Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Hepsiburada Komisyon Oranları (2024 Güncel)

Güncelleme Tarihi: 10.01.2024

İçindekiler;

Online alışverişin oldukça arttığı günümüzde girişimciler online pazaryerlerinde ürün satarak gelirlerini arttırmaktadır. Bu noktada işletmeler Hepsiburada komisyon oranları gibi konuları sıklıkla merak etmektedir. İşletmeler bu platformlarda ürün sattığında platformun belirlediği komisyon oranlarına göre yapılacak kesintiler belirlenmektedir. İşletmeler özellikle online alışveriş sitelerinde trend olan ürünler ile satış yapan işletmeler kısa sürede karlılıklarını arttırabilmektedir. Yazımızda hepsiburada komisyon oranı konusunda bilgiler edinebilirsiniz.



Hepsiburada Komisyon Oranları

 

Hepsiburada Hakkında Bilgi

 
 

Dijitalleşen dünyada alışveriş deneyimini her geçen gün daha iyi hale getiren Hepsiburada’da her gün binlerce ürünün satışı gerçekleştirmektedir. Hepsiburada.com, 1998 yılından beri faaliyette olan yalnızca İnternet üzerinden hizmet veren alışveriş sitesidir. 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Türkiye’nin en sevilen markası, 2013 yılında ise Yılın E-ticaret sitesi seçilmiştir ve internet sitesi aylık 100 milyondan fazla ziyaret almaktadır.

 

Günümüzde ise ayda 250 milyondan fazla ziyaret ve 39 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı ile hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca Hepsiburada pazaryeri içerisinde 100 milyondan fazla ürün çeşidi ve 32 farklı kategori seçeneği bulundurmaktadır.

 

Hepsiburada komisyon hesaplama konusundan önce işletme ile ilgili bilgiler vermeye devam ediyoruz. İstanbul, Şişli'de yönetim merkezi ve Kocaeli, Gebze'de 100.000 m2 alana sahip bir operasyon merkezi bulunmaktadır. Tüm hizmetler bu merkezden sağlanmaktadır. Şirket 5000'den fazla tedarikçi firma ile çalışmaktadır. Yurt içinde Horoz Lojistik, PTT Kargo, Sürat Kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo, yurt dışında da Geopost ile anlaşmalıdır.

 

İlgili İçerik; Hepsiburada’da Mağaza Nasıl Açılır?

 

Hepsiburada Hakkında Bilgi

 

Hepsiburada Komisyon Oranları

 

Hepsiburada komisyon oranları kategoriye göre şekillenmektedir. Kategorilere göre Hepsiburada Komisyon Oranları aşağıdaki gibidir;

 
Kategori Komisyon Oranı
Altın %6
Aksesuar %18
Çanta %18
Ayakkabı %19.49
Giyim %18
Parfüm %17
Spor & Outdoor %8.47 - %18
Taraftar Ürünleri %18
Cep Telefonu %6 - ½8
Bilgisayar %7 - %15
Foto-Kamera %10 - %15
Oto Aksesuar %6 - %20
TV %6.78
Anne Bebek Ürünleri %11 - %18
Cilt bakımı %17
Makyaj %17
Petshop %14 - %17
Sağlık ve Kişisel Bakım Ürünleri %14.50 - %17
Ev Bakım Ürünleri %15
Temel Tüketim Ürünleri %17
Bahçe Ürünleri %9 - %20
Yapı Market %14 - %20
Ev tekstili %18
Mobilya %18 - %22
Zücaciye %18
Oyuncak %18
Cep Telefonu Aksesuarları %15 - %25
Oyun Konsolu %8.50 - %15
NON TV %12 - %20
Dijital Ürünler %8,5 - %8.47
 

Kaynak: Hepsiburada Kategori Bazlı Komisyon Oranları

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2024 Yeni)

 

Hepsiburada Komisyon Oranları Hakkında Bilgi

 

Hepsiburada’da En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

 

Alıcı ve satıcıyı buluşturarak aranılan her ürüne ulaşılabilmesini mümkün kılan Hepsiburada’da 20 milyondan fazla ürün çeşidiyle her gün binlerce ziyaretçiyi karşılamaktadır. Öte yandan sitede 16 milyondan fazla üyesi bulunmaktadır. Milyonlarca ürün skalası içerisinde her bütçeye uygun ürünler her özellik ve çeşitte bulunabilmektedir.

 

Hepsiburada’da milyonlarca ürün pek çok farklı kategoride satışa sunulmaktadır. Günümüzde ürün ayırt etmeksizin her ürün online sitelerden sipariş edilebilmektedir. Aşağıda bu kategorilere yer verdik.

 
  • Moda kategorisi
  • Elektronik ürün kategorisi
  • Pet shop kategorisi
  • Spor & outdoor kategorisi
  • Kozmetik & kişisel bakım kategorisi
  • Ev, yaşam, kırtasiye ve ofis ürünleri
  • Kitap, müzik, film & hobi kategorisi
  • Ev, yaşam, kırtasiye & ofis kategorisi
  • Anne, bebek & oyuncak kategorisi
  • Oto, bahçe & yapı market kategorisi
  • Süpermarket kategorisi
 
İlgili İçerik; Hepsiburada’da En Çok Satılan Ürünlerin Listesi


Hepsiburada En Çok Satılan Ürünler

 

Ticimax ve Pazaryeri Entegrasyonunun Avantajları Nelerdir?

 

E-ticaret sitenizin başarılı olmasının en büyük araçlarından biri de pazaryerleridir. Pazaryeri entegrasyonu ile ürünleriniz daha fazla kişiye ulaşacak ve marka bilinirliğiniz bu sayede artacaktır. Bu kanallardan kazanacağınız müşterileri aynı zamanda kendi sitenize de çekerek sadık müşteriler kazanabilirsiniz. Ticimax'ın gelişmiş e-ticaret altyapısı ile hiçbir aracı olmadan tek panel üzerinden çift yönlü olarak Hepsiburada ile kolay ve hızlıca entegrasyon tamamlanmaktadır.

 

Hepsiburada entegrasyonu avantajlarına bakıldığında;

 
  • Aracısız tek panel üzerinden ürün aktarımı
  • Tek panel üzerinden stok kontrolü
  • Stokların eşzamanlı olarak her iki alandan da düşmesi
  • Zaman ve maliyetten tasarruf etme
  • Siparişleri tek panelden takip etme
  • Tek panel üzerinden faturalandırma
 

İlgili İçerik; E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir, Nasıl Çalışır?



Hepsiburada Ticimax Pazaryeri Entegrasyonu

 

Hepsiburada’da Nasıl Mağaza Açılır?

 

Hepsiburada mağaza açma komisyonu dediğimizde; aylık olarak bir ücretlendirme bulunmamaktadır. Satılan ürün başına kesilen komisyonlar ile mağazacılık faaliyetlerinizi sürdürebilirsiniz. Hepsiburada’da mağaza açarken ön başvurunuz gerçekleştirmenizin ardından gerekli belgeleri yüklemeniz talep edilecektir. Hepsiburada ürün satmak için gerekli belgeleri şöyle sıraladık;

 
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Faaliyet belgesi
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Sözleşme belgesi
  • Ek pazar yeri formu
 

Şahıs şirketi sahibiyseniz ve firmanız ticaret odasına kayıtlı değilse ticaret sicil gazetenizi yüklemenize gerek bulunmamaktadır. Hepsiburada talep ettiği belgeleri inceledikten sonra eksiklere dair dönüş yapmakta veya herhangi bir sorun mevcut değilse mağaza açma talebinizi onaylamaktadır.

 

Hepsiburada Pazaryeri Hakkında Sık Sorulan Sorular

 

Hepsiburada Komisyon Oranları yazımızın bu kısmında Hepsiburada pazaryeri hakkında sıkça sorulan soruları, neden önemli olduklarını ve bu soruların cevapları hakkında bilgiler vereceğiz.

 

Hepsiburada Kargo Ücretini Kim Öder?

 

Hepsiburada pazaryeri kullanıcıları toplam sepet tutarları 75 TL ve üzerinde ise kargo ücreti ödememektedir.

 

Hepsiburada Komisyon Kesintisi Nasıl Hesaplanır?

 

Hepsiburada satıcılarının sattıkları ürünlerden kesilecek komisyonlarını hesaplamaları için 'Komisyon = Satış fiyatı * Komisyon oranı (%)' formülünü kullanmaları gerekmektedir.

 

Örneğin aksesuar kategorisinde (%18 Komisyon Oranı) 800TL'lik bir ürünün komisyon tutarı 800(18/100)=14,39 TL'dir.

 

Komisyon Oranlarını Nasıl Görüntüleyebilirim?

 

Hepsiburada pazaryeri kategori bazında komisyon oranlarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Kadın girişimciler için komisyon indirimi var mı?

 

Hepsiburada'da kadın girişimciler için komisyon indirimi bulunmaktadır. Hepsiburada kadın girişimci desteği 10.000 TL'lik satışa kadar %50 komisyon indirimi olarak verilmektedir.

 

Genç girişimciler için komisyon indirimi var mı?

 

Genç girişimciler için Hepsiburada'da komisyon indirimi bulunmamaktadır.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax