Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Babalar Günü Kampanya Yönetimi

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Her yıl haziran ayının üçüncü pazarında kutlanan Babalar Günü, e-ticaret firmaları için önemli olan özel günler arasında yer almaktadır. Babalar gününde birçok e-ticaret firması farklı konseptlerde kampanyalar üreterek indirimli bir şekilde ürün satışı gerçekleştirmektedir.

 

Babalar günü kampanyaları sayesinde e-ticaret firmalarının satışları hızlı bir şekilde artmaktadır. Bununla beraber kampanyalar sayesinde işletmeler potansiyel müşterilerini mevcut müşterilere mevcut müşterilerini ise sadık müşterilere daha kolay çevirebilmektedir. Fakat firmaların bunu yapabilmesi için kampanya yönetimini başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

Babalar Gününde Başarılı Kampanya Yönetimi İçin İpuçları adlı bu yazımızda babalar günü için hazırlık yapacak e-ticaret firmalarının kampanya yönetimi yaparken neleri göz önünde bulundurması gerektiğinden sizlere bahsedeceğiz. Bununla beraber ne tür kampanyalar düzenleyebileceğiniz ve bu kampanyalarda nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.

 

Babalar Günü Başarılı Kampanya İpuçları

 

Babalar Günü Kampanyalarınızda Ürün Stoklarınıza Önem Verin

 

Babalar günü kampanyaları alışveriş yoğunluğunun yaşandığı bir dönemdir. Bu nedenle kampanya dönemi öncesinde e-ticaret firmalarının ürün tedariğine yönelik çalışmalar yapması gerekmektedir. Babalar günü kampanyaları için hazırlık yapmak isteyen e-ticaret firmalarının ürün tedariği konusunda yapması gereken çalışmalar şunlardır;

 
  • E-ticaret sitenizde en çok ve en az satan ürünlerinizi belirleyin.
  • Babalar günü hediyeleri olarak satılabilecek olan ürünlerinizi belirleyin ve bu ürünlerin elinizdeki stoğu azsa tedarikçiniz ile görüşerek ürünlerin stoklarını arttırın.
  • Babalar günü kampanyaları için birden fazla tedarikçi ile çalışmaya özen gösterin. Bu e-ticaret süreçlerinizde aksamalar yaşanmasının önüne geçecektir.
  • En çok satan ürünlerinizi belirledikten sonra bu ürünler ile en az satan ürünlerinizin de satışını arttırmak için kampanya türlerinizde çeşitlilik yapın.
 

Böylece hem ürün satışlarınızı arttırabilir hem de e-ticaret firmanızda en az satan ürünlerin stoğunu hızlı bir şekilde eritme fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Stok Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

Babalar Günü Ürün Stok Önemi

 

Kampanyalarınız İçin Konseptler Yaratın

 

E-ticaret firmaları babalar günü kampanyalarında satışlarını arttırmak için bir kampanya modeli ile hareket edebildiği gibi birden fazla kampanya da düzenleyerek satışlarını arttırmayı hedeflemektedir. Fakat yalnızca bir kategoride satış yapmak istemiyorsanız babalar günü kampanyalarınız için birden fazla konsept yaratabilir ve farklı kampanya modelleri ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Babalar günü kampanya önerileri bulmak için e-ticarette en çok kullanılan kampanya modellerine göz atabilirsiniz. Genellikle e-ticarette en çok kullanılan kampanya modelleri şunlardır;

 
  • 3 Al 2 Öde
  • 100 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo
  • 200 TL ve üzeri alışverişlerde 10 TL indirim
  • X üründen Alana Y ürününde %5 İndirim
  • Havale ile Yapılan Ödemelerde %2 İndirim
  • X ürününden alana Y kategorisindeki ürünlerde %10 indirim
  • X ürününü alana Y ürün Bedava
 

Gibi kampanya modelleri e-ticarette en çok kullanılan kampanya türleridir. Sizler de e-ticaret sitenizin babalar günü satışlarını arttırmak istiyorsanız bu tür konseptler yaratarak kampanyalarınızı şekillendirebilir ve daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En Etkili 5 Yeniden Pazarlama Yöntemi (2023 Yeni)

 

Babalar Günü Başarılı Kampanya Konseptleri

 

Kampanyalarınızı Yapacağınız Platformlara Karar Verin

 

Günümüzde birçok e-ticaret firması kampanya yönetimi yaparken farklı platformlarda kendilerini göstermektedir. Bazı e-ticaret firmaları kendi e-ticaret siteleri üzerinden satış yaparken bazı e-ticaret firmaları ise pazaryeri kampanyalarına katılarak satışlarını gerçekleştirmektedir.

 

Babalar günü kampanyaları düzenleyecek olan e-ticaret firmalarının ilk olarak bu kampanyayı hangi platform üzerinden yürüteceklerine karar vermesi oldukça önemlidir. Çünkü her iki platformdan da kampanya düzenlemenin firmalara sağladığı belirli avantajları vardır.

 
  • Babalar günü hediye kampanyalarınızı e-ticaret siteniz üzerinden düzenleyerek e-ticaret sitenizin ziyaretçi sayısını ve dönüşüm oranlarını arttırabilirsiniz.
  • Kampanyalarınızı e-ticaret sitenizden yürüttüğünüz takdirde potansiyel müşterilerinizi mevcut müşterilere, mevcut müşterilerinizi de kalıcı müşterilere daha kolay bir şekilde dönüştürebilirsiniz.
  • E-ticaret siteniz üzerinden düzenlediğiniz babalar günü hediye kampanyaları sayesinde marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.
  • Pazaryeri platformları babalar günü gibi özel kampanya dönemlerde satıcılarını desteklemek için komisyon indirimi, termin süresi uzatma gibi desteklerde bulunduğu için bu dönemde pazaryeri platformlarından yapacağınız satışların sayısını arttırabilirsiniz.
  • Pazaryeri kampanyaları sayesinde firmanızın birçok müşteriye ulaşmasını sağlayabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

Yalnızca kendi e-ticaret siteniz üzerinden satış yapan bir firmaysanız pazaryeri entegrasyonlarından yararlanarak bu döneme özel pazaryerlerinden de satış yapmayı düşünebilirsiniz. Bununla beraber yalnızca pazaryeri platformlarında satış yapıyorsanız babalar günü kampanyaları öncesinde e-ticaret sitenizi kurabilir ve satış sayınızı daha hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

Babalar Günü Kampanya Platformaları

 

Kampanyalarınız İçin SEO Çalışmaları Yapın

 

Babalar Gününde Başarılı Kampanya Yönetimi İçin İpuçları arasında sizlerle paylaşacağımız başka bir ipucu da SEO çalışmalarına yönelik yapmanız gerekenler hakkında. Günümüzde internetten ürün satın almak isteyen birçok kişi ilk aramalarını arama motorları üzerinde gerçekleştiriyor. Arama motoru optimizasyonu çalışmaları yapan birçok e-ticaret firması ise bu dönemde satışlarını hızlı bir şekilde arttırabiliyor. Babalar gününde kampanya yönetimi yaparken SEO çalışmaları ile ön planda olmak istiyorsanız;

 
  • Babalar günü hediyeleri, babalar günü kampanyaları, babalar günü telefon kampanyaları gibi sektörünüze yönelik anahtar kelimeleri ölçümleyebilir ve bu anahtar kelimeleri içeren içerikler üretebilirsiniz.
  • Babalar günü kampanyaları sayfanız için özel backlink çalışmaları yapabilir ve linklerinizin otoritesini kuvvetlendirebilirsiniz.
  • Babalar günü kampanyalarınız ile satışlarınızı arttırmak istiyorsanız sayfa içi görsel, metin ve kod optimizasyonu yaparak sayfalarınızın hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapan kişilerin büyük bölümü 2-3 saniye içerisinde yüklenen siteler üzerinden alışverişlerini gerçekleştiriyor.
 

E-ticaret sitenizin babalar günü kampanyaları için yapacağınız bu tür seo çalışmaları sayesinde sitenizin ziyaretçi sayısını ve dönüşüm oranlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

Babalar Günü Kampanya SEO
 

Babalar Günü Kampanyalarınız İçin Google Ads Reklamları Verin

 

E-ticaret firmalarının ürün ve kampanyalarını duyurmak için yaptığı çalışmalardan biri de Google Adwords reklamlarıdır. Genellikle e-ticaret firmaları babalar gününe özel belirleyecekleri babalar günü indirimleri, babalar günü kampanyaları, babalar günü hediyeleri gibi anahtar kelimeler için Google’a reklam vererek satışlarını arttırabilmektedir. E-ticaret firmanız için sizler de bu çalışmayı yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz. Google ADS reklamları vermek için;

 
  • İlk olarak anahtar kelime araştırması yapın.
  • Hedef kitlenizi analiz edin.
  • Rakiplerinizin reklam bütçesini göz önünde bulundurarak bir reklam verin.
 
 

Böylece başarılı bir şekilde Google ADS reklamları verebilir ve kampanyalarınızı daha çok kişiye ulaştırabilirsiniz.



Babalar Günü Kampanya Google Adwords
 

Sosyal Medya Platformlarında Kampanyalarınızı Duyurun

 

Babalar Gününde Başarılı Kampanya Yönetimi İçin İpuçları arasında sizlere vereceğimiz başka bir ipucu da Sosyal Medya Reklamlarına yönelik. Günümüzde sosyal medya kullanımının artış göstermesi e-ticaret firmalarının bu platformları satış kanalı olarak kullanmasını beraberinde getirdi. Artık bir çok e-ticaret firması ürün ve kampanyalarını daha fazla kişiye ulaştırmak için sosyal medya platformları üzerinden reklamlar veriyor.

 

Sizler de babalar gününde kampanya yönetimi yapmak ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında reklamlar verebilirsiniz. Bununla beraber kampanyalarınızı desteklemek için Influencer marketing çalışmaları yapabilir ve ürünü ve kampanyalarınızın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Reklamları için Ne Kadar Ücret Gerekiyor?

 

İlgili İçerik; Instagram'a Reklam Nasıl Verilir

 

Babalar Günü Sosyal Medya Kampanyaları

 

Ticimax ile Babalar Günü Kampanyalarınızı Hızlı Bir Şekilde Yürütün

 

Babalar günü kampanya yönetimi yapmak isteyen birçok e-ticaret firmasının en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de hızlı bir şekilde babalar günü kampanyalarınızı yürütebilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan 250’den fazla kampanya konsepti ile babalar günü kampanyalarınızı düzenleyebilir ve pazarlama modülleri sayesinde sosyal medya ve Adwords reklamları vererek kampanyalarınızı hedef kitlenize duyurabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax