Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kategori Açıklamaları Nasıl Yazılmalı?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret firmalarının sitelerinde yaptığı birçok çalışma bulunmaktadır. Firmaların yaptığı çalışmalardan biri de ürünlere yönelik metin açıklamaları ve ürün kategorilerine yönelik kategori açıklamalıdır.

 

Firmaların e-ticaret sitelerinin kategorilerini Google’da ön plana çıkarmak için yazdığı kategori açıklamaları için titiz bir şekilde çalışmak oldukça önemlidir. Kategori açıklama metni Kategori Açıklamaları Nasıl Yazılmalı adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret sitenizin kategori açıklamalarını yazarken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini ve bu metinleri nasıl yazmanız gerektiğini anlatacağız.

 

Kategori Açıklamaları Nasıl Yazılmalı?

 

Kategori Açıklaması Nedir?

 

Kategoriler e-ticaret firmalarının sitelerine girildiğinde ürünlerin satışının yaptığı sayfalardır. Kategori açıklamaları ise ürün gruplarının toplandığı kategoriler hakkında genel bilgi veren açıklamalardır.

 

Örneğin; e-ticaret sitelerinden giyim üzerine satış yapan bir firmanın kategorileri içerisinde kadın gömlekleri adında bir kategori bulunmaktadır. Bu kategori içerisinde ürünler ve markalar hakkında genel bilgi veren açıklamalar ise kategori açıklamalarıdır.

   

E-ticaret Sitelerinde Kategori Açıklamalarının Önemi

 

E-ticaret firmaları tarafından yazılan kategori açıklamalarının firmalar için önemi oldukça önemlidir. Yazımızın bu bölümünde sizlere e-ticaret sitelerinde kategori açıklamalarının önemi hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • Kategori açıklamaları e-ticaret sitelerine giren kişilerin kategorileri hakkında bilgi almasına olanak sağlamaktadır.
  • Kategori açıklamaları sayesinde e-ticaret firmalarının Google sıralamalarında ilgili kategorilerini ön plana çıkarması kolaylaşmaktadır.
  • Kategori açıklamaları ile firmalar ziyaretçilerine ilgili kategori hakkında giriş bilgisi sunmaktadır.
  • Bu kategoride yer alan ürünlerin faydaları hakkında ve tüketicilere ne kazandırdığı hakkında bilgi vermektedir.
  • Genellikle kategori açıklamalarından ürün kategorisi hakkında bilgi alan kişiler satın alma kararını daha kolay vermektedir.
 

Kategori Açıklamaları Önemi

 

Kategori Açıklaması Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

E-ticaret firmaları için oldukça önemli açıklamalar olan kategori açıklamalarını yazarken dikkat edilmesi gereken birçok unsur bulunmaktadır. Kategori açıklamaları nasıl yazılmalı adlı yazımızın bu bölümünde kategori açıklaması yazarken neler göz önünde bulundurmalı ve bu açıklamalar nasıl yazılmalı bunlardan bahsedeceğiz. E-ticaret firmaları kategori açıklaması yazarken birçok şeye dikkat etmelidir. Genellikle bir e-ticaret firmasının kategori açıklaması yazarken dikkat etmesi gereken şeyler;

 
  • E-ticaret sitesinin beklentileri ve Duruşu
  • Firmaların hedeflediği anahtar kelimeler ve arama hacmi yüksek olan diğer anahtar kelimeler
  • E-ticaret sitesinin satışını yaptığı markalar
  • Genel ürünlere yönelik bilgiler
  • Call to action metinlerinin yazılması
 

Kategori açıklamalarında dikkat edilmesi gereken şeylerdir. Şimdi gelin hep beraber bu planlamayı yaparken tek tek neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine bakalım.

 

Kategori Açıklamaları Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

E-ticaret Sitenizin Beklentilerini ve Duruşunu Göz Önünde Bulundurun

 

E-ticaret firmalarının kategori açıklamaları yazarken ilk dikkat etmesi gereken şeylerden birisi firmanın ihtiyaçlarıdır. Genellikle firma ihtiyaçları her firmaya göre farklılaştığı için e-ticaret sitelerinin yapısı da birbirinden farklılaşmaktadır.

 

E-ticaret firmaları birbirinden farklı ihtiyaçlarını karşılamak için farklı özellikler kullanarak kendilerini rakiplerinden daha ön plana çıkarmaktadır. Genellikle firmalar görsel, metin dili, başlıklar gibi birçok alanda birbirlerinden farklılaşmaktadır.

 

Sizler de kategori açıklamaları nasıl yazılmalı diyorsanız ilk olarak göz önünde bulundurmanız gereken şeylerin şunlar olduğunu söylemek mümkündür;

 
  • Firmanızın e-ticaret sitesinde nasıl bir dil kullandığını göz önünde bulundurun. Genellikle firmanızın dilindeki bütünselliği bozmamaya çalışın.
  • Ürün açıklamalarında kullandığınız dili kategori açıklamalarınızda da kullanmaya özen gösterin.
  • Marka imajınızı zedeleyecek bir dil kullanmaktan uzaklaşın.
 

Kategori Açıklamaları Beklenti ve Duruş

 

Anahtar Kelime Analizine Önem Veren

 

E-ticaret siteleri için kategori açıklamaları yazdırmak isteyen firmaların dikkat etmesi gereken en önemli unsur anahtar kelimelerdir. Firmanız için hazırlayacağınız kategori açıklamalarını yazmaya başlamadan önce anahtar kelime araştırması yapmanız gerekmektedir.

 

Anahtar kelime araştırması insanların ilgili kategorileri arama motorlarında nasıl aradığını görmenize olanak sağlayacaktır. Kategori açıklamaları için anahtar kelimelerinizi belirlerken;

 
  • Anahtar Kelime
  • Uzun Kuyruklu anahtar kelime
  • Soru cümleleri
 

Gibi anahtar kelimeleri göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir. Genellikle firmalar anahtar kelimelerini planlamak için çeşitli araçlardan yararlanmaktadır. Bu araçlardan yararlanmanız kategori açıklamalarında daha doğru anahtar kelimeler seçmenize olanak sağlayacaktır.

 

Gelin şimdi hep beraber giyim sektöründe hizmet veren bir mağaza olduğunuzu düşünerek anahtar kelimelerinizi nasıl planlayabileceğinize bir örnek ile bakalım. Genellikle giyim sektöründe faaliyet gösteren firmaların büstiyer, gömlek, etek gibi kategorileri bulunmaktadır. Müşteriler internette arama yaparken genellikle;

 
  • Kadın gömleği
  • Gömlek modelleri
  • Erkek gömleği
 

Gibi aralamalar yapmaktadır. Gömlek kategorisinde kategori açıklaması yazmak için anahtar kelimelerinizi belirlerken bu anahtar kelimeleri yazınızda geçirmeniz oldukça önemlidir. Bununla beraber birçok kişi;

  • En iyi erkek gömlek markaları
  • Erkek klasik gömlek
 

Gibi aramalar da yapmaktadır. Bu nedenle kategori açıklaması yazarken uzun kuyruklu anahtar kelimeler dediğimiz bu türde uzun arama metinlerini de kategori açıklamalarınızda geçirmeniz kategori açıklamasının seo sıralamalarında farklı anahtar kelimelerde de görünür olabilmesi için oldukça önemlidir.

 

Bununla beraber dikkat etmeniz gereken başka bir şey de soru cümleleridir. Genellikle gömlek araması yapan kişiler gömlek nasıl seçilir, slim fit gömlek nedir tarzı soru cümleleri ile de arama motorlarında arama yapmaktadır. Bu kişilere de hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız kategori açıklamalarında bu tür soru cümlelerine yer vermeniz oldukça önemli.

 

Kategori Açıklamaları Anahtar Kelime

 

Marka İsimlerine Kategori Açıklamalarında Yer Verin

 

Kategori açıklamaları nasıl yazılmalı diyen kişilerin dikkat etmesi gereken başka bir unsur ise markalardır. Genellikle arama motorlarında arama yapan kullanıcıların marka isimleri ile de arama yaptığını bilmeniz gerekmektedir.

 

Bu nedenle kategori açıklamaları yazarken kategori açıklamanız içerisinde ilgili kategoride hangi markaların ürünlerini satıyorsanız bu markaların da ismini geçirmeniz gerekmektedir. Böylece internette tudors gömlek, Defacto gömlek gibi arama yapan kişilere ulaşmanız kolaylaşacaktır.

 

Kategori Açıklamaları Marka İsimleri

 

Ürünlerinizin Tanıtımını Genel Olarak Yapın

E-ticaret firmaları kategori açıklamaları yazarken birçok şeyi göz önünde bulundurarak doğru açıklamalar yazmaya çalışsa da bazı durumlarda yanlış şeyler yapabilmektedir. Bunlardan birisi de kategori açıklamasında yalnızca bir adet ürüne yönelik açıklama yapmaktır. Kategori açıklamasını yazarken ;

  • Genel bir kategori için metin yazdığınızı
  • Bu kategoride satılan ürünlerin aynı olmadığını
 

Bilmeniz oldukça önemlidir. Bu nedenle kategori açıklaması yazarken yalnızca bir ürüne yönelik tanıtım yapmamanız oldukça önemlidir. Örneğin; erkek gömlekleri kategorinizde slim fit, büyük beden gibi birçok erkek gömleği satılmaktadır. Bu nedenle kategori açıklamanızda yalnızca büyük beden erkek gömleklerini anlatmanız slim fit erkek gömleği arayan kişilere ulaşmanızı zorlaştıracaktır.

 

Kategori açıklamanızda slim fit, büyük beden, spor gömlek gibi birçok ürün kategorisini anlatmanız hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.

 

Kategori Açıklamaları Ürün Tanıtımı

 

Call To Action’a Önem Verin

 

E-ticaret sitelerinin kategori açıklamaları nasıl yazılmalı diyen kişilerin bilmesi gereken en önemli şey Call To Action’dur. Ürün satın almak isteyen kişileri ilgili kategoriden ürün almaya yönlendirecek bir cümlenin olması ürün satışlarının artmasına olanak sağlayacaktır. Örneğin; hemen satın al, sepetinize ekleyin, bu kampanyadan yararlanın gibi cümleler sayesinde ürünlerinizi satmanız kolaylaşacaktır.

 

Kategori Açıklamaları  CTA - Call To Action

 

Ticimax ile Kategorilerinizi Kolay Bir Şekilde Yönetin

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan kategori, alt kategori ekleme özelliği ile sizlerde e-ticaret sitenizin kategorilerini hızlı bir şekilde ekleyebilirsiniz. E-ticaret alt yapılarımız içerisinde bulunan En Gelişmiş SEO Modülü sayesinde ise kategori açıklamalarınızı SEO’ya uygun bir şekilde yazıp Google’da üst sıralarda yer alabilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax