Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret siteleri için kampanya dönemlerinde e-ticaret sitesi yönetimi oldukça önemlidir. Çünkü e-ticaret firmalarının kampanya dönemlerinde satışları artış göstermektedir. Bu nedenle kampanya yoğunluğundan dolayı artan talebi karşılamak isteyen e-ticaret firmalarının e-ticaret sitesi yönetimine önem vermesi gerekmektedir.

 

Black Friday / Efsane Cuma, Yılbaşı, Anneler Günü, Sevgililer Günü ve Babalar Günü gibi özel günler e-ticaret firmalarının hazırlanması gerektiği kampanya dönemleri olarak bilinmektedir. Bu günlerde işletmeler e-ticaret sitelerini ve firmalarını ilgili kampanyalara hazırlayarak satışlarını arttırmayı hedeflemektedir.

 

Her yıl alışveriş çılgınlığının yaşandığı Black Friday 2023’e hazırlanmak isteyen e-ticaret firmaları için hazırladığımız Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz adlı bu yazımızda sizlere Black Friday indirimleri için e-ticaret sitenizde yapacağınız hazırlıklar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve ilgili konu hakkında bilgi sahibi olarak Black Friday’de satışlarınızı arttırabilirsiniz.



Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?
 

Black Friday Nedir?

 

Black Friday, Amerika’da Şükran günü sonrasında gelen ilk Cuma gününe verilen isimdir. 1932 yılından itibaren Black Friday Noel alışverişlerinin başlangıç günü olarak bilinmektedir. Black Friday döneminde her mağaza kendilerine özel kampanyalar yaratarak satışlarını arttırmayı hedeflemiş ve hedeflemeye devam etmektedir.

 

Black Friday indirimlerine olan ilginin artması Dünya genelinde birçok markanın indirimler düzenlemesine olanak sağlamıştır ve Black Friday indirimleri neredeyse tüm ülkeleri etkisi altına almıştır.

 

İlgili İçerik; Black Friday 2020 Raporu

 

Black Friday/Efsane Cuma Nedir

 

Black Friday 2023 Ne Zaman?

 

Black Friday 2023, Şükran gününden sonra gelen ilk Cuma günü kutlanacaktır. Kısacası bu yıl 24 Kasım 2023 Cuma güne Black Friday indirimlerinin başlangıç günü olarak kabul edilmektedir.

 

Black Friday Ne Zaman

 

E-ticaret Siteleri İçin Black Friday’in Önemi

 

Black Friday indirimleri e-ticaret firmaları için büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu döneme iyi bir şekilde hazırlanan e-ticaret firmaları black Friday kampanyaları sonrasında işletmelerini büyütme fırsatı yakalamaktadır.

 
  • Black Friday’de e-ticaret kampanyaları düzenleyen işletmeler satışlarını arttırabilmektedir.
  • Black Friday indirimleri sayesinde e-ticaret firmaları hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay ulaşabilmektedir.
  • Black Friday indirimleri e-ticaret firmalarının sadık müşteriler kazanmasında etkin rol oynamaktadır.
  • Black Friday kampanyaları sayesinde e-ticaret firmaları stoklarını azaltabilmektedir.
  • Black Friday, e-ticaret firmalarının rakipleri ile daha kolay rekabete girmesini sağlar.
  • Black Friday ile işletmeler potansiyel müşterilerine ulaşma fırsatı yakalar.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen e-ticaret firmalarının Black Friday kampanya dönemine iyi bir şekilde hazırlanması ve bu süreçte e-ticaret sitesi yönetiminde profesyonel olunması gerekmektedir. Hadi gelin şimdi hep beraber Black Friday 2023 döneminde e-ticaret sitenizi nasıl yönetmeniz gerektiğine bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

Black Friday/Efsane Cuma E-ticaret Önemi Nedir

 

Kampanyalarınıza Dahil Edeceğiniz Ürünlerinizi Belirleyin

 

Black Friday 2023 kampanyalarında e-ticaret sitenizi profesyonel bir şekilde yönetmek istiyorsanız önem vermeniz gereken konuların başında ürünleriniz yer almaktadır. Black Friday döneminde her e-ticaret sitesi farklı ürünleri üzerinden kampanyalar yaratmaktadır. Bu nedenle black Friday hazırlıkları yapmak için e-ticaret sitenizde kampanyaya sokacağınız ürünleri belirlemeniz gerekmektedir.

 

Kampanyaya sokacağınız ürün ve hizmetlerinizi belirlerken şu adımları izleyebilirsiniz;

 
  • E-ticaret sitenizden en çok satılan ürünleri tespit edin.
  • E-ticaret sitenizde en az satılan ürünleri belirleyin.
  • Müşterilerinizin en çok hangi ürün sayfalarını ve kategorilerini ziyaret ettiğine göz atın.
  • Favoriye eklenenler, istek listesi gibi listelere göz atın.
 

Böylece e-ticaret sitenizde Black Friday indirimleri yapacağınız ürün ve kategorileri kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz. E-ticaret kampanya türlerini inceleyerek yaratacağınız kampanya kurgularına karar verebilir ve Black Friday’de satışlarınızı daha hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Ürün Seçimi

 

Ürün Tedarik Süreçlerinizi İyileştirin

 

Black Friday indirimlerinde e-ticaret sitelerini başarılı bir şekilde yönetmek isteyen işletmelerin önem vermesi gereken unsurlardan birisi de ürün tedarik süreçleridir. İşletmenizin ürün tedarik süreçlerini iyileştirmeniz ve Black Friday öncesinde gerekli ürün stoğunu yapmanız oldukça önemlidir. Bu nedenle Black Friday’e hazırlanırken tedarikçiniz ile görüşmeniz gerekir. Tedarikçi görüşmeleri esnasında;

 
  • Kampanya yoğunluğu
  • Ürün stok durumu
  • Ürün çeşitliliği
  • Teslimat
 

Gibi konular üzerinde görüşmeler yapabilirsiniz. Tedarikçiniz ilgili süreçleri iyi bir şekilde yöneteceğine inanıyorsa kampanya döneminde beraber çalışabilirsiniz fakat tedarikçinizin iyi bir yönetim yapamayacağına karar verirseniz Black Friday için başka tedarikçiler ile de çalışmayı göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Gün Kargo Yoğunluğunda Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Black Friday/Efsane Cuma Ürün Tedarik Süreci

 

Sitenizin Tasarımını Black Friday’e Uygun Hale Getirin

 

Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz yazımızın bu bölümünde sizlere black Friday için site tasarımı hakkında bilgi vereceğiz. Çünkü bu dönemde site tasarımlarını iyileştiren işletmeler daha hızlı satış yapma olanağı bulmaktadır.

 
  • Black Friday için site yönetimi yaparken ilk olarak göz önünde bulundurmanız gereken unsur sitenizi Black Friday kampanyalarına hazır hale getirmek olmalıdır. Ürün sayfası, ana sayfa , kategori sayfası gibi alanlarda tüketicilere Black Friday ruhunu yansıtacak tasarımlara yer vermeniz satışlarınızı etkileyecektir.
  • Black Friday için site tasarımı yapmak istiyorsanız sitenizin ana sayfasında yer alan banner ve slider alanları için Black Friday kampanyalarınızı ön plana çıkaracak tasarımlar yapmalısınız.
  • Black Friday öncesinde e-ticaret sitenizi responsive olarak tasarlamaya özen göstermeli ve mobil satışlarınızı arttırmayı hedeflemelisiniz.
  • Reklamlarınız için özel landing pageler yaratmalısınız.
  • Sitenize Chat bot ve canlı destek araçları ekleyerek Black Friday dönemindeki iş yükünüzü hafifletmeye çalışmalısınız.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak Black Friday için e-ticaret sitenizde değişiklikler yapabilir ve böylece başarılı bir şekilde e-ticaret sitenizi yöneterek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sayfa Tasarımınızı Güçlendirmenin 5 Etkili Yolu

 

Black Friday/Efsane Cuma Site Tasarımı

 

Müşteri Memnuniyetini Arttırın

 

Black Friday 2023 indirimleriyle ürün ve hizmet alan müşterileriniz satın aldıkları ürün ve hizmetlere hızlı bir şekilde ulaşmayı isteyecektir. Bu nedenle e-ticaret firmanızın kargo süreçlerinde iyileştirmeler yapmanız gerekmektedir. Bununla beraber müşteri memnuniyetinizi arttırmak için dikkat etmeniz gereken önemli noktalar da bulunmaktadır;

 
  • Black Friday teslimat süreçlerinizi doğru bir şekilde ayarlamaya özen gösterin.
  • Müşteri memnuniyetini arttırmak için ürün fiyatlarınızı ve indirim oranlarınızı müşteri odaklı bir şekilde ayarlayın.
  • Müşterilerinizin sitenize olan güvenini arttırmak için e-ticarette güvenliğe önem verin.
  • Ödeme sayfanızı profesyonel bir şekilde yaratarak müşterilerinize güven vermeye çalışın.
  • Müşterileriniz için arkadaşını davet et 5 Tl indirim kazan, arkadaşını davet et %10 indirim kazan gibi kampanya türlerinden yararlanarak kampanyalar yaratmaya çalışın.
 

Böylece e-ticaret firmanızın müşteri memnuniyetini sağlayabilir ve Black Friday 2023 indirimleri sayesinde hem satışlarınızı hem de satış müşteri sayınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hızlı Teslimat ve E-ticaret İlişkisi

 

Black Friday/Efsane Cuma Müşteri Memnuniyeti

 

Ürün ve Hizmet Pazarlaması Yapın

 

Black Friday 2023 kampanyalarında e-ticaret sitenizin ürün satışlarını arttırmak istiyorsanız pazarlama çalışmaları yapmaya özen göstermelisiniz.

 

Genellikle e-ticaret firmaları tarafından en çok tercih edilen dijital pazarlama yöntemleri arasında yer alan sosyal medya pazarlama, sms pazarlaması, e-mail marketing, ınfluencer marketing, Affiliate marketing ve içerik pazarlaması gibi dijital pazarlama yöntemlerini kullanabilirsiniz.

 

Bu pazarlama yöntemleri sayesinde ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaştırabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

Black Friday/Efsane Cuma Ürün ve Hizmet Pazarlaması

 

Ticimax ile Black Friday’de E-ticaret Sitenizi Kolayca Yönetin

 

E-ticaret siteleri için e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax ile sizler de e-ticarete adım atabilir ve Black Friday kampanya döneminde e-ticaret sitenizi kolayca yönetebilirsiniz. Alt yapımız içerisinde yer alan modülleri kullanabilir ve pazarlama çalışmalarınızı etkin bir şekilde planlayarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax