Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Online Ev Tekstili Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

İnternet üzerinden satış yapmaya başlamak için bir takım gereklilikleri yerine getirmelisiniz. Var olan işletmenizin faaliyet alanlarını genişletmenin yanında yalnızca internet üzerinden satış yapabilme imkanınızda bulunmaktadır. Online Ev Tekstili Satışı Nasıl Yapılır için dikkat etmeniz gereken hususları size bu yazımızda açıklayacağız.


 

Online Ev Tekstili Satışı Nasıl Yapılır?

 

İnternet Ev Tekstili Satışı için Hangi Adımları İzlemelisiniz?

 

İnternet üzerinden satış yapmaya başlamak isteyenler için bir temel ayrım var. Eğer şirket sahibi iseniz tekrar bir şirket açmanız gerekmemektedir ancak yeni bir işe başlıyorsanız öncelikle şirket kurmalısınız. E-ticaret şirketinin diğer şirket türlerinden bir farkı bulunmamaktadır. Bunun için ekstra bir yol izlemenize gerek bulunmamaktadır. Ev Tekstili Online Satışı Nasıl Yapılır konusunda buradan sonra izlemeniz gereken adımlar ise şöyledir:

 

  • Müşterinizi Tanıyın: Ev tekstil sektöründe faaliyet göstermeye yeni başlamayacaksanız, ürünler ve talepler konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz ancak bu sektör sizin için yeniyse öncelikle müşteri beklentilerini öğrenmelisiniz. Müşterilerin cinsiyetlerine, sınıfsal konumlarına, yaşlarına göre taleplerinin nasıl şekillendiğini araştırın. Ev tekstil ürünleri satın alan bir kişinin sıklıkla yaşadığı problemleri içeren bir liste hazırlayın. Bu problemleri çözmeye yönelik girişimlerde bulunun.
  • Rakiplerinizi analiz edin: Kendinize insanlar neden benim firmamı seçsin sorusunu sormalısınız. Bu soruya vereceğiniz cevaplar ilk başta tatmin edici olmayabilir ama süreç yönetiminizin sizi öne geçirmenizi sağlayabilirsiniz. Rakiplerinizin pazarlama prensiplerini, ürün kalitesini, fiyat analizini, müşteri ilişkilerini incelemelisiniz. Yaptığınız bu gözlem üzerine cevaplar üretmek sizi bir adım öteye geçirecektir.
  • Ürün çeşitliliğinizi arttırın: Online satış size ürün çeşitliliği konusunda sınırsız bir kapı açmaktadır. Satışını yapacağınız ürünleri stoğunuzda bulundurma zorunluluğunuz olmadığı için talep doğrultusunda ürün tedarik edebilirsiniz. Ev tekstili nakliyesi kolay ve tedarik zinciri geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğu için ürün çeşitliliğinizi en üst düzeyde tutmanıza da imkân sağlayacaktır.


İlginizi Çekebilir: E-ticarete Yeni Başlayanlara Pazarlama Önerileri

 

Ev Tekstili E-ticaret Sitenizi Nasıl Kurabilirsiniz?

 

Online Ev Tekstili Satışı Nasıl Yapılır ile alakalı dikkat etmeniz gereken hususları size yukarıda aktardık. Ancak yalnızca Pazar analizi yapmak yeterli değil. E-ticaret yapabilmek için firmanıza ait bir e-ticaret sitesi oluşturmanız gerekir. E-ticaret sitesi kapsamlı bir altyapıya sahip olmalıdır.

 

 

E-ticaret alt yapısı sağlayıcıları arasında en çok tanınan firmalardan birisi olan firmamız ile çalışmaya başlayarak sizler de e-ticaret alt yapınızla beraber ücretsiz bir şekilde hosting ve domain hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Ticari faaliyetleriniz ve planladığınız iş hacmine en uygun olan e-ticaret paketleri arasından uzman ekibimiz sayesinde kolay bir şekilde seçebilir satın alım gerçekleştirmeden önce 15 gün boyunca e-ticaret alt yapımızı ücretsiz bir şekilde deneyebilirsiniz


İlginizi Çekebilir: E-ticarette Kargo Paketleri Nasıl Olmalıdır?

 

İnternet Satışında Nelere Önem Vermelisiniz?

 

E-ticaret şirketi kurmak için yukarıda bahsedilen seçeneklerden size uygun olanını tercih edebilirsiniz. Ancak risk almamak ve sabit maliyet üzerinden çalışmak için e-ticaret altyapısı sağlayıcı firmalar ile çalışmanız gerekir.

 

İnternet Satışında Önem Verilmesi Gereken Noktalar

 

Ev tekstili online satış siteleri nasıl yapılır konusunda öncelikle şirket sahibi olma gerekliliğini ve e-ticaret sitesi kurma yollarından bahsettik. Bu aşamaları gerçekleştirirken her zaman müşteri potansiyelinizi nasıl arttırabileceğinizi öncelemelisiniz. Site tasarımınızın profesyonel olması müşterilerin size karşı güvenini arttıracak faktörlerden ilkidir.

 

İlk izlenim her alanda olduğu gibi online satış konusunda da önemlidir. İkinci olarak bilinirliğinizi arttırmak için reklam vermelisiniz. Sosyal medya araçları size birçok reklam verme alternatifi sunmaktadır. İş hacminizin genişledikçe reklam alanlarınızı da çoğaltmalısınız. Televizyon ve radyo reklamları yanında şehirlerin işlek caddelerinde yer alan reklam panoları da bilinirliğinizi arttırmanıza büyük katkı sağlayacaktır.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

Ev Tekstili E-Ticaret Sitesi Örnekleri

E-Ticaret Kargo İlişkisi

 

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax