Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Modern Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

Günümüzde markalar pazarlama çalışmaları sayesinde hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşabilmekte, müşteri memnuniyeti sağlamakta ve satışlarını artırma fırsatı yakalamaktadır. Pazarlama çalışmaları yapan işletmeler klasik pazarlama yöntemlerinin yanı sıra modern pazarlama yöntemlerini de kullanmaktadır.

 

Klasik pazarlama yöntemleri işletmelerin hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşabilmek ve marka değeri yaratmak için kullandığı offline pazarlama türüyken modern pazarlama ise markaların internet kullanımıyla hedef kitlelerine ulaşmayı hedeflediği bir pazarlama yöntemidir.

 

Modern pazarlama çalışmaları daha çok teknoloji ile iç içe olan markalar tarafından kullanılan bir pazarlama yöntemidir ve modern pazarlama markaların stratejilerine göre oldukça çeşitlidir.

 

Modern Pazarlama Yöntemleri Nelerdir adlı bu yazımızda hedef kitlelerine ulaşmak, satışlarını artırmak, müşteri memnuniyeti yaratmak ve marka sadakatini artırmak isteyen markaların kullanabileceği modern pazarlama yöntemleri hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve sizlerle paylaştığımız pazarlama yöntemlerini uygulayarak hedef kitlenize daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşma fırsatı yakalayabilirsiniz.

  

Modern Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?

 

Modern Pazarlama Nedir?

 

Modern Pazarlama, ticari faaliyet gösteren işletmelerin hedeflerine ulaşmak için hedef kitlelerinde yer alan kişilerin ihtiyaçlarını ve isteklerini belirleyerek müşterilerinin tatmin olmasını sağlamaya yönelik yapılan çalışmalardır. Modern pazarlama yöntemlerinde bir işletmenin tüm birimleri koordineli bir şekilde çalışmaktadır.

 

Müşteriler için değer yaratan bu pazarlama yöntemi günümüzün en popüler pazarlama çalışmaları arasında yer almaktadır.


İlgili İçerik; Sosyal Ticaret Nedir? Sosyal Ticaretinizi Nasıl Güçlendirebilirsiniz? 



Modern Pazarlama Nedir

 

Modern Pazarlama Yöntemlerinin Faydaları

 

Modern pazarlama yöntemleri markalar için birçok avantajı beraberinde getiren bir pazarlama yöntemidir. Gelin şimdi hep beraber Modern Pazarlama Yöntemlerinin Faydaları Nelermiş bir göz atalım.

 
  • Modern pazarlamada tüketici davranışları incelenerek hareket edilir. Bu da markaların hedef kitlelerinde yer alan kişileri daha iyi ve kolay bir şekilde tanımasını sağlar.
  • Bir işletme içerisinde yer alan departmanlardan üretim, finans ve pazarlama alanları iş birliği içerisinde çalışma fırsatı yakalar.
  • Modern pazarlama yöntemleri işletmelerin ve işlerin daha kolay gelişmesine yardımcı olur.
  • İşletmeler için oldukça avantajlı ve kar getiren bir pazarlama yöntemidir.
  • Modern pazarlamada müşterilerin deneyimleri, istek ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğu için markaların müşteri sadakati artış gösterir.
  • Ağızdan ağıza pazarlama yöntemi daha kolay bir şekilde işler
 

Modern pazarlama yöntemlerinin markalara sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen her işletmenin pazarlama stratejisi olarak modern pazarlamayı benimsemesi gerekmektedir.

 

Modern Pazarlama Yöntemlerinin Faydaları

 

Modern Pazarlama Türleri

 

Markaların müşteri ihtiyaç ve isteklerini göz önünde bulundurarak hareket edeceği modern pazarlama yönteminde kullanabileceği birçok pazarlama stratejisi bulunmaktadır.

 
  • Deneyimsel Pazarlama
  • Gerilla Marketing
  • Tuzak Pazarlama
  • İlişkisel Pazarlama
  • Retro Pazarlama
  • Veri Tabanı Pazarlaması
 

Markalar tarafından tercih edilen modern pazarlama teknikleri olarak bilinmektedir. Burada modern pazarlama stratejilerini geliştirecek olan markalar ise belirli noktaları göz önünde bulundurarak hareket etmektedir. Gelin şimdi hep beraber bu unsurlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Özgün Marka İsmi Nasıl Bulabilirsiniz?

 

Modern Pazarlama Türleri

 

Hedef Pazar Belirleyin

 

Modern pazarlama yöntemlerini kullanacak olan markaların bir hedef Pazar belirleyerek hareket etmesi gerekir. Çünkü bazı ülkelerde yaşayan kişilerin istek ve talepleri farklıyken bazı ülkelerde yaşayanlarınkiler ise daha farklı olabilmektedir. Bu noktada tüketiciler nezdinde bir değerlendirme yapıldığında her tüketicinin farklı bir beklenti içinde olduğunu söylemek mümkündür.

 

Tüketicilerin istek ve ihtiyaçları birbirinden farklılaşacağı için modern pazarlama tekniklerini kullanacak olan her markanın bir hedef Pazar belirledikten sonra bu pazarda yer alan hedef kitlelerini tanımaya yönelik çalışmalar da yapması gerekir. Böylece markalar hedef pazarlarında yer alan kişileri daha hızlı ve kolay bir şekilde tanıyarak pazarlama stratejilerini ona uygun bir şekilde geliştirebilir.

 

Modern Pazarlama Yöntemleri Hedef Pazar

 

Müşteri Memnuniyetini Önemseyin

 

E-ticaret sektöründe ya da diğer sektörlerde faaliyet gösteren firmalar için önemli olan konulardan birisi de müşteri memnuniyetidir. Bir markanın müşteri memnuniyetini artırması hedef kitlesinin sadık müşteri olma potansiyelini artırırken marka sadakatini de artırmaktadır.

 

Marka sadakatini kazandığınız müşterileriniz ise çevrelerindeki kişiler ile sizleri paylaşacak ve bu da aslına bakıldığında markanızın daha hızlı büyümesini sağlayacaktır. Bu nedenle sizler de modern pazarlamanın önemli bir unsuru olan müşterilere ve müşterilerin memnuniyetine önem verebilir ve böylece birçok avantajdan yararlanabilirsiniz.

 

Modern Pazarlama Yöntemleri Müşteri Memnuniyeti

 

Deneyimsel Pazarlama Çalışmaları Yapın

 

Modern pazarlama teknikleri arasında yer alan ve birçok markanın tercih ettiği bir pazarlama stratejisi olarak bilinen deneyimsel pazarlama, tüketicilerin ürün ve hizmetleri farklı şekillerde tecrübe etmesini sağlar ve bu pazarlama yöntemi markanıza ait bir yaşam deneyimi sunar.

 

Deneyimsel Pazarlama çalışmaları hedef kitlenizde yer alan kişilerin hem markanızla hem de ürün ve hizmetlerinizle bağ kurmasını sağlayacağı için marka sadakatini artırır.

 

İlgili İçerik; Pazarlama Hunisi Oluşturma ve Optimize Etme İpuçları

 

Modern Pazarlama Yöntemleri Deneyimsel Pazarlama

 

Retro Pazarlama Çalışmalarına Önem Verin

 

İlk kez Stephen Brown tarafından ortaya atılan bir kavram olan Retro pazarlama kavramı bir önceki dönemde kullanılan ürün ve hizmetlerin yeniden başlatılmasını ve canlanmasını sağlayan bir pazarlama çalışmalarıdır.

 

Genellikle bu çalışmalar markalar tarafından daha önce kullanılan ambalaj, logo, slogan kullanımı gibi şeylerin yeniden gün yüzüne çıkmasıyla kurgulanmaktadır.

 

Modern Pazarlama Yöntemleri Retro Pazarlama

 

Gerilla Marketing ile Fark Yaratın

 

Modern pazarlama yöntemlerinden birisi olan gerilla marketing çalışmaları hedef kitlenizde yer alan kişilerin alıştığı taktikler, alıştığı zaman dilimleri ve yerlerin dışında kalan beklenmeyen zamanlarda karşılarına çıkmanızı sağlayan pazarlama çalışmalarına verilen isimdir.

 

Maliyetlerin oldukça düşük olduğu bir pazarlama yöntemi olan gerilla pazarlama işletmenizin marka bilinirliğini artırırken, verilen mesajlar sayesinde akılda kalıcılığını da olumlu etkilemektedir. Günümüzde birçok işletme tarafından kullanılan bu modern pazarlama yöntemi minimum yatırımlar yaparak yüksek karlar elde etmenizi sağlamaktadır.

 

Sizler de hedef kitlenizde yer alan kişilerin aklına kazınmak ve işletmenizi büyütmek istiyorsanız birçok firma tarafından tercih edilen gerilla marketing stratejinizi geliştirebilirsiniz.

 

Modern Pazarlama Yöntemleri Gerilla Marketing

 

İlişkisel Pazarlama ile Müşteri İlişkilerinizi Güçlendirin

 

Modern pazarlama yöntemleri arasında yer alan ilişkisel pazarlama yöntemi müşteri ilişkilerini oluşturmayı, sürdürmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen bir pazarlama yöntemidir.

 

Müşteri memnuniyetini hızlı bir şekilde artırmanızı sağlayan ilişkisel pazarlama yöntemi ağızdan ağıza dolaşmanızı ve marka bilinirliği yaratmanızı da kolaylaştırmaktadır. Böylece markalar hedef kitlelerini daha kolay bir şekilde genişletebilmekte ve karlı müşteri aksiyonları yaratabilmektedir.

 

Modern Pazarlama Yöntemleri İlişkisel Pazarlama

 

Veri Tabanlı Pazarlama

 

Veri tabanlı pazarlama yöntemi markaların veri tabanında yer alan müşteri datasını düzenli aralıklar ile topladığı, kontrol ettiği ve işlediği sürece verilen isimdir. Veri tabanlı pazarlama stratejisi markaların hedef kitlelerinde ve müşteri kitlesinde yer alan kişileri daha kolay tanımalarını sağlayan bir modern pazarlama yöntemidir.

 

Bu tanıma süreci sayesinde markalar müşterileri ile ilişkilerini güçlendirmekte ve daha doğru stratejiler geliştirerek pazarlama çalışmalarını sürdürebilmektedir. Sizler de müşterileriniz üzerinde fark yaratmanızı sağlayacak veri tabanlı pazarlama stratejisini kullanabilir ve böylece hedef kitlenizi tanıyarak doğru pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz.


İlgili İçerik; Doğrudan Satış Yöntemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Modern Pazarlama Yöntemleri Veri Tabanlı Pazarlama

 

Ticimax ile E-ticarete Başlayın ve Pazarlama Çalışmalarınızı Yürütün

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yaparken hedef kitlenize daha kolay ulaşmak da istiyorsanız sizler de online mağazanızı kurarken Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde müşteri deneyimini en üst seviyeye çıkarırken pazarlama modüllerini kullanabilir ve böylece markanızı daha fazla kişiye tanıtma imkânı yakalayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax