Dijital pazarlama çalışmaları yapacak olan e-ticaret firmaları için veriler oldukça önemlidir. Dijital pazarlama, e-ticaret sitesi, mobil uygulamalarda yapılan değişiklikleri yönetmek için firmalar belirli araçlar kullanmaktadır. Google tarafından piyasaya sürülen Google Tag Manager da e-ticaret firmalarının kullandığı araçlardan biridir.

 

Günümüzün en çok kullanılan arama motoru olan Google, her geçen gün ortaya koyduğu bir yenilikle firmaların dijital pazarlama ve içerik pazarlaması yapmasını kolaylaştırmaktadır. Google’ın Google Tag Manager, Google Analytics ve Google Adwords gibi birçok aracı e-ticaret firmalarının yapacakları çalışmaları kolaylaştırmaktadır.

 

Google Tag Manager Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda e-ticaret siteleri tarafından oldukça çok kullanılan bir araç olan Google Tag Manager hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı okuyarak Google Tag Manager nedir, kullanmanın avantajları nelerdir, nasıl kullanılır konuları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Google Analytics Nedir, Neden Önemli?



Google Tag Manager Hakkında Önemli Bilgiler

 

Google Tag Manager Nedir?

 

Google Tag Manager, e-ticaret sitelerine etiket ve Script eklemesi yapacak olan firmaların bu yönetimleri tek bir yerden yönetmelerine olanak sağlayan bir araçtır. Kısacası mobil uygulama ve e-ticaret siteniz için yapacağınız kod ekleme, kod değişikliği ve kod kaldırma işlemlerini tek bir yönetim paneli üzerinden yapmanıza olanak sağlamaktadır.

 

Google’ın piyasaya sunduğu ücretsiz araçlardan birisi olan Google Tag Manager, firmaların yapacakları işlemlerde hız ve zaman kazanmasına olanak sağlamaktadır. Bu aracın e-ticaret firmaları için faydalarının da oldukça büyük olduğunu söylemek mümkündür. Şimdi gelin hep beraber Google Tag Manager’ın faydalarına bakalım.

 

İlginizi Çekebilir; Google’a Nasıl Reklam Verilir



Google Tag Manager Nedir

 

Google Tag Manager’ın Faydaları

 

Google Tag Manager Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde e-ticaret firmaları için oldukça önemli araçlardan birisi olan Google Tag Manager’ın faydaları hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

Google Tag Manager’ın e-ticaret firmaları için faydalarını genel olarak şu başlıklar altında toplayabiliriz;

 
  • Sürüm
  • Etiketler
  • Şablonlar
  • Kullanım
  • Güncellemeler
  • Zaman Kazanma
 

Gelin şimdi hep beraber Google Tag Manager kullanımın bu alanlarda bizlere nasıl fayda sağladığına bakalım.

 

İlginizi Çekebilir; E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

 

İlginizi Çekebilir; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri



Google Tag Manager’ın Faydaları
 

Sürümler

 

Google Tag Manager kullanarak e-ticaret sitenizde yaptığınız değişikliklerin hepsi farklı bir sürüm olarak Google Tag Manager arşivine kaydolmaktadır. E-ticaret firmaları Google Tag Manager üzerinden yaptıkları değişikleri geri döndürmek istedikleri takdirde önceki sürümlere geri dönebilmekte veya önceki sürümlere geri döndülerse ileri sürümlere gidebilmektedir.

 

Sürüm arşivinin bulunması Google Tag Manager’da yapılan değişiklikler için e-ticaret firmalarının hasar yaşamasını ortadan kaldırmaktadır. Bununla beraber sürüm arşivi sayesinde firmalar hangi değişiklikleri ne zaman yaptıkları yapılan değişikliklerin kim tarafından yapıldığına kolay bir şekilde ulaşmaktadır. Sürüm arşivi sayesinde firmalar yaptığı çalışmaları düzenli olarak arşivlemekte ve sorun gidermek çalışmalarında zaman kazanmaktadır.

 

İlgili İçerik; Arama Motoru Uyumluluğu Hakkında Bilmeniz Gerekenler 2021

 

Etiketler

 

Google Tag Manager’ın yapısında bulunan önemli etiketler firmaların yapacakları çalışmalarda kod bulma, karmaşık kodlar ile çalışma gibi durumlarda zaman kaybetmesini engellemektedir. Genellikle kod çalışmaları yapacak olan firmalar yazılımcılar ile çalışmaktadır fakat Google Tag Manager kullanan firmalar kolay ve basit kod yapılarına ulaştıkları için e-ticaret sitelerinde yapacakları çalışmalar için yazılımcıya gerek duymayacaktır.

 

Google Tag Manager kullanarak firmalar Google Analytics de yaptıkları etiket çalışmalarını da kolay bir şekilde yapabilmektedir.

 
 

İlginizi Çekebilir; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

İlginizi Çekebilir; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden



Google Tag Manager Etiketler

 

Şablonlar

 

Google Tag Manager’da firmalar etiketlerini, tetikleyicilerini ve değişkenlerini şablon olarak kaydedebilmektedir. Bununla beraber firmalar dışa aktarma imkânı da olan Google Tag Manager sayesinde kendi şablonlarını da oluşturabilmektedir. Firmalar farklı müşterileri için yapacakları;

 
  • Sayfa görüntüleme
  • Aynı sayfaya tıklama
  • Arama butonuna tıklama
  • E-ticaret sitesindeki butonlara tıklama
  • Sayfada kalma süresi
 

Gibi tespit çalışmaları yaparken daha önceki hazırladıkları şablonları kullanabilmektedir. Google Tag Manager’ın bu özelliği sayesinde firmalar yapacakları çalışmalarda zaman kazanmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir; Sayfa Tasarımınızı Güçlendirmenin 5 Etkili Yolu

 

Kullanım

 

Genellikle etiket, kod dendiği zaman e-ticaret firmalarının aklına ilk gelenlerden birisi bir yazılımcı ihtiyacıdır. Fakat Google Tag Manager sayesinde firmalar herhangi bir programlama bilgisi olmadan kolayca kodlarını güncelleyebilmekte ve hızlı bir şekilde test edebilmektedir. Bu alanda çalışan bir ekibi bulunan e-ticaret firmalarının ise Google Tag Manager hızlı bir şekilde işlem gerçekleştirmesine olanak sağlamakta ve ekibin iş yükünü hafifletmektedir.

 

Güncelleme

 

Google Tag Manager Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Güncellemeler hakkında bilgi vereceğiz.

 

Google Tag Manager kullanarak e-ticaret sitenizde yapacağınız değişiklikleri arayız aracılığı ile yapabileceğiniz için e-ticaret sitenizde yapacağınız iyileştirmeler ve güncellemeler hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu da firmanızın sorunsuz bir şekilde zaman kazanarak e-ticaret sitesi için değişiklik yapmasına olanak sağlamaktadır.



 Google Tag Manager Güncelleme
 

Zaman Kazanma

 

Google tarafından piyasa sürülen Google Tag Manager basit ara yüzü ve bu araçta kullanımı kolay olan kodların bulunmasıyla beraber e-ticaret firmaları kod değişikliklerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Google Tag manager kolay kullanılabilen bir araç olduğu için şirket içindeki zaman kaybını engelleyecektir. Bu aracı kullanarak hızlı bir şekilde işlem yapabilen personellerin iş yükü azaldığı gibi performansları ve verimlilikleri de artacaktır.

 

İlgili İçerik; KEY Performance Indicator (KPI) Nedir? Nasıl Ölçülür?

 

Google Tag Manager Nasıl Kullanılır?

 

Google Tag Manager Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın ilk bölümünde sizlere Google Tag Manager ve Google Tag Manager kullanımın faydaları hakkında bilgi verdik. Yazımızın bu bölümünde ise Google Tag Manager’ı nasıl kullanacağınızdan bahsedeceğiz.

 
  • tagmanager.google.com internet sitesine girin ve Google Tag Manager profilinizi oluşturun.
  • Google Tag Manager üyelik işlemleri için sizlerden bazı bilgileri isteyecektir. Şirket adı, ülke, site adresi, platform türü gibi bilgiler bu aşamada sizden istenecek bilgilerdir.
  • Bunun sonrasında Google Tag Manager sizlere üyelik sözleşmesini gösterecektir. Bu sözleşmeyi onaylayarak Google Tag Manager’a giriş yapabilirsiniz.
 

Google Tag Manager Nasıl Kullanılır?

 

Google Tag Manager’ın ara yüzü bu şekildedir. Bu arayüzde bulunan kavramlara gelin şimdi hep beraber bakalım.

 
  • Overview; Genel bakış alanıdır. Bu bölümden düzenlenen çalışmalar, yayımlanmayan çalışmalar, açıklamalar, çalışma alanı değişiklikleri ve aktivite geçmişiniz hakkında bilgi alabilirsiniz.
  • Tags; Etiketler anlamına gelen Tag bölümü üzerinden oluşturduğunuz etiketleri görebilir veya yeni etiketler oluşturabilirsiniz.
  • Triggers; Bu alan üzerinden oluşturulan tetikleyiciler gözlemlenebilirken e-ticaret siteniz için yeni tetikleyiciler de oluşturabilirsiniz.
  • Variables; Değişkenlerinizi görüntüleyebileceğiniz alandır.
  • Folders; Daha önce e-ticaret siteniz için yaptığınız değişiklikleri ve dosyaları görebileceğiniz tag manager alanıdır.
  • Templates; Google Tag Manager kullanarak şablonlar yarattıysanız bu pencereden görüntüleyebilir veya yeni şablonlar oluşturabilirsiniz. Bu bölüm şablonlarınızı Etiket şablonları ve Değişken şablonları olarak sınıflandırmakta ve aradığınız şablonlara kolay bir şekilde ulaşmanıza olanak sağlamaktadır.

Google Tag Manager Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızda sizlerle bu araç hakkında birçok bilgiyi paylaştık. Sizler de Google Tag Manager kullanarak e-ticaret sitenizde hızlı bir şekilde değişiklikler yapabilir ve bunları ölçümleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra e-ticaret sitesi kuracaksanız arayüzü basit olan ve birçok ölçümü yapabileceğiniz Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih ederek e-ticarete adım atabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitenizi Kurun

 

E-ticaret sitesi kurmak isteyen firmaların tercih ettiği e-ticaret alt yapılarından birisi olan Ticimax e-ticaret alt yapıları sayesinde siz de e-ticarete hızlı bir şekilde adım atabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısının basit arayüzü sayesinde hızlı bir şekilde ürün satmaya başlayabilir ve alt yapımız içerisinde bulunan pazaryeri entegrasyonu, en gelişmiş seo özelliği ve Google dönüşüm izleme modülleri sayesinde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Paketleri

  

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<