Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimizin gizlilik ve güvenlik politikaları çerçevesinde sağladığınız kişisel verilerin, Ticimax Aydınlatma Metninde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Formu Gönder” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Devamını Oku İbareyi Kısalt

Canlı Destek Nedir? Canlı Destek Uygulamaları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Canlı destek, şirketlerin müşterileri ve kullanıcılara eş zamanlı konuşma ve mesajlaşma ile hizmet sunmasına verilen isimdir. Canlı destek uygulamaları ise şirketlerin müşterileri ile kolay bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan uygulamalara verilen isimdir.

 

Müşteri hizmetleri kalitesini artırarak müşteri sadakatini artırmak isteyen kişi ve işletmeler genellikle canlı desteğe önem verirken canlı destek uygulamalarından da yararlanır. Bazı canlı destek uygulamaları ücretli bir şekilde kullanabileceğiniz uygulamalarken bazıları da ücretsiz olarak kullanıma sunulur.

 

Canlı Destek Nedir, Canlı Destek Uygulamaları Nelerdir adlı bu yazımızda sizlere canlı destek hakkında bilgi verdikten sonra müşteri memnuniyetinizi artırmak için sitenize entegre edebileceğiniz canlı destek araçlarından da bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve canlı destek hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

 

Hemen İnceleyin: Canlı Destek

 

Canlı Destek Nedir?

 

Canlı Desteğin Önemi ve Avantajları

 

Canlı destek, her sektöre avantajları bulunan bir hizmettir. Müşteri memnuniyetini artırırken marka imajını da güçlendirir. Canlı Desteğin Avantajları şunlardır:

 
  • Canlı destek hizmeti veren işletmeler, müşterilerine hızlı bir şekilde yardım eder.
  • Pozitif bir kullanıcı deneyimi yaratmanıza olanak tanır.
  • Canlı destek araçları sayesinde markalar müşterileri ile eş zamanlı iletişime geçebilir.
  • Müşterilerin bekleme süreleri azalır ve hızlı yanıt almaları kolaylaşır.
  • Özellikle e-ticaret sektöründe ürün ve hizmetler hakkında bilgi alınmak istendiğinde canlı destek araçlarının satışları artırmak gibi bir avantajı da bulunur.
  • Müşteri temsilcileri, kişilere rehberlik ederek satış artırmada aktif bir rol oynar.
  • İyi bir canlı destek deneyimi alan müşterilerin markanıza karşı olan sadakati artar.
  • Müşteri memnuniyetinin artmasına olanak tanır.
  • Canlı destek araçları müşteri iletişim merkezlerinin iş yükünü azaltır.
  • Otomasyon sistemi kurgulanabildiği için müşteriler istedikleri konular hakkında bilgi alabilir.
  • Markaların müşteri desteği için harcayacağı maliyetler azalır.
  • Çoklu entegrasyon sayesinde farklı platformlardan aldığınız mesajları bir program üzerinden takip edebilir ve markanızın moderasyon sürecini iyi bir şekilde yönetebilirsiniz.
  • İşletmenizin itibarını iyileştirebilir ve markanızı daha doğru bir şekilde konumlandırabilirsiniz.
  • Markanızın iade sürecini yönetebilir ve iadelerinizi azaltabilirsiniz.
 

Kısacası canlı destek hizmetleri sayesinde işletmeler satışlarını ve müşteri memnuniyetini artırırken müşterileri ile olan ilişkilerini de güçlendirmektedir.

 

Canlı Destek Avantajları

 

Canlı Destek Aracı Nedir?

 

Canlı destek aracı, müşterileri ile eş zamanlı iletişime geçmek ve kullanıcıların yardım almak istediği konularda anlık iletişim sağlamasına olanak tanıyan uygulamalara verilen isimdir. Genellikle canlı destek araçları:

 
  • Gerçek Zamanlı İletişim
  • Sohbet Botu
  • Otomatik Yanıt Sistemi
  • Dosya Paylaşımı
  • Ziyaretçi İzleme
  • Veri Analiz Etme ve Raporlama
 

Gibi özellikleri bulunduran uygulamalardır. Fakat bu özellikler tercih edeceğiniz canlı destek uygulamasına göre farklılaşabilmektedir.

 

En Çok Kullanılan Canlı Destek Uygulamaları

 

E-ticaret sitenizde ya da kurumsal web sitenizde canlı destek hizmeti sunmak istiyorsanız canlı destek uygulamaları sayesinde bunları gerçekleştirebilirsiniz. Genellikle bu noktada piyasada çok tercih edilen canlı destek uygulamalarına yönelerek süreçlerinizi daha profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz.

 
  • Jivochat
  • Message Gate
  • Live Chat
  • On Destek
  • Zendesk
 

En çok kullanılan canlı destek araçları arasında yer alır. Ticimax e-ticaret altyapısını kullanan e-ticaret markaları ise entegrasyon özelliği bulunduğu için genellikle Jivochat ve Message Gate kullanılmaktadır. Sizler de sitenizi Ticimax ile kurarak Jivochat ve MessageGate entegrasyonundan yararlanabilirsiniz.

 

Jivochat

 

En çok kullanılan canlı destek araçları arasında yer alan Jivochat, kullanıcılara sunduğu özellikleri ile ön plana çıkan bir uygulamadır. Canlı destek hizmetleri içerisinde yer alan tüm özellikleri barındırdığı için markalar tarafından oldukça çok tercih edilmektedir.

 

Jivochat canlı destek aracının başlıca özellikleri şunlardır:

 
  • Jivochat, şık ve modern bir tasarıma sahip olan canlı destek araçlarından birisidir.
  • Tüm cihazlarda problemsiz bir şekilde çalışır. Yani sitenizi tablet, cep telefonu ya da bilgisayar üzerinden ziyaret eden kişiler Jivochat üzerinden markanıza ulaşabilmektedir.
  • Jivo chat canlı destek aracı sayesinde müşterilerinizle eş zamanlı iletişim kurabilir ve onların sorularına yanıt verebilirsiniz.
  • Jivochat’te otomasyon sistemi olduğu için canlı destek hizmetlerinizde sıkça karşılaştığınız sorulara otomatik yanıtlar oluşturabilirsiniz.
  • Ziyaretçilerinizin hangi şehirden sitenize geldiği hakkında bilgi edinebilirsiniz.
  • 90’dan fazla dilde mesajlaşabilir ve canlı destek süreçlerinizi profesyonelce yürütebilirsiniz.
  • Analizler sayesinde canlı destek müşteri temsilcisi olarak çalışan iş arkadaşlarınızı takip edebilir ve performanslarını ölçebilirsiniz.
  • Ziyaretçilerinizi izleyerek hangi sayfalarda aktif zaman geçirdiğini tespit edebilirsiniz.
 

Türkiye’nin en çok kullanılan Canlı Destek Uygulamalarından birisi olan Jivochat’i sizde sitenize ekleyerek müşteri hizmetleri kalitenizi artırabilirsiniz.

 

Canlı Destek Uygulamaları Jivochat

 

MessageGate

 

Canlı destek uygulamaları arasında yer alan ve çok tercih edilen uygulamalardan birisi olan MessageGate, kolay kullanım ve özellikleri ile ön plana çıkan bir uygulamadır. MessageGate’in başlıca özellikleri şunlardır:

 
  • MessageGate kolay kullanılabilen bir canlı destek uygulamasıdır.
  • Tüm platformlardan gelen mesaj ve sohbet isteklerini tek ekrandan görmenize olanak tanır.
  • Mesaj yönetim özelliğinin yanı sıra sipariş ve ürün yönetimi de bulunur.
  • Müşterilerinizi segmentlere ayırmanıza olanak tanır.
  • Oluşturulan akış planları sayesinde MessageGate ChatBot ile sohbet yönetimi yapılabilir.
  • Kullanıcı dostu ara yüzü ile herhangi bir kodlama bilgisi olmadan kullanılabilmektedir.
 

Live Chat

 

Müşterilerinizle eş zamanlı bağlantılar kurmanıza olanak tanıyan canlı destek uygulamalarından biri de Live Chat’tir. Live chat canlı destek aracının özellikleri şunlardır:

 
  • Diğer canlı destek uygulamalarında olduğu gibi Live Chat’te de çok kanallı mesajlaşmaları yönetebilirsiniz.
  • Tek tıklama ile widget’ın sitenizde nasıl göründüğünü önizleyebilirsiniz.
  • Potansiyel müşterileriniz ile iletişime geçebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.
  • Yapay zekâ destekli bir uygulama olduğu için müşterilerinizin chatbotlar ile iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz.
  • Yapılan canlı sohbetler ile yatırım getirisini ölçümleyebilirsiniz.
  • Analiz ve raporlama özellikleri sayesinde personel takibinizi kolayca yapabilirsiniz.
 

Canlı Destek Uygulamaları Livechat

 

Zendesk

 

E-ticarette canlı destek uygulamaları arasında tercih edebileceğiniz bir diğeri de Zendesk’tir. Çoklu kanallar üzerinden mesajlaşma yönetimi yapabileceğiniz Zendesk de diğer canlı destek uygulamaları ile benzer özelliklere sahiptir. Zendesk’in özellikleri şunlardır:

  • Zendesk, canlı destek sunmanıza olanak tanır. Sosyal medya gibi farklı iletişim kanallarını zendeske bağlayabilirsiniz.
  • Otomasyon sisteminden yaralanarak yanıt akışı oluşturabilmeniz mümkündür.
  • Mobil cihazlar üzerinden canlı destek verebilmenize olanak tanır.
  • Müşteri gizliliği oldukça önemlidir. PCI DSS, HIPAA gibi sertifikaların gereksinimlerini karşılar.
  • Zendesk ara yüzü özelleştirilebilmektedir. Böylece istediğiniz tasarımı yapmanız mümkün bir hal alır.
 

On Destek

 

Sitenizde kullanabileceğiniz bir diğer canlı destek uygulaması da On Destektir. Diğer canlı destek araçları gibi özelliklere sahip olan on destek sayesinde müşterilerinizle anlık iletişim kurabilmeniz mümkündür. On Destek’in özellikleri şunlardır:

 
  • Kolay entegrasyon özelliği ile hızlı bir şekilde sitede aktif hale getirebilirsiniz.
  • Ziyaretçilerinizin IP adreslerini, bulundukları ülkeleri ve şehirleri izleyebilirsiniz.
  • Markanızın kurumsal kimliğini göz önünde bulundurarak yazı, punto ve renkleri özelleştirebilirsiniz.
  • Temsilcilerinize yönelik istatistikleri inceleyebilir ve analizler yapabilirsiniz.
  • Çevrimdışı mesajlar özelliği sayesinde müşteri temsilcileriniz aktif olmasa bile mesaj alabilir ve sonradan geri dönüş yapabilirsiniz.
  • Müşteri destek hizmetlerinden 7 gün 24 saat boyunca canlı destek alabilirsiniz.
 

Canlı Destek Uygulamaları On Destek

 

Ticimax ile Canlı Desteği Profesyonelce Yürütün

 

E-ticaret sitenizi Ticimax ile hayata geçirerek sizler de e-ticaret sitenizde canlı destek araçlarını kullanabilirsiniz. Jivochat ve message gate entegrasyonuyla müşterilerinizin sorularına anında yanıt verebilir ve böylece marka sadakatinizi ve müşteri memnuniyetinizi artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerikler:

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimizin gizlilik ve güvenlik politikaları çerçevesinde sağladığınız kişisel verilerin, Ticimax Aydınlatma Metninde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Demoyu Gönder” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Devamını Oku İbareyi Kısalt
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax