Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Akılda Kalıcı Yaratıcı Sloganlar

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Marka olmak, markalaşmak şirketlerin piyasada ve müşteri gözündeki başarısını göstermektedir. Şirketler marka haline gelerek geniş kitlelere ulaşabilir, müşteriyle bağ oluşturabilir ve kazancını arttırabilir. Markalaşmanın en önemli unsurlarından biri de marka sloganıdır. Başarılı marka sloganları şirketlerin geleceğe emin adımlarla ilerlemesini sağlayan gizli bir anahtardır. Yazımızda marka sloganı örnekleri, yaratıcı sloganlar gibi konularda detaylara ulaşabilirsiniz.



En Yaratıcı Marka Sloganı Örnekleri

 

Marka Nedir?

 

Marka bir işletmenin mal veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlayan isimdir. Marka şirketin özüdür ve şirketlerin kurumsal kimliğinin en önemli yansıtıcısıdır. Marka; sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen materyallerdir. Marka logo ve isimden sonra sloganıyla akılda kalmaktadır. Bu nedenle bir markanın olmazsa olmazı marka sloganıdır.

 

Farklı, akılda kalıcı, telaffuzu kolay basit ama anlamlı bir marka sloganı büyük markaların kalabalık pazarlarda şirketleri, ürünleri veya hizmetleri ile var olabilmesi için önemli bir unsurdur. Şirketler satış ya da pazarlamadan önce müşteriye dokunacağı, hatırlanmasını sağlayacağı bir marka ismi ve marka sloganını bularak işe başlamalıdır.

 

Marka Brand Nedir

 

Slogan Nedir?

 

Slogan, hedef kitleyi belirli bir marka veya ürüne çeken basit ve akılda kalıcı bir ifadedir. Etkili bir slogan, logonuz ve marka adınız ile birlikte başarılı pazarlamanın önemli bir bileşenidir. Sloganlar şirketinizin misyonunu anlatan kalıcı ifadelerdir. Sloganlar daima marka adınızla birlikte yer alır ve kurumsal kimliğinizin olmazsa olmazıdır. Belirli bir ürün için doğru sloganı bulmak az kelimeyle amacınızı ve kim olduğunuzu anlatmak, tüketiciye ulaşmak kolay değildir. Bu nedenle sloganlarınızı da en az marka isminiz kadar özenle ve profesyonelce hazırlamanız gerekir.

 

Slogan Nedir Ne Anlama Gelir

 

Marka Sloganı Nasıl Bulunur?

 

Marka haline gelmek bir şirkete kazandırılan kimliktir. Bir ürünün ismi, sloganı, sembolü, renkleri, tasarımı, değerleri ve işleviyle bir bütün olarak oluşturulan bir kimliktir. Markalaşmanın oluşmasını sağlayan unsurlar çok çeşitli ve birbiriyle ilişkilidir. Bu nedenle markalaşma yolundaki işletmelerin öncelikle “ben kimim” sorusunu cevaplandırması gerekmektedir.

 

Markalaşma adımlarını uygulayacak işletmeler işe koyulmadan önce kendine şu soruları sormalıdır.

 

Amaç: Markanızın var olma amacı nedir?

 

Vizyon: Nasıl bir gelece hedefliyorsunuz? Gelecekteki hedeflerin neler?

 

Misyon: Markayı oluşturma amacınız, sunacaklarınız ve ne olduğunuz.

 

Değerler: Şirket kültürü ve değerleriniz nelerdir?

 

İlgili İçerik; 5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın

 

Marka Sloganı Nasıl Bulunur

 

Bir Marka Sloganı Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

 

Akılda kalıcı bir slogan oluşturmak için somut kurallar olmasa da sloganınızın sahip olması gereken birkaç temel özellik vardır. Aşağıda yaratıcı marka sloganları oluştururken ihtiyacınız olacak marka sloganı özelliklerine değindik.


Kısa olmalı: İnsanların dikkat süreleri kısadır ve sloganınızı kısa tutmak, hedef kitlenize bilgiyi hızlı aktarma konusunda etkili olacak aynı zamanda hedef kitlenizin sıkılmasını engelleyecektir.

 

Net ve anlaşılır olmalı: Başarılı marka sloganları incelendiğinde hem marka kimliğini hem de ürün/hizmetleri açık ve basit bir şekilde anlattığı görülmektedir. Hedef kitlenin karmaşadan uzak bir şekilde markanızın amacını anlaması gerekmektedir.

 

Güçlü olmalı: Marka sloganını başarılı yapan bir diğer unsur kullanılan dilin güçlü olmasıdır. Verilen mesaj güçlü ve kullanılan dil de güçlü olmalıdır. Hedef kitleniz böylece harekete geçer ve markanıza bağlanır.

 

Akılda kalıcı olmalı: Marka sloganlarını başarılı kılan bir diğer unsur unutulmaz bir slogan olmasıdır. Güçlü kelime ve ifadelerin aynı zamanda basit ve karmaşadan uzak olması sloganınızı hem güçlü bir o kadar da akılda kalıcı kılacaktır.

 

İlgili İçerik; Marka Sloganı Yaratırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

 

Marka Sloganı Örnekleri Nasıl Olmalıdır

 

Başarılı Marka Slogan Örnekleri Nelerdir?

 

Şirketiniz için marka kimliğini ve satışları teşvik etmek için doğru slogan bulmak için önemlidir. Bir şirket sloganı, marka bilinirliğinizin ve pazarlama stratejilerinizin önemli bir parçasıdır ve dikkatle seçilmesi gereken bir durumdur. Aşağıda başarılı sloganlar için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir sorusunun cevabını aşağıda sıraladık.

 

Hangi mesajın verilmesi gerektiğine karar verilmeli: Sloganınızla neyi başarmak istediğinizle ilgili birkaç temel soruyu yanıtlamak oldukça önemlidir. Ürününüz ne fayda sağlıyor? Neden diğerlerinden daha üstün? Hedef kitleniz kim ve ürününüz onların ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor? Ürününüz veya işiniz hakkında ne iletmek istiyorsunuz? Ürün veya hizmetinizin müşterinizin ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak? Gibi soruların cevabını vermelisiniz.

 

Basit düşünülmeli: İşletmeniz hakkında söylemek istediğiniz çok cümle olacaktır. Bunları doğru süzgeçten geçirip en doğru mesajı vermeniz gerekecektir. Mesajınızı net ve kısa tutmak başarılı bir sloganının olmazsa olmazıdır. Basit düşünerek etkileyici olmak gerekmektedir.

 

Şirketinizin sesi olmalısınız: Marka sloganı şirketinizin sesi olacaktır. Böyle düşünerek şirketiniz hakkında ne hizmet verdiğinizle alakalı gerekli bilgileri verdiğinizden emin olmalısınız.

 

Marka sloganı için beyin fırtınası yapılmalı: Ne söylemek istediğinizi ve nasıl söylemek istediğinizi belirledikten sonra, sloganlarınız için beyin fırtınası yapmak farklı fikirler almak, profesyonellerden destek almak güçlü ve etkili bir slogan için önemli olacaktır. İşletmenizin mevcut mesajını geliştirebilecek veya güçlendirebilecek sloganları göz önünde bulundurarak, başarılı bir slogan inşa etmek mümkündür. Pek çok farklı seçenek arasından beyin fırtınası yapmak ortaya farklı bir slogan çıkarmada etkili olacaktır.

 

Markayla duygusal bağ oluşturulması hedeflenmeli: Slogan kısa ve öz olurken aynı zamanda tüketiciyi harekete geçirici ve duygusal bir tepkimeye yol açacak şekilde tasarlanmalıdır.

 

Rakip analizi çıkarılmalı: Rakip analizi yaparak rakiplerden ayrışacak özelliklere sloganda yer verilmesi hedef kitleyi yakalamak açısından önemli olacaktır.

 

Başarılı Marka Sloganı Örnekleri Nelerdir

 

Yaratıcı Slogan Örnekleri

 

Günümüzde pek çok markayı sloganlarıyla birlikte hatırlarız. Hatta sadece sloganı duyduğumuzda hangi marka olduğunu hemen anlarız. Başarılı bir marka sloganı oluşturmak tam da budur. Aşağıda en çok bilinen marka sloganlarından birkaç örnek derledik.

 
  • Burger King: Ateş seni çağırıyor
  • Arçelik: Demek yenilik demek
  • Bosch: Yaşam için teknoloji
  • Mavi: Çok mu çok oluyoruz
  • Lays: Yiyin Gari
  • Loreal: Çünkü sen buna değersin
  • Blendax: Baş döndüren dolgun saçlar
 

Yukarıda gördüğümüz tüm sloganların hem yaratıcı hem de markayla ürün arasında duygusal bir bağ oluşturma açısından önemli bir bağlam kurulduğu görülmektedir. Öte yandan yaratıcı slogan örnekleri konusunda kısa fakat güçlü ifadelere yer verildiği görülmektedir.

 

İlgili İçerik; Başarılı Markaların 6 Ortak Özelliği

 

En Yaratıcı Marka Sloganı Örnekleri Nelerdir

 

Marka Sloganı Oluşturma Nasıl Yapılır?

 

Marka sloganı oluşturma programları da mevcuttur. Design Hill, Zyro, Within the Flow, Oberlo, GetSocio, Sloganizer gibi slogan oluşturucu ile marka sloganı oluşturma konusunda iyi araçlardır ve sıklıkla kullanılır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax