Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Konvansiyonel Reklamcılık Nedir? Neden Önemlidir?

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

Konvansiyonel reklamcılık online olmayan geleneksel yöntemlerle yapılan reklamcılık faaliyetleridir. Geleneksel pazarlama örnekleri; dediğimizde baskı, yayın, doğrudan posta, telefon ve reklam panoları, gazete, dergi gibi pek çok alanı kapsamaktadır. Yazımızda sizler için konvansiyonel reklamcılık ve detayları konusunda bilgiler hazırladık.



Konvansiyonel Reklamcılık Nedir? Neden Önemlidir?

 

Reklamcılık Nedir?

 

Reklamlar; klasik olarak mesajın metni, grafikleri, yerleşimi ve sıklığı dahil olmak üzere sizin kontrol ettiğiniz ücretli bir mesaj olarak tanımlanır. Bazı küçük işletmeler, reklam tanımlarına promosyonları dahil eder. Reklam, "insanları gönüllü olarak belli bir davranışta bulunmaya ikna etmek, belirli bir düşünceye yöneltmek, dikkatlerini bir ürüne hizmete çekmek için gerçekleştirilen stratejiler bütünüdür.

 

Reklamcılık Nedir?

 

Konvansiyonel Reklamcılık Nedir?

 

Konvansiyonel reklamcılık ne demek dediğimizde geleneksel reklamcılık olarak tabir edilmektedir. Basılı yayınlarla kitlelere hitap eden reklamcılık türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer işletmelerin çoğu tarafından seçilen yöntemleri kullanan reklamcılık, basılı yayınlara görüntülü reklamlar yerleştirmeyi, yayın spotları yayınlamayı, bilboard reklamları satın almayı ve doğrudan posta parçalarını göndermeyi içerir. Son yıllarda artan dijital pazarlama yöntemleri ile geleneksel reklamcılık yarışır hale gelmiştir. Dijital pazarlama daha niş kitlelere de ulaşmayı sağlarken geleneksel pazarlama geniş kitlelere ulaşmayı hedeflemektedir.

 

Geleneksel reklamcılık, dergi ve gazetelerdeki reklamlar, radyo ve TV spotları ve doğrudan posta gibi yöntemleri içermektedir. Son yıllarda tüm bu somut araçların yanına web sitesi banner reklamları eklenmiştir. Genellikle gerilla pazarlaması olarak adlandırılan geleneksel reklamcılık küçük işletmeler tarafından bir ürünü veya hizmeti geçici olarak tanıtmak için kullanılan yaratıcı, düşük maliyetli pazarlama yöntemlerinden oluşur. Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları vardır ve her birini analiz etmek, işletmeniz için en iyi reklam taktiklerini seçmenize yardımcı olacaktır.

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlama Terimleri Nelerdir?

 

Konvansiyonel Reklamcılık Nedir

 

Konvansiyonel Olmayan Reklamcılık Nedir?

 

Ürününüzü geleneksel reklamcılık tekniklerinin ötesinde tanıtmak için yöntemler kullanmak, özellikle kendi oluşturduğunuz veya yalnızca bir kez veya nadiren kullandığınız yöntemler, geleneksel olmayan reklamcılık sınıflandırmasına girer. Örnekler arasında, etkinliklerde insanların logonuzu taşıyan giysiler giymesi, etkinliklerde ücretsiz numune dağıtılması, yerel bir hayır kurumuyla ortaklık kurulması ve kaldırım resimleri ve gökyüzü yazısı gibi olağandışı halka açık sergiler yer alır. Bunun yanında sosyal medya reklamcılığı geleneksel olmayan reklamcılık türleri arasında sayılmaktadır. Dijital reklamcılık türleri de geleneksel olmayan reklamcılık arasına girmektedir.

 

İlgili İçerik; Dikkate Almanız Gereken 5 Dijital Pazarlama Stratejisi

 

Konvansiyonel Olmayan Reklamcılık Nedir

 

Konvansiyonel Reklamcılık Avantajları Nelerdir?

 

Konvansiyonel pazarlama uzun ve köklü bir geçmişe sahiptir. Eldeki başarı hikayesi daha çoktur ve geleneksel olduğundan dolayı yöntemler de bilinir olmaktadır. Bu avantajla birlikte medyanın etkin kullanılması medyada sağlam bir marka algısı oluşturmada etkili olduğunu göstermektedir. Geniş kitlelere ulaşılması satış ve karlılığı artırdığı için sıkça tercih edilmektedir. Etkileyici ve anlaşılması kolaydır. Günlük yaşamda pek çok kitleyi etkisi altına alma özelliğine sahiptir. Günlük yaşamda etkileşime geçmeyi kolaylaştırır. Basılı pazarlama malzemeleri daha kalıcıdır. Daha akılda kalıcıdır.

 

Konvansiyonel Reklamcılık Avantajları Nelerdir

 

Geleneksel Reklamcılık Dezavantajları Nelerdir?

 

Geleneksel reklamcılık maliyetlidir ve rekabet ortamı daha fazladır. Geniş kitlelere hitap edildiğinden dolayı önemli rakiplerle bir arada olunması bir dezavantaj olabilmektedir. Reklamlarınızı kişiselleştirme şansınız yoktur. Öte yandan reklamları ölçümleme şansı dijital reklamcılık kadar kolay değildir. Kampanyaları ölçümlemek zordur. Marka izleyiciler gibi geleneksel pazarlama kampanyalarını ölçmenin yolları vardır, ancak bunlar dijital pazarlama için mevcut araçlar kadar derinlemesine değildir.

 

Geleneksel reklamcılık yöntemleri daha yüksek bütçeler gerektirir. Eğer küçük ya da orta ölçekli bir işletmeyseniz geleneksel pazarlama yöntemleri sizleri zorlayacaktır. TV reklamlarına baktığımızda genellikle büyük ve kendini kanıtlamış markaların reklamlarının sıkça döndüğünü görürüz. Tüketiciyle doğrudan etkileşim olmaması da geleneksel pazarlamanın bir dezavantajı olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

İlgili İçerik; Tüketici Davranışlarının E-ticaretteki Önemi

 

Geleneksel Reklamcılık Dezavantajları Nelerdir

 

Konvansiyonel Reklamcılık ile Dijital Reklamcılık Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Dijital pazarlama online her yöntemi barındırırken geleneksel reklamcılık ise çevrimiçi olmayan somut, fiziki yöntemlerden oluşmaktadır. Dijital pazarlama daha dinamik ve yenilikçi bir yapıdadır. Geleneksel reklamcılık ise daha stabil ve eski yöntemlerde oluşmaktadır. Yenilikle beslenen bir alan değildir. Geleneksel pazarlama radyo, televizyon, gazete, dergi, billboard gibi kitle iletişim araçlarını barındırmaktadır.

 

Dijital pazarlama ise teknolojiyle ve yeniliklere takip eden bir alandır. Sosyal medya, e-posta, Google reklamları gibi pek çok dinamik alana kanalize olabilen bir alandır. Geleneksel pazarlama karmaları yerel kitlelere ulaşmak için başvurulan bir yöntemdir. Kitlesel pazarlamanın bir parçasıdır. Geniş kitlelere hitap ederken başvurulan bir yöntemdir. Dijital pazarlama ise spesifik, özelleştirilmiş hedef kitle ile direkt teması kolaylaştıran bir araçtır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)

 

Konvansiyonel Reklamcılık ile Dijital Reklamcılık Arasındaki Farklar Nelerdir

 

Konvansiyonel İletişim Araçları Nelerdir?

 

Konvansiyonel iletişim yöntemleri günümüzde hepimizin bildiği tanıdık olduğu yöntemler olarak karşımıza çıkmaktadır. Aşağıda detaylandırdık.

 

Yüz Yüze Etkileşim ve Satış

 

Yüzyüze etkileşim yapan satış temsilcileri de geleneksel pazarlamanın bir parçasıdır. İkna etme, güven verme, ürün detaylarını detaylı bir şekilde anlatan geleneksel pazarlama yöntemleri halen kullanılmaktadır.

 

Konvansiyonel İletişim Araçları Yüz Yüze Satış

 

Basılı Reklamlar

 

Basılı reklamlar da gelişimini sürdürmektedir. Gazeteler ve dergiler dijital ortamlarda görülebilir oldu ve varlığını bir başka biçimde sürdürmektedir.

 

Konvansiyonel İletişim Araçları Basılı Reklamlar

 

Telepazarlama

 

Giden ve gelen telefonla pazarlama hala pazarlama endüstrisinin önemli bir parçasıdır. Telepazarlama geleneksel pazarlama yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Konvansiyonel İletişim Araçları Telepazarlama

 

Etkinlik Pazarlaması

 

Seminerler, etkinlikler, fuarlar gibi etkinlik pazarlaması geleneksel pazarlamasının önemli bir parçası olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Konvansiyonel İletişim Araçları Etkinlik Pazarlama


 

Reklam Panoları, El İlanları, Broşürler

 

Yolda, araçtayken, yürürken maruz kaldığımız reklam panoları sıkça başvurulan bir geleneksel pazarlama yöntemidir. Geniş kitlelere ulaşmada etkili olan reklam panoları tanıtımı duyuru vb. gibi pek çok alan için kullanılmaktadır. Reklam panoları yanında otobüs giydirme, bina boyama vb. gibi yöntemler de geleneksel pazarlama teknikleri konusunda iyi sonuçlar vermektedir.

 

Sokaklar veya alışveriş merkezleri, el ilanlarının ve broşürlerin kullanışlı olabileceği yerlerden sadece birkaçıdır. Bunlar hala özel indirimler ve kampanyalar için en çok tercih edilen yöntemlerdir. Yüz yüze yapılan geleneksel pazarlama, çok daha bağlayıcı ve etkileşimlidir. İşletmenize yeni büyüme fırsatları getirmek için el ilanları ve broşürler etkili olmaktadır. Doğrudan posta ve kartvizitler de duygusal tepkileri ortaya çıkarmada etkilidir.

 

Konvansiyonel İletişim Araçları Reklam Panoları

 

Doğrudan Posta Gönderimi

 

Doğrudan posta gönderimi geleneksel pazarlama yöntemlerinin en eski kalan yöntemlerinden biridir diyebiliriz. E-posta pazarlaması doğrudan postanın önüne büyük oranda geçmiş durumdadır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax