Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Trendyol Komisyon Oranları ve Trendyol Komisyon Hesaplama

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

Trendyol’da satış yapanlar sattıkları ürünlerin bulunduğu kategoriye, ürünün markasına ve ürünün türüne göre belirlenen Trendyol komisyon oranları üzerinden ödeme yapmaktadır. Trendyol komisyon kesintileri her zaman satıcıların hakkedişleri içerisinde yer alır. Yani kısacası bir satıcının satış yaptığı dönemdeki ödemesi gereken Trendyol komisyon kesintisi düşülerek satıcı hakkedişleri hesaplanmaktadır.
 

Trendyol’da Satış Yapmak  isteyen markaların gelirleri ödeyecekleri komisyon oranına göre farklılaşabileceği için Trendyol’da mağaza açacak olan kişi ve işletmelerin ilk olarak ürün ve hizmetlere karar vermesi gerekmektedir.


Trendyol Komisyon Oranları adlı bu yazımızda sizlere Trendyol’dan satış yapan ve yapacak olan markalar için kategorilere ve ürünlere göre farklılaşan komisyon oranlarından bahsedeceğiz. Bununla beraber Trendyol komisyon hesaplama ile de sizlere bilgi vereceğiz.

 

Trendyol Komisyon Oranı Nedir?

 

Trendyol komisyon oranı, Trendyol’da satış yapan işletmelerin sattıkları her ürün için ürünün bulunduğu kategoriye göre belirlenen komisyon tutarına verilen isimdir.

 

Satış Kategorisine Göre Trendyol Komisyon Oranları

 
Kategori Trendyol Komisyon Oranı

Altın (İşlenmemiş)

%5

Aksesuar

%21 - %22

Ayakkabı ve Çanta

%21- %23

Çocuk

%16

Bahçe ve Yapı Market

%10,50 - %21

Dijital Kod ve Ürünler

%3 - %10

Ev ve Dekorasyon

%10 - %20

Giyim

%21

Hobi ve Eğlence

%10 - %18

Kırtasiye Malzemeleri

%6 - %18

Otomobil ve Motosiklet

%7 - %14

Kozmetik ve Kişisel Bakım

%11 - %14

Mobilya

%17 - %20

Spor

%10 - %14

Süper Market

%8 - %17

Elektronik

%5 - %25
 

Satıcı Göre Trendyol Satıcı Komisyon Oranları

 Trendyol Komisyonu Nasıl Alınır
 

Trendyol Satıcıları belirli görevleri tamamlayarak satıcı seviyeleri elde etmektedir ve Trendyol komisyon oranları satıcı seviyelerine göre de farklılık göstermektedir Trendyol’da altın ve elmas yani 4. Ve 5. Seviye satıcılar olmaktadır. Satıcı Seviyesine Göre Trendyol Komisyon Oranları şu şekildedir.

 

Kategori

Normal Komisyon Oranı

4. Seviye Satıcı Komisyon Oranı

5.Seviye Satıcı Komisyon Oranı

Çocuk

%16

%12,80

%12,80

Bahçe ve Yapı Market

%10,50 - %21

%8,40 - %16,80

%8,40 - %16,80

Ev ve Dekorasyon

%10 - %20

%10 – 16

%10 - 15

Hobi ve Eğlence

%10 - %18

%9- %15

%9- %15

Kırtasiye Malzemeleri

%6 - %18

%5 - %16

%5 - %16

Otomobil ve Motosiklet

%7 - %14

%5,60- %11,20

%5,60- %11,20

Mobilya

%17 - %20

%14

%11

Spor

%10 - %14

%8,80 - %11,20

%8,80 - %11,20

Elektronik

%5 - %25

%4 - %22

%3,50 - %22
 

Not: Yukarıda yer almayan kategorilerde satıcı seviyesine göre bir komisyon indirimi yapılmamaktadır.

 

İlgili İçerik; Trendyol’a Ürün Yükleme Nasıl Yapılır?

 

Trendyol Komisyon Hesaplama Nasıl Yapılır?

 
Trendyol Komisyon Hesaplama Nasıl Yapılır
 

Trendyol komisyon hesaplama ilgili ürünün bulunduğu kategoriye göre yapılmaktadır ve ürünün bulunduğu kategoriye göre ödenecek olan komisyon farklılık gösterir. Trendyol’da Ayakkabı ve Çanta satan bir satıcının ödeyeceği komisyon oranı %23 iken oyuncak satan bir satıcının ise ödeyeceği komisyon tutarı %16’dır.

 

Trendyol Komisyon Kesintisi= (Ürün Satış Fiyatı / 100) x Komisyon oranı formülü ile bulunmaktadır.

 

Trendyol Komisyon Hesaplamasına iki örnek ile daha detaylı bir şekilde bakalım.

 

Bir satıcının Trendyol’dan Ayakkabı ve Çanta kategorisinde satış yaptığını ele alalım. İlgili satıcının 200 TL’lik yaptığı bir satıştan Trendyol’a ödemesi gereken kesintisi:

 

Trendyol Komisyon Kesintisi= (200/100)x23 formülü üzerinden 46 TL olarak bulunacaktır. İlgili satışın kargo bedelinin 15 TL olduğunu düşündüğümüzde ise Trendyol ilgili ürünün vade süresi dolduğunda satıcıya 200 – 46 – 15 formülü üzerinden hesaplama yapacak ve hak ediş bedeli olarak ödeme döneminde satıcıya sipariş için 139 TL ödeyecektir.

 

Çocuk oyuncakları kategorisinde 200 TL’lik satış yapan ve 15 TL kargo bedeli ödeyen bir satıcı üzerinden ele alırsak:

 

Trendyol Komisyon Kesintisi= ( Ürün Satış Fiyatı / 100 ) x Komisyon oranı formülü ile; (200/100) x 16 formülü ile komisyon tutarı 32 TL olarak bulunacaktır. Kargo ücreti de dahil edildiğinde satıcının alacağı;   Hakkediş Tutarı= 200 – 32 – 15 formülü ile bulunacak ve satıcıya 153 TL ödeme yapılacaktır.

 

İlgili İçerik; Trendyol Kampanya Yönetimi İpuçları

 

Trendyol Satıcı Komisyon Kesintisi Nasıl Yapılır?

 

Trendyol komisyon kesintisi, Trendyol’da satış yapanların satıcı sözleşmesinde ve komisyon tablosunda belirtilen oranlar üzerinden hesaplanır. Trendyol komisyon kesintisi ise satıcıların toplam satış tutarlarını oluşturan ürünlerin komisyonları ve kargo ücretleri hesaplanarak kesilir ve Trendyol hak edişi olarak satıcılara ödenir.

 

Trendyol Komisyon Faturası Nerede Bulunur?

Trendyol Satıcı Komisyonu Nedir
 

Trendyol komisyon faturası Trendyol partner üzerinde yer alır. Satıcılar Trendyol Satıcı hesabına giriş yaparak “Finans – Fatura Listeleme” sekmesi üzerinde yer alan Komisyon Faturalarına ulaşabilmektedir. Trendyol’un sizlere kestiği komisyon faturası KDV dahil olarak kesilmektedir.

 

İlgili İçerik; Trendyol SEO Teknikleri

 

Trendyol Yemek Komisyon Oranları Nelerdir?

 

Trendyol yemek üzerinden satış yapan satıcılar da komisyon ödemesi yapmaktadır. Trendyol yemek komisyon oranları ilk ay %30 ikinci aydan itibaren ise %38 üzerinden hesaplanmaktadır.

 

Trendyol pazaryerinden satış yapan satıcılar gibi Trendyol komisyon oranları da hesaplanarak satıcıların hakkediş tutarı belirlenmektedir.

 

Trendyol Satıcılardan Ne Kadar Komisyon Alıyor?


 Trendyol Komisyon Oranları Nasıldır
 

Trendyol satıcılardan, satış yapılan kategoriye göre %3 - %25 arasında komisyon almaktadır.

 

Trendyol Giyim Komisyon Oranları Nedir?

 

Trendyol giyim komisyon oranları %21 oranında belirlenmiştir. Yani hem giyim kategorisinde hem de Trendyol tekstil komisyon oranlarının %21 olduğu bilinir.

 

Trendyol Gıda Komisyon Oranları Nedir?

 

Trendyol gıda ürünleri süpermarket kategorisinde yer alır. Süpermarket kategorisindeki ürünlerin komisyon oranı %8 - %17 arasında farklılık gösterir. Kategorideki en düşük komisyona sahip olan ürün %8 komisyon oranı ile Sıvı Yağdır.

 

İlgili İçerik; Trendyol Mağaza Açma

 

Trendyol Takı Komisyon Oranları Nedir?

 

Trendyol’dan takı satmak isteyen kişi ve işletmeler aksesuar kategorisinde satış yapmaktadır. Aksesuar kategorisinden yapılan satışlarda Trendyol takı komisyon oranları %21 - %22 oranında farklılık göstermektedir.

 

Trendyol Komisyon Oranı Nasıl Azalır?

 

Trendyol’da satış yapan kişi ve işletmeler belirli kampanya dönemlerinde indirimli bir şekilde komisyon ödemesi yapmaktadır. Sevgililer günü, anneler günü, black friday gibi özel günlerin yanı sıra markalar belirli aralıklarla Trendyol tarafından düzenlenen kampanyalara katılarak da uygun oralarda komisyon ödemektedir.

 

Örneğin; Çocuk kategorisi özelinde düzenlenen bir kampanyada komisyon oranı %16 olmasına rağmen Trendyol belirli şartları yerine getiren ve kampanyada indirimli bir şekilde satış yapan satıcılar için %10’a komisyon oranını düşürebilmektedir. Buradaki indirimli komisyon oranı Trendyol tarafından belirlenmektedir.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapmak

 

Ticimax ile Trendyol Hakedişlerinizi Takip Edin

 

 

Sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret altyapısını tercih edebilirsiniz. Ticimax çok yönlü pazaryeri entegrasyonları içerisinde yer alan Trendyol Entegrasyonu’nu kullanarak Trendyol mağazanızı ve e-ticaret sitenizi tek panel üzerinden yönetebilirken, kategori eşleştirme, iade ve iptal takibi, ürün stok aktarımı, fiyat güncelleme işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

 

Çok Yönlü Trendyol Pazaryeri Entegrasyonu içerisinde yer alan hakkediş raporları sayesinde Trendyol üzerinden sattığınız ürünlerden doğan kesintileri ve komisyon oranlarını detaylı bir şekilde görüntüleyebilir ve tek bir panel üzerinden mali süreçlerinizi yönetebilirsiniz.

 

Çok Yönlü Trendyol Pazaryeri Entegrasyonunu kullanmak için e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurabilir veya var olan sitenizi hızlı bir şekilde Ticimax e-ticaret altyapısına taşıyabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax