Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Fulfillment Hizmeti Nedir?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmelerin operasyonel süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmesi gerekir. Operasyonel süreçlerini profesyonel bir şekilde yürüten işletmeler müşteri memnuniyetini arttırır ve böylece daha kolay bir şekilde sadık müşteriler kazanır.

 

Operasyonel süreçlerini yönetecek olan markalar çoğu zaman sipariş yönetiminden teslimata kadar olan süreçlerin hepsini bir arada toplamaya çalışır. Kısacası birçok e-ticaret firmasının E-ticarette Fulfillment Hizmeti vermeye çalıştığını söylemek mümkündür. Peki nedir E-ticarette Fulfillment Hizmet, gelin hep beraber bu yazımızda bu konuya daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Hizmet Pazarlaması Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

E-ticarette Fulfillment Hizmeti Nedir?

 

E-ticarette Fulfillment

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan markaların birçok sisteme ihtiyacı bulunmaktadır. Satıcılar genellikle iş yükleri fazla olduğundan bu yükleri azaltmayı istemektedir.

 

Satıcılar çoğu zaman tüm ürünlere ve operasyonel süreçlere yetişemeyeceği için bu yükü azaltmayı sağlayacak e-ticaret sistemlerine ihtiyaç duymaktadır. Birçok e-ticaret firmasının bu noktada Fulfillment sistemlere yöneldiği bilinir.

 

E-ticarette Fulfillment hizmet, işletmelerin sipariş alım sürecinden müşteriye teslimat sürecine kadar olan tüm operasyonel süreçlerin bir sistem içinde toplanmasını sağlayan sistemlerdir. Genellikle bu sistemler tasarım, yazılım ve teknik konularda firmalara hizmet sağlamaktadır.

E-ticarette Fulfillment hizmetler sayesinde markalar hem operasyonel süreçlerini daha profesyonel bir şekilde yürütmekte hem de tasarruf etmektedir.

 

E-ticarette Fulfillment Nedir

 

Fulfillment E-ticaret’in Avantajları

 

Fulfillment e-ticaret süreçlerini profesyonel bir şekilde yürüten markalar birçok avantajlı durumdan yararlanabilmektedir. Gelin şimdi Fulfillment E-ticaret’in Avantajları nelermiş daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Fulfillment E-ticaret markaların düşük maliyetler ile hedef kitlesine ulaşmasını sağlar.
  • E-ticarette hizmet markaların operasyonel süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetmesine yardımcı olur.
  • E-ticaret firmaları bu sistemler sayesinde hedef kitlelerinde yer alan kişilere kusursuz bir hizmet verebilir.
  • Fulfillment sistemleri sayesinde e-ticaret firmaları ürün sayılarını arttırabilir. Çünkü Fulfillment hizmet markaların ürün ve sipariş yönetimini kolaylaştırır.
  • Fulfillment hizmet işletmenizin daha kolay büyümesini sağlar.
  • Fulfillment hizmet sayesinde e-ticaret firmaları müşteri memnuniyetini artırır.
  • Fulfillment hizmet markanızın büyüme sürecini kolaylaştırır ve hızlandırır.
  • İşletmeler e-ticarette Fulfillment ile kargo süreçlerini kolayca yönetebilir.
  • İşletmenizi daha büyük pazarlara açabilirsiniz.
  • Dönüşüm oranlarınız hızlı bir şekilde artış gösterir.
 

E-ticarette fulfillmentin markalara sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız sizler de operasyonel süreçlerinizde buna yönelebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

E-ticarette Fulfillment Avantajları Nelerdir

 

Fulfillment E-ticaret’in Dezavantajları

 

E-ticarette Fulfillment her zaman markalar avantaj sağlayan bir hizmet yöntemi olsa da aslına bakıldığında bazı durumlarda dezavantajları da beraberinde getirebilmektedir. Gelin şimdi hep beraber Fulfillment E-ticaret’in Dezavantajları neler olabilir bir göz atalım.

 
  • E-ticarette Fulfillment hizmet vermek isteyen markalar ürünlerini analiz etmediği takdirde sermaye kayıplarına uğrayabilmektedir.
  • Fazla satılacak diye düşünülen ürünlerin sirkülasyonu yeterli olmadığı takdirde bu markanızın maliyetlerinin artmasın neden olabilir.
  • Fulfillment depolama süreci profesyonel bir şekilde yürütülmediği takdirde nakliyat ve depolama masrafları artabilir.
  • İyi kurulmayan bir sistem markanızın verimliliğini azaltır.
  • E-ticarette Fulfillment sistem kurabilmek için sermaye ihtiyacı bulunur.
 

E-ticarette Fulfillment hizmet kurma sürecinde markaların karşı karşıya kalabileceği başlıca zorluklar bunlardır. Fakat yine de bu sistemlerin e-ticaret firmalarına daha fazla avantaj sağladığı bilinmektedir. Bu nedenle depolama, operasyon ve lojistik süreçlerini iyi bir şekilde yürütmek isteyen her markanın Fulfillment hizmet kurmaya önem vermesi gerekmektedir.

 

E-ticarette Fulfillment Dezavantajları Nelerdir

 

E-ticarette Fulfillment Nasıl Yapılır?

 

E-ticarette Fulfillment hizmetini uygulamak isteyen her markanın yönetmesi gereken başlıca süreçler bulunur.

 
  • Depo yönetimi
  • Sipariş yönetimi
  • Ürün paketleme
  • Ürün nakliye süreci
  • Müşteri iletişimi
 

Gibi süreçlerin e-ticarette Fulfillment hizmet vermek isteyen markalar tarafından iyi bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Gelin şimdi hep beraber bu süreçlere detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; En İyi E-posta Pazarlama Araçları

 

E-ticarette Fulfillment Nasıl Yapılır

 

Depo Yönetim Süreci

 

Fulfillment nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin ilk bilmesi gereken süreç depo yönetim sürecidir. Çünkü stoklu satış yapmak isteyen her markanın ürün satışı yapabilmek için bir ürün stoğu yapması gerekmektedir. Genellikle markalar da ürün stoklarını depolarda yapmaktadır.

 

Depo yönetimi ile E-ticarette Fulfillment hizmet yapısı kurmak isteyen her markanın önem vermesi gereken unsur depolardaki alan kullanımı, ürün stokları, nakliyat süreci gibi unsurlardır. Bu süreci iyi bir şekilde yöneten markalar Fulfillment hizmet yapısındaki ilk süreci tamamlar.

 

Böylece e-ticaret firmaları sattıkları ürün ve hizmetlerin yönetimini iyi bir şekilde yürütür ve siparişleri müşterilerine hızlıca ulaştırarak müşteri memnuniyetini arttırır. Bu süreci iyi bir şekilde yönetmek isteyen işletmeler depo yönetim sistemleri yani kısaca wms kullanmaya özen gösterir.

 

E-ticarette Fulfillment Depo Yonetime Sistemi

 

Sipariş Yönetimi

 

Fulfillment nasıl yapılır diyorsanız bir diğer süreci de bilmelisiniz. Sipariş yönetim süreci markaların sattığı ürün ve hizmetleri satın alan müşterilere ulaştırdığı sürece verilen isimdir. Bu noktada ürün fiyatlandırmasından kayıt tutumuna, stok kontrolünden sipariş takibine kadar olan her sürece önem verilmesi gerekir.

 

Genellikle bu süreci iyi bir şekilde yönetmek isteyen marklar e-ticaret Fulfillment sistemleri sayesinde sorumluluklarını azaltır ve çalışan verimliliğini arttırır. Böylece markalar sistemler sayesinde hem performans artırımına giderken hem de çalışan maliyetlerinden kurtulabilir.

 

E-ticarette Fulfillment Sipariş Yönetimi

 

Ürün Paketleme Süreci

 

E-ticaret firmaları satış yapmaya başladıktan sonra depolarda bulunan ürün ve hizmetlerin satısında azalmalar olur. Bu süreci profesyonel bir şekilde yönetmek için şirketler çok satan ürünlerin paketleme sürecini yönetir ve ardından depolara bu ürünleri gönderir. Ürün paketleme süreci yalnızca satışı fazla olan ürünlere yönelik yapıldığı için markaların zaman kazanması mümkündür.

 

E-ticarette Fulfillment Ürün Paketleme

 

Nakliyat ve Lojistik Süreçler

 

E-ticarette Fulfillment hizmet markaların nakliyat ve lojistik süreçlerini de profesyonel bir şekilde yönetmesine yardımcı olur. Çünkü bu süreçte nakliyat markalar tarafından yürütülür ve depoya teslimatı markalar yapar. Nakliye süreci Fulfillment hizmet sağlayan işletmeler tarafından yapıldığı için e-ticaret firmaları bu noktada lojistik masraflarından kurtulabilmektedir.

 

E-ticarette Fulfillment Nakliyat ve Lojistik Süreçleri

 

Müşteri Desteği

 

E-ticaret yapan her marka bir hedef kitleye ulaşmak ve ürün satışlarını arttırmak için sektörde yer almaktadır. Markaların müşteri kitlesine ulaştıktan sonra bu kitleye en uygun hizmeti ve desteği vermesi de oldukça önemlidir.

 

Bir e-ticaret sitesi üzerinden alışveriş yapmak isteyen tüketiciler çoğu zaman satıcı markalar ile iletişime geçmekte, ürün ve hizmetler hakkında bilgi almayı istemektedir. Çoğu zaman Fulfillment sistemi içerisinde müşteri desteği hizmeti de bulunmaktadır. Bu hizmet e-ticaret ile internetten ürün satacak firmaların operasyonel süreçlerinin ve müşteri hizmetleri departmanına olan ihtiyacın azalmasını sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; Markanız için Görsel Kimlik Nasıl Yaratabilirsiniz?

 

E-ticarette Fulfillment Müşteri Desteği

 

E-ticaret Sektörüne Ticimax ile Atılın

 

Günümüzde e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapmak isteyen birçok marka bulunduğu bilinir. Genellikle markaların e-ticarete atılmadan önce iyi bir hizmet verebilmek için e-ticaret sitesi kurulumundan tasarımına kadar birçok unsura önem vermesi gerekmektedir. Neredeyse profesyonel hareket etmek isteyen her markanın en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax sayesinde markalar istedikleri e-ticaret sitelerini hızlı bir şekilde kurabilmektedir.

 

E-ticaret sitelerini Ticimax ile kuran işletmeler alt yapımız içerisinde yer alan modül ve hizmetleri kullanarak E-ticarette Fulfillment hizmet verebilmektedir. Sizler de e-ticaret sitenizi kurarken sektörde 15 yılı aşkın deneyimi bulunan Ticimax’ı tercih edebilir ve alt yapımızda yer alan depo yönetim, sipariş yönetimi, canlı destek gibi özellikler ile e-ticarette Fulfillment hizmet verebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax