Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ticimax Vs OpenCart

Güncelleme Tarihi: 08.05.2023

İçindekiler;

Opencart Nedir?

 

Opencart, 2006 yılında piyasaya sürülen açık kaynak kodlu ücretsiz bir e-ticaret yazılımıdır. PHP tabanlı olarak tasarlanan Opencart MYSQL Veritabanını kullanmaktadır. Opencart e-ticaret paketlerinde HTML bileşenleri kullanılarak tasarlanmıştır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Yazılımı Nedir?


Opencart Nedir?

 

Opencart Nasıl Çalışır?

 

Opencart e-ticaret alt yapılarını kullanmak için bir domain ve hostinge ihtiyacınız vardır. Domaininizi ve hostinginizi satın aldıktan sonra Opencart kaynak dosyaları üzerinden kurulum yapmanız gerekmektedir. Genellikle FTP programları kullanılarak Opencart kurulumu yapılmaktadır. Eğer bu programları kullanmayı bilmiyorsanız bir yazılımcı ile çalışarak kurulum yaptırmanız gerekir.

 

Opencart kurulumu yaptıktan sonra e-ticaret siteniz basit özellikler ile kullanıma açılacaktır. Sitenizin özelleştirme işlemleri, kategori ve alt kategori ayarları, ürün yükleme işlemleri ve sanal pos entegrasyonu gibi süreçlerini tamamladıktan sonra sizler de e-ticaret siteniz üzerinden satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?

 

OpenCart Nasıl Çalışır

 

Ticimax vs. Opencart - Paket Fiyatları

 

Opencart ücretsiz olarak kullanabileceğiniz basit özellikleri bulunan bir e-ticaret alt yapısıdır. Her ne kadar ücretsiz kullanıma sunulsa da Opencart için gerekli olan tema, yazılım, modül ve geliştirmeler için ücret harcamanız gerekir. Genellikle opencart tema ve modülleri dolar üzerinden satışa sunulur ve opencart sitenizi geliştirmek için çalışacağınız yazılımcılar da dolar ile ücret talep eder.

 

Ticimax yıllık olarak lisanslı bir şekilde kullanıma sunulan bir e-ticaret alt yapısıdır. Fiyatlar paket içeriğinde bulunan özellik ve modüllere göre değişiklik göstermektedir. Fakat sitenizi geliştirmek için ihtiyacınız olan tema ve modüller Ticimax e-ticaret alt yapılarında sizlere ücretsiz olarak sunulmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Paketleri

 

Ticimax Vs OpenCart Paket Fiyatları

 

Ticimax vs. Opencart - Ödeme Yöntemleri

 

Ticimax ile Opencart karşılaştırmasında değinilmesi gereken konulardan birisi de ödeme yöntemleridir. Çünkü e-ticaret sitenizden tahsilat gerçekleştirirken güvenli ödeme yöntemlerini kullanmanız gerekir.

 

Opencart e-ticaret alt yapısı da Ticimax’te e-ticaret sitelerine güvenli ödeme yöntemleri sağlamaktadır. Opencart ödeme yöntemlerinde genellikle Opencart Market Place üzerinden bulunan modüller aracılığı ile entegrasyon işlemi yapılmaktadır. Ulusal ve global birçok ödeme sistemi opencart e-ticaret paketlerinde yer alır.

 

Ticimax e-ticaret paketlerinde ise herhangi bir araştırma yapmadan istediğiniz ödeme sistemini kullanmanız mümkündür. Her zaman e-ticaret alt yapınızı satın aldığınızda ödeme sistemleri alt yapı içerisinde hazır olarak gelmektedir ve anında sanal pos özelliği sayesinde sitenizi daha kurmadan sanal posunuzu entegre etmeniz mümkündür.

 

İlgili içerik; Ödeme Sistemi Entegrasyonları


Ticimax Vs OpenCart Ödeme Yöntemleri
 

Ticimax vs. Opencart - Kargo Entegrasyonu

 

Kargo entegrasyonu özelliği e-ticaret sitenizden ürün ve hizmet satın alan kişilerin siparişlerini anlık olarak kontrol edebileceği bir özelliktir. Genellikle opencart kargo entegrasyonu yapmak için modül bulmanız ve bunu alt yapınıza yüklemeniz gerekir. Çoğu kargo firması Opencart ile ücretsiz entegrasyon özelliği sağlarken birçok kargo firması da ücretli kargo entegrasyonu yapmaktadır ve üretilen modüller dolar bazlı satışa sunulmaktadır. Yeterli bir bütçeniz bulunmadığı durumlarda ise opencart ile kurduğunuz sitenizi geliştirmeniz mümkün değildir.

 

Ticimax kargo entegrasyonu bakımından gelişmiş bir e-ticaret alt yapısıdır.

 
  • Kargo takip özelliği
  • İndirimli kargo anlaşmaları
 

Ticimax’ın her ticaret paketinde yer alan özelliklerdir. Kargo entegrasyonu özelliği ise Special Extra ve Special Omni paketlerinde sizlere ücretsiz olarak sunulmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi

 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları



Ticimax Vs OpenCart Kargo Entegrasyonu
 

Ticimax vs Opencart – Dropshipping

 

Opencart e-ticaret paketlerini kullanarak dropshipping yapmak istiyorsanız bütçenizin fazla olması gerekiyor. Çünkü opencart dropshipping modülleri genellikle dolar bazlı satışa sunuluyor ve paket fiyatları 50 – 200 dolar arasında değişiklik gösteriyor.

 

Dropshipping yapmak için Ticimax e-ticaret alt yapıları ise Opencart’a göre daha avantajlı bir e-ticaret alt yapısı olarak biliniyor. Çünkü Dropshipping yaparken kullanılan XML Tedarikçi entegrasyonu özelliği Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alıyor ve markalar Ticimax’ın anlaşmalı olduğu tedarikçilerin ürün ve hizmetlerini anında e-ticaret sitelerine aktararak stoksuz bir şekilde satış yapabiliyor.


Ticimax Vs OpenCart Dropshipping
 

Ticimax vs. Opencart - Temalar

 

Opencart e-ticaret alt yapısını kullanan kişiler sektörlerine ve markalarına uygun temaları Opencart Market Place üzerinden temin edebiliyor. Opencart temaları her ne kadar çeşitli ve gelişmiş olsa da Market Place’da çoğu tema ücretli bir şekilde satışa sunuluyor. Bununla beraber geliştirilen temaların büyük bölümü Opencart güncel sürümleri ile uyuşmuyor ve uyumlu hale getirmek için kişilerin yazılımcılar ile iş birliği yapması gerekiyor.

 

Opencart’ın bu eksiklikleri göz önünde bulundurulduğunda Ticimax e-ticaret alt yapıları tasarım ve tema bakımından Opencart’a göre daha avantajlı bir konumda yer alıyor. Çünkü Ticimax e-ticaret alt yapısı içerisinde işletmenizin sektörüne göre kullanabileceğiniz birçok e-ticaret teması yer alıyor ve temalar ücretsiz kullanıma sunuluyor. Bununla beraber sürükle bırak teknolojisinin bulunması Ticimax’ı tercih eden firmaların daha kolay e-ticaret sitesi tasarımı yapmasına olanak sağlıyor.



Ticimax Vs OpenCart Temalar

 

Ticimax vs. Opencart – Pazaryeri Entegrasyonu

 

Pazaryeri entegrasyonu e-ticaret markalarının sitelerini pazaryeri platformları ile entegre ederek tek bir platform üzerinden hem e-ticaret sitesi yönetimi hem de pazaryeri mağaza yönetimi yapmalarını sağlayan entegrasyon türüdür. Pazaryeri platformlarının hazır bir müşteri kitlesinin bulunması e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmasını sağlamaktadır.

 

Mağazalar genellikle siteleri ve pazaryeri mağazalarını entegre ederek eş zamanlı yönetim yapmaktadır. Bu nedenle e-ticaret paketlerinin içerisinde pazaryeri entegrasyonu özelliğinin bulunması oldukça önemlidir.

 

Opencart Market Place üzerinden bir inceleme yapıldığında ülkemizde faaliyet gösteren N11, Trendyol, Hepsiburada gibi pazaryerlerine yönelik bir entegrasyon modülünün olmadığı görülmektedir. Genellikle entegrasyon modülü olarak karşımıza çıkan modüller entegratör firmaların modülleridir.

 

Ticimax e-ticaret paketlerinde ise e-ticaret sitenizi ve pazaryeri mağazanızı entegre edebileceğiniz pazaryeri entegrasyonu özelliği bulunmaktadır.

 
  • Amazon
  • Aliexpress
  • N11
  • Trendyol
  • Hepsiburada
  • Çiçek Sepeti
  • Morhipo
 

Gibi pazaryeri platformlarında satış yapıyorsanız sizler de Ticimax içinde bulunan pazaryeri entegrasyonu özelliğini kullanabilirsiniz. Böylece hem e-ticaret süreçlerinizi daha profesyonel bir şekilde yürütebilir hem de pazaryerlerinde satış yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Pazaryeri Entegrasyonları

 

Ticimax Vs OpenCart Pazaryeri Entegrasyonu

 

Ticimax vs. Opencart – E-ticaret XML Desteği

 

Dropshipping yapmak için genellikle mağazalar tedarikçilerden XML bağlantısı almakta ve bu bağlantı üzerinden markaya ait kategori, ürün, ürün açıklaması, ürün fotoğrafı özellikleri e-ticaret sitenize aktarmanızı sağlamaktadır. XML bağlantıları her zaman XML entegrasyonu ile e-ticaret sitenize entegre edilmektedir.

 

Opencart e-ticaret yazılımı içerisinde XML entegrasyonundan yararlanabileceğiniz modüller yer alsa da profesyonel olarak kullanıma sunulan her modülün dolar üzerinden satışa sunulduğu görülmektedir fakat Ticimax e-ticaret alt yapılarında ücretsiz olarak XML desteği sağlanmaktadır. Bununla beraber XML Tedarikçi Entegrasyonu anlaşması yapılan Tedarikçi firmalar da bulunmaktadır. Bu nedenle Ticimax e-ticaret paketleri XML Desteği bakımından Opencart’a göre daha avantajlıdır.


Ticimax Vs OpenCart XML Desteği
 

Ticimax vs. Opencart - SEO Uyumluluğu

 

Ticimax ve Opencart e-ticaret alt yapıları karşılaştırıldığında SEO bakımından her iki e-ticaret alt yapısının farklılaştığı görülmektedir. Basit özelliklerle kullanıma sunulan Opencart e-ticaret alt yapılarını kullanan kişi ve işletmeler SEO çalışmaları için modüle ihtiyaç duymaktadır. Yüklenen modüller site hızında yavaşlamaya neden olduğu için bu da seo bakımından e-ticaret sitenize zararlı olacaktır.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında ise SEO için en gelişmiş modül bulunmaktadır. En gelişmiş seo modülü sayesinde e-ticaret sitesinde SEO çalışmaları yapmak isteyen kişiler otomatik bir şekilde seo çalışması yapabilmektedir. Bununla beraber robot.txt dosyaları ve dinamik site map özelliği sayesinde markalar arama motoru optimizasyonu çalışmalarında başarılı olmaktadır. Siz de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih ederek sitenizde seo çalışması yapabilir ve böylece görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz.


Ticimax Vs OpenCart SEO Uyumluluğu
 

Ticimax vs. Opencart - Teknik Destek

 

Opencart e-ticaret alt yapıları açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarıdır. Bu nedenle Opencart siteleri ile ilgili bilgi almak isteyen kişi ve işletmeler bilgilere Youtube kanalları, opencart forumları vb. alanlardan ulaşabilmektedir. Çünkü Opencart’ın kişilere 7/24 destek verme özelliği bulunmamaktadır.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edenler ise 7 gün 24 saat boyunca canlı destek üzerinden e-ticaret hakkında bilgi alabilmek için ve e-ticaret sitelerini geliştirebilmek için destek alabilmektedir. Bunun yanı sıra e-ticaret firmaları Ticimax’ın destek alanı sayesinde e-ticaret siteleri ile ilgili bilgilere kolayca ulaşabilmektedir.

 

Siz de E-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız Ticimax’ı tercih edebilir ve aradığınız desteğe kolayca ulaşabilirsiniz.


Ticimax Vs OpenCart Teknik Destek
 

Ticimax vs. Opencart - E-ticaret Modülleri

 

Opencart e-ticaret alt yapıları açık kaynak kodlu bir e-ticaret alt yapısıdır. Bu nedenler e-ticaret alt yapısını kurduğunuzda genellikle temel özellikle ile gelmektedir. Opencart e-ticaret sitelerini geliştirmek isteyenlerin ise belirli modülleri satın alması gerekir ve opencart modülleri dolar ile satılır.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları markaların e-ticaret süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetebilmeleri için donatılan bir e-ticaret alt yapısı olduğu için e-ticaret sitenizi geliştirebileceğiniz ve e-ticaret süreçlerini yönetebileceğiniz modüllere ücretsiz bir şekilde ulaşmanız mümkündür.

 

Ticimax Vs OpenCart E-ticaret Modülleri

 

Ticimax vs. Opencart - Türkçe Dil Desteği

 

Türkçe dil desteği bakımında Ticimax ve Opencart karşılaştırıldığında her iki e-ticaret alt yapısında da Türkçe dil desteği olduğunu söylemek mümkündür.

 
Ticimax Vs OpenCart Dil Desteği

 

Ticimax vs. Opencart - Hangisini Tercih Etmelisiniz?

 

Ticimax ve opencart karşılaştırmasında her iki e-ticaret alt yapısınında sağladığı avantajlar ve dezavantajlar hakkında sizleri bilgilendirdik.

 
  • SEO
  • E-ticaret Modülleri
  • Teknik Destek
  • Tasarım ve Temalar
 

Gibi birçok unsur göz önünde bulundurulduğunda Ticimax e-ticaret alt yapılarının daha avantajlı olduğunu söylemek mümkündür. Sizler de Ticimax’ı tercih ederek e-ticaret sitenizi kolayca kurabilir ve internetten satışa başlayabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

İlgili İçerik; Ticimax vs NopCommerce 

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Bigcommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Woocommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs PrestaShop

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Wix

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Magento

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Shopify

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Ecwid

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax