Çevrimiçi satış işletmelerin ürün ve hizmetlerini online mağazaları veya e-ticaret pazaryerleri üzerinden sattığı satış yöntemidir. Günümüzde alışveriş alışkanlıklarının değişmesi ve insanların daha çok çevrimiçi satış yapan işletmelerden alışveriş yapması markaların online mağazalar üzerinden satış yapmasını sağlamıştır. Artık birçok marka dijital dönüşümlerini tamamlayarak internetten satış yapmaya başlamıştır.

 

Çevrimiçi Satış Nedir? Çevrimiçi Satış Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere online mağaza kurma süreçlerinden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve ürün ve hizmetlerinizi çevrim içi platformlardan satabilirsiniz.

 
 

Çevrimiçi Satış Nedir? Çevrimiçi Satış Nasıl Yapılır?

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Online Satış Hakkında Bilmeniz Gerekenler ( 2023 Yeni)
 

Çevrimiçi Satış Nedir?

  
 

Çevrimiçi satış, ticaret yapan işletmelerin ürünlerini ve hizmetlerini pazaryeri ya da e-ticaret siteleri üzerinden satmasına verilen isimdir. Genel olarak çevrimiçi satışlarda ürünlerin satış, dağıtım ve pazarlama süreçleri dijital ortamlar üzerinden tamamlanmaktadır.

 

Çevrimiçi Satış Nedir

 

Çevrimiçi Satış Yapmanın Avantajları

 

Çevrimiçi satış markaların birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olmaktadır. Çevrimiçi satış sayesinde markalar;

 
  • Ürün ve hizmetlerini daha fazla kişiye ulaştırma imkânı yakalar.
  • 7 Gün 24 Saat boyunca açık bir mağazaya sahip olur. Böylece günün herhangi bir saatinde işletmeler satış yapabilir.
  • Mağazalarında sınırsız sayıda ürün sergileyebilir.
  • Sanal pos entegrasyonları ile müşterilerinden güvenli bir şekilde ödeme alır.
  • Reklam ve tanıtım çalışmaları ile ürün ve hizmetlerini daha fazla kişiye ulaştırarak satışlarını arttırır.
  • Marka bilinirliğini arttırma fırsatı yakalar.
  • Günümüz dinamiklerine ve teknolojisine daha hızlı ayak uydurarak tüketicilere güven verir.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen her markanın e-ticaret siteleri ya da pazaryerleri üzerinden satış yaptığı bilinir.

 

Çevrimiçi Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir

 

Çevrimiçi Satış İçin Şirket Kuruluşu

 

Ticari faaliyet gösteren her işletmenin zorunlu olarak şirket kurması gerektiği gibi çevrimiçi satış yapan işletmelerin de şirket kurması gerekir. Bunun yanı markaların sıra çevrimiçi satışlarda her işletmenin fatura kesmesi ve kestiği faturalar üzerinden KDV farkı, Gelir vergisi, Stopaj gibi vergi türlerini ödemesi de gerekir.

 
  • Şahıs şirketi
  • Limited şirketi
  • Anonim şirketi
 

Çevrimiçi satış için şirket kuracak işletmelerin en çok tercih ettiği şirket türüdür. Çevrimiçi satış yapacak işletmeler genellikle bu şirket türlerinden birinin kuruluşunu yaptıktan sonra internetten satacakları ürün ve hizmetlere karar vermektedir. Ardından ise ürün tedariği yaparak ve e-ticaret sitesi kurarak satış yapabilmektedir.

 

Çevrimiçi Satış Şirket Nasıl Kurulur

 

Çevrimiçi Satış Nasıl Yapılır?

 

İşletmelerin çevrimiçi satış yapabileceği platformlar oldukça çeşitlidir. E-ticaret siteleri, sosyal medya platformları ve e-ticaret pazaryerleri çevrimiçi satış yapılabilecek platformlar arasında yer almaktadır.

 
  • E-ticaret Siteleri; İşletmelerin kendi markalarına özel yarattıkları sanal mağazalara verilen isimdir. Genellikle e-ticaret paketleri ya da e-ticaret sitesi yazma yöntemleri ile çevrimiçi mağazalar açılmaktadır. İşletmeler daha çok maliyetlerini azaltmak için e-ticaret paketi kullanmayı tercih etmektedir.
  • Sosyal Medya; Instagram, Facebook, Tiktok vb. sosyal medya platformlarında markaların kendilerine ait bir butik hesabı ya da mağaza hesabı açarak satış yapma yöntemidir. Sosyal medya platformları üzerinden satış yapan işletmeler daha çok havale eft / kapıda ödeme yöntemleri ile tahsilat gerçekleştirir.
  • Pazaryerleri; Alıcıların ve satıcıların bir arada olması için kurulan Trendyol, Hepsiburada, N11 gibi platformların genelinde pazaryeri denmektedir. Çevrimiçi satış yapmak için işletmelerin bu platformlarda mağaza açması, ürün ve hizmetlerini yüklemesi gerekir. Bunun yanı sıra markalar yaptıkları her satış üzerinden bir komisyon bedeli de ödemektedir.
 

Satış yaparken karlılığını arttırmak ya da bir marka bilinirliği yaratmak isteyen her işletme genellikle kendi e-ticaret siteleri üzerinden satış yapmayı tercih ediyor. Sizler de markanıza ait bir e-ticaret sitesi kurarak ürün ve hizmetlerinizi sergileyebilir ve çevrimiçi satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Çevrimiçi Satış Nasıl Yapılır

 

Çevrimiçi Satış İçin E-ticaret Sitesi Kurma

 

Çevrimiçi satış yaparken işletme karını arttırmayı hedefleyen markalar genellikle e-ticaret sitesi kurarak hareket etmektedir. Çünkü e-ticaret sitesi üzerinden satış yapan markalar yalnızca sanal pos komisyonu ödeyerek satışlarını yapabilmektedir. Sanal pos komisyonları ise genellikle %1 - %3 oranında farklılık göstermektedir.

 

Çevrimiçi satış yapmak için site kurulumu yapacak markalar e-ticaret sitesi yazdırma, hazır e-ticaret paketleri ya da açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarını tercih ederek sitelerini kurdurmaktadır fakat e-ticaret sitesi kurarken maliyetlerini azaltmak isteyenler daha çok hazır e-ticaret paketleri kullanarak mağazalarını hayata geçirmektedir. Çünkü hazır e-ticaret paketleri içerisinde markaların e-ticaret süreçlerini yönetebileceği birçok modül ve özellik yer almaktadır.

 

Çevrimiçi satış sitesi kurarken tercih edebileceğiniz Ticimax e-ticaret alt yapıları işletmenizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için birçok özellikle donatılmıştır. Bunun yanı sıra alt yapımız markaların ve küçük ölçekli işletmenin bütçesini zorlamayacak bir şekilde farklı paketler halinde satışa sunulmaktadır. Sizler de çevrimiçi satış yapmak için Ticimax e-ticaret paketlerini inceleyebilir ve bütçenize en uygun paketi seçerek sitenizi kurabilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret paketleri ile e-ticaret süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yönetebilir ve bu sektörde başarılı olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Unsur

 

Çevrimiçi Satış E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur

 

Çevrimiçi Satış Fikirleri

 

Çevrimiçi Satış Nasıl Yapılır sorusuna yanıt arıyorsanız fikirlerin bu süreçte oldukça önemli olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Çünkü markanıza ait ürün ve hizmetleri profesyonel bir şekilde seçmeniz satışlarınızın artmasında yardımcı olacaktır. Genel olarak çevrimiçi satış hakkında araştırma yapan kişiler satacakları ürün ve hizmetlere karar verirken belirli raporları ve istatistikleri analiz etmektedir.

 
  • Yıllara göre e-ticaret istatistikleri
  • Pazaryeri ürün satış istatistikleri
  • E-ihracat ürün satış istatistikleri
 

Markaların genellikle e-ticaret sektöründe büyüyen ürün kategorilerini görebilmek için inceledikleri başlıca istatistiklerdir. Bunun yanı sıra birçok marka internetten en çok satılan ürünler hakkında da araştırma yapmaktadır. Böylece işletmeler hem ürün satışı yapacakları e-ticaret sektörüne hem de satacakları ürün ve hizmetlere daha kolay bir şekilde karar verebilmektedir. Siz de çevrimiçi satış sitenizi kurmadan önce bu konular hakkında araştırma yapabilir ve böylece doğru ürün seçimi ile e-ticaret sektöründe başarılı olabilirsiniz.

 

Çevrimiçi Satış Fikirleri Nelerdir

 

Çevrimiçi Satışlar Güvenli Midir?

 

Çevrimiçi satışlar güvenlidir. Çünkü çevrimiçi satış sitelerinde hem tüketicileri hem de satış yapan markaları koruyan;

 
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • SSL Sertfikası
  • 3D Secure ile Ödeme Yöntemi
 

Gibi birçok güvenlik özelliği bulunmaktadır. Bu özellikle hem çevrimiçi alışveriş yapan tüketicileri hem de çevirici satış yapan markaları koruyan özelliklerdir.

 

Çevrimiçi satışlarda güvenliği sağlayan mesafeli satış sözleşmesi her çevrimiçi alışveriş sonrasında markaların ve tüketicilerin haklarını korumak için otomatik olarak yapılan bir sözleşmedir. Bu sözleşme çerçevesinde müşteriler 14 gün iade hakkından problemsiz bir şekilde yararlanabilmektedir.

 

Çevrimiçi satışlarda tüketicilerin bilgilerini koruyan SSL sertifikaları her e-ticaret sitesinde yer almaktadır ve böylece müşteri bilgilerinin sızdırılması imkânsız bir hale gelmektedir. Bunun yanı sıra çevrimiçi güvenli ödeme sistemleri olan 3D Secure yöntemleri de kredi ve banka kartı ile güvenli alışveriş yapmanızı sağlayan bir ödeme yöntemidir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

Çevrimiçi Satış Güvenli Midir

 

Çevrimiçi Satış Sitenizi Kurun

 

Çevrimiçi satış yapmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan özellikler ile sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve e-ticaret sektöründe güvenliği arttırarak hızlıca internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. Alt yapımızda yer alan özellikler ile e-ticaret süreçlerinizi profesyonelce yönetebilir ve bulunduğunuz sektörde rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<