Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Amazon Komisyon Oranları ve Amazon Komisyon Hesaplama

Güncelleme Tarihi: 02.05.2024

İçindekiler;

Amazon günümüzde pazaryerleri arasında global anlamda bir Pazar devi olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’de de satın alma ve satış yapma konusunda sıklıkla tercih edilen Amazon’da satış yapmak isteyen firmalar ya da bireyler amazon komisyon oranları konusunda bilgi edinmek istemektedir. Yazımızda amazon komisyon hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.



Amazon Komisyon Oranları

 

Amazon Hakkında Bilgi

 

Amazon.com Seattle, Washington merkezli kurulan bir Amerikan teknoloji şirketidir. Google, Apple, Microsoft, ve Facebook ile birlikte B.D. bilgi teknolojisi endüstrisindeki "En Büyük Beş Şirket" listesinde bulunmaktadır. Amazon, 5 Temmuz 1994'te Bellevue, Washington'da Jeff Bezos tarafından kuruldu. Şirket ilk olarak kitapların satıldığı bir çevrimiçi pazaryeri olarak ortaya çıktı, ancak zamanla elektronik araçlar, video oyunları, giyim, mobilya, yiyecek, oyuncak, ve mücevher satacak kadar genişledi. 2015'te, piyasa değeri açısından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en değerli perakendeci şirket olarak Walmart'ı geride bıraktı. 2018'de Bezos, iki günlük teslimat hizmeti şirketi olan Amazon Prime'ın dünya çapında 100 milyon aboneyi aştığını duyurdu. Amazon, 19 Eylül 2018'de Türkiye pazarına tam anlamıyla girdi. 15 Eylül 2020'de Amazon Prime ve Prime Video gibi üyeliklerini yerel fiyatlarla tam olarak başlattığını duyurdu.

 

Amazon Nedir

 

Amazon’da Mağaza Açmak Nasıl Yapılır?

 

Amazon’da ürün satmak için bir mağaza açmanız gerekmektedir. Amazon üzerinden bireysel ya da profesyonel olarak satıcı hesabı açabilirsiniz. Profesyonel satıcı hesabı için sattığınız ürünlerden kesilen komisyonların yanında aylık olarak belli bir tutarda ödeme yapmanız gerekir. Ürün listelemeleri için ise ekstra ücret talep edilmemektedir. Amazon üzerinden mağaza açmak için gerekli evraklar şunlardır;

 
  • İletişim bilgileri
  • Firma bilgileri
  • Kredi kartı bilgileri
  • Sorumlu kişinin bilgileri
  • Banka hesap bilgileri
 

Amazon Nasıl Mağaza Açılır

 

Amazon Komisyon Oranları Nasıldır?

 

Mağaza başvuru gerçekleştirdikten sonra kriterlere uyuyorsanız talebiniz kabul edilir ve ardından ürünlerinizi listelemeye ve satış yapmaya başlayabilirsiniz. Diğer online platformlarda olduğu gibi farklı ürün çeşitleri için farklı amazon komisyon oranları uygulanmaktadır. Amazon her satış için komisyon kesmektedir. Amazon Türkiye sitesinde satış için Aylık abonelik ücreti + satış komisyonu şeklinde bir ödeme sistemi mevcuttur. Aktif liste kayıtlarınız varsa Profesyonel satış planının aylık abonelik ücreti 99 TL+KDV olur.

 

Amazon komisyon oranları kategorilere göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda detaylara ulaşabilirsiniz.

 

Satış komisyonları, aşağıda listelendiği gibi kategoriye göre değişir.

 
Kategori Komisyon Oranı
Fotoğraf Makinesi %6
Cep Telefonu %6
Giyim %10
Bilgisayar %6
Elektronik %6
Elektronik Aksesuarlar %10
Kişisel Bakım Cihazları %10
Yapı Market, Mutfak Eşyaları ve Dekorasyon %10
Mutfak (Küçük Ev Aletleri) %6
Oyuncaklar ve Oyunlar %10
Kitaplar %10
Bebek Ürünleri (Giyim Hariç) %10
Ofis Ürünleri %10
Spor %10
Ayakkabılar, Kol Çantaları ve Ayakkabı Aksesuarları %10
Güzellik %10
Sağlık ve Kişisel Bakım %10
Gıda Ürünleri %10
Video Oyun Konsolları %6
Diğer %10
 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2023 Yeni)

 

Amazon’da Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir?

 

Amazon global bir pazaryeri olduğundan dolayı satıcılar daha geniş kitlelere bu sayede ulaşabiliyor. Global e-ticaret pazarında Amazon satış potansiyeli olarak lider bir konumda yer almaktadır. Amazonda mağaza açarak rakiplerinizden 10 kat daha etkili bir pazarda yer almayı başarmak mümkündür. Amazon'un müşteri gözündeki güvenilirliğini hali hazırdaki tüm e-ticaret platformlarından 5 kat daha fazladır. Doğru ürün bulunduğunda Amazon'dan satış yapmak oldukça kolaydır.

 

Amazon güvenilir mi? dediğimiz de oldukça güvenli cevabını verebiliriz. Amazon, ödeme kanalları ve ürünlerin gönderimleri konusunda oldukça yoğun çalışmalar yapan ve kullanıcılarını mağdur etmemek için çalışan bir firmadır. Bu nedenle arka planlarında pek çok kontrol mekanizması sayesinde güvenli bir online alışveriş sitesidir.

 

Amazon Komisyon Oranları Nasıldır

 

Amazon’da En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

 

Global anlamda alıcı ve satıcıyı buluşturarak aranılan her ürüne ulaşılabilmesini mümkün kılan Amazon bir pazaryeri devi olarak milyonlarca ürünün satışının yapılabildiği bir platformdur. Amazon’da milyonlarca ürün pek çok farklı kategoride satışa sunulmaktadır. Günümüzde ürün ayırt etmeksizin dünyanın pek çok farklı yerinden sipariş edilebildiği gibi satış da yapılabilmektedir. Aşağıda amazon’da en çok satılan ürünler konusunda bilgilere yer verdik.

 
  • Kitap ve kırtasiye ürünleri
  • Hobi oyunları
  • Oyuncak dünyası
  • Elekronik ürünler
  • Pet shop ürünleri Moda kategorisi
  • Spor ve outdoor ürünleri
  • Ev yaşam ürünleri
  • Anne ve bebek ürünleri
  • Oto aksesuarları
  • Yapı market ürünleri
  • Bahçe ürünleri
  • Telefon aksesuarları
  • Takı ve aksesuarlar
 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

Amazon Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir

 

Amazon’da Satış Artırmak için Yapılması Gerekenler Nelerdir?

 

Amazon gibi global pazaryerlerinde rekabet oranı çok yüksektir. Görünür olmak, müşterilerin önüne çıkmak oldukça önemli olmaktadır. Yoksa binlerce satıcı arasında kaybolup gidilebilir. Bu nedenle Amazon’da mağaza açan kişiler belirli şeyleri göz önünde bulundurarak mağazalarını ön plana çıkarmalıdır. Amazon’da mağazayı ön plana çıkarmak için yapılması gerekenleri birkaç başlıkta sıraladık.

 
  • Kullanıcı beklenti ve isteklerine göre hareket etme
  • Kullanıcı yorumlarına açık olma, dikkate alma ve yanıt verme
  • Müşteri memnuniyetini sağlamak adına kişiselleştirme seçeneklerini kullanma
  • Rekabet ortamında öne çıkmak için uygulama içi reklam ya da sponsorlu ürün gibi seçenekleri kullanma
  • Adil ve rekabet ortamına uygun bir fiyat politikası oluşturma
  • Kargolama süreçlerine özen gösterme, vaktinde teslim etme
  • Ürün fotoğraflarının gerçek, profesyonel ve detaylı olmasına özen gösterme
  • Ürün açıklamalarına detaylı bir şekilde yer verme ve SEO uyumlu içerikler hazırlayarak öne çıkmayı kolaylaştırma
  • E-ticaret sitenizin tanıtımını yapma ve müşterileri e-ticaret sitesine çekme
  • Güvenli bir mağaza profili oluşturma
 

İlgili İçerik; E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir, Nasıl Çalışır?

 

Amazon Satış Artırmak İçin Gerekenler

 

Ticimax Amazon Entegrasyonun Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

 

Kendi e-ticaret siteniz olduğunda internet üzerinden satış yapabilir, hiçbir komisyon ödemek zorunda kalmazsınız. Üstelik müşteri gözünde marka bilinirliliği oluşturabilir, müşteri sadakati kazanabilirsiniz. Ticimax e-ticaret sitesi tercih ettiğinizde Amazon entegrasyonu ile Amazon’da kolaylıkla ürünlerinizi satışa çıkarabilir, ürün aktarımını ve stok yönetimi tek panel üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax