Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yılbaşına Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Yılbaşı, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalar için önemli günler arasında yer almaktadır. Çünkü bu dönemde indirim ve kampanyalar düzenleyen ve e-ticaret sitelerini başarılı bir şekilde yöneten işletmeler hızlı bir şekilde satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır. Bu nedenle yılbaşı indirimleri için e-ticaret firmalarının iyi bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.

 

Yılbaşında e-ticaret sitelerinin yönetimini iyileştirerek satışlarını arttırmak isteyen işletmelerin dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır. Yılbaşına özel e-ticaret sitenizi nasıl yönetmelisiniz adlı bu yazımızda sizlere bu önemli noktalar hakkında bilgiler verecek ve yılbaşında e-ticaret sitesi yönetimi konusundan bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve yılbaşında e-ticaret sitenizi profesyonel bir şekilde yöneterek e-ticaret satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi

 

Yılbaşına Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?

 

Ürün Stok Durumunuzu Kontrol Edin ve Ürünlerinizi Tedarik Edin

 

Yılbaşına özel e-ticaret sitenizi profesyonel bir şekilde yönetmek istiyorsanız yeni yıl indirimleri düzenlemeniz gerekmektedir. Çünkü bu dönemde düzenleyeceğiniz indirimler e-ticaret firmanızın satışlarını arttırmanızda sizlere yardımcı olacaktır. Yeni yıl kampanyaları düzenlemek isteyen e-ticaret firmalarının ise kampanya döneminde önce ürün stok durumunu kontrol etmesi gerekmektedir.

 
  • En Çok Satılan Ürünler
  • İstek Listesindeki Ürünler
  • En Az Satılan Ürünler
 

Gibi e-ticaret sitenizin ürünlerini gruplandırın. E-ticaret sitesi yönetimi yapabilmek ve yılbaşı kampanyalarına iyi bir şekilde hazırlanmak için bu ürün gruplarında nasıl kampanyalar düzenleyeceğinizi belirleyin. Ardından ürün stoklarınızı güncellemek için tedarikçiniz ile iletişime geçin.

 

Bu çalışmalar sayesinde yeni yıl kampanyaları için e-ticaret sitenizi hazırlayabilir ve profesyonel kampanya yönetimi yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşı Yeni Yıl E-ticaret Sitesi Yönetimi Stok Kontrolü

 

E-ticaret Sitenizin Tasarımında Değişiklikler Yapın

 

Yeni yıl kampanyaları ile e-ticaret firmanızın satışlarını arttırmak istiyorsanız profesyonel e-ticaret sitesi yönetimi yapabilmek için tasarımsal değişiklikler yapmaya da özen göstermeniz gerekmektedir. E-ticaret firmaları yılbaşı indirimlerine hazırlanırken sitelerinde şu tür değişiklikler yapmaya özen göstermelidir.

 
  • E-ticaret alışverişlerinin yaklaşık %75’i mobil cihazlar üzerinden yapıldığı için siteniz mobil uyumlu değilse yılbaşı indirimlerine kadar sitenizin temasını değiştirin ve premium konsept temalar kullanarak e-ticaret sitenizi responsive olarak tasarlayın.
  • E-ticaret firmanızın yılbaşı indirimlerini öne çıkarmak için banner ve slide alanlarınızı düzenleyin ve bu alanlarda yeni yıl kampanyaları ve indirimli ürünler hakkında tüketicileri bilgilendirin.
  • E-ticaret sitenizin ana sayfa tasarımında değişiklikler yapın ve vitrindekiler, yeni gelen ürünler vb. alanlara yeni yıl kampanyalarınızda yer alan ürünleri yerleştirin. Böylece sitenizi ziyaret kullanıcıların kampanyalarınız ve indirimli ürünleriniz hakkında bilgi almasını sağlayabilirsiniz.
  • Tüketicilerin kampanyalarınızı toplu bir şekilde görebilmesi için yılbaşı indirimlerine özel kampanyalar sayfası düzenleyin.
  • Sitenizin ödeme sayfası tasarımı daha güvenli hale getirerek kullanıcılara güven verin.
 

Sizler de bu tür çalışmalar yaparak e-ticaret sitenizin tasarımını yılbaşı kampanyaları için hazırlayabilirsiniz. Böylece hedef kitlenizde yer alan kişilerin sitenizde düzenlenen kampanyalar hakkında daha kolay bilgi sahibi olmasını sağlayabilir ve yılbaşında satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşı Yeni Yıl E-ticaret Sitesi Yönetimi Tasarım

 

Yılbaşı Kampanyalarına Özel SEO Çalışmaları Yapın

 

E-ticaret firmanızın satışlarını yılbaşı kampanyaları ile arttırmak istiyorsanız SEO Çalışmalarına da önem vermeniz gerekmektedir. Çünkü günümüzde internetten alışveriş yapmak isteyen birçok tüketici satın almak ya da incelemek istediği ürünler hakkında ilk araştırmalarını arama motorları üzerinden yapmaktadır. Arama motorlarına yönelik yapacağınız optimizasyon çalışmaları da yeni yıl kampanyalarınızın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacak ve satışlarınızı arttırmanızda önemli rol oynayacaktır.

 

Yılbaşı kampanyalarına özel seo çalışmaları yapmak için şunları göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz.

 
  • İlk olarak yılbaşı döneminde tüketicilerin en çok hangi anahtar kelimeler ile araştırma yaptığını bulmak için seo analiz araçlarından yararlanın.
 

Genellikle yılbaşı indirimlerinden ürün almak isteyen tüketicilerin;

 
  • Yılbaşı indirimleri
  • Yılbaşı kampanyaları
  • Yeni yıl indirimleri
  • Yeni yıl kampanyaları
  • Yeni yıl telefon kampanyaları, yeni yıl alışveriş kampanyaları, yıl başı hediyeleri
 

Gibi anahtar kelimeler ile arama motorlarında ürün ve kampanya araması gerçekleştirdiği bilinmektedir. Sizler de bu tür aramalar yapan tüketicilere ulaşabilmek için bu anahtar kelimelerin yer aldığı kampanya sayfaları düzenleyebilir ve böylece e-ticaret sitenize daha fazla trafik çekebilirsiniz.

 
  • Yılbaşı indirimlerine az bir süre kaldığı için e-ticaret firmanızın kampanya sayfalarını güçlendirmek ve otoritesini arttırmak için bu sayfalara özel backlink çalışmaları yapabilir ve böylece Google sıralamalarınızı arttırarak daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.
  • Yılbaşı indirimleri ile daha fazla satış yapabilmek için yılbaşı kampanyaları sayfanızın Meta Tag, Meta Description, görsel optimizasyonu gibi çalışmalarına önem verebilirsiniz.
  • Sitenizde yer alan görselleri optimize edebilir ve böylece sayfalarınızın daha hızlı yüklenmesini sağlayabilirsiniz.
 

Yapacağınız bu tür çalışmalar sayesinde e-ticaret sitenizin yılbaşı indirimleri sayfalarını daha fazla güçlendirebilir ve sayfalarınızı Google’da ön plana çıkararak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

Yılbaşı Yeni Yıl E-ticaret Sitesi Yönetimi Seo Arama Motoru Optimizasyonu

 

Kargo Süreçlerine Önem Verin

 

Yılbaşı kampanyalarından sevdikleri için yılbaşı hediyeleri alan tüketiciler genellikle satın aldıkları ürünlere hızlı bir şekilde ulaşmayı istemektedir. Bu nedenle e-ticaret firmalarının kargo süreçlerine yönelik bilgileri ürün ve kampanya sayfalarında paylaşması gerekmektedir. Genellikle e-ticaret firmaları ürün ve kampanya sayfalarına;

 
  • Aynı gün kargo
  • 1-2 iş günü içinde kargo
  • Aynı gün teslimat
  • 100 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo
  • Hızlı Teslimat
 

Gibi kargo bilgileri ekleyerek tüketicilerin ürünlerine ne kadar süre içerisinde ulaşabileceklerini onlarla paylaşmaktadır. Böylece tüketiciler kargo süreçleri hakkında bilgi sahibi olmakta ve bu da e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmasını sağlamaktadır. Bununla beraber e-ticaret firmaları yılbaşı indirimleri öncesinde e-ticaret sitelerine kargo entegrasyonu yaparak müşterilerinin satın aldıkları ürünleri takip etmesine yardımcı olmaktadır. Bu da işletmelerin müşteri memnuniyetini arttırmakta ve sadık müşteriler kazanmasına yardımcı olmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

Yılbaşı Yeni Yıl E-ticaret Sitesi Yönetimi Kargo Süreçleri

 

E-ticaret Sitenize Canlı Destek Araçları Ekleyin

 

Canlı destek araçları, e-ticaret firmalarının sitelerine ekleyebileceği ve müşteriler ile anında iletişime geçebileceği araçlardır. Bu araçlar e-ticaret firmalarının müşteri hizmetleri departmanında çalışan kişilerin yükünü hafifletmekle beraber işletmelerin tüketicilere güven vermesini sağlamaktadır. Bununla beraber canlı destek araçları sayesinde e-ticaret firmaları müşterileri ile hızlı bir şekilde iletişime geçebilmekte ve böylece alışveriş süreçlerinde müşterilerine destek olarak alışverişlerini tamamlamalarını sağlamaktadır.

 

E-ticaret sektörünün en büyük dezavantajlarından birisinin müşteri ile iletişim olduğunu düşünürsek canlı destek araçları bu dezavantajı ortadan kaldırmakta ve müşteriler ile iletişiminizi kuvvetlendirmenizi sağlamaktadır.

 

Sizler de yılbaşı indirimleri öncesinde e-ticaret sitenize canlı destek araçları entegre ederek müşterilerinizin firmanız ile iletişime geçmesini kolaylaştırabilir ve böylece yılbaşı kampanyalarında e-ticaret satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları

 

İlgili İçerik; Canlı Sohbet Araçları ile Satışlar Nasıl Arttırılır?

 

Yılbaşı Yeni Yıl E-ticaret Sitesi Yönetimi Canlı Destek Araçları

 

Sayfa Yüklenme Hızınızı Arttırın

 

E-ticaret firmaları üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin büyük bölümü hızlı yüklenen e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Genellikle bir e-ticaret firmasından alışveriş yapmak isteyen tüketiciler sayfa yüklenme hızı 3 saniyeyi aştığında ilgili siteyi terk etmekte ve bu firma üzerinden alışveriş yapmamaktadır.

 

Yılbaşı kampanyaları e-ticaret firmalarının yoğun trafiklerle karşı karşıya kaldığı bir kampanya dönemi olduğu için yılbaşında satışları arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının sayfa optimizasyonuna önem vermesi ve sayfa yüklenme sürelerini arttırması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; PageSpeed Insights Nedir? Web Sayfasının Hızını Arttırmak İçin Nasıl Kullanılır?

 

Yılbaşı Yeni Yıl E-ticaret Sitesi Yönetimi Sayfa Yükleme Hızı

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Yılbaşına Hazırlayın

 

Sizler de yılbaşı indirimleri için kampanyalar düzenlemek istiyorsanız e-ticaret sitenizi açarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ya da e-ticaret sitenizi Ticimax’a taşıyabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanarak yılbaşı kampanyalarınızı planlayabilir ve e-ticaret sitenizi profesyonel bir şekilde yöneterek yılbaşında satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax