Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Pasif Gelir Nedir? Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 02.05.2024

İçindekiler;

Pasif gelir, bireylerin sürekli bir işte çalışmadan ve aktif bir çaba göstermeksizin elde ettiği gelire verilen isimdir. Kişilere sürekli olarak zaman ve emek harcamadan para akışı sağlayan gelir kaynağıdır. Pasif gelir kazanmak, kişinin finansal özgürlüğünü kazanmasına ve yaşam biçiminin değişmesine yardımcıdır.

 

Yapılan yatırımlar, kira gelirleri, e-ticaret, danışmalıklar, kitap yazarlığı, borsada yapılan işlemler ve dijital ürün satışı gibi faaliyetler başlıca pasif gelir kaynakları arasında yer alır. Özellikle sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile beraber pasif gelir kavramının son dönemlerde oldukça popüler olduğunu söylemek mümkündür.

 

Pasif Gelir Nedir? Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir adlı bu yazımızda sizlere pasif gelirin sağladığı avantajlar, pasif gelir elde etme yöntemleri gibi önemli konular hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve finansal özgürlüğünüzü nasıl kazanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Pasif Gelirin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?


Pasif Gelirin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
 

Pasif gelir, bireylerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlayan bir gelir türüdür. İlk olarak herkesin aklına finansal özgürlüğün kazanılması geliyor olsa da pasif gelir kazanmanın avantajları yalnızca bununla sınırlı değildir. İşte gelirin sağladığı başlıca avantajlar:

 
  • Sürekli olarak bir gelir akışı sağladığı için bireylerin finansal özgürlüğünü kazanmasına yardımcı olur.
  • Bireylerin herhangi bir işte çalışmadan elde ettiği gelir türlerinden birisi olduğu için zaman kazandırır. Kişiler mesai saatleri içerisinde çalıştıkları yaklaşık 8- 10 saati geri kazanabilmektedir.
  • Pasif gelir, bireylerin yalnızca bir gelire bağlı kalmasını engeller yani kısacası pasif gelir çeşitlendirilebilir.
  • Gelece karşı güvencelerinizin artmasına olanak tanımaktadır.
  • İnovatif faaliyetlerin artmasına olanak tanır.
  • Kişiler pasif gelir kaynaklarını veya iş modellerini bir kez kurarak düzenli olarak gelir elde edebilir.
  • Pasif gelir kaynakları çeşitlendirilebilir.
  • Para kazanmak için harcayacağınız enerjinin azalmasına olanak tanır.
  • Finansal bağımsızlığını kazanmanıza yardımcı olur.
 

Pasif gelirin avantajlarından yararlanmak için tercih edilebilecek birçok iş modeli bulunmaktadır. Özellikle burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise iş modelinin sürekliliğinin sağlanabilmesidir.

 

Aktif Gelir ve Pasif Gelir Arasındaki Farklar


Aktif Gelir ve Pasif Gelir Arasındaki Farklar
 

Gelir elde etme yöntemleri arasında bulunan bir diğer yöntem ise aktif gelir kaynaklarıdır. Aktif gelir kişilerin bir mesai harcayarak elde ettiği gelire verilen isimdir. Bu nedenle pasif gelir ve aktif gelir birbirinden oldukça farklı gelir türleridir.
 

Farklılıklar Aktif Gelir Pasif Gelir
Çalışmaya Bağlılık Aktif gelir çalışmaya bağlı bir gelirdir. Pasif gelir çalışmaya bağlı değildir.
Süreklilik Kişiler yalnızca çalıştıkları dönemde gelir eldeetmektedir. Bireyler çalışmadan da pasif gelir elde edebilir.
Değişkenlik Çalışılan saat, çalışılan kurum ve göreve göre gelirdeğişebilir. Aktif gelire göre daha stabil bir gelir türü olduğunusöylemek mümkündür.
Zaman Kişiler aktif gelir elde edebilmek için zamanlarının büyükbölümünü harcarlar. Bireyler iyi kurulmuş ve geliştirilebilmiş bir iş fikrisayesinde zaman özgürlüğü kazanabilir.
Finansal Bağımsızlık Bireylerin finansal bağımsızlığını kazanması zorlaşabilir. İyi bir iş fikri sayesinde finansal bağımsızlığınıkazanmanız mümkündür.


Okumanızı Öneririz: Pasif Gelir ve Aktif Gelir Nedir? Farkları Nelerdir?

 

Pasif Gelir Yöntemleri Nelerdir?

 

Bireyler pasif gelir elde edebilmek için birçok farklı yöntem ve iş modelini tercih edebilmektedir. İşte pasif gelir elde etmek için kullanabileceğiniz yöntemler:

 
  • Gayrimenkul Yatırımı Yapmak
  • E-ticaret
  • Dijital Ürün Satışı
  • Mobil Uygulamalar Üzerinden Pasif Gelir Elde Etmek
  • Affiliate Marketing’den Gelir Ortaklığı Kazanmak
  • Hisse Senedi ve Borsada Pasif Gelir Kazanmak
  • Network Marketing Ağı Kurmak ve Geliştirmek
  • Kurs ve Eğitim Programları Düzenlemek
  • Blog Yazarlığı Yapmak
  • Youtube’dan Para Kazanmak
  • Podcast Yayıncılığı
  • NFT Satışı Yapmak
  • Faiz Geliri Elde Etmek
 

Gayrimenkul Yatırımı Yapmak


pasif gelir yöntemi
 

Gayrimenkul yatırımı, bireylerin konut, ticari işletme vb. satın alarak pasif gelir elde ettiği popüler yöntemler arasında yer alır. Özellikle gayrimenkullerin kira getirileri en yaygın kullanılan pasif gelir elde etme yöntemleri arasında yer almaktadır.

 

Gayrimenkul yatırımları pasif gelir elde etmek isteyen kişiler için hem kira getirisi sağlarken hem de uzun vadede düşünüldüğünde bir yatırım getirisi de oluşturmaktadır. Çünkü zamanında satın alınan gayrimenkuller uzun vadede değer kazanmak ve bir yatırım arasına dönüşmektedir.

 

E-ticaret ile Gelir Elde Etmek

 

Son dönemlerin en popüler pasif gelir kaynakları arasında e-ticaret de ön plana çıkmaktadır. Bireyler kendilerine ait bir e-ticaret sitesi veya pazaryeri mağazası üzerinden ürün satışı yaparak pasif gelir elde etmektedir.

 

İnternetten para kazanmak isteyen kişilerin oldukça çok tercih ettiği bu yöntemde lojistik süreçler ve müşteri memnuniyeti iyi bir şekilde yönetildiği takdirde markalar sadık müşteriler kazanmakta ve bu da uzun süreçlerde iyi bir yatırım getirisi sunmaktadır.

 

Özellikle zaman kazanımı gibi avantajların yanı sıra işletmeler yurt dışına ürün satışı yaparak da döviz geliri elde edebilmektedir. Bunun yanı sıra lojistik süreçlerin firmalar tarafından yürütüldüğü dropshipping yöntemiyle de stoksuz satış yapabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

Dijital Ürün Satışı

 

ETSY, Ebay, Zyro gibi popüler pazaryeri platformlarının yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamasıyla dijital ürün satışlarının da bir pasif gelire dönüştüğünü söylemek mümkündür. Tasarımcılar tarafından oldukça tercih edilen bir pasif gelir kaynağı olan dijital ürün satışında tasarlanan ürün, ikon, kutu, sticker vb. şeyler müşterilere göre yeniden özelleştirilmekte ve satışa sunulmaktadır.

 

Kısacası bu yöntemde üretilen ve tasarlanan ürünler düzenli olarak farklı kişilere satılabilmektedir.

 

Mobil Uygulamalar Üzerinden Pasif Gelir Elde Etmek

 

Mobil uygulamalar da pasif gelir elde etmek isteyen kişiler için etkili araçlar arasında yer almaktadır. Bireyler ve işletmeler kendi çıkardıkları mobil uygulamalar üzerinden farklı stratejiler ile pasif gelir elde etmektedir.

 
  • Reklam Geliri
  • İndirme ve Satın Alma Ücretleri
  • Abonelik Sistemi
  • Sponsorluk ve İş Birlikleri
  • Ortaklık Programları
  • Bağış Toplama
 

Mobil uygulamalar üzerinden pasif gelir elde eden işletmelerin kullandığı başlıca yöntemlerdir.

 

Affiliate Marketing’den Gelir Ortaklığı Kazanmak


Affiliate Marketing’den Gelir Ortaklığı Kazanmak
 

E-ticaret’in gelişmesiyle beraber ortaya çıkan bir pazarlama stratejisi olan Affiliate Marketing, bireylerin kendilerine ait bir link üzerinden ürün tanıtımı yaptığı ve satışlar üzerinden de gelir elde ettiği pazarlama yöntemine verilen isimdir. Genellikle iyi bir takipçi sayısı olan fenomenler bu yönteme başvursa da aslına bakıldığında mikro ölçekteki kişiler için de Afilliate marketing iyi bir pasif gelir kaynağıdır. Bu yöntem ile pasif gelir elde etmek isteyenlerin ise asıl önem vermesi gereken konu Afilliate programı ve komisyon oranıdır.

 

Hisse Senedi ve Borsada Pasif Gelir Kazanmak

 

Gelir kazanmak için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem de hisse senedi ve borsa üzerinden gelir kazanmaktır. Bu süreçte asıl önem verilmesi gereken konu araştırma, analiz ve güvenliktir.

 

Hisse senedinin iyi bir şekilde seçilmesi, şirketlerin temettü ödemeleri vermesi gibi şeylerin yanı sıra bireylerin emirlerini oluşturması, uzun ve kısa vadeli yatırımlar yapması, sinyal ve haberleri takip etmesi de pasif gelirlerini garantiye alabilmeleri için önemlidir.

 

Network Marketing Ağı Kurmak ve Geliştirmek


Network Marketing Ağı Kurmak ve Geliştirmek
 

Yıllardır kullanılan pasif gelir elde etme yöntemlerinden birisi de Network Marketingdir. Network Marketingde kişiler kendilerine bir satış ağı kurmakta ve bu satış ağını sürekli olarak geliştirerek gelir elde edebilmektedir. Hem diğer bireylerin yaptığı satışlar üzerinden hem de kendi satışlarınız üzerinden gelir elde edebilmeniz mümkündür. Network Marketing ağı kurarken de önem vermeniz gereken başlıca konular şunlardır:

 
  • Şirket seçiminizi iyi yapın
  • Şirketin ürün ve hizmetlerini tanıyın.
  • Eğitim ve gelişime açık olun.
  • Hedeflerinizi belirleyin.
  • İletişim becerilerinizi geliştirin.
  • Mentörlük ve liderlik desteklerinden yararlanın.
  • Ağızdan ağıza pazarlama yaparken online pazarlamaya da önem verin.
  • Ekibinizi yönetin ve etkin bir ekip çalışmasıyla kazançlarınızı artırın.
 

Kurs ve Eğitim Programları Düzenlemek

 

Uzman olduğunuz konularda kurs ve eğitim programları düzenleyerek de gelir elde edebilirsiniz. Fakat burada kurs vereceğiniz platforma iyi karar vermeniz gerekir. Çünkü kurslarınızı yüz yüze verdiğiniz takdirde bu bir aktif gelir kaynağına dönüşür fakat konularınızı bir videoya çevirdiğiniz ve bunları Udemy gibi eğitim platformlarına döndürdüğünüz takdirde ise kurslar sürekli olarak satışa sunulur ve bu da pasif gelir elde etmenize olanak tanır.

 

Blog Yazarlığı Yapın

 

Pasif gelir elde etmek istiyorsanız kendinize ait bir blog sayfası açabilir ve bu sayfa üzerinden uzman olduğunuz konularda yazılar yazabilirsiniz.

 
  • Gezi Bloğu Yazmak
  • İş Dünyasına Yönelik Blog Yazarlığı Yapmak
  • Sosyal Medya Konusunda Blog Yazarlığı Yapma
 

Gibi yöntemler ile blog yazılarınızın konularını çeşitlendirebilirsiniz. Bloglarınız üzerinden ise Google Adsense geliri elde edebilir veya blog türünüzdeki firmalar ile banner anlaşmaları yaparak pasif kazanç elde edebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: SEO Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir?

 

Youtube’dan Para Kazanmak

 

Youtube videolarınız üzerinden de pasif gelir elde edebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu yöntem ile pasif gelir elde etmek için kendinize ait bir Youtube kanalı açabilir ve burada dilediğiniz konularda video paylaşımı yapabilirsiniz. Youtube’un para kazanma şartlarını yerine getirdiğinizde ise yüklediğiniz videolarda gösterilen reklamlar üzerinden pasif gelir elde edebilirsiniz. Bununla beraber farklı firmalarla da iş birliği yaparak kazanç sağlamanız mümkündür.

 

Okumanızı Öneririz: Youtube'da Para Kazanma Şartları

 

Podcast Yayıncılığı


Podcast Yayıncılığı
 

Son dönemlerin en popüler pasif gelir elde etme yöntemleri arasında podcast yayıncılığı da bulunmaktadır. Bu yöntemi bir pasif gelir kaynağı olarak kullanmak isteyen kişi ve markaların ise belirli şeylere önem vermesi gerekir.

 
  • Podcastlerinizin konusunun ve formatının iyi olmasına özen gösterin.
  • Profesyonel ekipmanlar ile çalışın.
  • İçerik üretimi için düzenli bir takvim oluşturun.
  • Podcastlerinizi yayımlayacağınız platformları iyi bir şekilde seçin.
  • Tanıtım ve pazarlama stratejilerine önem verin.
  • Sponsorluk ve gelir kaynaklarını araştırarak farklı firmalarla anlaşmalar yapın.
 

NFT Satışı Yapmak


NFT Satışı Yapmak
 

Web 3.0 ve Blockchain teknolojisinin gelişmesiyle ortaya çıkan NFT’ler de pasif gelir elde etmek için kullanabileceğiniz yöntemlerden birisi olarak ön plana çıkıyor. Kişiler kendi tasarladıkları görselleri yapay zekâ araçlarını kullanarak çeşitlendirebiliyor ve NFT satışı yapılan sitelere yükleyerek satabiliyor. Özellikle platformlar üzerinden satılan NFT’ler düzenli olarak komisyon ödemeleri de sağlıyor ve bu da pasif gelir elde etmenize olanak tanıyor.

 

Faiz Geliri ile Pasif Gelir Yaratmak

 

Yeterli miktarda paranız bulunuyorsa bankalarda yatırım hesabı açabilir günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak bu paranızı yatırım hesabında tutarak faiz geliri yaratabilirsiniz fakat faiz ile gelir elde etmek istiyorsanız burada yüksek faiz oranları için teklif almayı ve farklı bankalar ile çalışmayı unutmamaya özen göstermelisiniz.

 

Ticimax ile Kendi İşinizi Kurun

 

E-ticaret sektöründe ürün satışı yaparak gelir elde etmek istiyorsanız sizler de Ticimax’ı tercih edebilir ve e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax ile ürünlerinizi ister yurt dışına isterseniz de ülkemiz sınırları üzerinde satışa sunabilirsiniz. Böylece e-ticaret ile hem işinizi geliştirebilir hem de döviz geliri elde edebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax