Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 10.05.2023

İçindekiler;

Kurumsal bir web sitesi olan ya da online alışveriş sitesi açarak e-ticaret yapan her marka belirli dijital pazarlama stratejileri ile hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmayı amaçlar. Markalar hedef kitlelerine ulaşarak marka bilinirliğini artırmak ve daha fazla satış yapmak ister. Sosyal Medya Pazarlamasından E-mail Marketing’e, Google Ads reklamlarından SEO’ya kadar olan her çalışma markaların bu amaçlara ulaşmak için yaptığı dijital pazarlama çalışmalarıdır.

 

Genellikle sosyal medya pazarlaması, Google Ads gibi dijital pazarlama yöntemleri daha çok bütçe gerektiren dijital pazarlama çalışmaları olduğu için günümüzde birçok marka SEO çalışmalarına önem vermektedir. SEO çalışmaları ile Google’da görünür olmak isteyen markaların da en önem vermesi gereken süreçler arasında SEO Analizi yer alır.

 

SEO Analizi ne kadar profesyonel bir şekilde yapılırsa markaların arama motoru optimizasyonu çalışmalarında başarılı olabilmeleri o kadar hızlı olacaktır.

 

SEO Analizi Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda SEO analizi yapmak isteyen kişi ve markaların izlemesi gereken seo stratejileri hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında bilgi edinerek başarılı SEO çalışmaları yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yeni Başlayanlar İçin Arama Motoru Optimizasyonu

 

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

 

SEO Analizi Nedir?

 

Seo analizi, bir web sitesi ya da e-ticaret sitesi bulunan kişi ve işletmelerin arama motorlarında ön plana çıkabilmek için sitelerinde yer alan problemleri analiz etmesine verilen isimdir.

 

Seo analizi çalışmalarında SEO analiz araçları kullanan işletmeler anahtar kelime analizi, backlink analizi, başlık ve meta açıklaması, site map gibi alanlarda analiz yapabilmektedir.

 

SEO Analizi Nedir?

 

Google Sıralama Takibi Yapın

 

SEO Analizi yaparken ilk olarak markaların yapması gereken çalışma Google Sıralama Takibi olmalıdır. Çünkü arama motoru optimizasyonu çalışmalarının asıl amacı Google arama sonuçlarında ilk sıralara çıkmaktır. Bu nedenle SEO Çalışmalarındaki başarısını görmek isteyen her markanın ilk olarak Google sıralamalarını kontrol etmesi gerekir.

 
  • Ahrefs
  • Semrush
 

Gibi analiz araçları içerisinde yer alan özellikler sayesinde markalar ilk olarak belirli anahtar kelimelerde hangi sırada yer aldığını tespit edebilmektedir. Bunun yanı sıra Google Chrome uygulaması için kullanılan SERP sonuçları gibi toolar da bulunmaktadır. Sizler de ilk olarak Ahrefs ve Semrush ile sitenizi bağlayabilir ve sizin için önemli olan kelimeleri ekleyerek sıralama takibini yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret SEO Teknikleri

 

SEO Analizi Google Sıralama Takibi Nasıl Yapılır

 

Sıralamalarınızın Düşük Olduğu Sayfalardaki İçerik Kalitesini Analiz Edin

 

SEO Analizi çalışmalarında bir sayfanın sıralamasını etkileyen en önemli unsurların başında içerik kalitesi yer almaktadır. Genellikle içerik kalitesi iyi olan sayfalar Google’da daha kolay ve hızlı bir şekilde ön plana çıkarken içerik kalitesinde problem olan sayfalar ise arama sonuçlarında alt sıralarda yer alır.

 

Bu nedenle her markanın içerik analizi yapması oldukça önemlidir. SEO Analizinin önemli bir parçası olan içerik analizini yaparken de markaların:

 
  • Başlık
  • Alt Başlık
  • URL
  • İçerik uzunluğu
  • Anahtar kelime yoğunluğu
  • Görseller
  • Backlinkler
 

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir. Bununla beraber içeriklerin daha kaliteli olması için meta tag ve meta descriptionlara da önem verilmesi gerekmektedir.

 

SEO Analizi Google Sıralası Nasıl Yükseltilir

 

Sayfada Yer Alan Başlık ve Alt Başlıkları Önemseyin

 

SEO Sıralamalarında bir sayfanın yükselmesini engelleyen en önemli etkenlerden birisi sayfalar içerisinde yer alan başlık ve alt başlıklardır. Genellikle bir sayfa içerisinde h1, h2 ve h3 etiketlerinin kullanılması gerekmektedir. Fakat başlık etiketlerini kullanırken markaların dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunur.

 
  • Her sayfada yalnızca bir adet h1 etiketine sahip başlık olmalıdır.
  • İçeriğinizin konusu ile ilgili olan alt başlıklar ise h2 etiketi ile kaleme alınmalıdır.
  • İçerikle ilgili çok önemli olmayan fakat kullanılması gereken başlıklarda h3 etiketi ile işaretlenmelidir.
 

Başlık etiketlerindeki hiyerarşinin doğru kurulup kurulmadığını seo analizi yaparken kontrol etmeniz indexlenme sürenizi kısaltacak ve sayfalarınızın yanlış indexlenme ihtimalini ortadan kaldıracaktır.

 

SEO Analizi Sayfa Başlık ve Alt Başlık Yapısı

 

İçeriğinizin Semantik Olup Olmadığına Karar Verin

 

Son dönemlerde seo uzmanları tarafından yapılan çalışmalar semantik içeriklerin Google arama sonuçlarında daha kolay ön plana çıktığını gösteriyor. Bu nedenle seo analizi yaparken markaların içeriklerinin semantik olup olmadığını da kontrol etmesi gerekiyor.

 

Semantik içerikler bir konuyu her detayı ile ele alan içeriklere verilen isimdir. Örneğin e-ticaret ile ilgili semantik bir içerik yazmak için:

 
  • E-ticaret nedir
  • E-ticaret nasıl yapılır
  • E-ticaret için şirket nasıl kurulur
  • E-ticaretin maliyeti nedir
 

Vb. birçok alt başlık halinde bu içeriğinizi hazırlayabilir ve farklı anahtar kelimelerde sitenizi ön plana çıkarabilirsiniz. SEO analizi yaparken de içeriklerinizin semantik olup olmadığını analiz edebilir ve böylece semantik içerik stratejisi geliştirerek sıralamalarınızı yükseltebilirsiniz.

 

SEO Analizi Semantik İçerik Nedir

 

İçeriklerinizde Kullandığınız Anahtar Kelimeleri Kontrol Edin

 

SEO uyumlu içeriklerin belirli bir anahtar kelime yoğunluğuna sahip olması gerekir. Arama Motoru Optimizasyonu Uzmanları çoğu zaman anahtar kelime yoğunluğunun %1- %2 arasında olmasını önerir. Örneğin 1000 kelimelik bir içerikte anahtar kelimesinin 10 kere geçirilmesi gerekir ya da bazı uzmanlara göre bu oran 10-20 arasındadır.

 

Bir içerikte bu oran aşıldığı takdirde Google arama botları sitenizin spam olarak algılayabilir ve bu durum seo çalışmalarınızın başarısız sonuçlanmasına neden olabilir. Bu nedenle seo analizi yaparken içeriklerinizde kullandığınız anahtar kelimeleri ve anahtar kelime yoğunluğunu analiz etmeye ve problemli olan içerikleri optimize etmeye özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Sıralamalarınızın Düşük Olduğu Sayfalardaki İçerik Kalitesini Analiz Edin

 

SEO Analizi Anahtar Kelime Kullanımı

 

Görseller Alt Başlıklarına Bakın

 

SEO uyumlu bir içerikte görsel ve video gibi unsurların da yer alması gerekiyor. Genellikle bir içeriğe görsel ve video eklerken onlar için de seo çalışmaları yapmanız gerekiyor. Görsel optimizasyonu yapıldığı takdirde görsel arama sonuçlarında siteniz daha kolay bir şekilde ön plana çıkıyor. Bu nedenle görsellerin URL yapısı, görsellerde kullanılan alt etiketler ve görsel açıklamaları gibi alanların da seo analizi içerisine dahil edilmesi gerekiyor.

 

SEO Analizi Sayfa Görsel Ant Başlıkları

 

Site Hızınızı Kontrol Edin ve Optimizasyon Yapın

 

Site hızı bir internet sitesinin kaç saniyede yüklendiğini gösteren bir metriktir. Genellikle bu hızın 1-3 saniye arasında olması gerekir. Aksi halde seo çalışmalarında başarısız olmanız mümkündür. Bu nedenle seo analizi yapacak olan firmaların page speed insight kullanarak site yüklenme sürelerini analiz etmesi gerekir. Site yüklenme süresi 1-3 saniyeyi aşıyorsa bu noktada aldığınız rapordaki adımları uygulayarak yüklenme süresini optimize etmeye yönelik çalışmalar yapmanız gerekmektedir.

 

SEO Analizi Site Hızı Optimizasyonu Nedir

 

Backlinkere Göz Atın

 

SEO çalışmalarında önemli bir unsur olan backlinkler markaların farklı siteler üzerinden aldığı referans linklerine verilen isimdir. Çoğu zaman markalar bu çalışmaları bireysel olarak yaparken çoğu zaman da spam backlinkler ile karşı karşıya kalabilmektedir.

 

SEO sıralamalarının olumsuz etkilenmemesi için işletmelerin bu noktada aldıkları backlinkleri analiz etmesi ve spam olabilecek backlinkleri reddetmesi gerekmektedir. Backlink analizi yaparken işletmeler çoğu zaman Ahrefs, Google Search Console ve Semrush gibi araçları kullanmaktadır. 



SEO Analizi Backlink Nasıl Yapılır

 

Ticimax ile E-ticaret SEO’sunda Başarıyı Yakalayın

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax ile çalışmaya başlayarak profesyonel bir alt yapı ile çalışmanın kolaylığını tadabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısı içerisinde yer alan en gelişmiş seo modülü sayesinde e-ticaret sitenizin arama motoru optimizasyonu çalışmalarını profesyonel ve hızlıca yapabilir ve sitenizi Google’da üst sıralara taşıyarak hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Gelişmiş SEO Uygulamaları

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax