Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Çiçek Sepeti Komisyon Oranları

Güncelleme Tarihi: 26.05.2023

İçindekiler;

2006 yılında kurulan çiçeksepeti, online çiçek, hediye ve gurme hediye gönderimi hizmeti veren bir şirkettir. Bir pazaryeri olan çiçeksepeti alıcı ve satıcıları buluşturmaktadır. Mağaza açılarak pek çok ürünü alıcılarla buluşturmak, marka bilinirliliği oluşturmak, müşteri kazanmak ve geniş kitlelere ulaşmak mümkündür. Elbette pazaryerinde satış yapmanın en büyük dezavantajı kesilen komisyonlar nedeniyle satılan üründen elde edilen gelirin tamamının kazanılamamasıdır. Yazımızda çiçeksepeti komisyon oranı konusunda detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.



Çiçek Sepeti Komisyon Oranları

 

Çiçeksepeti Hakkında Bilgi

 

Çiçeksepeti, online çiçek, hediye ve gurme hediye gönderimi hizmeti veren bir şirkettir. 2006 yılında Emre Aydın tarafından kurulmuştur. Türkiye'nin tüm şehirlerine çiçek siparişi verilebilen bir sitedir. Sitede aynı zamanda gurme ürünleri, takı, meyve sepeti ve hediyelik eşya satışı yapılmaktadır. Günümüzde pek çok kişiye istihdam sağlayan bir kuruluştur.

 

2013 senesinde Cicek.com'u satın alan şirket, 2014 senesinde de Bonnyfood şirketini satın almıştır. Ciceksepeti'nin çiçek ve hediye sektörü dışındaki ilk girişimi olan Mizu ise 2012 senesinde açılmıştır. 2014 yılında, online yemek siparişi hizmeti veren bolbol.com açılmıştır. Bolbol'da yalnızca İstanbul içerisinde binlerce restoranla anlaşmalı olarak yemek siparişi hizmeti veriliyor ve hızlı teslimat olarak Starbucks ve New Frank's Original Hot Dog gibi özel restoranlara hizmet sunmaktadır.

 

Çiçek Sepeti Nedir

 

Çiçeksepeti İş Modeli Nasıldır?

 

Çiçeksepeti'nin çalışma mantığı dünyada benzer işi yapan şirketlere göre farklılık göstermektedir. Çiçeksepeti Türkiye'deki lokal çiçekçilerle web ve mobil sistemleri sağlayarak onlarla entegre olarak çalışır. Çiçek Sepeti'nin tedarik ettiği vazo, kurdele ve tüm aksesuarlar, Çiçeksepeti'nin lojistiğiyle Türkiye'deki çiçekçilere ulaştırılmakta ve müşteriye giden ürünlerin standart olması sağlanır. Çiçek siparişlerinde aynı gün teslimat mümkündür.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

Çiçek Sepeti İş Modeli Nedir

 

Çiçeksepeti Mağaza Açmak Nasıl Yapılır?

 

Çiçeksepeti'nde mağaza açmak için öncelikle mağaza başvurusu yapılması gerekmektedir. Çiçeksepeti’nde mağaza açmak için ilk olarak vergi mükellefi olmanız gerekmektedir. Bunun nedeni ürünlere fatura kesmeniz gerekecek olmasıdır. Öte yandan çiçeksepeti mağaza açmak isteyen kişilerden çeşitli evraklar istenmektedir. Bunları aşağıda sizler için sıraladık.

 
  • Firmanızın Adı, Türü ve Vergi Numaranız
  • Başvuru Tipi (Bayi, Franchise ve pazaryeri başvurusu)
  • Satış Yapmak İstenilen Kategori
  • Yetkili Bilgileri
  • Diğer platformlarda satış yapıyorsanız mağaza linkleriniz
  • Vergi Dairesi İli
  • Vergi Dairesi
  • Fatura adresi (il, ilçe, semt, açık adres)
 

Çiçek sepeti mağaza açma evrakları ise şunlardır;

 
  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri
  • Ortaklık Sözleşmesi
  • Banka Bilgilerinizi Gösteren Belge
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Şirket kuruluş ticaret sicil gazetesi
  • Faaliyet belgesi
  • Satılardan istenen ilan ve iş birliği sözleşmesi
  • Bayi bilgileri formu
 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2023 Yeni)

 

Çiçek Sepeti Mağaza Açmak

 

Çiçek Sepeti Komisyon Oranları Nasıldır?

 

Çiçek sepeti komisyon hesaplama dediğimizde ürün ve kategorilere göre komisyon oranları belirlenmektedir. Aşağıda sizler için çiçeksepeti komisyon oranları hakkında bilgiler derledik.

 
Kategori Komisyon Oranı
Anne ve Çocuk %15 - %25
Takı, Saat ve Aksesuar %4 - %20
Elektronik Ürünler %5 - %26
Ev Yaşam %17 - %21
Moda %20
Süper Market %10 - %25
Parfüm ve Kişisel Bakım %13 - %18
Petshop %14 - %25
 


Çiçek Sepeti Komisyon Oranları Nasıldır

 

Çiçeksepeti’nde Başarılı Olmanın İpuçları Nelerdir?

 

Çiçeksepeti’nde görünür olmak, müşterilerin önüne çıkmak oldukça önemli olmaktadır. Yoksa binlerce satıcı arasında kaybolup gidilebilir. Bu nedenle mağaza açan kişiler belirli şeyleri göz önünde bulundurarak mağazalarını ön plana çıkarmalıdır. Çiçeksepeti’nde mağazayı ön plana çıkarmak için yapılması gerekenleri birkaç başlıkta sıraladık.

 
  • Kullanıcı beklenti ve isteklerine göre hareket etme
  • Kullanıcı yorumlarına açık olma, dikkate alma ve yanıt verme
  • Müşteri memnuniyetini sağlamak adına kişiselleştirme seçeneklerini kullanma
  • Rekabet ortamında öne çıkmak için uygulama içi reklam ya da sponsorlu ürün gibi seçenekleri kullanma
  • Adil ve rekabet ortamına uygun bir fiyat politikası oluşturma
  • Teslimat süreçlerine özen gösterme, vaktinde teslim etme
  • Ürün fotoğraflarının gerçek, profesyonel ve detaylı olmasına özen gösterme
  • Ürün açıklamalarına detaylı bir şekilde yer verme ve SEO uyumlu içerikler hazırlayarak öne çıkmayı kolaylaştırma
  • E-ticaret sitenizin tanıtımını yapma ve müşterileri e-ticaret sitesine çekme
  • Güvenli bir mağaza profili oluşturma
 

İlgili İçerik; E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir, Nasıl Çalışır?

 

Çiçek Sepeti Başarılı Olmanın İpuçları

 

Ticimax Pazaryeri Entegrasyonlarının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

 

Kendi e-ticaret siteniz olduğunda internet üzerinden satış yapabilir, hiçbir komisyon ödemek zorunda kalmazsınız. Üstelik müşteri gözünde marka bilinirliliği oluşturabilir, müşteri sadakati kazanabilirsiniz. Ticimax e-ticaret sitesi tercih ettiğinizde pazaryeri entegrasyonları ile kolaylıkla ürünlerinizi satışa çıkarabilir, ürün aktarımını ve stok yönetimlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax