Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Network Nedir? Nasıl Network Oluşturulur?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Şirketler ya da kişiler iş dünyalarını profesyonel olarak geliştirmek için network kurmak ihtiyacı duymaktadır. Network oluşturmak işletme ya da kişilere; işbirliği, güven, mesleğe profesyonel bakış açısı, yeni bilgiler keşfetme gibi avantajlar sunmaktadır.

 

Şirketler için geniş bir network ağına sahip olmak farklı kaynaklara hızlı bir şekilde ulaşma imkanı tanır ve büyük pazarlara açılma fırsatı kazandırır.



 Network Nedir
 

Network Kurmak Nedir?

 

İngilizce olarak networking denilen Türkçe’de ise network kurmak anlamına gelen ağ oluşturmak, profesyonel iş insanlarının farklı ya da aynı mesleki ya da sektörlerle kurduğu iş ilişkileri olarak tanımlanmaktadır. Networking genellikle sosyal ilişkilerle kazanılmaktadır.

 

Sosyoekonomik bir faaliyet olan network yapmak iş süreçleri ve iş ilişkilerini destekleyen bir uygulamadır. Birbiriyle ilişkili olan ya da olmayan şirketlerin birbiriyle iş ilişkileri kurarak kurduğu karşılıklı faydaya dayanan bir sistemdir.

 

Network ne demek denildiğinde özetle 2 maddede tanımladık:

 
  • Genellikle ortak bir meslek ya da aynı ilgi alanına sahip iş insanlarının bir araya gelip iletişim kurmasıyla ortaya çıkan bir kavramdır.
 
  • Ortak ilgi alanlarına sahip iş insanlarının sosyal ortam, organizasyon ya da etkinliklerde bir araya gelerek bilgi ve fikir alışverişinde bulunmasıdır.
 
 

İlginizi Çekebilir; 2021'de Sosyal Medya Etkileşimlerinizi Arttıracak Stratejiler

 

İlginizi Çekebilir; Sosyal Medya Yasası Nedir, Neleri Kapsar?

 

Network Kurmak Nedir

 

Güçlü Bir Network Oluşturmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Network kurmak ve kurulan networkü etkin bir şekilde kullanmak için işletmelerin belirli taktiklere ihtiyacı vardır. Bunlardan birkaçını aşağıda maddeler halinde sıraladık.

 

Doğru kişileri ağa dahil etmek: Oluşturulacak networke dahil olacak kişiler işletmelerin geleceği için oldukça önemlidir. Ağa dahil edilecek kişilerin işletmeyle ilişkili olması, uzun vadede işletmeye fayda sağlaması, kişilerin çevresinin geniş ve iletişiminin gelişmiş olması şirket çıkarları için önemli olacaktır.

 

Karşılıklı çıkar sağlamak: Kişilerin ya da şirketlerin karşılıklı olarak kazanç elde etmesi, karşılıklı fayda sağlanması network oluşturmada oldukça önemlidir. Aksi takdirde kurulan ilişkiler kalıcı olmayacaktır. Uzun vadeli ilişki kurulabilmesi için kişilere vaat edeceğiniz birtakım faydalar olmalıdır.

 

İlgili İçerik; Girişimci Adaylarının Yenmesi Gereken 5 Korku

 

Networke almak istenilen kişilere destek olmak: Network kurarken sisteme dahil olmak isteyen kişilerden bir talepte bulunmadan önce onlara sizlere hayır diyemeyecekleri desteklerde bulunabilirsiniz. Bunu öncesinde iletişiminizi sağlam tutarak gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bir grup oluşturmak ya da gruplara katılmak: Network oluşturmak geçmişten günümüze gelen bir süreçtir. Lise, üniversite, spor kulübü, kurs gibi alanlarda faal olmak ve gruplara katılmak network oluşturmada etkilidir. Network oluşturmak için yeni gruplar kurarak kişileri bu gruplara çekerek etkili iletişim ağı oluşturmanız mümkündür.

 

Sosyal ağları aktif kullanmak: Sosyal ağların network oluşturmaya katkısı oldukça yüksektir. Özellikle iş dünyasını bir araya getiren Linkedin, Instagram, Twitter gibi mecralarda ilgili meslek gruplarıyla bağlantı kurarak network ağınızı genişletmeniz mümkündür.

 

Sosyal ağları network oluşturmak için kullanma ipuçları:

 
  • Mesleğinizle ilişkili Linkedin gruplarına katılın ya da ilişkili profesyonel meslek gruplarıyla bağlantılar kurun.
  • Sosyal ağlarınızda mesleki anlamda bilgilendirici ve ilgili ilgi çekici içerikler paylaşın.
  • Güncel konuları takip edin ve etkin paylaşımlar yapın.
  • Sektörel grup, toplantı ya da canlı yayınlara katılarak mesleki ilişkiler kurun.
  • Mesleğinizle ilgili trendleri takip ederek iş ve gelişim fırsatlarıyla ilgili bilgilendirici içerikler paylaşın.
  • Mesleki ya da sektörel ilişkiniz olan profilleri, profilinizde paylaşmayı ihmal etmeyin.
 

İlgili İçerik; Instagram Canlı Yayın İpuçları

 

İlgili İçerik; Canlı Yayın Uygulamaları, Canlı Video Yayını Programları

 

Network Sosyal Medya Kullanımı

 

Yüz yüze iletişim kurmak: Güçlü bir network kurmak için yüz yüze iletişimler her zaman ilişkilerin daha güçlü ilerlemesini sağlayacaktır. Bu nedenle güçlü bir ağ oluşturmak isteyenler için etkinlik, toplantı, lansman gibi organizasyonlara katılım gerekmektedir.

 

Network oluşturmak istenen sektör ya da mesleki etkinlikleri yakından takip ederek katılım göstermek profesyonel iş insanlarıyla bir araya gelmek ve yüz yüze iletişim kurmak güçlü ilişkilerin temelini oluşturmaktadır.

 

İletişim becerilerinin yüksek olması: Network kurmak iletişim becerilerinin yüksek ve başarılı olmasıyla doğrudan ilgilidir. Bu nedenle güçlü bir ağ oluşturmak isteyen kişilerin her zaman doğru ve etkili bir iletişim, etkili ve yerinde bir beden dili ve diksiyona sahip olması gerekmektedir. İletişim kurarken ikna edici, sohbetinden keyif alınan bir iletişim becerisi gerekmektedir.

 

Etkili bir iletişimle network oluşturma ipuçları:

 
  • Etkili ve ikna edici bir iletişim becerisine sahip olmak
  • Sektör ve mesleki bilgi birikiminin yüksek olması
  • İletişim kurulan sektör ya da meslek hakkında bilgi sahibi olmak
  • Network kurulmak istenen kişi ya da şirkete fayda sağlayıcı bir iletişim kurmak
  • İletişim anında olaylara farklı ve ilgi çekici bir bakış açısıyla yaklaşmak
  • Karşı tarafa saygı ve işine ilgi duyduğunu göstermek
 

İlgili İçerik; Pazarlama Aracı Olarak Kitle İletişim Araçları

 

İlginizi Çekebilir; E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Network kurulmak istenen sektöre bağlı kalmak: Güçlü bir network oluşturmak isteyenler için sektör ve mesleki bağlılık da oldukça önemlidir. Network oluşturmak karşılıklı çıkarlara dayandığından kişilerin ilişkilerini sürdürülebilir kılmak için bulunulan sektöre bağlı kalmak gerekmektedir.

 

Sektör ve mesleki bağlılık network oluştururken yaşanılan gelişmelere göre daha kalıcı bir gelişim ve büyüme göstermede etkili olacaktır.

 

Referans göstermek: Kişileri ağınıza dahil etmeye çalışırken göstereceğiniz referansların etkisi yüksek olacaktır. Konuşmalarınızda referanslarından bahsetmeyi ve onlarla nasıl ilişkiler kurduğunuzu ve hangi çalışmaları yaptığınızdan bahsetmek güçlü bir ağ oluşturmanın anahtarıdır.

 

İlgili İçerik; İş Planı Nasıl Yapılır? Hangi Detaylar Önemli?

 

Sektöre Bağlı Network Kurmak

 

Sosyal bir birey olmak: Profesyonel iş yaşamında başarı ve kariyer kadar iş ve özel yaşamda sosyal olmak güçlü ve etkili bir network kurmak konusunda etkilidir. Kişilerle mesleki ya da özel olarak sosyal alanlarda vakit geçirmek iş ilişkilerini de güçlendirmek açısından önemli olmaktadır.

 

Strateji geliştirmek: Yukarıda sosyal ilişkiler geliştirmekten bahsettik fakat sosyal ve iş yaşamındaki ilişkileri belirli bir stratejiye oturtarak sürdürmek güçlü bir network oluşumunda önemlidir. İş ilişkilerinin sağlam ve sürekli yürümesi için yakın ilişkilerden kaçınılarak dozunda bir iletişim yürütülmelidir.

 

Takdir etmek ve ödüllendirmek: Network oluşturmak ve oluşturulan ağı genişletmek için kişileri takdir etmek ve ödüllendirmek gerekmektedir. Yeni bir ağ oluştururken kişilerle kurulan ilişkilerde takdir görmek kişilerin hoşuna gideceği gibi ağınızdaki kişilerin takdir görmesi tavsiye mekanizmasını devreye sokacaktır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Girişiminiz İçin İş Fikirleri

 

Network Kurmanın Avantajları Nelerdir?  

Network kurmak kişilere farklı bir bakış açısı kazandırır ve mesleğindeki profesyonellik ve deneyimi artırır.

 

Güçlü bir ağ kurmanın avantajları:

 
  • Kişilerin güçlü bir networke sahip olması kişiye duyulan güveni artırır.
  • Güçlü bir ağa sahip olması başarı seviyesini etkileyen bir faktördür.
  • Kişilerin kariyer hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlar.
  • Olaylara farklı bir perspektiften bakılmasına katkı sunar.
  • Yeni fikir ve fırsatlara açık hale getirir.
  • Yeni pazarlara açılmayı kolaylaştırır.
  • Geniş bir iletişim ağına sahip olmak; yeni gelişim ve iş fırsatları yakalamaya yardımcı olur.
  • Profesyonel bir iş deneyimi kazanılmasına katkı sağlar.
  • İletişim becerilerinin geliştirilmesini sağlar.
  • Kurulan ilişkiler yeni ilişkilerin ve iş köprülerinin kurulmasına katkı sunar.
 

İlginizi Çekebilir; Canlı Yayın Satışı

 

İlginizi Çekebilir; Yüksek Rekabetli Pazarda Öne Çıkmak İçin Bilmeniz Gerekenler

 

Network Kurmanın Avantajları

 

E-ticarette Network Oluşturmanın Faydaları Nelerdir?

 

E-ticaret milyonlarca müşterinin milyonlarca ürünle buluşma imkanı bulduğu bir alandır. Network oluşturmak ise tavsiye mekanizmasıyla birlikte işletmelere marka bilinirliliği, ürün ve hizmet tanıtımı alanına önemli katkılar sunmaktadır.

 

E-ticaret siteleri müşteri memnuniyeti kazanarak kendi doğal networklerini oluşturabilirler. Bir müşterinin bir ürünü beğenerek bir başkasına tavsiye etmesi bilinen en etkili pazarlama uygulamalarından biridir.

 

E-ticaret sitelerinin müşteri deneyimini geliştirmesi ve tavsiye mekanizmasını sitelerinde devreye alması geri dönüşler açısından etkili olacaktır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax