• Yazar Pınar Keleş
  • Güncellenme Tarihi 22 Temmuz 2024
  • Okuma Süresi 3 dakikada okunur

E-ticaret gün geçtikçe hayatımızda daha etkili olan bir alan haline geldi. Birçok firma işletmelerini e-ticaret platformlarına taşıyarak internet üzerinden de para kazanmaya başladı. E-ticaret’in gelişmesiyle beraber e-ticaret altyapısı sağlayan firmalar da zaman içinde artmaya başladı. Bu firmaların bazıları ücretsiz bir şekilde e-ticaret yazılımı kullanmanıza olanak sağlarken bazıları da ücretli bir şekilde e-ticaret yazılımı kullanmanıza olanak sağlıyor. Ücretsiz ve ücretli e-ticaret yazılımı kullandıran firmaların ise belirli dezavantajları ve avantajları var. Bu yazımızda dezavantajları daha fazla olan ücretsiz e-ticaret yazılımı neden kullanmamalısınız bunlardan bahsedeceğiz.

 

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?

 

Gerekli Altyapının Tam Olarak Sağlanmaması

 

Ücretsiz E-ticaret yazılımı neden kullanmamalısınız yazımızın bu bölümünde altyapılardan bahsedeceğiz. E-ticaret siteleri düşünüldüğünde çok trafik alan siteler aklımıza gelmektedir. Birçok alanda hizmetleri bulunduğu için ve ürün çeşitliliği fazla olduğu için e-ticaret sitesi kullanacak olan firmalara etkin bir altyapı sağlanması gerekir. İncelenen ücretsiz e-ticaret sitesi altyapısı sağlayan firmaların ise genel olarak altyapılarının yeterli olmadığı görülmektedir. Altyapının yeterli olmaması müşterilerinizin sitenize bağlanma problemlerini, sitenizin yavaşlamasından kaynaklı sitenizin terk edilme oranını arttıracaktır. Bu sizler için 2 farklı problemi beraberinde getirebilmektedir:

 

Birinci olan problem müşteri kazanımı. Siteniz yavaş olduğu için müşteri kazanımınız da biraz daha yavaşlayacaktır. Çünkü genel olarak düşünüldüğünde hızlı olmayan bir sitede zaman geçirmek müşterilerinizin istemeyeceği bir durumdur. İkinci olan problem ise Google sıralamalarınız. Sitenizin hemen çıkma oranı artacağı için Google bunu göz önünde bulunduracak ve sıralamalarınız 1-2 sıra düşecektir. Bu da rakiplerinizin sizin önüne geçmesine neden olacaktır.

 

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Hataları Altyapı

 

Sertifika Problemleri

 

E-ticaret sitesi olan kişilerin en önem verdiği şeylerden birisi de sertifikalardır. E-ticaret sitesi sertifikaları müşterilerinizin güvenli bir şekilde alışveriş yapmasına ve bu alışverişin ödemesini gerçekleştirirken bilgilerinin dışarıya sızdırılmamasına olanak sağlar. Birçok ücretsiz e-ticaret sitesi olan kişi ise bu konuda problem yaşamaktadır. Çünkü ücretsiz e-ticaret sitelerinde kullanılan sertifika bilgilerinin tam olarak koruma sağlayamaması müşterilerde güven problemi teşkil etmekte ve bu da alışveriş süreçlerini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu sebeple en iyi e ticaret yazılımı sertifika problemi yaşamayan yazılımdır.

 


sertifika, eticaret , sertifikalı site

 

Tasarım Problemleri

 

E-ticaret sitelerini ziyaret eden birçok kişi özellikle ilk olarak sitenin tasarımına dikkat etmektedir. Site tasarımının daha düzenli ve güvenli görünmesi ise ziyaretçilerin alışveriş yapma potansiyelinde etkili olmaktadır. Ücretsiz altyapı sağlayan e-ticaret platformlarında ise tema özellikleri tam kullanılmamakla beraber istediğiniz tasarım için daha fazla emek vermenize neden olacaktır. Ücretli e-ticaret sitesi sağlayıcılarında ise genel olarak tema problemlerine rastlanmamakta ve bu da sizlerin daha hızlı şekilde işlerini ortaya koymasına ve bununla beraber müşterilerin de daha fazla alışveriş yapmasına olanak sağlamaktadır.



tasarım, eticaret , e-ticaret sitesi, tasarım yapma, puzzle

 

Güvenlik Açıkları

 

Ücretsiz olarak e-ticaret sitesi altyapısı sağlayan birçok firmada güvenlik açıkları olduğu için bu firmaların altyapısını kullanan işletmeler de aynı güvenlik açıkları ile karşı karşıya kalmaktadır. Sitenizde olacak bir güvenlik açığı e-ticaret sitenize kolay bir şekilde girilmesine ve sitenizin kısa süreler içerisinde hacklenmesine neden olacaktır. Bu da müşterilerinizin bilgilerinin sızdırılmasını beraberinde getirecek ve daha önemlisi bu problem yüzünden itibarınızı kaybetmenize ve müşterileriniz ile problem yaşamanıza neden olacaktır.


guvenlik, yazilim

 

Analiz Problemleri

 

E-ticaret sitesi olan birçok kişi işi ile ilgili bir karar almadan önce dönüşümleri izlemek ister. Fakat birçok ücretsiz e-ticaret sitesi kullanan firmanın dönüşümlerini izleyemediğini söylemek mümkündür. Bunun nedeni ise ücretsiz olarak faydalandıkları site sağlayıcılarının gerekli olan bilgileri barındırmada zorluk yaşaması ve bunları firmalarla paylaşmayı bırakmasıdır.




analiz_analiz etmek, analiz problemi


 

Destek Problemleri

 

Ücretsiz e-ticaret altyapıları içerisinde internet siteniz ile ilgili destek alabileceğiniz herhangi bir destek sistemi bulunmamaktadır. Bu nedenle sitenizde çıkacak problemler hakkında internette araştırma yapmanız ve bu araştırmalar sonucunda deneme yanılma yöntemiyle bu problemi çözmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra ücretli e-ticaret altyapısı kullandığınız takdirde birlikte çalıştığınız firmanın içerisinde konumlandırılmış destek birimleri sayesinde 7 gün 24 saat boyunca sorunlarınız hakkında yardım alabilirsiniz. Bu nedenle ücretli e-ticaret altyapıları ücretsiz e-ticaret altyapılarına göre daha verim alabileceğiniz altyapılardır. Bu sebeple e ticaret yazılım fiyatları ve kapsamları incelenmelidir. En ucuz e ticaret yazılımı ya da en kapsamlı e ticaret yazılımı olarak geçen Ticimax ile tüm hizmetlerden faydalanarak bu yola birlikte başlayabilirsiniz.

 

Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı ücretsiz e-ticaret yazılım altyapısı kullanmamanızı öneriyoruz. Unutmayın ki bu hem sizin hem de müşterilerinizin güvenliği ve itibarı için oldukça önemlidir.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<