Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram’a 4 Kişilik Canlı Yayın Özelliği Eklendi

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Instagram, son dönemlerin en çok kullanılan sosyal medya platformdan birisi. Her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği ve paylaşım yaptığı Instagram, aktif olarak kullanıldığında ticaret ve e-ticaret yapan kişiler için de oldukça önemli bir uygulama. E-ticaret firmaları genellikle Instagram üzerinden post paylaşımı yaparak ürün, kampanya tanıtımı gibi aktivitelerini gerçekleştirebilmekte ve bununla beraber müşterilerine güven verebilmektedir. Herkes tarafından oldukça sevilen bir uygulama olan Instagram’ın canlı yayın özelliği de kişisel kullanımlar ve ticari kullanımlar için oldukça önemli.

 

Canlı yayınların kapsamını ve özelliklerini her geçen gün genişleten bir firma olan Instagram, bu özelliğe yönelik birçok geliştirmeyi test ediyor. Son zamanlarda instagramın canlı yayın özelliğinde test ettiği birçok şey de mevcut. Gelin yazımızın devamında bu özellikler nelermiş bakalım.
 

Instagram’a 4 Kişilik Canlı Yayın Özelliği Eklendi

Instagram'da 2 Kişilik Canlı Yayın



Instagram kullanıcıları tarafından en çok sevilen özelliklerden birisi Canlı Yayın özelliği. Ülkemizde bu özelliğin aktif edilmesinden sonra milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başlayan canlı yayınlar hakkında ve instagramın yaptığı yenilikler hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Instagram’da canlı yayın yapacak kişiler günümüzde yalnızca iki kişi ile canlı yayın yapabilmektedir. Bir yayıncı ve bir konuk ile yapılan canlı yayınlar 4 yıl önce ülkemizde aktif olarak kullanılan bir instagram özelliği haline geldi. 2 kişilik yapılan canlı yayınlar hem kişisel kullanımlar için hem de ticari kullanımlar için oldukça avantajları beraberinde getirebiliyor.

 
  • 2 kişilik canlı yayın özelliği sayesinde instagram kullanıcıları tarafından açılan yayınlar bu iki kişinin de takipçilerine bildirilmektedir. Bu şekilde yapılan yayınlar sayesinde canlı yayınların izlenme sayısı bir hayli artmaktadır.
  • 2 kişilik canlı yayınlar sayesinde instagram canlı yayınları daha işlevsellik kazanmaktadır.
  • Ticari olarak yapılacak canlı yayınlar sayesinde ise firmalar hem iş ortaklarıyla eğitimler düzenleyebilmekte hem de iş ortaklarının kullanıcılarına da ulaşabilmektedir.
  • Bu sayede firmanızın ve iş ortaklarınızın ulaşabildiği insan sayısı her geçen gün artmaktadır.
 

Instagram canlı yayınları 2 kişilik yayınlar olarak yapıldığında bile oldukça etkili ve işlevseldir. Fakat size daha güzel bir haber versek ve Instagram’ın bu yayınları 4 kişilik yayınlar olarak test ettiğini söylesek duruma nasıl bakarsınız?
 

Instagram 2 Kişilik Canlı Yayın Özelliği
 

Instagram'da 4 Kişilik Canlı Yayın

 

  • Instagram Live Rooms
  • Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır?
  • Instagram’da 4 kişilik Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Instagram’ın her geçen gün birçok özelliği hakkında yeni güncellemelere gittiğini sizlerle paylaşmıştık. Instagram’ın son dönemlerde yaptığı geliştirmelerden birisi de 4 kişilik Instagram Canlı Yayınları. Evet yanlış duymadınız instagram 4 sene önce 2 kişilik olarak geliştirdiği canlı yayınların niteliğini arttırarak bu yayınları 4 kişiye çıkardı. Şu an Endonezya ve Hindistan’daki instagram kullanıcıları tarafından deneyimlenebilen 4 kişilik canlı yayın özelliği test edilmeye başlandı.

Instagram 4 Kişilik Canlı Yayın Özelliği


Instagram Live Rooms

 

Instagram’ın 4 kişilik canlı yayınlarını geliştirdiği aktif sistemin bir diğer adı Live Rooms’dur. Live Rooms, Instagram’ın 4 kişilik canlı yayınlarına verilen isimdir. Endonezya ve Hindistan’da kullanılan bu özellik sayesinde kişiler, 2 kişilik instagram yayınları yerine 4 kişilik instagram yayınları yapabilmektedir. Peki Live Rooms’un avantajları ne olacaktır, gelin hep beraber bakalım.

 
  • Instagram’ın 2 kişilik canlı yayınlarında sayesinde yayın açan kullanıcıların takipçilerine bildirim gittiğini sizlerle paylaşmıştır. 2 kişilik yayınlarda bile birçok kişiye bildirim gittiği olası. Fakat bu yayınlar 4 kişiye çıkarıldığında bildirim gidecek insan sayısı bunun kat ve kat üstüne çıkacaktır. Bu nedenle yayınların izlenme oranında artışlar görülebilecektir.
  • Instagram canlı yayınlarının 2 kişilik olduğunda izlenmelerinin arttığını söylemek mümkündür. Fakat 4 kişilik instagram canlı yayınlarının da izlenme oranının 2 kişiliğe göre çok daha fazla olduğunu söylemek mümkündür.
  • Ticari faaliyet yürüten firmaların instagram canlı yayın özelliği ile birçok iş ortaklarıyla eğitimler düzenleyebildiğini hepimiz biliyoruz. Bu iş ortaklarının sayısı 2 kat daha fazla arttığında Live Rooms sayesinde bu iş ortaklıklarının gelişebileceğini söylemek mümkün.
  • 2 kişilik canlı yayınlarda ticari yayın yapan firmalar instagram 4 kişilik canlı yayın özelliği sayesinde bu yayına katılacak firma sayısını 4’e çıkarabilecek ve bununla beraber hem kendilerinin hem de iş ortaklarının bilinirliğini arttırabilecektir. Bu özellik sayesinde firmaların tanınma oranı da artacaktır.
 

Bu gibi birçok avantajın instagram 4 kişilik canlı yayın özelliği ile hayatımıza gireceği birçok kişi tarafından düşünülmektedir. Şu an yalnızca Hindistan ve Endonezya’da uygulamaya geçirilen bu özelliğin kısa süreler içerisinde test ve geliştirme aşamaları bittiğinde tüm dünyada aktif olması bekleniyor.

 
 

Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

 

Instagram’da canlı yayın yapmak isteyen kullanıcıların öncelikle bir instagram hesabı olması gerekmektedir. Hesabı olan kullanıcılar;

 
  • Hikâye özelliğine tıkladıktan sonra canlı bölümüne gelmelidir.
  • Canlı bölümüne gelen kullanıcılar canlı daha sonra canlı yayın simgesine tıklamalıdır.
  • Bunun sonrasında kişiler canlı yayın başlatabilmektedir.
 

Instagram’ın tek kişilik canlı yayınları bu şekilde başlatıldıktan sonra yayına katılmasını istediğiniz kişiler ya size istek göndermeli ya da sizler bu kişileri davet etmelisiniz. Bu şekilde instagramda iki kişilik canlı yayınlar açabilirsiniz.


İlgili İçerik: Instagram Canlı Yayın İpuçları
 

Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır
 

Instagram’da 4 kişilik Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

 

Instagram’da 4 kişilik canlı yayınların da 2 kişilik canlı yayınlara benzeyeceği düşünülmektedir. 4 kişilik canlı yayın açacak olan kişiler;

 
  • Hikâye özelliğine tıkladıktan sonra Live Rooms Bölümüne gelecektir.
  • Burada canlı yayın başlat sekmesine tıkladıktan sonra kullanıcılar 4 kişilik canlı yayın başlatabilecektir.

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax