Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Pazarlama Otomasyonu Nedir?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

İşletmelerin başarısını ve karlılığını arttıran en önemli bölümlerinden biri pazarlama bölümüdür. Pazarlama, en genel haliyle, çalışmalarınızı çeşitli ortamlara yaymak ve insanların ilgisini çekmesini ve kullanmasını sağlamak ana hedeflerdir. Zamanla teknolojinin pazarlama ortamlarının yanı sıra hayatımızı da değiştirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

Artık her alanda hayatımızda olan dijitalleşmenin hem sonucu hem de bir getirisi olan yeni pazarlama alanları her geçen gün daha da geliştikçe yeni pazarlama stratejileri de gelişmektedir. Bu noktada, bu yeni pazarlama alanlarına kolayca ulaşmak için pazarlama otomasyon araçları vazgeçilmez hale gelmektir.

 

“Pazarlama Otomasyonu Nedir?” başlıklı bu içeriğimizde; e-posta pazarlama, sosyal medya pazarlama ve dijital reklamcılık konularından bahsedeceğiz. Detaylara geçmeden önce pazarlama otomasyonu nedir, hep birlikte bakalım.

 

Pazarlama Otomasyonu İle İşinizi Geliştirmenin Yolları

 

Pazarlama Otomasyonu Nedir?

 

Pazarlama otomasyonu, potansiyel müşterilerinize doğru platformda ve uygun içerikle onların hizmet ya da ürünle ilgili farkındalıklarını artıracak şekilde yaklaşmanızı sağlayan araçları kullanan uygulamalar bütünüdür.

 

Dijital reklamcılık alanına giren bu pazarlama yönteminde, iletilmek istenen mesajın yanı sıra alıcının marka ile geçmişteki etkileşimlerini de göz önünde bulundurulur. Bu verilerin birleştirilmesi, içeriğin potansiyel ve mevcut müşteriler için otomatik olarak kişiselleştirilmesini sağlar.

 

Pazarlama otomasyonunun temeli, içeriği kişiselleştirmek ve katılımı artırmak için kullanılan akıllı etkileşim yöntemlerine dayanmaktadır.Pazarlama Otomasyonu, geniş alanında, müşteri odaklı üretim, içerik geliştirme, dönüşüm oranı optimizasyonu ve e-posta pazarlama gibi iş ve pazarlama geliştirmenin temel yönlerini içerir.

 

Pazarlama ve satış departmanları, hem geliri artırmak hem de verimliliği en üst düzeye çıkarmak için çevrimiçi pazarlama kampanyalarını ve satış etkinliklerini otomatikleştirmek için pazarlama otomasyonunu kullanır. Otomasyon, tekrarlanan görevlerin üstesinden gelmek için etkin bir şekilde kullanılır ve böylece iş yükünü azaltır.

 

Azalan iş sonucu daha fazla zamana sahip olur ve uzmanlık gerektiren diğer alanlara yönelerek verimliliğinizi arttırabilirsiniz. Pazarlama otomasyonunun dir diğer getirisi de otomatik bir sistem olarak işlediği için insan kaynaklı hataları azaltmasıdır.

 

İlgili İçerik; E-ticarete Yeni Başlayanlara Pazarlama Önerileri

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak SMS Pazarlama Teknikleri

 

İlgili İçerik; Dikkate Almanız Gereken 5 Dijital Pazarlama Stratejisi

 

İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)

 

Pazarlama Otomasyonu Nedir Ne İşe Yarar

 

E posta Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

Pazarlama otomasyonu, olası satış yaratma, besleme ve puanlamanın yanı sıra kampanyalardaki genel yatırım getirisini ölçmeye yardımcı olur. Bir organizasyonun boyutu ve karmaşıklığı büyüdükçe, otomasyonun zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan etkileri de artar. İyi pazarlama otomasyon sistemleri, işletmenizin yanında ölçeklenecek şekilde tasarlanmıştır.

 

E-posta pazarlama, gönderdiğiniz içeriğin direkt muhatabına ulaşmasını kolaylaştıran bir yöntemdir. Mesajlar, iş akışları adı verilen talimat setlerine göre otomatik olarak gönderilir. İş akışları, daha iyi sonuçlar elde etmek için sıfırdan özel olarak oluşturulmuş veya kampanya ortasında değiştirilmiş şablonlarla tanımlanabilir.

 

Bunun yanı sıra web, sosyal medya ve yaratıcı metinler kullanarak otomatik mesajlarla hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.

 

Pazarlama Otomasyonu E-posta Pazarlama Nasıl Yapılır

 

Pazarlama Otomasyonu Ne İşe Yarar?

 

En temel haliyle, pazarlama otomasyonu, modern pazarlama ve satış rollerinin en çok zaman alan sorumluluklarından bazılarını düzene koymak ve basitleştirmek için tasarlanmış bir dizi araçtır. Lider kalifikasyon sürecini otomatikleştirmekten dijital reklamcılık için kampanya oluşturmaya kadar uzanan, oldukça karmaşık ve çok hızlı büyüyen bir iş yükünü basitleştirme ile ilgilidir.

 
  • Pazarlama otomasyonu, oluşturduğunuz her e-posta, mesaj, kampanya veya gönderide manuel olarak "gönder" düğmesine basmak zorunda kalmadan bir dijital reklamcılık stratejisi uygulamanıza olanak tanır.
  • İyi otomasyon araçları, hedef kitlenizi belirlemenize, doğru içeriği tasarlamanıza ve programlara ve müşteri davranışlarına göre eylemleri otomatik olarak tetiklemenize yardımcı olur.
  • Kampanyanız yayınlandıktan sonra, diğer görevlere odaklanabilir, ardından sonuçlar gelmeye başladığında pazarlama planınızı analiz edebilir ve ince ayar yapabilirsiniz.
  • Otomatik bir pazarlama stratejisi, siz işinizi büyütmeye odaklanırken zaman ve kaynak tasarrufu sağlayabilir, geliri ve yatırım getirisini artırabilir.
 

Pazarlama Otomasyonu Ne İşe Yarar

 

Pazarlama Otomasyonu Faydaları Nelerdir?

 

Müşteri verilerini birçok etkileşim yoluyla toplarsınız: e-postalar, web sitesi ziyaretleri, uygulama kullanımı, sosyal medyada vb. Bu veriler, her müşterinin 360 derecelik bir görünümünü oluşturmaya yardımcı olur.

 

Elde ettiğiniz veriler pazarlama otomasyonu sayesinde anlamlı bir pazarlama stratejisi oluşturmanıza yardımcı olur.

 

Doğru kitleleri hızlı ve geniş ölçekte belirlemek için segmentasyon ve hedefleme süreçlerini kolaylaştırır.

 

Pazarlama otomasyonunda e mail pazarlama mesajları, müşteri profillerine göre otomatik olarak uyarlanır.

 

Doru marka iletişimi ile müşteri sadakati sağlananıza yardımcı olur.

 

Pazarlama otomasyonu ile, her marka temas noktasında sürekli, sorunsuz yolculuklar oluşturmak için müşteri verilerine dayalı her etkileşimi uyarlayabilirsiniz.

 

Pazarlama Otomasyonu Faydaları Nelerdir

 

Pazarlama Otomasyonu Çalışması Nasıl Yapılır?

 

Pazarlama otomasyonu kullanarak, birçok kanalda uygun içerik ve uygun ölçekte mesajlaşma oluşturabilirsiniz.

 
  • Doğru zamanda, doğru kişiye görünen dijital reklamlar oluşturun.
  • Ayrıca, web sitenizde her bir kullanıcı için doğru ürünleri otomatik olarak önerebilirsiniz.
  • Pazarlama otomasyonu ile, satın alma işleminden savunuculuğa kadar müşteri yaşam döngüsünün neresinde olurlarsa olsunlar müşterilere yolculukları boyunca ulaşabilirsiniz.
  • Müşterilere istedikleri zaman, nerede ve nasıl tercih edecekleri konusunda zamanında, alakalı içerik sunun.
  • Potansiyel müşterilerinizde marka sadakati yaratın.
 

Pazarlama Otomasyonu Çalışması Nasıl Yapılır

 

Pazarlama Otomasyonu için İpuçları

 

Pazarlama otomasyonu stratejinizi tasarlarken;

 
  • Hedeflerinizi tanımlayın ve sunun.
  • Paydaşlarınıza bir pazarlama otomasyon platformuna yapılan yatırımı haklı çıkarmak için gerçek sayıları kullanın.
  • Diğer ekiplerle işbirliği yapın.
  • Pazarlama otomasyon stratejiniz, şirketinizdeki birkaç ekibe dokunacaktır. Başlamadan önce girdilerini ve katılımlarını alın.
  • Süreç görselleştirmeleri oluşturun. Büyük resim hedeflerinizi kuruluşunuzun tamamına verimli ve etkili bir şekilde aktarmak için pazarlama otomasyonu iş akışının ayrıntılı diyagramlarını kullanın.
  • Veritabanı segmentasyonu için hazırlanın. Müşteri verilerinizi düşünün. Kiminle ve neden etkileşim kurmak istediğinizi düşünün.
  • İçerik stratejinizi hazırlayın.
  • İçerik kitaplığınızı oluşturun.
  • Müşterilerinizi tanıdığınızı ve onlarla yakından ilgilendiğinizi göstermek için tasarlanmış ilginç, ilgi çekici ve alakalı mesajlar oluşturun.
  • Kendinize en iyi başarı şansını vermek için sürekli kendinizi test edin ve bir sonraki program bloğunu optimize edin.
  • Verileri ve e-posta pazarlama sonrası aldığınız geri dönüşleri iyi analiz edin. Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görün.
  • Otomasyondan aldığınız geri dönüşler ışığında işinizi büyütecek değişiklikleri yapmak için yeni planlar oluşturun.
 
 

Pazarlama Otomasyonunun Avantajları

 

Pazarlama otomasyonu tamamen kullanım kolaylığı ile ilgilidir. Tek bir tıklamayla kampanyalar oluşturmanıza imkan sağlar. Dijital reklamcılık stratejisinin tüm yönlerini tek bir yerde kontrol edebilirsiniz. Her gün kullandığınız diğer uygulamalardan aşina olduğunuz basitleştirilmiş kullanıcı arabirimlerinden ve sürükle ve bırak işlevinden yararlanarak hızlı ve kolay iletişim kurabilirsiniz.

 

Otomasyon, temel e-posta gönderimlerinden karmaşık kampanya yönetimine ve veri analizine kadar her pazarlama görevini yönetmeyi kolaylaştırır.

 

Pazarlama Otomasyonu Avantajları Nelerdir

 

Pazarlama Otomasyonu Önerileri

 
  • E-posta gönderilerini planlayın, tek seferlik kampanyalar oluşturun ve abone tabanınızı aynı arayüzden yönetin.
  • En fazla etkileşime ve sohbete ilham veren mesajı bulmak için e-posta kampanyalarının A/B testlerini otomatik olarak çalıştırın.
  • Müşteri görüşünüzü CRM'nin ötesinde web analitiği ve e-ticaret verilerine genişletin.
  • Kuruluşunuz genelinde bağlantılı müşteri deneyimleri oluşturun.
  • Müşteri verilerinizin merkezi bir merkezine dayalı olarak mesajlaşmayı otomatik olarak tetiklemek için pazarlama otomasyonunu kullanın.
  • Pazarlama otomasyonu ile işletmeniz, markanız genelinde kusursuz bir müşteri deneyimi yaratmak için pazarlama, satış ve müşteri hizmetlerini daha iyi bir araya getirebilir.
 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax