Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Network Marketing Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

Network marketing bir işi büyütmek veya bir ürün satmak için kişisel ağlarından yararlanan bireylere dayanan bir pazarlama yöntemidir. Network pazarlama potansiyel müşteriler oluşturmak ve müşterileri veya ortakları işe almak için ve akabinde satış yapmayı hedefleyen geniş bir ağa sahip bir iş modelidir. Yazımızda network marketing nasıl yapılır konusunda detaylara ulaşabilirsiniz.


Network Marketing Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz

 

Network Marketing Nedir?

 

Network marketing nedir ne iş yapar dediğimizde bir işi büyütmek veya bir ürün satmak için kişisel ağlarından yararlanan bireylere dayanan bir pazarlama yöntemidir. Bu ağlar, potansiyel müşteriler oluşturmak ve müşterileri veya ortakları işe almak için kullanılır, genellikle yeni işe alınanlar için bir eğitim ve mentorluk süreci uygular. Network marketing, genellikle evden çalışan bağımsız temsilciler tarafından kişiden kişiye satışlara dayanan bir iş modelidir.


Network Marketing Nedir?

 

Network İşi Nedir Nasıl Yapılır?

 

Network pazarlama mütevazi bir yatırımla karlı bir iş kurabilen, enerjisi yüksek ve güçlü satış becerilerine sahip kişilere hitap eder. Network pazarlama işi, ürünleri sattığınız tek katmanlı bir program veya ek satış görevlilerini de işe aldığınız çok katmanlı bir program olabilmektedir. Network pazarlaması, çok düzeyli pazarlama (MLM), hücresel pazarlama, bağlı kuruluş pazarlaması, tüketiciye doğrudan pazarlama, tavsiye pazarlaması veya ev tabanlı iş franchising dahil olmak üzere çeşitli isimlerle bilinir.

 

Ağ pazarlama modelini takip eden şirketler genellikle satış elemanı katmanları oluşturur; yani, satış elemanlarının kendi satış elemanı ağlarını işe almaları teşvik edilir. Zamanla, yeni bir katman başka bir katman oluşturabilir, bu da orta katman kadar üst katmandaki kişiye daha fazla komisyon katkısı sağlar.

 

İlgili İçerik; Network Nedir? Nasıl Network Oluşturulur?


Network İşi Nedir Nasıl Yapılır

 

Network Pazarlaması Türleri Nelerdir?

 

Network pazarlaması üç temel kategoriye ayrılmaktadır. Bu kategoriler, bireyleri işlerini yürütmek için kişisel ağlarını kullanmaya çağırmaları bakımından benzerdir. Bu ağlar aracılığıyla, bireyler satış yapar veya ürün satmak için başkalarını işe alır. Aşağıda bu kavramlara birlikte göz atalım.

 

Doğrudan pazarlama

 

Tek katmanlı pazarlama sistemidir. Bir kişinin bir ürün veya hizmet satmak için bir programa kaydolmasını gerektirir. Bu programlara kaydolan kişilerin başka distribütörler almasına gerek yoktur ve yalnızca yaptıkları doğrudan satışlar üzerinden ödeme alırlar. Doğrudan pazarlama en çok kullanılan pazarlama türlerinden biridir. Şirketlerin network oluşturmasına önemli katkılar sunar. Tüketicilerin bir ürünü bulup beğenip satın almasını sonrasındaki tavsiye mekanizmalarını kapsamaktadır.


Network Pazarlaması Türleri Nelerdir, Doğrudan Pazarlama

 

Bağlı pazarlama

 

Network pazarlamasının daha yeni bir yönü dijital pazarlama programlarını kullanmaktır. Web sitesi sahipleri ve blog yazarları, platformlarındaki belirli ürünlere bağlantılar entegre eder. İnsanlar bu bağlantılara tıklayıp ürünleri satın alırlar. Bu uygulama müşterilere reklamı yapılan ürünleri hemen satın alabilecekleri güvenilir bir siteye erişim sağlar.

 

Çoklu seviye pazarlama

 

Piramit satışı ya da çok seviyeli pazarlama (MLM), doğrudan satışları ve alt sıradaki distribütörleri içeren dağıtım tabanlı bir pazarlama ağıdır. Bu ev işletmeleri, piramit şemalarına benzerlikleri nedeniyle çok fazla kötü baskı alma eğilimindedir.

 

Network Marketing Örnekleri Nelerdir?

 

Network Marketing günümüzde pek çok bilinen şirketin uyguladığı bir iş modelidir. Bunlara örnek olarak; Avon, Farmasi, Oriflame, Amway gibi şirketler ağa üye olma sistemiyle satışlarını gerçekleştirmektedir. Network marketing ne satıyor dediğimizde ürün çeşitliliğinin oldukça fazla olduğu ve alan sınırlaması olduğu görülmektedir. Farklı katmanlar ve düzeyler içeren satış sisteminde kazan-kazan sistemi ön plandadır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2023 Yeni)


Network Marketing Örnekleri Nelerdir

 

Network Pazarlaması Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Yeni nesil network marketing dediğimizde Network pazarlaması ile önemli kazançlar elde etmek mümkündür. Bu işi ister yarı zamanlı ister tam zamanlı bir iş olarak yapabilirsiniz. Başarılı bir network pazarlamacısı olmak için izlemeniz gereken önemli adımlardan bazılarını aşağıda sıraladık.

 

Piyasanın incelenmesi

 

Network marketing yolculuğunuza başlamadan önce pazar ve endüstri hakkında bilgi sahibi olmanız çok önemlidir. Topluluğunuzda veya mahallenizde daha faydalı ve alakalı ürünleri araştırmalısınız. Trend olan network marketing ürünlerine göre daha yüksek kar potansiyeli olan nişinizi seçebilirsiniz. Sağlık hizmetleri, hızlı tüketim ürünleri ve güzellik, en başarılı ağ pazarlama şirketlerinin faaliyet gösterdiği alanlardan bazılarıdır.


Network Pazarlaması Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Piyasanın incelenmesi

 

Satın alınabilirliğin belirlenmesi

 

İnsanlar çok pahalı olmayan uygun fiyatlı ve makul ürünleri satın almayı sevdiklerinden, satın alınabilirlik network pazarlamasında çok önemli bir faktördür. Hedef kitleniz için uygun fiyatlı, ağ pazarlaması yoluyla tanıtılacak ürün veya hizmetleri seçmelisiniz. Pahalı ürünler genellikle daha az alıcıya sahiptir ve bu genel pazarlama sürecini zorlaştırır. Öte yandan uygun fiyatlı ve makul ürünler, daha fazla insanı çekmenize ve gelirinizi artırmanıza yardımcı olacaktır.

 

Hedef pazarın belirlenmesi

 

Online network pazarlamacılığına başlamanın önemli adımlarından biri hedef pazarınızı belirlemek ve nişinizi seçmektir. Hedef müşterilerinizi ve müşterilerinizi, ilgilendiğiniz ürün ve hizmetlerin satın alınabilirliğine göre seçmelisiniz. Toplumda popüler olan veya internette iyi bir varlığı olan müşterileri hedeflemek harika bir strateji olabilir. İncelemeleri ve tavsiyeleri ile daha fazla müşteri kazanabilirsiniz.


Network Pazarlaması Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler, hedef pazarın belirlenmesi

 

Güvenli bir şirket seçilmesi

 

İyi bir marka imajına sahip tanınmış bir şirkette çalışmak, network pazarlamasının en önemli unsurlarından biridir. Hedef pazarınızda var olan network pazarlama şirketleri için çalışırken başarılı bir pazarlamacı olmak daha kolaydır. İyi bir müşteri tabanına sahip bir network pazarlama şirketi aramalı ve dolandırıcı kuruluşlarla çalışmaktan kaçınmalısınız. Hedef pazarınızda kötü bir üne sahip bir ağ pazarlama şirketi ile çalışmak, sosyal ve finansal durumunuzu etkileyebilir.

 

Yatırımların akıllıca yapılması

 

Herhangi bir network pazarlama şirketine yatırım yapmadan önce tarihini araştırmalı ve yalnızca internetteki tanıtımlarına veya çekici tanıtım e-postalarına dayanarak yatırım yapmaktan kaçınmalısınız. Yeni başlayan bir ağ pazarlamacısı olarak, yalnızca gerçek ve tanınmış ağ pazarlama şirketleriyle çalışmalısınız. Büyük rekabet nedeniyle, tanınmış bir ağ pazarlama şirketinde çalışarak daha az gelir elde edebilirsiniz.


Network Pazarlaması Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler, yatırımların akıllıca yapılması

 

Kimlik bilgilerinin alınması

 

Network pazarlama şirketini seçtikten ve onlarla birlikte çalışmaya başladıktan sonra yapmanız gereken ilk şey kendinize gerekli kimlik bilgilerini almaktır. Sosyal medya hesaplarınızda paylaşmak için online tanıtım materyalleri edinmelisiniz. Ayrıca firmaya ait broşür, el ilanı, numune vb. talebinde bulunabilirsiniz.

 

Fırsatların belirlenmesi

 

Network pazarlama girişiminizi kurar kurmaz potansiyel müşteriler aramaya başlamalısınız. Hedef müşterilerin bir listesini yapmaya başlamalı ve onlara tekliflerinizle yaklaşmalısınız. Her zaman memnun müşterilerden tavsiye ve inceleme istemeniz en iyisi olacaktır. İşletmenizi daha da tanıtmak ve daha fazla müşteri çekmek için müşterilerinizin referanslarını sosyal medya hesaplarınızda veya web sitelerinizde paylaşabilirsiniz.


Network Pazarlaması Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler, fırsatların belirlenmesi

 

Pazarlamacılarla bağlantı kurulması

 

Online pazarlama stratejilerinizi daha geliştirmek için geleneksel ve daha yeni yollar ve püf noktaları öğrenmek için diğer network pazarlamacılarıyla bağlantı kurulması, rakiplerin incelenmesi, artı ve eksi yönlerin ortaya çıkarılması oldukça önemlidir. İyi bir network oluşturma ve iletişim becerilerine sahip olmak uzun vadede ağ pazarlaması işinde size yardımcı olacaktır. Bu noktada pazarın en son trendlerinden haberdar olmak ve güncel kalmak için sosyal medyadaki ağ pazarlama gruplarına katılmalısınız.

 

İlgili İçerik; E-ticarete Yeni Başlayanlara Pazarlama Önerileri

  

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax