Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Blog Çalışmalarınızda Asla Yapmamanız Gereken Hatalar

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

Dijital dönüşümünü tamamlayarak işlerini internete taşıyan birçok işletme hedef kitlelerinde yer alan ve belirli konularda araştırma yapan kişilere ulaşabilmek için içerik pazarlaması çalışmaları yapmaktadır. Bazı işletmeler içeriklerini sosyal medya üzerinden pazarlarken bazı işletmeler ise sitelerinde blog bölümü oluşturmakta ve çalışmalarını blogları üzerinden yapmaktadır.

 

Blog çalışmaları yapan işletmelerin bir bölümü başarılı çalışmalar yaparken bir bölümü ise blog çalışmalarında yapılan hatalardan dolayı başarısızlıklar ile karşı karşıya kalmaktadır. Blog yazmak ve blog yazıları ile hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız Blog Çalışmalarınızda Asla Yapmamanız Gereken Hatalar adlı bu yazımızda sizlere birçok konu hakkında bilgi vereceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve blog çalışmalarınızda asla yapmamanız gereken hatalar ile ilgili bilgi alarak blog yazılarınızı profesyonel bir şekilde oluşturabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarete Yeni Başlayanlara Pazarlama Önerileri

 

Blog Çalışmalarınızda Asla Yapmamanız Gereken Hatalar

 

Blog Yazısı Nedir?

 

Blog yazısı, insanlara belirli konular hakkında bilgiler veren, deneyim, düşünce ve yaşam biçimlerini yansıtmaya yönelik kaleme alınan ve internet sitelerinde yer alan yazılara verilen isimdir.

 

Blog yazılarında genellikle metinler belirli başlıklara bölünmektedir. Başlıklar ve alt başlıklar sayesinde okuyucuların konunun detayları hakkında bilgi alması sağlanmaktadır.

 

Blog Yazısı Nedir

 

Blog Yazmanın Faydaları

 

Blog yazmak belirli sektörlerde faaliyet gösteren her işletme için oldukça faydalı bir şeydir. İşletmeler blog yazıları sayesinde hem kendilerine katkı sağlamakta hem de tüketicilerine belirli konular hakkında bilgi verebilmektedir. Blog yazmanın işletmelere sağladığı başlıca faydalar şunlardır;

 
  • İşletmeler blog yazıları ile hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.
  • Blog yazıları belirli konular hakkında bilgi verirken bu konuyu detaylı bir şekilde ele almanıza olanak sağlamaktadır.
  • İşletmeler blogları ile seo stratejilerini güçlendirebilmekte ve rakipleri ile daha kolay bir şekilde rekabete girebilmektedir.
  • Blog yazıları işletmelerin organik bir şekilde ziyaretçi çekmesine olanak sağlamaktadır. Bu da firmaların dijital pazarlama çalışmaları için harcayacağı masrafları azalmaktadır.
  • İşletmeler bloglar sayesinde potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşma fırsatı yakalamaktadır.
  • Bloglar ile işletmeler, belirli ürün, hizmet ve etkinlikler hakkında tüketicilere bilgi verebilmektedir.
  • Blog yazıları sayesinde işletmeler sosyal medya hesaplarını daha kolay bir şekilde güçlendirme fırsatı yakalamaktadır. Çünkü bloglar işletmelerin farklı içerik türlerinde paylaşımlar yapmasına olanak sağlamaktadır.
 

Bu tür avantajlı durumlardan yararlanmak ve hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak isteyen işletmelerin iyi blog yazıları yazması gerekmektedir. Ancak böylece hem işletmelerine hem de tüketicilerine değer katan içerikler oluşturabilmektedirler.

 

İlgili İçerik; Blog Kullanımının E-Ticaretteki Önemi

 

Blog Yazısı Faydaları Nelerdir

 

Blog Yazılarında En Çok Yapılan Hatalar

 

Blog yazılarım Google’da ilk sayfada çıkmıyor ya da Blog yazılarım okunmuyor diyen kişi ve işletmelerin blog yazısı örnekleri incelendiğinde yaptığı birçok hata görülmektedir. Blog Çalışmalarınızda Asla Yapmamanız Gereken Hatalar adlı yazımızın bu bölümünde bunlara bir göz atacağız.

 
  • Anahtar Kelime Seçimi
  • Anahtar Kelime Yoğunluğu
  • Kelime Sayısı
  • Özensiz İçerikler
  • SEO uyumlu olmayan içerikler
  • Kopya İçerikler
 

Genellikle blog yazılarında en çok yapılan hatalar olarak bilinmektedir. Gelin şimdi hep beraber detaylı bir şekilde bunlara bir göz atalım.

 

Blog Yazısı Çok Yapılan Hatalar

 

Anahtar Kelime Seçiminizde Dikkatli Olun

 

Blog çalışmalarında en çok yapılan hatalardan birincisi anahtar kelime seçimidir. Genellikle anahtar kelime seçerken işletmeler yüksek arama hacmi olan anahtar kelimelere yoğunlaşmakta ve rekabetin fazla olduğu bu kelimelerde ön plana çıkmaya çalışmaktadır. Fakat bu anahtar kelimelere daha fazla emek vererek içerik üreten yüzlerce firma olduğu için işletmeler Google sıralamalarında ön plana çıkmamaktadır. Bu da yazılan blog yazılarının başarısız olmasına neden olmaktadır.

 

Bu nedenle blog yazılarınız için anahtar kelime seçimi yaparken dikkatli davranmanız gerekmektedir. Anahtar kelime seçerken dikkat etmeniz gereken başlıca unsurlar şunlardır;

 
  • Anahtar kelimelerinizi seçerken Semrush, Ahrefs, Keywordtool gibi anahtar kelime analiz araçlarını kullanmanız oldukça önemlidir.
  • Hazırlayacağınız içerikler için kısa kuyruklu anahtar kelimeler kadar uzun kuyruklu anahtar kelimeler de kullanmaya özen gösterin.
  • Yüksek arama hacmi olan anahtar kelimeler ile beraber düşük arama hacmi olan anahtar kelimeleri de kullanmaya özen gösterin.
 

Böylece anahtar kelime seçiminizi doğru bir şekilde yapabilir ve içeriklerinizi daha kolay bir şekilde ön plana çıkarabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kelime Bulucu, Ücretsiz 6 Anahtar Kelime Planlayıcı

 

Blog Yazısı Çok Yapılan Hatalar Anahtar Kelime

 

Anahtar Kelime Yoğunluğu

 

Anahtar kelime seçimi kadar işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konu da anahtar kelime yoğunluğudur. Çünkü anahtar kelimelerin çok yoğun olduğu içerikler Google tarafından spam olarak değerlendirilmektedir. Bu da içeriklerinizin ön plana çıkmasını engelleyen en büyük unsurlardan birisidir. Başarılı blog yazıları yazmak ve seo çalışmaları yapmak işletmelerin içeriklerinin spama düşmemesi için anahtar kelime yoğunluğunu doğru bir şekilde ayarlaması gerekmektedir.

 

Anahtar kelime oranı her 100 kelimelik metin bazında hesaplanmaktadır ve her 100 kelimelik metin için %1-%2 arasında bir anahtar kelime yoğunluğu olması gerekmektedir.

 

İçeriklerinizin Kelime Sayısına Önem Verin

 

Blog yazısı içeriği en az kaç kelime olmalıdır sorusuna yanıt bulamayan işletmeler genellikle 100 – 200 kelimelik metinler hazırlamaktadır ve bu metinlerle ön plana çıkmaya çalışmaktadır. Fakat 100 – 200 kelimelik metinler genellikle okuyuculara herhangi bir değer katmadığı için içeriklerin ön plana çıkması zorlaşmaktadır. Bu nedenle metinlerinizin kelime sayısına önem vermeniz gerekmektedir.

 

Blog yazısı içeriği en az kaç kelime olmalıdır sorusuna yanıt arayan kişilerin bilmesi gereken en önemli şey kelime sayısının her konuya ve işletmeye göre farklılık gösterdiğidir. Bu nedenle bu soruya daha doğru cevaplar bulabilmek için işletmelerin ilgili anahtar kelimelerde ön plana çıkan içerikleri incelemesi ve kelime sayısını tespit etmesi gerekmektedir.

 
Blog Yazısı Çok Yapılan Hatalar Kelime
 

Özensiz İçerikler Yazmayın

 

Blog yazıları ile ilgili örnekler incelendiğinde birçok özensiz içeriğe rastlanmaktadır. Bu bloglarda en çok yapılan yanlışların başında gelmektedir. Blog yazıları yazarak işletmelerine değer katmak isteyen markaların özenli blog yazıları yazması gerekmektedir.

 

Çünkü üzerinde düşünülerek ve hazırlıklar yapılarak yazılan blog yazıları okuyuculara daha fazla değer kazandırmaktadır. Özenli yazılan blog içerikleri sayesinde işletmeler Google’da daha ön plana çıkabilmekte ve bu da işletmelerin hedef kitlelerine ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

 

SEO Çalışmalarına Uyumlu İçerikler Kaleme Alın

 

Sitenizin blog bölümünde paylaşmak için içerik oluşturuyorsanız içeriklerinizin SEO uyumlu olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Çünkü SEO uyumlu blog yazıları Google arama botları tarafından daha rahat bir şekilde taranmaktadır ve bu da yazılarınızın indexlenme süresini düşürmektedir.

 

Bu nedenle blog yazısı yazarak markalarına değer katmak isteyen işletmelerin;

 
  • Anahtar kelime
  • Yazı başlıkları
  • Meta tag
  • Meta Description
  • Görsel kullanımı
  • Görsel alt etiketleri
 

Gibi önemli konuları göz önünde bulundurarak yazılarını kaleme alması gerekmektedir. Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak seo uyumlu içerikler yazabilir ve işletmenize değer katabilirsiniz.

 

Blog Yazısı Çok Yapılan Hatalar SEO

 

Kopya İçeriklerden Uzak Durun

 

Blog Çalışmalarınızda Asla Yapmamanız Gereken Hatalar arasında yer alan en önemli hata kopya içeriklerdir. Günümüzde birçok işletme yalnızca blog yazılarına değer katabilmek için bir başka marka tarafından üretilen içerikleri kopyalamakta ve bloglarında paylaşmaktadır.

 

Bu blog çalışmalarında yapılmaması gereken bir durumdur. Çünkü kopya içerikler markanıza değer katmayacak hatta markanızın kurumsal itibarını zedeleyecektir. Bu nedenle içeriklerinizi hazırladıktan sonra paylaşmadan önce kopya içerik testi yapmanız ve %100 özgün olduğunu gördüğünüz yazılarınızı blog içeriği olarak paylaşmanız gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Kopya Kontrol Araçları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Blog Yazısı Çok Yapılan Hatalar Kopya

 

Ticimax ile Blogunuzu Doğru Bir Şekilde Yönetin

 

E-ticaret alt yapıları içeresinde işletmeler tarafından en çok tercih edilen Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Alt yapılarımız içerisinde yer alan blog özelliği sayesinde işletmenize değer katacak blog bölümünüzü oluşturabilir ve içerik paylaşımı yaparak hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax