölümü satışlarını desteklemek ve daha fazla satış yapmak için müşterileriyle iletişimini sosyal medya platformları aracılığı ile yürütmektedir. 2.el eşya satan bir firmanın sosyal medya platformlarında yer alması birçok faydayı beraberinde getirmektedir.

 
  • Potansiyel müşterilere ulaşabilme
  • Müşteriler ile etkileşim kurabilme
  • Ürün tanıtımı yapma
  • Müşterilere güven verme
 

Gibi birçok fayda sosyal medya ile gelmektedir. Sizler de internetten 2.el eşya satacaksanız eğer sosyal medya platformlarında iletişiminizi yürütmek için sosyal medya hesabınızı aktif edebilir ve paylaşım yaparak müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz ile iletişim kurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapmak İçin Bilinmesi Gereken 5 Kriter!

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Sosyal Medya Araçları

 

İnternetten İkinci El Ürün Sosyal Medya

 

İnternette 2.El Eşya Satmak İsteyenler İçin Taktikler

 

İnternetten İkinci El Ürün Nasıl Satılır sorusuna yanıt arayan kişiler için hazırladığımız yazımızın bu bölümünde satışlarınızı hızlandırmanız ve daha fazla gelir elde etmeniz için sizlere birkaç taktik vereceğiz.

 
  • Niş Ürünler Bulun; İnternetten ürün satmak isteyen kişilerin hızlı bir şekilde satış yapmasını sağlayacak şeylerden birisi niş ürünlerdir. Sizler de talebin fazla olduğu fakat arzın az olduğu ürünleri bularak internetten yapacağınız 2.el eşya satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Reklam Verin; E-ticaretle ürünlerinizi hızlı bir şekilde satmak istiyorsanız eğer başvurmanız gereken şeylerden birisi de reklamlar olacaktır. Google Adwords reklamları, SEO çalışmaları ve sosyal medya reklamları ile 2.el eşya satan kişileri arayan hedef kitlenize daha hızlı ulaşabileceğinizi unutmayın.
  • Blog Çalışmaları Yapın; 2.el eşya satışı yapan bir firmaysanız eğer yapacağınız blog çalışmaları sayesinde potansiyel müşterilerinize ve müşterilerinize daha kolay ulaşabileceğinizi unutmayın. Bu nedenle yapmanız gereken şeyler listesine blog çalışmalarını da ekleyin ve bu çalışmalar ile müşterilerinizin fikir edinmesini sağlayın.
 

İlgili İçerik; Instagram'a Reklam Nasıl Verilir

 

İlgili İçerik; Facebook'a Reklam Nasıl Verilir?

 

İnternetten İkinci El Ürün Satma Taktikleri

 

2.El Eşya Satılacak Sitelerde Yerinizi Alın

 

İnternetten 2.el eşya nasıl satılır diyenlerdensiniz ürünlerinizi hızlı bir şekilde satmak için yapmanız gereken başka bir şey ise 2.el eşya satış sitelerinde ilan yayımlamanız gerekmektedir. Genellikle 2.el eşya satış siteleri bir hayli fazla olsa da biz en bilinen 2 tanesini sizlerle paylaşacağız.

 

İnternetten İkinci El Ürün Pazaryeri

 

Dekopasaj

 

Genel olarak C2C iş modeliyle satış yapmanıza olanak sağlayan Dekopasaj ile 2.el mobilya ve dekorasyon ürünlerinizi hızlı bir şekilde satabilirsiniz. Dekopasaj’ın yaptığı kargo kampanyaları, satış kampanyaları gibi birçok kampanya göz önünde bulundurulduğunda bu siteden satış yapmanızın bir hayli hızlı olduğunu söylememizde fayda var.

 

İnternetten İkinci El Ürün Dekopasaj

 

Letgo

 

Herkesin bildiği ve severek kullandığı C2C iş modeli ile çalışan Letgo da 2.el eşya satışı yapmanıza olanak sağlayan bir platform. Genel olarak her kategorideki ürünün satışını yapabileceğiniz Letgo’da sizler de ürünlerinizi sergileyebilir ve satışlarınızı hızlandırabilirsiniz.



İnternetten İkinci El Ürün Letgo

 

E-ticaret Sitenizi Ticimax ile Kurun

 

İnternetten 2. El eşya satmak isteyen kişilerin genellikle tercih ettiği Ticimax e-ticaret alt yapıları müşterilerine birçok avantaj sunmaktadır. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan sosyal medya modülleri, seo modülü, Google Adwords modülü, hızlı ürün yükleme modülü ve sanal pos modülü gibi birçok modül ile işinizi hızlı bir şekilde kurabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax