Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Pinterest Reklamcılığı Hakkında 5 İpucu

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Pinterest 200 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan bir sosyal medya platformudur. 2009 yılında Ben Silbermann, Paul Sciarra ve Evan Sharp tarafından hayata geçirilen bu sosyal medya platformu, 27 farklı dilde hizmet vermektedir. Bu nedenle Pinterest kullanıcı sayısı oldukça fazladır. Pinterest kullanıcıları, genellikle yeni fikirler edinmek, bir şeyler araştırmak ve yeni ürünler satın almak için bu platformu kullanmayı tercih etmektedir.

 

Özellikle yeni ürün satın almak isteyen kullanıcılar tarafından Pinterest oldukça fazla tercih edilen bir sosyal medya platformudur. Genellikle Pinterest kullanıcılarının %80’inden fazlası bu platform üzerinden satın almak istedikleri ürünlere karar vermekte ve e-ticaret firmaları üzerinden alışveriş yapmaktadır.

 

E-ticaret ve e-ihracat sektöründe faaliyet gösteren markaların büyük bölümü ise hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmak, satışlarını arttırmak ve marka bilinirliği yaratmak gibi amaçlar ile bu platformu kullanmaktadır. Markaların bazıları pinterestte yalnızca paylaşım yaparken çok büyük bölümü de Pinterest reklamcılığı ile sponsorlu reklamlar vererek satışlarını arttırmayı hedeflemektedir.

 

Pinterest reklamcılığı yaparak satış arttırmak isteyen e-ticaret ve e-ihracat firmalarının Pinterestte reklam vermeden önce bu platformu yakından tanıması ve Pinterest reklam türleri hakkında bilgi alması gerekir.

 

Pinterest Reklamcılığı Hakkında 5 İpucu adlı bu yazımızda yoğun bir alışveriş platformu haline gelen Pinterest hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Yazımızda Pinterest reklam türleri ile beraber Pinterest reklamcılık ipuçları da paylaşacağız. Sizler de yazımızı inceleyebilir ve doğru pazarlama stratejisi geliştirerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Pinterest Reklamcılığı Hakkında 5 İpucu

 

Pinterest Reklamı Nedir?

 

Pinterest reklamı, markaların belirli bir bütçe ile Pinterest’te ürün ve hizmetlerini, markalarını ön plana çıkarmasına verilen isimdir. Pinterest reklam ücretleri ile reklam vermenize olanak tanıyan bir platform olsa da hedef kitlenize ulaşmanız bakımından birçok fayda sağlar.


İlgili İçerik; Pinterest Pazarlamanızı İyileştirecek 10 Taktik


İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları 



Pinterest Reklamı Nedir

 

Pinterest’te Reklam Vermenin Avantajları

 

Pinterest’te reklam vermek markaların belirli avantajlardan yararlanmasına yardımcı olur. Gelin şimdi hep beraber Pinterest’te Reklam Vermenin Avantajlarına bir göz atalım.

 
  • Pinterest’te reklam veren markalar hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşır.
  • Pinterest reklamları markaların bilinirlik arttırmasına yardımcı olur.
  • Pinterest’te görünür olan ve marka bilinirliği yaratan işletmeler daha kolay satışlarını arttırır.
  • Pinterest reklamları rakipleriniz ile daha kolay rekabet edebilmenize olanak tanır.
  • Pinterest reklam ücretleri birçok sosyal medya platformuna göre uygundur.
  • Pinterest yurtdışında da oldukça fazla kullanılan bir sosyal ağ olduğu için e-ticaret firmaları Pinterest reklamları sayesinde markalarını yurtdışında da tanıtabilir.
  • Pinterestte reklam vermek işletmelerin satış arttırmasında etkin rol oynar.
  • Reklam vermek için kullanılabilecek birçok Pinterest reklam türü bulunur.
 

Bu avantajlardan yararlanmak isteyen her e-ticaret firmasının Pinterest Reklamcılığı hakkında bilgi sahibi olması gerekir.

 

İlgili İçerik; Pinterest Trafiğinizi Artıracak 7 İpucu

 

Pinterest Reklam Avantajları Nelerdir

 

Pinterest Reklam Türlerini Öğrenin

 

Pinterest Reklamcılığı Hakkında 5 İpucu adlı yazımızın bu bölümünde sizlerle ilk ipucumuzu paylaşacağız. Pinterest reklam türlerinden bahsedeceğimiz bu bölüm ile sizler de reklam türlerini öğrenebilir ve başarılı reklamlar yaratabilirsiniz.

 

Pinterestte reklam vermek için kullanılabilecek altı farklı Pinterest reklam modeli bulunur.

 
  • Statik
  • Video
  • Uygulama Yükleme
  • Alışveriş
  • Atlı Karınca
  • Koleksiyonlar
 

Pinterest reklam modelleridir. Gelin şimdi hep beraber bu reklam modellerine göz atalım.

 
  • Statik Reklamlar; Görsel reklam türlerinden birisi olan Statik Reklamlar PNG ve JPG formatındaki görseller ile verilen reklam türüdür. Görsel boyutlarının 1000 x 1500 pixel yani 2:3 en boy oranında olması gerekir ve resim boyutları 20 MB’ı geçmez.
  • Video Reklamlar; Pinterest reklam türleri arasında yer alan video reklamlar mobil cihazlara yönelik Pinterest reklamı vermek isteyen kişi ve işletmelerin kullandığı bir reklam modelidir. Bu reklam türü ile pinterestte ürün ve hizmetlerini, markalarını ön plana çıkarmak isteyen işletmeler 2GB’a kadar m4v, mov ve mp4 dosya türlerini yükleyebilir. Video reklamlar genellikle 4 ve 15 dakika arasında olmalıdır.
  • Uygulama Yükleme; Mobil uygulaması bulunan işletmelerin kullanabileceği bir reklam türü olan uygulama reklamları genellikle görseller ile verilir ve kullanıcılara pinterestten çıkmadan önce gösterilir.
  • Alışveriş Reklamı; Pinterest üzerinden hedef kitlesine ulaşmak ve ürün satışı yapmak isteyen markaların tercih ettiği bir reklam modelidir. Bu reklam türünde markalar ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerinde yer alan kişilere tanıtarak satışlarını arttırabilir.
  • Atlı Karınca; Pinterest reklam modellerinden birisi olan atlı karınca reklamları kişilerin kaydırmalı olarak reklamlarınızı gördüğü bir reklam modülüdür. Instagram’da çoklu fotoğraf paylaşımı yapmak gibi gözüken bu reklam türünde reklam veren kişilerin her görsel için 32 MB sınırı bulunur. Atlı karınca reklamları .jpeg ya da .png dosya türleri ile verilir ve bu reklamlar ya kare ya da 2:3 boyutunda olmalıdır.
  • Koleksiyon Reklamları; Koleksiyon reklamlarının alt bölümünde üç adet ürün fotoğrafı gösterilir. Bu reklam modelini vermek isteyenlerin katalog kullanması gerekir.
 

Pinterest reklamcılığı yapmak isteyen her markanın Pinterest reklam modelleri hakkında bilgi sahibi olması beklenir. Böylece markalar doğru reklam modelini seçerek iyi bir plan yapabilmekte ve hedeflerine daha kolay ulaşmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Siteleri Neden Pinterest Kullanmalı

 

Pinterest Reklam Türleri Nelerdir

 

Pinterest Hedef Kitlenizi Belirleyin

 

Pinterestte reklam verecek olan her markanın ürün ve hizmetlerini göstermek istediği bir hedef kitlesi bulunur. Markaların bu hedef kitleye ulaşabilmeleri için öncelikle kitlelerini tanıması gerekir. Çünkü hedef kitle ne kadar iyi tanınırsa Pinterest reklamlarından alınacak başarı o kadar artış gösterir.

 

Bu nedenle Pinterest reklamcılığı yapmak için her markanın analiz araçlarını kullanması ve hedef kitle analizi yapması gerekir. Böylece hedef kitlenizde yer alan kişileri tanıyarak daha doğru hedeflemeler yapabilir ve reklamlarınızdan başarı alabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Bir Pazarlama Aracı Olarak Pinterest Kullanmanız İçin 5 Neden 



Pinterest Reklamcılığı Hedef Kitle Analizi

 

Görsellerinize Önem Verin

 

Pinterest’te reklam verirken görsel ve videolar kullanılarak reklamlar verilmektedir. Pinterest görselliğe dayalı bir sosyal medya platformu olduğu için reklamlarınızda kullanacağınız görsel ve videolarınızın profesyonel bir şekilde oluşturulması gerekir.

 

Pinterest görsel ve videolarınızı profesyonel bir şekilde oluşturmadığınız takdirde reklamlarınız yeterince ilgi görmeyecek ve markanızın amacına ulaşmak zorlaşacaktır. Bu nedenle reklam vermeye hazırlanan her markanın profesyonel fotoğraf ve videolar kullanması gerekir. Böylece ürün tanıtımından marka tanıtımına kadar yapılan her reklam kampanyasında işletmeler daha iyi sonuçlar alır.


İlgili İçerik; 2023 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları  


Pinterest Reklamcılığı Görsel Seçimi

 

Rakiplerinizi Analiz Edin

 

Pinterest’te reklam vermek isteyen markaların aynı sektörde faaliyet gösterdiği ve aynı amacı güttüğü birçok rakibi bulunur. Bu nedenle markaların rakiplerinin pinterette neler yaptığını bilerek hareket etmesi gerekir. Çünkü böylece işletmeler rakiplerinin önüne geçebilecekleri dijital pazarlama ve reklam stratejileri geliştirerek reklamlarından aldıkları verimi arttırır.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

Pinterest Reklamcılığı Rakip Analizi

 

Bütçenizi Doğru Bir Şekilde Seçin

 

Pinterest de her sosyal medya platformu için bir ücret çerçevesinde reklam verebileceğiniz platformlardan birisidir. Markalar reklam verirken ne kadar fazla para harcarsa o kadar fazla kişiye ulaşır. Bu nedenle reklam vermeden önce hedef kitle analizine önem vermeniz reklam masraflarınızı azaltır ve doğru reklam bütçesi belirlemenize yardımcı olur.

 

Sizler de Pinterest reklam bütçesi belirlerken doğru kararlar vermek için bu konuları önemseyebilirsiniz.

 

Pinterest Reklamcılığı Bütçe Seçimi

 

Ticimax ile Reklamlarınızı Kolayca Verin

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih edin. Ticimax içinde yer alan modül ve özellikler sayesinde e-ticaret siteniz ile ilgili raporlara kolayca ulaşın. E-ticaret raporları sayesinde dijital pazarlama ve reklam stratejinizi daha doğru bir şekilde oluşturun.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax