Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Twitter Çemberi Akımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 02.04.2024

İçindekiler;

Günümüzde en popüler sosyal medya ağlarından biri de Twitter olarak karşımıza çıkmaktadır. Twitter algoritması, nasıl çalıştığı, ticari ya da kişisel olarak twitter’ın etkin olarak nasıl kullanılacağı konusu sıklıkla araştırılmaktadır. Twitter çemberi; kullanıcıların hangi hesaplarla etkileşime girdiği, en çok hangi hesaplardan retweet ya da beğeni aldığı gibi twitter istatistikleri konusunda bir çember oluşturmanıza yardımcı olur. Yazımızda twitter çember akımı ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.



Twitter Çemberi Akımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Twitter Çemberi Nedir?

 

Twitter’ın son yıllarda gerek gündem gerekse pazarlama amacıyla sıklıkla kullanılması twitter çember akımı kavramını ortaya çıkarmıştır. Bu kavram kişilerin twitter etkileşimlerini daha iyi analiz etmelerine ve etkileşim aldıkları hesapları görebilmesine dayalı bir uygulamadır. Twitter çemberi, twitter kullanıcılarının birbirleriyle olan bağlantılarını kapsar. Twitter çember yapma kullanıcıların, bir tweet ile toplamda kaç kere etkileşime geçtiğini gösterir. Tweet içindeki herhangi bir alana yapılan tıklamaların sayısı olarak ifade edilir.

 

Çember ayrıntılarına bakıldığında; bir tweetin, kullanıcılara zaman akışında veya arama sonuçlarında kaç kere sunulduğunu gösterir. Twitter çember uygulamasında, twitter hesabının en çok etkileşimde bulunduğu hesaplar ve kişiler gösterilir. Profil resimleri, grafikler şeklinde gösterilir. Bu şekilde, en çok yanıtlanan, retweetlenen veya en çok beğeni verilen profiller, hesabın etkileşim çemberini oluşturmaktadır.


İlgili İçerik; Twitter İstatistiklerinizi Nasıl Görebilirsiniz?



Twitter Çemberi Nedir

 

Twitter Çemberi Nasıl Yapılır?

 

Twitter çemberi Chirpty.com sitesinden kolaylıkla yapılmaktadır. Burada kullanıcı adınızı yazmanız ve oluştur düğmesine tıklamanız yeterlidir. Dilerseniz twitter çevresi oluşturmak için başka bir Twitter hesabının kullanıcı adını da yazabilirsiniz. Sayfa, bunu oluşturmak için Twitter'ın API'sinde sunduğu herkese açık verileri kullanmaktadır.

 

Twitter Çemberi Nasıl Yapılır

 

Tweet Etkileşimleri Nasıl Takip Edilir?

 

Tweet etkileşimlerinizi twitter kontrol paneli üzerinden takip ve analiz etmeniz mümkündür. Tweetlerinizin hedef kitleniz üzerinde ne gibi bir etki uyardırdığını analiz etmek ve gerçek zamanlı istatistiki verilere erişmek için masaüstü cihazlarınızdan analytics.twitter.com adresini ederek “tweetler” bölümüne tıklamanız gerekir. iOS veya Android İçin Twitter uygulamasında, “istatistikler” simgesine tıklamalısınız. İstatistikler alanından tweetleriniz hakkındaki etkileşim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 

Twitter istatistik alanından; beğeni, yorum, retweet istatistikleri, tıklama sayıları gibi çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz. Öte yandan hedef kitlenizin demografik özellikleri, hangi kaynaktan geldiği, cinsiyeti, yaşı, yaşadığı şehir vb. bilgilere de ulaşmanız mümkündür. Elde ettiğiniz tüm twitter istatistik verilerini ölçümlediğiniz gibi indirerek rapor oluşturma şansınız da mevcuttur.

 

İlgili İçerik; Twitter Algoritması Nasıl Çalışır?

 

Twitter Etkilesimleri Takip Etme

 

Twitter’da Etkileşim Almak Neden Önemlidir?

 

Twitter, Amerikan bir mikroblog ve sosyal ağ hizmetidir. Günümüzde hem ticari olarak hem de bireysel olarak kitlelerin kullandığı global bir hesaptır. Markalar hedef kitleleri ile etkileşime girmek onlara ulaşmak için sıklıkla twitter’ı kullanırken günümüzde ülkedeki ve dünyadaki trendleri, güncel olayları takip etmenin birincil yolu da twitter haline gelmiştir. Yukarıdaki saydığımız nedenlerden dolayı twitter’da başarılı olmak önemlidir.

 

İlgili İçerik; Twitter'da Mavi Tik Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? (2023 Yeni)

 

Twitter Etkileşim Önemi

 

E-ticaret Siteleri için Twitter Taktikleri

 

E-ticaret siteleri pazarlama faaliyetlerinde twitter’ı etkin olarak kullanmaktadır. Aşağıda e-ticaret sitelerinin etkileşimlerini arttıracak birkaç taktiği sıraladık.


İlgili İçerik; Twitter Etkileşim Çemberi Uygulaması Nedir?

 

İçeriklerinizi Hedef Kitlenize Uygun Olarak Planlayın

 

Tweetleriniz; çeşitli, ilgi çekici ve sektörünüzle ilgili olmalıdır. Twiter’a uygun içerikler konusunda; anket, kısa ve ilgi çekici videolar, kitleye uygun soru hazırlamak, yeni ürün ve hizmet tanıtımı, sektörel makale paylaşımı, eğlenceli marka vurguları, yarışmalardan oluşan içerik planları yapılabilir. Öte yandan takipçilerinizin hatırlamasını sağlamak için düzenli ve sık tweetler hazırlamanız gerekecektir. Hazırladığınız içeriklere uygun ilgi çekici hashtag eklemeyi de ihmal etmeyerek hedef kitlenize görünür olabilirsiniz.

 

Twitter Çemberi Akımı Hedef Kitle

 

Hedef Kitlenizle Etkileşime Girin

 

Binlerce takipçiniz olsa da etkileşim almadıktan sonra pek bir önemi olmayacaktır. Etkileşim almak için takipçilerinizle etkileşime girmeniz gerekir. Takip eden bir hesabı takibe almak, yorum ve beğenilerde bulunmak, bir yoruma cevap vermek işletmelerin yapması gerekenlerdir. Öte yandan sektörünüzle bağlantılı hesapları takibe almak da etkileşim almak açısından önemli olacaktır.

 

Twitter Çemberi Akımı Hedef Kitle Etkileşimi

 

Video Ağırlıklı Paylaşım Yaparak Retweet ve Beğeni Sayınızı Arttırın

 

Twitter etkileşim arttırmak için video, görsel ağırlıklı paylaşımlar planlayabilirsiniz. Görsel içeren gönderiler, Twitter kullanıcılarından daha fazla etkileşim almaktadır. Takipçilerinizi metne boğmak yerine görsel ve videolarla daha canlı ve etkileşim alan bir hesap haline dönüşebilirsiniz. Video gönderilerinin de metin gönderilerine kıyasla retweet edilme olasılığının 6 kat daha fazla olduğu ortaya konmuştur.

 

Twitter Çemberi Akımı Video İçerikler

 

Düzenli Paylaşım Yapın ve Zamanlamaları Doğru Ayarlayın

 

Twitter’da güncel olayların içinde kaybolmamak adına düzenli paylaşımlarda bulunmayı ihmal etmemelisiniz. Öte yandan tweetlerin zamanlaması da son derece önemlidir. Genellikle insanlar Twitter’a sabahtan ve öğleden sonra sıklıkla girerler. Hedef kitlenizin hareket analizini yaparak tweet paylaşım zamanlarınızı belirleyebilirsiniz.

 

Twitter Çemberi Akımı Düzenli Paylaşım

 

Twitter Reklamları İhmal Etmeyin

 

Twitter reklam vermek, hedef kitlenize ulaşmanın, etkinizi ve takipçi sayınızı artırmanın en iyi yollarından biridir. Takipçi tabanınızı büyütmek ve marka bilinirliği oluşturmak, ürün ve hizmet tanıtımı yapmak için twitter reklam seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.


İlgili İçerik; Twitter’da Beğeni ve Takipçi Arttırmak İçin 6 İpucu 



Twitter Çemberi Akımı Reklam Vermek



Rakip Analizleri Yapın

 

Twitter’da rakiplerinizin ne gibi uygulamalar içinde olduğunu inceleyebilir, onlardan farklı ve öne çıkan özelliklerinizi hedef kitlenize ulaştırabilirsiniz. Bunu paylaşımlarınız ya da twitter reklamları aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

 

Twitter Çemberi Akımı Rakip Analizi

 

Takipçilerinizin Dikkatini Çekmeyi Başarın

 

Gün içerisinde pek çok içerik ve paylaşım içinde kaybolmanıza izin vermeden takipçilerinizin sizi fark etmenizi sağlayabilirsiniz. Takipçilerinizin beklentilerine uygun şekilde ilgi çekici ve sürpriz içerikli paylaşımlarla merak uyandırabilir, hediye, promosyon ya da çeşitli yarışmalarla ilgilerini çekmeyi sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Twitter Reklamı Nasıl Verilir?

 

Twitter Çemberi Akımı Takipçi Dikat Çekmek

 

Twitter İstatistikleri Konusunda Titiz Davranın

 

Twitter pazarlama başarınızı belirlemek, etkileşimlerinizi görmek için twitter çemberi oluşturmak ve twitter istatistiklerinizi takip etmek gerekir. Twitter metrikleri hesabınızın durumu hakkında gerçek zamanlı verilere ulaşmanızı sağlayacak ve gerekli iyileştirmeleri yapmanız konusunda yol haritası olacaktır.

 

Ulaşabileceğiniz twitter metrikleri şu şekildedir;

 

En iyi tweet gösterimi: En çok etkileşimi hangi tweet'lerinizin aldığını twitter istatistikleri alanından takip edebilirsiniz.

 

İzlenim: Tweetlerinizin takipçilerinizin zaman tünellerinde kaç kez göründüğünü takip etmenizi yardımcı olur.

 

Katılım oranı: Tweetlerinizin aldığı retweet, yanıt, takip, beğeni, tıklama gibi istatiklere ulaşmanızı sağlar.

 

Hashtag: Kullandığınız hashtaglerin en popüler olanlarını gösteren bir metriktir. Böylece hangi hastagleri kullanacabileceğiniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Twitter Kullanma Kılavuzu

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax