Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dünyanın En Büyük 10 İthalatçı Ülkesi

Güncelleme Tarihi: 02.05.2023

İçindekiler;

Dünyanın ithalatçı dev ülkelerini bilmek, bu ülkelerdeki pazarlara hâkim olmak e-ihracat açısından çok önemli. Ticaretin temeli ihtiyaç analizi üzerine olduğu için bu ülkeleri iyi analiz ettiğiniz takdirde girişiminiz için başarılı ihracat öyküleri oluşturabilirsiniz. Dropshipping modeli e-ticaret tamamen bu pazarların analiz edilmesi ve reklam stratejisi üzerine kuruludur. E-ihracat nasıl yapılmalıdır diye düşünen girişimcilerin fikir edinmeleri amacıyla en büyük 10 ithalatçı ülkeyi sizler için inceledik.

 

10 Numara: İtalya

İtalya dünyanın en büyük ithalatçı ülkelerinden biri. Araba, zeytinyağı, kahve ve teknoloji gibi alanlarda aynı zamanda ihracat kapasitesi yüksek. İtalya normal ekonomik şartlarda iyi bir ithalat pazarı ve yıllık ortalama 450 milyar dolar civarında bir ithalat hacmine sahip.


 

İtalya

 

İlgili İçerik: Yeni Dönemde Daha Güçlü E-İhracat

 

9 Numara: Güney Kore

Güney Kore teknoloji yatırımları ile öne çıkan bir ülke. Ortalama olarak 480 milyar dolarlık dolarlık bir ithalat hacmine sahip. Ancak Güney Kore, Asya ve Çin pazarı ile doğrudan ilişki içerisinde olduğu için Türk yatırımcılar için rekabetin çetin geçtiği bir ithalat pazarı. Ancak iki ülke arasındaki tarihi kuvvetli bağlar, ithalat rakamları düşünüldüğünde mutlaka değerlendirilmeli.

 

Güney Kore

 
 

8 Numara: Hollanda

Hollanda'nın en büyük ithalat kalemi fosil yakıtlar. İkinci sırada elektrikli makineler ve ekipmanlar gelirken üçüncü sırada akıllı cihazlar geliyor. Akıllı donanım ve yazılım ürünleri ithalatı konusunda Hollanda iyi bir Pazar. Ek olarak belirtmek gerekirse Hollanda'nın yıllak ithalat için harcadığı para yaklaşık 580 milyar dolar.

 

Hollanda

 


İlgili İçerik: E-ihracat Nasıl Yapılır?

7 Numara:Hong Kong (Çin)

Hong Kong yönetim yapısı itibariyle listelerde müstakil olarak yer bulmaktadır. İthalat kalemleri açısından Hollanda'ya, Türk girişimcileri bekleyen zorluklar açısından ise Güney Kore'ye benzemektedir. Hong Kong için bir başka zorlayıcı etmen ise dönem dönem istikrarsızlaşan iç dinamikleridir. 600 milyara yaklaşan bir ithalat hacmine sahiptir ülke.

 

Hong Kong (Çin)

 
 

6 Numara: Fransa

Fransa ile Türkiye'nin ticari ilişkileri oldukça eskiye dayanır. Bu açıdan yerli girişimcilerimiz için Fransa bilindik, tanındık bir pazardır. Fransa en çok parayı bilgisayarlı makinelere, araçlara ve fosil yakıtlara harcamaktadır. Avrupa devi Fransa'nın ithalata harcadığı para 630 milyar dolar civarındadır.

 

Fransa

 


İlgili İçerik: E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?

 

5 Numara: Birleşik Krallık

Son dönemde Brexit ve kraliyet ailesinin varislerinin evlilik hayatlarıyla ile adından sıkça söz ettiren Birleşik Krallık büyük bir ithalatçı. Birleşik krallığın en büyük ithalat kalemi ise cevherler ve değerli madenler. İkinci sırayı bilgisayar destekli cihazlar alırken 3. Sırada araç ithalatı mevcut. Krallığın ithalat rakamı ise yaklaşık 650 milyar dolar.

 

Birleşik Krallık

 
 

4 Numara: Japonya

Uzak doğunun dev üretim gücü Japonya'nın endüstride ilginç bir hikayesi var. II. Dünya Savaşı'ndan sonra silah sanayi oluşturamayan Japonya endüstriyel manada bütün enerjisini araba sanayi ve teknolojiye yönlendirdi. Neticede ise dev bir endüstri ve ihracat ülkesi ortaya çıktı. Ekonominin temel kuralı olarak ihracat konusunda ne kadar büyürseniz, ithalat konusunda da o kadar büyüyorsunuz. Bu bağlamda yaklaşık 680 milyar dolar seviyesi ile 4. sırada.

 

Japonya

 
 

3 Numara: Almanya

Avrupa kıtasının en büyük ekonomisi olarak gösterilen Almanya bir sanayi devi olarak çok büyük ithalat ve ihracat rakamlarına sahip. Yaklaşık 1,2 trilyon dolarlık ithalat seviyesiyle şu anda Avrupa'nın açık ara birincisi. Almanya'nın en büyük ithalat kategorisi ise bilgisayarlı makineler kategorisi.

 

Almanya

 
 

2 Numara: Çin

Çin, durmadan büyüme felsefesi üzerine sanayi çarklarını kurmuş dev bir ülke. Büyük sanayi çarklarının büyük hammadde ihtiyacı da oluyor. Çin üretimini kuvvetlendirmek için elektronik ekipmanlara ve maden ithalatına çok fazla yatırım yapmak zorunda. Çin Halk Cumhuriyeti'nin 1,9 trilyon dolara yakın bir ithalatı söz konusu.

 

Çin



 
İlgili İçerik: E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

1 Numara: Amerika Birleşik Devletleri

Dünya'nın süper gücü olarak adlandırılan ABD pek çok alanda olduğu gibi ithalat alanında da birinci. ABD'nin ithalata en çok para harcadığı alanlar üretim için kullanılan ara materyaller olarak adlandırılabilir. ABD'nin ithalat harcaması 2,5 trilyon dolar seviyesinde.
 

Amerika Birleşik Devletleri

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax